Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano geriausias Napoleonas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
sidabrine_gervuoge
Sveiki,

Labai megstu Napoleono torta. Perverciau visus tortu forumus, maciau paciu ivairiasiu receptu. Pasidariau isvada, kad, kadangi tai klasika, sis tortas turi daugybe variantu.

Pati savaji kepu pagal gan senovini recepta (is 1957 m knygos), i kuri ieina tik miltai, grietine, druska, pienas, cukrus, kiausinio tryniai, vanilinas ir daug sviesto. Iskepami 3 lakstai, isverdamas kremas (pries tai pakepinus miltus svieste) ir pertepama...

Taciau teko ragauti Naminiu napoleonu, kurie padaryti is labai daug sluoksniu, minksti, netgi su uogienes pertepimu!

Gal kam nors teko isbandyti napoleona pagal senovini recepta, ir ta koki nors "naujoviska", su daug sluoksniu, uogiene, kondensuotu pienu?

klausimas: kuris skanesnis, sodresnis, liesesnis? g.gif
linanil
Laba.
Na aš labiausiai mėgstu ir pati gaminu tą "Naujovišką" kaip čia sakei, bet nzn ar jis toks naujoviškas jei mano močiutė ji kepa, mama, dabar ir aš jau g.gif
Šiaip aš visuomet maniau, kad napoleonas tai ir yra su uogiene, o seklyčia yra su kremu g.gif
euforbija
user posted image

Mano 'Napaleonas'....
Nezinau kiek jis cia tikruoju Napaleonu kvepia... tongue.gif

Gaminu ji paprastai:
7 bemieles sluoksniuotos teslos lakstai
plytele juodo sokolado
2-3 skardines Rududu
pokelis lengvo sviesto

Iskepu sluoksniuotus teslo lastus - juos atvesinu. Pjaunu juos per puse ir pertepu 6 lakstus idareliu.
Idarelis: Rududu+sviestas - viska sildau ant silpnos ugnies iki vientisos mases.
7 teslos laksta palieku trupiniams. Susmulkintu septintuoju lakstu apdedu tortuko sonus ir pavirsiu. Trupinukus ant torto pavirsiaus sutvirtinu tirpintu juoduoju sokoladu! thumbup.gif
ŽaismingaStiklas
Įdėsiu saviškį, manau jam čia bus pats tas mirksiukas.gif


Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo

Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.

Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"

Plikytas kremas:

200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)


Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.

O štai koks jis man gavosi thumbup.gif

user posted image

sidabrine_gervuoge
Šaunuolės, mielosios, pabandysiu ir aš kurį šitą naują iškepti - papasakosiu, kaip sekėsi biggrin.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
ingriduke26
sveikos 4u.gif
gal kartais zinot koki kremuka pertepimui jau gataviems napaleono lakstams?
Aurore_
Greitu metu ir aš Napoleoną gaminsiu, mėginsiu kažką regzti, o kaip jau išeis, tada pasidalinsiu:)
galimsiu su gatavais lakštais
Dianaaa1215
Aš ir vis dar kaupiuos Napoleonui,neapsisprendžiu dėl kremo blush2.gif
lotutee
Bandysiu kepti rugiageles napoleona, koks gausis parasysiu atsiliepimus 4u.gif
Esu kepusi vaikystes napoleona, tai nuostabaus skonio jis buvo wub.gif ale neberandu recepto doh.gif
perlitap
o cia mano pirma kartakeptas Napaleono tortas

user posted image
mam
QUOTE(perlitap @ 2011 01 17, 22:53)
o cia mano pirma kartakeptas Napaleono tortas

user posted image
*



Labai gundančiai atrodo. thumbup.gif O kur receptukas?
perlitap
QUOTE(perlitap @ 2011 01 18, 00:53)
o cia mano pirma kartakeptas Napaleono tortas

user posted image
*


Ingredientai:

