Merginos, o kaip issikepti vafliu, kurie ir atsale NEBUTU trapus. Man tokie labai skanus. Vaikysteje esu tokiu valgiusi, bet dabar kiek bandziau kepti, visada trapus gaunasi. Ko reikia deti, ar galbut nedeti i tesla, kad jie atsale netrupetu?
Turiu pirktiniu lakstu, kondensuoto pieno...
Labai noriu pertepti, bet nebezinau kaip tai daroma
Zinau kad reikia nevirto kondensuoto pieno, sviesto, citrinos sulciu.... Dar kartais dedama i kondensuota piena kavos. Kita sluoksni dar kokia uogiene pertepti galima...
Priminkit mergiotes kaip ta skanesta pasidaryt - nebeatsimenu
Ieskojau cia visur, bet matyt prastai, tai neradau
Labai noriu pertepti, bet nebezinau kaip tai daroma

Priminkit mergiotes kaip ta skanesta pasidaryt - nebeatsimenu


Mano vafliai lengvai vyniojasi į tūtelę ir tik labiau sukepę būna sausesni ir truputį traškūs arba, kad taptų traškiais, reikia paskleidus juos palaiktyti porą dienų.
250 g miltų
200-150 g cukraus arba pudros
100 g sviesto
6 kiaušiniai
200 ml pieno
3 šaukštai grietinės
Gerai išsukti su mediniu šaukštu sviestą su cukrumi (šaukštą cukraus palikti baltymams), įsukam po vieną trynius, grietinę, po to su mikseriu plakant įmaišyti miltus, po to pieną. Padėti į šaldytuvą, kol plaksim iki standžių putų baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai dalimis įmaišom įtešlą ir iškart kepam.
Galiu dar parašyti porą receptų čirvinių blynų-vaflių (širdelių), jei kas norėtų.
250 g miltų
200-150 g cukraus arba pudros
100 g sviesto
6 kiaušiniai
200 ml pieno
3 šaukštai grietinės
Gerai išsukti su mediniu šaukštu sviestą su cukrumi (šaukštą cukraus palikti baltymams), įsukam po vieną trynius, grietinę, po to su mikseriu plakant įmaišyti miltus, po to pieną. Padėti į šaldytuvą, kol plaksim iki standžių putų baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai dalimis įmaišom įtešlą ir iškart kepam.
Galiu dar parašyti porą receptų čirvinių blynų-vaflių (širdelių), jei kas norėtų.
Comma
Riešutų kremas pirktiniams vafliams pertepti
150 g riešutų(gali būti lazdyno,migdolų, žėmės), 1 indelis kondensuoto pieno (su kava, kakava ar be priedų) su cukrumi, 200 g sviesto
Riešutai pakepinami ir susmulkinami. Sviestas išsukamas mediniu šaukštu, į jį po truputį pilamas sutirštintas pienas. MASĖ SUKAMA KOL TAMPA VIENALYTĖ. Supilami paruošti riešutai. gerai išmaišoma.
Riešutų kremas pirktiniams vafliams pertepti
150 g riešutų(gali būti lazdyno,migdolų, žėmės), 1 indelis kondensuoto pieno (su kava, kakava ar be priedų) su cukrumi, 200 g sviesto
Riešutai pakepinami ir susmulkinami. Sviestas išsukamas mediniu šaukštu, į jį po truputį pilamas sutirštintas pienas. MASĖ SUKAMA KOL TAMPA VIENALYTĖ. Supilami paruošti riešutai. gerai išmaišoma.
QUOTE(Letunė @ 2007 04 20, 19:29)
Galiu dar parašyti porą receptų čirvinių blynų-vaflių (širdelių), jei kas norėtų.
Butinai parasyk - isbandysim

QUOTE(SilvijaG @ 2007 04 01, 16:56)
Merginos, o kaip issikepti vafliu, kurie ir atsale NEBUTU trapus. Man tokie labai skanus. Vaikysteje esu tokiu valgiusi, bet dabar kiek bandziau kepti, visada trapus gaunasi. Ko reikia deti, ar galbut nedeti i tesla, kad jie atsale netrupetu?
Aha, man irgi skanesni tie NETRAPŪS. Tokie kur minštesni, taip imi ir atpleši gabaliuką

