Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sushi
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Bananamio
QUOTE(pupa*uoga @ 2010 01 17, 21:10)
gal kartais merginos kur nors pigiau nei maximoj( ar iki) perkat nori lapus? smile.gif
*



Kad kiek esu žiūrėjusi kainos visur tos pačios apie 11-12 Lt, bet esu pirkus Maximoj 50 lapų iš karto vienam pakelyje, tuomet mokejau 36Lt, tai išeina pigiau negu pirkti atskirus pakelius ax.gif
Raganėlė
buvau savaitgali sushi express kaune, ir valgem su viduj idetu tempura kremu (toks traskus) gal zinot kas tai??? ar imanoma paciam pasigaminti
himalaia
QUOTE(Raganėlė @ 2010 01 26, 09:36)
buvau savaitgali sushi express kaune, ir valgem su viduj idetu tempura kremu (toks traskus) gal zinot kas tai??? ar imanoma paciam pasigaminti
*


Neragavau, tačiau spėju, kad tai paprasta kepta tempuros tešla ir Philadelphia cream cheese. Tempurą pasigaminti nesunku, o kremą reikia tik nusipirkti mirksiukas.gif Esmė gaminant tempurą- naudoti labai šaltus produktus, net ir miltus geriau atšaldyti.
Ingredients:

* 1 egg
* 1 cup ice water
* 1 cup all purpose flour

Preparation:
Beat an egg in a bowl. Add ice water in the bowl. Be sure to use very cold water. Add sifted flour in the bowl and mix lightly. Be careful not to overmix the batter. To check the temperature of frying oil, drop a little batter into the oil. If the batter comes up right away instead of sinking to the bottom of the pan, it's about 360 F degree. If the batter goes halfway to the bottom and comes up, it's about 340F degree. This is said to be the right temperature to fry tempura.
Raganėlė
aciu, reiks bandyt
o lt yra Philadelphia cream cheese?
himalaia
QUOTE(Raganėlė @ 2010 01 26, 11:54)
aciu, reiks bandyt
o lt yra Philadelphia cream cheese?
*


Esu maximose mačius. Berods ir pigesnis atitikmuo yra.
mam
QUOTE(pupa*uoga @ 2010 01 17, 20:10)
gal kartais merginos kur nors pigiau nei maximoj( ar iki) perkat nori lapus? smile.gif
*




Nuo šiandien IKI parduotuvėse Nori lapai kainuos tik 7 Lt. thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(mam @ 2010 01 27, 09:43)
Nuo šiandien IKI parduotuvėse Nori lapai kainuos tik 7 Lt. thumbup.gif
*


cia uz koki kieki?
BevardeX
QUOTE(Nerytė @ 2010 01 27, 21:19)
cia uz koki kieki?
*


Berods 10 lapelių, tiksliai nepamenu. Iš to pakelio gaminau sušius 3 kartus.
Šiandien bukletuką gavau, kad nuolaida jiems, tai lėksiu ryt, nes jau pageidavimas namie sušiukų biggrin.gif
pupa*uoga
vat nusipirkau IKI 2 pokus nori lapu po 10vnt po 7lt smile.gif
pupa*uoga
pasidalinsiu ir as savo bandymais blush2.gif susius tiesiog dievinu.. sikart darem kartu su vyru, naudojom lasisa, Philadelphia suri ir konservuota savose sultyse tuna. buvo skaunu smile.gif
http://public.fotki.com/pupadovile/niam-ni...0002.html#media
Ledi
QUOTE(Raganėlė @ 2010 01 26, 18:36)
buvau savaitgali sushi express kaune, ir valgem su viduj idetu tempura kremu (toks traskus) gal zinot kas tai??? ar imanoma paciam pasigaminti
*


as ir valgiau viduj su unguriu ir apkepta tesolje
man idomu kaip ta tesla ten padaryta?
ir koks ten kremas viduj dedamas ? ax.gif
Papildyta:
o tas kremas kaip vadinas? net nezinau kur ieskoti smile.gif
prie kokiu produktu
Papildyta:
bet ne majonezas o toks baltas baltas kremas:)
mam
QUOTE(Nerytė @ 2010 01 27, 20:19)
cia uz koki kieki?
*