75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. miltelių
3 - 4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Gaminimas:
Lakštai:
ištrinti sviestą su cukrum iki baltumo. Įmušti supilti pieną ir išmaišyti. miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis panaši į koldūnų tešlą. daugiau negu nurodyta geriau nes papločiai gausis labai Net jeigu tešla ir prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių, O tada kočioti vis pabarstant miltais. Orkaitę įkaitinti iki 170ºС. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti. Kremas Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas).
Kremui:
išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
Aurore_
Aš tai kremą darysiu savo išmone, pasiskaičiau visokių receptų ir iš jų savaip gaminsiu:) Nusipirkau šiandien braškių konservuotų, vieną pertepimą darysiu su braškių uogiene smile.gif O viršų dengsiu baltu šokoladu, tada balto sokolado užtarkuosiu, sudėsiu braškes ir apliesiu viską dar juodu šokoladu smile.gif
Dianaaa1215
Lauksim ir tavo Napoleono foto mirksiukas.gif
perlitap
QUOTE(Aurore_ @ 2011 01 19, 17:52)
Aš tai kremą darysiu savo išmone, pasiskaičiau visokių receptų ir iš jų savaip gaminsiu:) Nusipirkau šiandien braškių konservuotų, vieną pertepimą darysiu su braškių uogiene smile.gif O viršų dengsiu baltu šokoladu, tada balto sokolado užtarkuosiu, sudėsiu braškes ir apliesiu viską dar juodu šokoladu smile.gif
*


super ideja,lauksim foto smile.gif
Dianaaa1215
Nu gal kas dar darėt Napoleoną,man labai įdomu,nes dar vis kaupiuos ir aš daryti,bet bijau dėl kremo gamybos blush2.gif
succes
Vienos mamytes prasoma idesiu nuotraukas ir recepta napoleono. Recepta man dave sena sena, kaip pasaulis moteriske, kuri visa gyvenima kepe tortus, grybukus, riesutelius ir visus kitus skanius ir grazius gerius.
Teslai:
400 g. 30% grietines
400 g. margarino
14 saukstu miltu
Margarina su miltais sukapoti, po to sudeti grietine ir viska gerai isminkyti. Tesla padalinti i 10 gabaliuku ir ideti i saldytuva 20 min atvesimui. tada kocioti blynus ir kepti, pries dedant i orkaite subadyti sakute.
user posted image
user posted image
apijaustau, jau iskepusi laksta, stai kas gaunasi
[URL=http://www.radikal.ru]
user posted image[/URL]
arba labiau paskrude
user posted image
Kremas:
6-7 kiausiniai
500 g. sviesto
0.5 kg. cukraus
0.5 litro pieno
vanilinio cukraus
kiausinius su cukrumi gerai isplakti. piena uzvirinti ir supilti i kiausiniu ir cukraus mase. Supilti viska i puoda ir kaitinti kol sutirstes. Pastoviai maisyti, nes labai svyla. tada viska labai gerai atsalydti. Sviesta kambario temp labai gerai isukti istinti ir po truputi deti i atsaldyta mase, viska gerai ismaisyti. Tada pertepineti jau iskeptus ir atsalusius lakstus, viena sluoksni visada pertepu spanguoliu uogiene, arba tiesiog trintom spanguolem, arba rugscia juoduju serbentu uogiene, na kazkuo rugsciu (nezinau kaip kitom, bet man labai tinka kakzas rugstaus tame torte), paskutini karta viena sluoksni pertepiau trintom spanguolem su medum. Sutepusi paslegiu, na uzdedu lentele ir kazka sunkaus ant virsaus ir palieku koki 10 min. Tada aptepu visa torta aptepu sviestiniu kremu ir lieka jau tik papuosti, o cia jau fantazijos reikalas smile.gif.
Ir stai kas gaunasi (i papuosima labai neziurekit, nes tai pirmos mano rozes is sokolado)
user posted image
user posted image

Esu kepusi napoleona ir pagal Asseni, irgi labai skanus.
Na va pazada ivykdziau, sudejau nuotraukas, dabar jau ramiau miegosiu smile.gif . Daznai kepanciom nieko naujo neparodziau ir neparasiau, bet niekada nekepusiom napoleono gal bus naudinga.


