Labai sokoladinis keksinis tortas

Reikės:
2 puodelių karšto (verdančio) vandens
1 puodelio grynos kakavos miltelių
2 3/4 puodelių miltų (405D, karališkus naudoju)
2 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
~225g suminkštinto sviesto
2.5 - 3 puodelių cukraus pudros (galima ir daugiau, bet ir taip saldu)
4 kiaušinių
1-2 a.š. vanilės ekstrakto
~250ml
sokoladinio ganaso (dar silto, skysto)Litro / dviejų dydžio inde išmaišau kakavą su karštu vandeniu, kad neliktų gumulelių ir palieku atvėsti. Geriausia po truputį pilti vandenį ir intensyviai maišyti, kuo masė tirštesnė tuo lengviau išsimaišo sausi produktai. Sodą ir druską sumaišau su miltais. Atkreipkite dėmesį, kad soda nebūtų sušokusi į gumulėlius pieš sumaišant su miltais, kitaip ji tokia ir liks kekse.

Kiek suplaku vienus kiaušinius. Supjaustau į mažesnius gabalėlius sviestą ir išsuku su cukraus pudra dideliame inde. Anksčiau tai darydavau su smulkintuvu, bet gerai ir su mediniu šaukštu, kai elektros prietaisai perdega :-S Tuomet dalimis įmaišau kiaušinių plakinį. Tik kai pilnai įšsuku vieną dalį, pilu dar.
Taip pat įmaišau vanilės ekstrakto ir dar gerokai išsuku masę. Jos tarsi padaugeja ir tampa puri.

Tuomet pilu dalimis kakavą ir miltus, vieną po kito, kol įmaišau viską.
Kakava, miltus, kakava, miltus ir t.t.
Masė gaunasi gal kiek ir skystoka, bet ji ir turi būti tokia.

Tortui reikia kepti du atskirus biskvitus, nes kepinys gaunamas labai minkštas, šlapias ir trapus, nelabai pavyktų perpjauti biskvitą.
Tad padalindama masę į dvi apyligias dalis supilu į 24-25 cm skersmens keptuvę ir pašaunu į įkaitintą orkaitę - 170C lygiai 30 minučių. Iš keptuvės geriausia išimti atvėsusį keksą ir labai atsargiai.
Jei naudojate paprastą keptuvę, ne silikoninę, reiktų ištepti riebalais.

Biskvitus sutepiau labai nedideliu kiekiu šokoladinio ganašo, taip pat juo ir apliejau, papuošiau vyšnaitėmis, kurios galėtų būti išmirkytos rome.
Šaltinis:
http://allrecipes.co...e-I/Detail.aspx1 puodelis - 240ml
1 a.š. - 5ml