25 gr.pakuotė
Bananamio
QUOTE(pupa*uoga @ 2010 01 27, 23:03)
pasidalinsiu ir as savo bandymais  blush2.gif  susius tiesiog dievinu.. sikart darem kartu su vyru, naudojom lasisa, Philadelphia suri ir konservuota savose sultyse tuna. buvo skaunu  smile.gif
http://public.fotki.com/pupadovile/niam-ni...0002.html#media
*




Oho, kaip gražiai atrodo, niam niam thumbup.gif o koks čia imbieras? Kiek teko Lietuvoj imbiero pirkt neimanoma valgyt buvo...
himalaia
QUOTE(Ledi @ 2010 01 27, 16:59)
as ir valgiau viduj su unguriu ir apkepta tesolje
man idomu kaip ta tesla ten padaryta?
ir koks ten kremas viduj dedamas ? ax.gif
Papildyta:
o tas kremas kaip vadinas? net nezinau kur ieskoti smile.gif
prie kokiu produktu
Papildyta:
bet ne majonezas o toks baltas baltas kremas:)
*



QUOTE(himalaia @ 2010 01 26, 10:27)
Neragavau, tačiau spėju, kad tai paprasta kepta tempuros tešla ir Philadelphia cream cheese. Tempurą pasigaminti nesunku, o kremą reikia tik nusipirkti  mirksiukas.gif Esmė gaminant tempurą- naudoti labai šaltus produktus, net ir miltus geriau atšaldyti.
Ingredients:

    * 1 egg
    * 1 cup ice water
    * 1 cup all purpose flour

Preparation:
Beat an egg in a bowl. Add ice water in the bowl. Be sure to use very cold water. Add sifted flour in the bowl and mix lightly. Be careful not to overmix the batter. To check the temperature of frying oil, drop a little batter into the oil. If the batter comes up right away instead of sinking to the bottom of the pan, it's about 360 F degree. If the batter goes halfway to the bottom and comes up, it's about 340F degree. This is said to be the right temperature to fry tempura.
*



Prie pieno produktų ieškokit kremo.
pupa*uoga
QUOTE(Bananamio @ 2010 01 28, 10:58)
Oho, kaip gražiai atrodo, niam niam  thumbup.gif o koks čia imbieras? Kiek teko Lietuvoj imbiero pirkt neimanoma valgyt buvo...
*



pirkau IKI, gal toks papuole grazus, beje, ir skanus smile.gif
Nerytė
pupa*uoga, kaip noreciau tavuju sushiuku wub.gif
Gudre
Sveikos 4u.gif
Ziuriu apmirus temute, tai atgaivinsiu mirksiukas.gif Vis varvinau seile beziuredama i jusu pagamintus sushiukus, kol susikaupiau ir Valentindieniui vyra palepinau.

user posted image
Marija5
Kaip aš noriu.
Visko pripirkau, tik vis krabų lazdeles suvalgome hihihi.gif
Bet nekylo rankos per išeigines. doh.gif
O burnoje net jaučiu skonį biggrin.gif
latte..
Kaip as dievinu susi, galeciau kiekviena diena valgyt ax.gif Pati nesu ju dariusi, bet pasiziuriu i jusu pagamintus ir vis ruosiuosi vienakart imt ir pabandyt cool.gif Saunuoles 4u.gif
Nerytė
As neseniai dariau labai paprastus (is to ka radau saldytuve) thumbup.gif
user posted image
su krabu lazdelem, zoleliu skonio philadelphia, agurku bei svoguno laiskais
Gudre
Sveikos sushiu gerbejos 4u.gif
Gal kuri atsimena kaip ten imbiera reikia uzmarinuot? Kazkur buvau radus temoj, bet dabar kai reikia tai ir nerandu verysad.gif
pempe
QUOTE(Gudre @ 2010 02 27, 21:35)
Sveikos sushiu gerbejos  4u.gif
Gal kuri atsimena kaip ten imbiera reikia uzmarinuot? Kazkur buvau radus temoj, bet dabar kai reikia tai ir nerandu  verysad.gif
*




oi oi ir mane domina, bet kur ir koki ji primaiusia nuprikti?
mergyte83
Sveikos, megstu ir as sushius labai labai thumbup.gif
atnesu parodyti savo pirmaji bandyma sushius pasidaryti namuose