P.S atsiprasau uz klaidas, nes labai skubejau.
ingriduke26
user posted image

cia receptelis ir pirktiniu Napaleono lakstu

500g 35% grietineles
1 Rududu indelis
2pokeliai lakstu(jei po 3vnt)

ipilame grietinele i puoda ir idedame rududu ir verdame ant mazos ugnies nuolat maisydami kazkur 20min,paliekame atausti 10-15min.tada tepame lakstus(1 laksta pasilieku papuosimui),as dar viena sluoskni pertepu rugstesne uogiene(brukniu,spanguoliu,ar serbentu).likusi laksta ar trupinius puosiu torta kaip fantazija leidzia biggrin.gif ..ir dedam i saldytuva nakciai,kad kremas gerai isigertu 4u.gif
Dianaaa1215
Kaupiuosi vis dar,bet sekmadienį jau darysiu Napoleoną,nes vasario 16d. maniškio gimtadienis.Iš kur gauti kokį trafaretą,kad galėčiau kažką užbarstyti ant torto?
Mayfly
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 10, 10:44)
Kaupiuosi vis dar,bet sekmadienį jau darysiu Napoleoną,nes vasario 16d. maniškio gimtadienis.Iš kur gauti kokį trafaretą,kad galėčiau kažką užbarstyti ant torto?
*


Pabandyk čia paieškoti, bet čia reikės išsikirpti g.gif . Arba yra pirkti Maximoje mirksiukas.gif
Radigo
QUOTE(mamkaa @ 2011 01 27, 22:25)
Vienos  mamytes prasoma idesiu nuotraukas ir recepta napoleono. Recepta man dave sena sena, kaip pasaulis moteriske, kuri visa gyvenima kepe tortus, grybukus, riesutelius ir visus kitus skanius ir grazius gerius.
Teslai:
400 g. 30% grietines
400 g. margarino
14 saukstu miltu
Margarina su miltais sukapoti, po to sudeti grietine ir viska gerai isminkyti. Tesla padalinti i 10 gabaliuku ir ideti i saldytuva 20 min atvesimui. tada kocioti blynus ir kepti, pries dedant i orkaite subadyti sakute.
user posted image
user posted image
apijaustau, jau iskepusi laksta, stai kas gaunasi

user posted image

arba labiau paskrude
user posted image
Kremas:
6-7 kiausiniai
500 g. sviesto
0.5 kg. cukraus
0.5 litro pieno
vanilinio cukraus
kiausinius su cukrumi gerai isplakti. piena uzvirinti ir supilti i kiausiniu ir cukraus mase. Supilti viska i puoda ir kaitinti kol sutirstes. Pastoviai maisyti, nes labai svyla. tada viska labai gerai atsalydti. Sviesta kambario temp labai gerai isukti istinti ir po truputi deti i atsaldyta mase, viska gerai ismaisyti. Tada pertepineti jau iskeptus ir atsalusius lakstus, viena sluoksni visada pertepu spanguoliu uogiene, arba tiesiog trintom spanguolem, arba rugscia juoduju serbentu uogiene, na kazkuo rugsciu (nezinau kaip kitom, bet man labai tinka kakzas rugstaus tame torte), paskutini karta viena sluoksni pertepiau trintom spanguolem su medum. Sutepusi paslegiu, na uzdedu lentele ir kazka sunkaus ant virsaus ir palieku koki 10 min. Tada aptepu visa torta aptepu sviestiniu kremu ir lieka jau tik papuosti, o cia jau fantazijos reikalas smile.gif.
Ir stai kas gaunasi (i papuosima labai neziurekit, nes tai pirmos mano rozes is sokolado)
user posted image
user posted image

Esu kepusi  napoleona ir pagal Asseni, irgi labai skanus.
Na va pazada ivykdziau, sudejau nuotraukas,  dabar jau ramiau miegosiu    smile.gif  . Daznai kepanciom nieko naujo neparodziau ir neparasiau, bet niekada nekepusiom napoleono gal bus naudinga.
P.S atsiprasau uz klaidas, nes labai skubejau.
*



