Įkraunama...
Įkraunama...

Vėrinukai

Vėrinukai būna įvairūs-karšti, šalti, saldūs, sūrūs, sumuštinių tipo ir šašlykų ar kitokio tipo. Jie veriami ant spalvotų įvairių pagaliukų arba ant medinių iešmukų. Tai gana originalūs, spalvingi, apetitiškai ir žaismingai atrodantys patiekalai ypač tinkantys Švediško tipo stalui, žinau tik keletą, bet labai norėčiau išgirsti iš jūsų daugiau variantų :

sūrio-alyvuogių;
sūrio-vynuogių;
džiovintų slyvų-rūkytos šoninės;
kumpio-paprikos-sūrio;
silkės-raugintų agurkų;
lašišos-alyvuogių
obuolių-melionų;

O čia karšti vėrinukai:

DARŽOVIŲ VĖRINUKAI KEPTI GRILYJE

1 cukinija1 baklažanas8 pievagrybiai8 konservuotos aitriosios paprikos1 šaukštas citrinos sulčiųdruskosalyvų aliejaus    Cukiniją nuplauti ir supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais. Baklažaną nuplauti ir supjaustyti 2 cm pločio pusgriežiniais. Nuvalyti pievagrybius. Ant iešmuko suverti: cukiniją, baklažaną, pievagrybį, aitriają papriką, ... Viską apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir aptepti aliejumi. Kepti grilyje apie 15 min.


GRILYJE KEPTI VĖRINUKAI

Mėsos vėrinukams:250 g avienos8 maži svogūnėliai8 vynuoginiai pomidorai20 šalavijo lapųdruskos, aitriosios paprikostruputi aliejausDešros vėrinukams:4 grilio dešrelės1 raudonoji paprika1 porasdruskos, aitriosios paprikosaliejaus    Avieną supjaustyti kubeliais. Svogūnus nuvalyti ir perpjauti pusiau. Pomidorus nuplauti ir perpjauti pusiau. Ant iešmo paeiliui dėti mėsą, svogūną, pomidorą, šalavijo lapą,... Pasūdyti, papipirinti ir aptepti aliejumi.    Dešreles supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Papriką nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti maždaug tokio dydžio gabalėliais kaip ir dešrą. Porą supjaustyti 3 cm griežinėliais. Paeiliui ant iešmo suverti: dešros gabalėlį, paprika, porą,... Pasūdyti, papipirinti ir aptepti aliejumi.    Vėrinukus kepti grilyje iš visų pusių apie 10 min.


VIŠTIENOS VĖRINUKAI SU RIEŠUTŲ PADAŽU

500 g vištienos krūtinėlių filė,1 česnako skiltelė,sojos padažo, druskos.
Padažui:saujelė žemės riešutų,2 valg. šaukštai vandens,1 arbat. šaukštelis aliejaus,1 arbat. šaukštelis pomidorų padažo,žiupsnelis cukraus,žiupsnelis druskos,0,5 citrinos sulčių,1 česnako skiltelė.

Vištienos filė supjaustyti kubeliais, įtrinti prieskoniais ir palikti 15-20 min. Tada suverti ant nedidelių medinių iešmelių, po du gabaliukus ant kiekvieno. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę (energija 2/3), sudėti vėrinukus ir gerai prispausti. Pakepti vieną pusę 4-5 min., kitą – 2-3 min., uždengti ir dar 5 min. kepti ant mažiausios kaitros. Perkelti nuo kaitvietės ant kito puodo dangčio ir palikti dar 8-10 min. Patiekti su padažu.
Padažas. Gerai sumalti žemės riešutus, įpilti vandens, aliejaus, pomidorų padažo, druskos, pipirų, išspausti citrinos sulčių, įdėti susmulkintą česnako skiltelę. Viską gerai išmaišyti.
...
Atsakyti
Maiskiams tai patikdavo paprastuciai su desryte, agurkeliu zaliu, paprika, suriu, obuoliu.
Galima verinukus vien tik is vaisiu daryti ir skanu ir sveika wink.gif
Atsakyti
dar tinka toks derinys:

virtos morkos gabalėlis+silkės gab.+obuolio g.+alyvuogė

mėsa+sūris+pomidoras
Atsakyti
niekur nerandu receptu kaip is mesos padaryti verinukus, gal kas turi kokiu minc iu.nestuke.gif
Atsakyti
Ar gali patikslinti kas tie vėrinukai ir ar iš žalios ar iš kokios mėsos jie turi būti padaryti?
Atsakyti
QUOTE (Lona @ 2004 04 05, 11:38)
Ar gali patikslinti kas tie vėrinukai ir ar iš žalios ar iš kokios mėsos jie turi būti padaryti?

keik girdejau darosi is visteinos krutineles keptos o toliau nezinau kas dedasi jei nesunku parasik kokius tu zinai, gal zinai kokiu nuorodu kur gali buti panasiu receptu.
Atsakyti
Kaip suprasti kas tie vėrinukai norėjau paklausti. Ar jie kaip šašlykai darosi, t.y. su žalia mėsa. Nes šiaip tai yra sumuštiniai irgi vėrinukais vadinami. Kas konkrečiai yra tie vėrinukai, patikslink.
Atsakyti
taigi man rodos visokiu ju buna. gali but pvz vaisiu verinukai, gali but uzkandiniai verinukai (suris, alyvuoges, kumpelis, duonyte, agurkas ir pan..), gali but tokie kur kepti reik, pvz pamarinuotos vishtytes gabalelis, paprika, baklazanas, cukinija, svogunas.. as labai skaniai dariau verinukus prie vishtienos kepsneliu ant lauzo: bulkos kubikai ishmirkyti marinate, pomidoras, mozzarella, suveriam ir apkepam ant groteliu, labai skanu. man rodos ce shiaip fantazijos truputi ir gausis kas tik nori
Atsakyti
Man irgi atrodo taip kaip ir tau, bet gal yra koks patiekalas Special tik vadinasi vėrinukai, nes šiaip tai irgi manau, kad jų visokių yra. Faktiškai šašlykus irgi galima vadinti vėrinukais, gi suverta smile.gif
Atsakyti
Kaip ir galvojau tai vėrinukai ir yra tie vėrinukai apie kuriuos ir galvojau.
Man patinka: duona+sviestas+sūris ir sluoksniuojam , o viršuj alivka.
Atsakyti
Man tai patinka sis derinys:
vynuoge + surio lazdeles gabalelis + paprikos gabaliukas
Savotisko skonio tongue.gif
Atsakyti
mačiau per Tv, labai patiko tokie šalti vėrinukai, ant medinių ilgesnių iešmukų veriam didokus gabalus-pomidoro+agurko+paprikos+silkės+vėl pomidoras+agurkas+paprika+silkė, padeadi ant salotų lapų ir svečiams geras užkandis thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1085122707[/mergetime]
tiesa, mažus vėrinukus, suvertus ant mažų spalvotų plastmasinių pagaliukų galima prismaigstyti į folga apdengtą didelį obuolį, kopūstą, išskobto arbūzo ar meliono luobelę ar pan. wink.gif
Atsakyti