Sveika, Hobo
Na burokeliai man labai saknu
Aš esu tinginė ir verdu juos tingėdama. Dažniausia turiu iš seniau pasigaminus burokėlių (stiklainiuke su citrinos sultim).
Taigis, pamirkau pupeles (iš vakaro užmerkiu), tada pradedu jas virti, kai apminštėja - sumetus kelias bulves, morkas, burokėlius, kokio poro įpjaustau, pridedu daug česnako, prieskonių ir sultinio kokį kūbelį. Tokia visiškai leisa srėbalynė gaunas....
O kai netingiu, vietoje pupelių dedu jautienos frikadeles
Na burokeliai man labai saknu
Aš esu tinginė ir verdu juos tingėdama. Dažniausia turiu iš seniau pasigaminus burokėlių (stiklainiuke su citrinos sultim).
Taigis, pamirkau pupeles (iš vakaro užmerkiu), tada pradedu jas virti, kai apminštėja - sumetus kelias bulves, morkas, burokėlius, kokio poro įpjaustau, pridedu daug česnako, prieskonių ir sultinio kokį kūbelį. Tokia visiškai leisa srėbalynė gaunas....
O kai netingiu, vietoje pupelių dedu jautienos frikadeles
QUOTE(hobo @ 2005 12 07, 12:29)
patys įvairiausi. žinau, kad prie sriubų sriubyčių rašo apie juos, bet manau, kad tokia patiekalui tikslinga yra paskirti atskirą temą. pastebėjau, kad besiliekninačios valgiaraštyje masiškai propaguoja, norėč sužinot įvairių šio patiekalo variacijų.
sriubokėliai
man skaniausi - virti su džiovintais grybais. iš daržovių tai tradiciškai dedu morkų ir svogūniukų (pakepintų šlakelyje alyvuogių aliejaus), taip pat saliero šaknies, poro. ir dar petražolių būtinai dedu. jei nori sotesnės, pvz. vakarienei, galima ir su pupelėm virti (tada visai ir paprika į juos tinka)
skanią temelę užvedei, aš irgi lauksiu variacijų
Nežinau kurį (dietinį ar ne) variantą pasiūlyt
Gal skanųjį
Niekuo neypatingas receptas, bet mano šeimyna kitokių ir neįsivaizduoja.
I verdantį vandenį sumetu pora kubelių sultinio, pjaustytas bulves, mažas frikadeles, pakepintą arba ne tarkuotą morką su svogūnu ir kartais česnaku (galima dėti šviežio ar (ir)rauginto kopūsto, jau minėtų dž. grybų), baigiant virti suverčiu skardinę konservuotų pupelių( man skaniausios baltosios) ir virtą tarkuotą buroką. Sriuba turėtų būti tiršta. Vėl užvirus padarau tokią, kaip močiutė vadina maceravonę. (aliejuj pakepinti miltai) įpilu į sriubą ir išjungiu. Viskas. Valgyti su grietine ir, jei trūksta rūgštumo, pomidorų padažu.
Žiemą tokie barštukai na rasxvat
Gal skanųjį
Niekuo neypatingas receptas, bet mano šeimyna kitokių ir neįsivaizduoja.
I verdantį vandenį sumetu pora kubelių sultinio, pjaustytas bulves, mažas frikadeles, pakepintą arba ne tarkuotą morką su svogūnu ir kartais česnaku (galima dėti šviežio ar (ir)rauginto kopūsto, jau minėtų dž. grybų), baigiant virti suverčiu skardinę konservuotų pupelių( man skaniausios baltosios) ir virtą tarkuotą buroką. Sriuba turėtų būti tiršta. Vėl užvirus padarau tokią, kaip močiutė vadina maceravonę. (aliejuj pakepinti miltai) įpilu į sriubą ir išjungiu. Viskas. Valgyti su grietine ir, jei trūksta rūgštumo, pomidorų padažu.
Žiemą tokie barštukai na rasxvat
QUOTE(jadzka @ 2005 12 07, 12:02)
Sveika, Hobo
Na burokeliai man labai saknu
Aš esu tinginė ir verdu juos tingėdama. Dažniausia turiu iš seniau pasigaminus burokėlių (stiklainiuke su citrinos sultim).
Taigis, pamirkau pupeles (iš vakaro užmerkiu), tada pradedu jas virti, kai apminštėja - sumetus kelias bulves, morkas, burokėlius, kokio poro įpjaustau, pridedu daug česnako, prieskonių ir sultinio kokį kūbelį. Tokia visiškai leisa srėbalynė gaunas....
O kai netingiu, vietoje pupelių dedu jautienos frikadeles
Na burokeliai man labai saknu
Aš esu tinginė ir verdu juos tingėdama. Dažniausia turiu iš seniau pasigaminus burokėlių (stiklainiuke su citrinos sultim).
Taigis, pamirkau pupeles (iš vakaro užmerkiu), tada pradedu jas virti, kai apminštėja - sumetus kelias bulves, morkas, burokėlius, kokio poro įpjaustau, pridedu daug česnako, prieskonių ir sultinio kokį kūbelį. Tokia visiškai leisa srėbalynė gaunas....
O kai netingiu, vietoje pupelių dedu jautienos frikadeles
šituos vakar viriau. dieviški. tik pamiršau poro įdėt.
QUOTE(hobo @ 2005 12 08, 17:54)
šituos vakar viriau. dieviški. tik pamiršau poro įdėt.
Taij džiaugiuosi, kad patiko
beje, visai neblogas reikalas - šaldyti ukrainietiski barsčiai. Pakiukas gal 1,5 Lt. kainuoja, dar ipjaustau bulvę kokią ir prieskonių primetu. Čia jau visiško apsileidimo dienomis...
Sorry, už tokį užklausimą, bet nesu didžioji kulinarė.... taigi, kas yra tos frikadelės