Sushi - maki

user posted image

o cia truputi mazesni smile.gif

user posted image

2 asmenims reikes:

1,5 stiklinės sushi ryziu
4 v. s. ryziu acto
2 v. s. cukaus
žiupsnelio druskos
3 nori lapu
suditos lasisos
avokado
wasabi
sojos padazo
marinuoto imbiero

Ryzius isvirti pagal instrukcija, tada i atvesintus ryzius supilti acte istirpinta cukru ir druska ir viska gerai ismaisyti. Nori lapa dedam ant bambukinio kilimelio. Tada dedam paruostus ryzius, palikti reikia 1 cm nuo krasto. Per ryziu viduriuka su pirstu braukiam trupuciuka wasabi, dedam lasisa arba avokada ir kilimelio pagalba susukam (palikta krasta paslapinam vandeniu, kad susiklijuotu). Ritineli supjaustom i 6-8 dalis. Valgom mirkydami i soju padaza, kuriame issimaisome norima kieki wasabi .Skanaus!
Nerytė
QUOTE(mergyte83 @ 2010 03 02, 22:23)
Sveikos, megstu ir as sushius labai labai  thumbup.gif
atnesu parodyti savo pirmaji bandyma sushius pasidaryti namuose
*


labai gardu wub.gif o kokie dailus wub.gif
mergyte83
Neryte, aciu 4u.gif
Aissstute
nu prisiskaiciau as cia viokiu idomybiu, bandysiu ir as eksperimentuoti.. Kazkada n metu atgal ragavau as sushi, bet atsimenu man nepatiko, tas juodas, nori, bet pabandysiu padaryt pati, gal kitaip bus.. ax.gif nu darysiu jauciu sekmadieni, ziuresim kas ir kaip ax.gif dar pries pat darant visiek jauciu iskils milionas klausimu lotuliukas.gif
Marija5
Mergaitės, o jus tas lazdeles plaunate ar pavalgius išmetate ax.gif
Na toks durnas klausimas, ką hihihi.gif blush2.gif
Nerytė
QUOTE(Marija5 @ 2010 03 04, 09:48)
Mergaitės, o jus tas lazdeles plaunate ar pavalgius išmetate  ax.gif
Na toks durnas klausimas, ką hihihi.gif  blush2.gif
*


vienkartines ismetam, o daukartinio naudojimo plaunam, nes jos buna lakuotos ar impregnuotos (tiesa pasakius nezinau technologijos), o vienkartines ne, reikia ismesti mirksiukas.gif
Marija5
Nusipirkau IKI. Nei lakuotos, nei ką g.gif
Mačiau parduotuvėje labai gražias, išraižytas, tas turbūt galima naudoti ir naudoti bigsmile.gif
Nerytė
QUOTE(Marija5 @ 2010 03 04, 12:32)
Nusipirkau IKI. Nei lakuotos, nei ką g.gif
Mačiau parduotuvėje labai gražias, išraižytas, tas turbūt galima naudoti ir naudoti  bigsmile.gif
*


jei nelakuotos, tokios paprastos tai turbut vienkartines, o tos israizytos, ispaisytos buna ilgam naudojimui 4u.gif
egliene
norejau paklausti, o koki majoneza naudojate su tunu?


Gal darote kas nors temininius sushi vakarelius? ar apmokymus smile.gif
Kaune wink.gif



Papildyta:
Tiesa, kas cia per suris Philadelfija?


Darausi as sushi namuose. Ideju renkuosi, nauju igrediantu smile.gif BUtu smagu susikoperuoti smile.gif

teisa kur perkate sushi indus?
vika007
sushiexpress - super skanus sushiai. Ypac su kepta lasisa. Netoli darbo yra isikurusi si sushine tai su kolegoms "uzsikabliavom" juodai. Ir dabar laukiu kol pietums parnes sushi. Niam. Nerealiai skanu
cafe del mar
QUOTE(mergyte83 @ 2010 03 02, 23:23)
Sveikos, megstu ir as sushius labai labai  thumbup.gif