Atrodo super skaniai:)
Neryte
Sveikos,
Niekur nerandu Rugiageles napoleono receptuko,gal galit imesti nuorodele mirksiukas.gif
vivir
Kepiau ir as Napaleona, pagal tetos duota senovini recepta.
Tesla:
700-800g miltu
250g grietines
500g sviesto

Kremas:
500g sviesto
0.5l grietineles/pieno
120g miltu
500g cukraus
2-4 tryniai

Gavosi tobulas Napaleonas, toks kaip vaikystej kepdavo teta wub.gif
Mano vyras nemegsta tortu, bet sitas jam laaabai patiko. Krema dariau su grietinele, ir tikrai nebuvo nei per riebu, nei per saldu thumbup.gif

Papuosimo si karteli nedariau, nes tiesiog buvo planas isbandyti ax.gif

user posted image
Sarmite
QUOTE(mamkaa @ 2011 01 27, 22:25)
Vienos  mamytes prasoma idesiu nuotraukas ir recepta napoleono.....


Jūsų receptą būtinai išbandysiu, tik noriu paklausti kokio skersmens panašiai gaunasi tortukas?Pasiilgau senovinio Napoleono... esu išbandžiusi Rugiageles siuloma su Rududu mums labai patiko, o dabar eilė senąjam receptui ax.gif
degto molio plyta
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 17:29)
Kepiau ir as Napaleona, pagal tetos duota senovini recepta.
Tesla:
700-800g miltu
250g grietines
500g sviesto

Kremas:
500g sviesto
0.5l grietineles/pieno
120g miltu
500g cukraus
2-4 tryniai

Gavosi tobulas Napaleonas, toks kaip vaikystej kepdavo teta  wub.gif
Mano vyras nemegsta tortu, bet sitas jam laaabai patiko. Krema dariau su grietinele, ir tikrai nebuvo nei per riebu, nei per saldu  thumbup.gif

Papuosimo si karteli nedariau, nes tiesiog buvo planas isbandyti ax.gif

user posted image
*


labai skaniai atrodo, gal receptuka ? cool.gif cool.gif
Jurginė
o virš nuotraukos ne receptas? blink.gif g.gif
degto molio plyta
QUOTE(vienatvėje @ 2011 02 13, 20:42)
o virš nuotraukos ne receptas?  blink.gif  g.gif
*


oi atsiprasau biggrin.gif darbo eiga norejau parasyt smile.gif
vivir
QUOTE(degto molio plyta @ 2011 02 13, 19:44)
oi atsiprasau biggrin.gif darbo eiga norejau parasyt smile.gif
*


miltus kapojam su sviestu, tol kol neliks sausu miltu, tada sudedam grietine ir isminkom. Kelias valandas tesla palaikiau saldytuve(ne kameroj). O tada imiau gabaliuka ir plonai iskociodavau, pries dedant i orkaite subadau sakute.

Kremui, reikalingi du indai. I viena inda pilu grietinele ir cukru, maisant uzverda, tada isjungiu. Kitame islydau sviesta ir suberiu miltus. Kai abu ciut praveso, sumaisiau. I kambario temperaturos mase dejau 4 trynius, vis maisydama. Teta sake, kad reik maisyt mediniu saukstu, bet man nelabai pavyko, tad plakiau mikseriu. 4u.gif Gavosi kondensuoto pieno tirstumo mase, kuri atvesus sutirstejo thumbup.gif Kremas gavos nei per riebus, nei per saldus thumbup.gif

P.S. Du sluoksnius dejau raudonu serbentu zele, del rugsteles. Siaip reiktu spanguoliu det 4u.gif
degto molio plyta
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 21:34)
miltus kapojam su sviestu, tol kol neliks sausu miltu, tada sudedam grietine ir isminkom. Kelias valandas tesla palaikiau saldytuve(ne kameroj). O tada imiau gabaliuka ir plonai iskociodavau, pries dedant i orkaite subadau sakute.