QUOTE(Letunė @ 2007 04 23, 09:25)
Comma
Riešutų kremas pirktiniams vafliams pertepti
150 g riešutų(gali būti lazdyno,migdolų, žėmės), 1 indelis kondensuoto pieno (su kava, kakava ar be priedų) su cukrumi, 200 g sviesto
Riešutai pakepinami ir susmulkinami. Sviestas išsukamas mediniu šaukštu, į jį po truputį pilamas sutirštintas pienas. MASĖ SUKAMA KOL TAMPA VIENALYTĖ. Supilami paruošti riešutai. gerai išmaišoma.
Riešutų kremas pirktiniams vafliams pertepti
150 g riešutų(gali būti lazdyno,migdolų, žėmės), 1 indelis kondensuoto pieno (su kava, kakava ar be priedų) su cukrumi, 200 g sviesto
Riešutai pakepinami ir susmulkinami. Sviestas išsukamas mediniu šaukštu, į jį po truputį pilamas sutirštintas pienas. MASĖ SUKAMA KOL TAMPA VIENALYTĖ. Supilami paruošti riešutai. gerai išmaišoma.
Labai tau aciu. Nebesulaukus jokiu minciu pati isbandziau tik be riesutu. Emiau kaip tu ir rasai 200 gr sviesto ir indeli kondensuoto pieno. Tik va as atvirskciai juos sumakalavau: i piena supyliau sviesta. Bet gavosi ir suvalgem


Vafliai (čirviniai blynai, širdelės)
250 g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.
Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (čia turima omenyje ne elektrinė, o kepama ant dujų), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje (aš išdėstau ant stalo). Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.
Kasdieniniai vafliai
300 g miltų, 100 g krakmolo, 2 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, druskos.
Iš miltų, krakmolo, pieno ir trynio, įbėrus druskos, išplakama tešla, sukrečiamas išplaktas baltymas ir atsargiai išmaišoma. Į įkaitintą riebalais pateptą vaflinę keptuvę įpilama tešlos, ir iš abiejų pusių kepama. Prie šių vaflių duodama aguonų pieno, kartais jie valgomi su spirgučiais arba su uogų košėmis.
Šaltinis: Lietuvių valgiai
Aš juos abu išbandžiau ir likau patenkinta.
250 g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.
Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (čia turima omenyje ne elektrinė, o kepama ant dujų), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje (aš išdėstau ant stalo). Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.
Kasdieniniai vafliai
300 g miltų, 100 g krakmolo, 2 stiklinės pieno, 1 kiaušinis, druskos.
Iš miltų, krakmolo, pieno ir trynio, įbėrus druskos, išplakama tešla, sukrečiamas išplaktas baltymas ir atsargiai išmaišoma. Į įkaitintą riebalais pateptą vaflinę keptuvę įpilama tešlos, ir iš abiejų pusių kepama. Prie šių vaflių duodama aguonų pieno, kartais jie valgomi su spirgučiais arba su uogų košėmis.
Šaltinis: Lietuvių valgiai
Aš juos abu išbandžiau ir likau patenkinta.

QUOTE(Atėnė @ 2007 05 10, 18:24)
Aha, man irgi skanesni tie NETRAPŪS. Tokie kur minštesni, taip imi ir atpleši gabaliuką
. Bet čia pateikti tik trapių vaflių receptai. O ko dėti ar nedėti, kaip Silvija sako, kad jie atšalę netrupėtų?

Manau, kad reikia nedėti jokių riebalų, t. y. tik pieno ir kiaušinį. nes riebalai ir kiaušinio trynys duoda trapumą, o baltymas traškumą. Galima pabandyti išsikepti pagal kasdieninių vaflių receptą, kurį parašiau šiandien. Tik gal dar ir krakmolą pakeisti miltais. Na, tešla priartėja prie pagerintų blynų tešlos. Gal kas pabandys ir parašys?

Viskas , eisiu ieskoti pirkti cia vaflines
.Maciau vokisku markiu aparatu yra Lietuvoje, tai ir cia tureciau rasti. Gal
.
Cirvinius tai megsta mano draugas labai kepti
200g sviesto
50g cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
truputi druskos
6 kiausiniai
300 g miltu
2 arbatiniai sauksteliai kepimo milteliu
1/8 l pieno
Gaunasi labai purus. Dievinam su uogene ir pienu


Cirvinius tai megsta mano draugas labai kepti

200g sviesto
50g cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
truputi druskos
6 kiausiniai
300 g miltu
2 arbatiniai sauksteliai kepimo milteliu
1/8 l pieno
Gaunasi labai purus. Dievinam su uogene ir pienu

Pagaliau ir aš turiu elektrinę vaflinę 
Prisiskaičiau čia nuostabiausių receptukų, labai ačiū visoms

Tik norėjau dar paklausti, o kokiais riebalais geriausia tepti kepant
Ar būtina

Prisiskaičiau čia nuostabiausių receptukų, labai ačiū visoms



Tik norėjau dar paklausti, o kokiais riebalais geriausia tepti kepant