Kremui, reikalingi du indai. I viena inda pilu grietinele ir cukru, maisant uzverda, tada isjungiu. Kitame islydau sviesta ir suberiu miltus. Kai abu ciut praveso, sumaisiau. I kambario temperaturos mase dejau 4 trynius, vis maisydama. Teta sake, kad reik maisyt mediniu saukstu, bet man nelabai pavyko, tad plakiau mikseriu. 4u.gif  Gavosi kondensuoto pieno tirstumo mase, kuri atvesus sutirstejo thumbup.gif  Kremas gavos nei per riebus, nei per saldus  thumbup.gif

P.S. Du sluoksnius dejau raudonu serbentu zele, del rugsteles. Siaip reiktu spanguoliu det  4u.gif
*


o valgote iskart,ar saldytuve laikote kazkiek laiko ?
Dianaaa1215
Ir aš vakar sutepiau Napoleoną,MB gimtadieniui,dabar tegul susistovi,o kai prapjausim būtinai parodysiu ax.gif
succes
QUOTE(Sarmite @ 2011 02 13, 18:28)
Jūsų receptą būtinai išbandysiu, tik noriu paklausti kokio skersmens panašiai gaunasi tortukas?Pasiilgau senovinio Napoleono... esu išbandžiusi Rugiageles siuloma su Rududu mums labai patiko, o dabar eilė senąjam receptui ax.gif
*


pamatavau formos pada pagal kuri apipjausciau napoleono lakstus, 28 cm, gaunasitikrai labai didlelis tortas.
vivir
QUOTE(degto molio plyta @ 2011 02 14, 10:03)
o valgote iskart,ar saldytuve laikote kazkiek laiko ?
*


sutepiau penktadieni vakare, o valgem sestadieni po pietu ir sekmadieni. Tai sekmadieni jis buvo pats paciausias.
Kadangi dariau du tortukus, tai viena mazuliuka skanausim siandien, tai esu tikra, kad siandien jis bus dar skanesnis. Tik pries statant ant stalo, reiktu palaikyt kambario temperaturoj 4u.gif
Dianaaa1215
Ir aš taip darysiu.sutepiau vakar(sekmadienį) valgysim vasario 16d happybday.gif (trečiadienį)
@mamyčiukas@
QUOTE(ingriduke26 @ 2011 01 27, 23:39)
user posted image

cia receptelis ir pirktiniu Napaleono lakstu

500g 35% grietineles
1 Rududu indelis
2pokeliai lakstu(jei po 3vnt)

ipilame grietinele i puoda ir idedame rududu ir verdame ant mazos ugnies nuolat maisydami kazkur 20min,paliekame atausti 10-15min.tada tepame lakstus(1 laksta pasilieku papuosimui),as dar viena sluoskni pertepu rugstesne uogiene(brukniu,spanguoliu,ar serbentu).likusi laksta ar trupinius puosiu torta kaip fantazija leidzia  biggrin.gif ..ir dedam i saldytuva nakciai,kad kremas gerai isigertu 4u.gif
*


gal galite pasakyti kur yra pirkti lakstu? g.gif
Dianaaa1215
Mačiau Norfoje,bet 3 lakštai kažkur apie 5 litus,tai nusipirkau Mantingos sluoksniuotos bemielės tešlos ir pati išsikepiau lakštus ax.gif
Obeta
QUOTE(Neryte @ 2011 02 12, 13:17)
Sveikos,
Niekur nerandu Rugiageles napoleono receptuko,gal galit imesti nuorodele  mirksiukas.gif
*


čia mirksiukas.gif

ir dar vienas

4u.gif
Neryte
QUOTE(-Radė @ 2011 02 14, 17:20)

Aciu labai mirksiukas.gif
Jau kazka sukonstravau biggrin.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 14, 16:17)
Mačiau Norfoje,bet 3 lakštai kažkur apie 5 litus,tai nusipirkau Mantingos sluoksniuotos bemielės tešlos ir pati išsikepiau lakštus ax.gif
*


na tai bandysiu Mantingos tesla kepti bigsmile.gif
Sarmite
QUOTE(mamkaa @ 2011 02 14, 11:46)
pamatavau formos pada pagal kuri apipjausciau napoleono lakstus,  28 cm, gaunasitikrai labai didlelis tortas.
*


ačiū, tikrai nemažas, bandysiu būtinai pagal jūsų receptą, o dar klausimas, gal jau ir rašėt... na žodžiu o sutepate tortuką formoje ar ne? g.gif
mamamia*
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 14, 18:17)
Mačiau Norfoje,bet 3 lakštai kažkur apie 5 litus,tai nusipirkau Mantingos sluoksniuotos bemielės tešlos ir pati išsikepiau lakštus ax.gif
*


O pirkote ta kur berods 5 lapeliai teslos? pries dedant i orkaite iskocioti reikia? Ar taip dejote? ax.gif
Dianaaa1215
Taip,tik dabar tiksliai nepasakysiu 4 ar 5 ten lapeliai.išėmus iš pakelio po vieną išdėlioju ant stalo, kai atšyla iškočioju reikiamo dydžio lakštus,ir kepiau orkaitėje kol paruduoja,prieš dedant į orkaitę šakute subadau,kepu ant kepimo popieriaus
mamamia*
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 15, 18:17)
Taip,tik dabar tiksliai nepasakysiu 4 ar 5 ten lapeliai.išėmus iš pakelio po vieną išdėlioju ant stalo, kai atšyla iškočioju reikiamo dydžio lakštus,ir kepiau orkaitėje kol paruduoja,prieš dedant į orkaitę šakute subadau,kepu ant kepimo popieriaus
*


Aciu smile.gif Ir dar klausimelis, kiek ant tokio kiekiio lakstu reikia idaro? ax.gif
vivir
O kodel jus nenorit pacios issikept laksteliu, juk paprastai pasigamina tesla,o laksteliai kepa labai greitai. O skonis nepalyginamai geresnis ax.gif
mamamia*
QUOTE(vivir @ 2011 02 15, 19:13)
O kodel jus nenorit pacios issikept laksteliu, juk paprastai pasigamina tesla,o laksteliai kepa labai greitai. O skonis nepalyginamai geresnis  ax.gif
*


Neseniai dariau medaus torta, ir kociojau lakstelius doh.gif Pakociojau, paskui ziuriu susitraukia, vel is naujo kocioju.. Labai vargau, tai bijau kad ir si karta taip nebutu doh.gif
succes
QUOTE(Sarmite @ 2011 02 15, 09:47)
ačiū, tikrai nemažas, bandysiu būtinai pagal jūsų receptą, o dar klausimas, gal jau ir rašėt... na žodžiu o sutepate tortuką formoje ar ne? g.gif
*


tepu ne formoje, nes kai sutepu truputi paslegiu, o formoje tepant neiseitu to padaryti.
degto molio plyta
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 15, 17:17)
Taip,tik dabar tiksliai nepasakysiu 4 ar 5 ten lapeliai.išėmus iš pakelio po vieną išdėlioju ant stalo, kai atšyla iškočioju reikiamo dydžio lakštus,ir kepiau orkaitėje kol paruduoja,prieš dedant į orkaitę šakute subadau,kepu ant kepimo popieriaus
*


ir normaliai uztenka tu 4-5 lakstu ?
Aurore_
O jūs tuos mantingos lakštus perkočiojat ir padarot apvalios formos?
@adrij@
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 15, 16:17)
Taip,tik dabar tiksliai nepasakysiu 4 ar 5 ten lapeliai.išėmus iš pakelio po vieną išdėlioju ant stalo, kai atšyla iškočioju reikiamo dydžio lakštus,ir kepiau orkaitėje kol paruduoja,prieš dedant į orkaitę šakute subadau,kepu ant kepimo popieriaus
*




QUOTE(Aurore_ @ 2011 02 16, 22:14)
O jūs tuos mantingos lakštus perkočiojat ir padarot apvalios formos?
*



4u.gif
Dianaaa1215
Nu ką vakar valgėm mano gamintą Napoleoną,visi gyrė,tirpo burnoje.Buvau išsikarpiusi trafaretą,kad papuošti tortą,bet biški nelabai kaip gavosi,nes vidurys gavosi biški įdubęs,negražiai užsibarstė blush2.gif Bet čia pirmą sykį bandžiau ax.gif
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.