*


T O B U L I !!! bigsmile.gif
Marija5
Dariau aš suši pagal pirmame puslapyje įdėtą ryžių receptuką.
http://vitossandeliukas.blogspot.com/2008/...-maki-roll.html
Tik reikėtu visti mažiau to acto. Smarvė virtuvėje buvo doh.gif
O šiaip gavosi labai skaniai.
MB labai gyrė ax.gif
Fuzy
bandziau as sivakar daryt susi.. pavakarieniavom tai labai skaniai, bet kad va dar man mokytis ir mokytis kaip juos graziai susukt.. gal dar koja pakiso tai kad nesulaukiau kol ryziai visai atves? blush2.gif vyriskis uzsiprase gimtadienio baliukui, tai turiu menesi ismokt, kad negeda ant stalo padet butu lotuliukas.gif
Marija5
Kaip anksčiau nemėgau suši doh.gif
O dabar manė net krato kaip nori.
Kai suvinoju pirmą ritinėlį, turiu iš karto jį suvalgyti, kitaip išprotėsiu hihihi.gif
Gaminau užvakar. Prisivalgiau. Noriu dar. biggrin.gif
Ar negirdėjote apie kokius rengiamus suši gaminimo seminarus. Radau Tik Skonio studijoje, bet buvo vasaro mėn. verysad.gif
Napo
prieš savaitę pirmąkart su draugais darėm suši. nuo to karto savarankiškai gaminau jau tris kartus, t.y. kas antrą dieną biggrin.gif vakar vyrui kai pasiūliau vakarienei vėl suši, tai jis jau sakė, kad gal nereikia.. o aš tai kvailėju, jei tik išalkstu, tai ir svaigstu jau apie sushi, kitokio maisto nebesinori.. tik labai nedidelis pasirinkimas ingridientų. kol kas bandžiau tik lašišą, avokadą, agurką ir juodą sezamą. nosipirkau cream cheese ir lyg ir buvo šaldikly krabų lazdelių tai reiks dar pabandyt

kažkas minėjo, kad dedat sojos daigus. Tai noriu pasitikslint, ar konservuotus, ar tuos kur maišeliuose būna švieži, skirti į stir fry dėt?
Marija5
Ir aš niekaip negaliu atsivalgyti. ax.gif
Tik nežinau su kuo bedaryti.
Bandysiu dabar tuos išverstus daryti, kaip jie vadinasi? Ar ne Kalifornietiški rolai? g.gif
Dariau:
krabų lazdelės
krabų lazdelės+agurkas+paprika
krabų lazdelės+agurkas
krabų lazdelės+paprika

Ne labai pasirinkimas hihihi.gif

Daugiau nesugalvoju su kuo daryti, gal krevėčių nupirkti.
mmartaa
DARYK DAR SU KONSERVUOTU TUNU,LABAI SKANU thumbup.gif AS JI DAR PAMAISAU SU MAJONEZU (CIA AISKU LIETUVISKAI) blush2.gif IR TADA DEDU I SUSI,AGURO ZALIO IR AVOKADO
Marija5
Savo sultyse ar aliejuje imti? smile.gif
Rytoj darysiu.
Nusipirkau a la krabų mėsos, dumblių ikrų. smile.gif
Ir tuno dar turiu, tai pabandysiu,
Ačiū.
Marija5
Dar norėčiau paklausti, ar galima ryžius išvirti iš vakaro? g.gif
mmartaa
as visada perku aliejuje tada ji gerai nusunkiu,man asmeniskai jis skanesnis rolleyes.gif
Papildyta:
man atrodo kad galima o kas cia blogo kaip pagalvoji g.gif
Papildyta:
as cia del ryziu smile.gif
Natalėja
Vakar ir aš ryžausi suši pasigaminti. Ryžių kibumas gavosi thumbup.gif O visa kita tai daugiau lietuviškai gavosi, bet šiaip patiko viskas. Įdarą drariau lašiša+agurkas+kadangi neturėjau filadelfijos sūrio, taidėjau lietuvišką varškės kremą, krabų lazdelė+agurkas arba avokadas+vėl varškės kremas. MB užsimanė, kad dar dėčiau jalapeno pipirų, tai vieną susukau ir tokį biggrin.gif Valgėm vakar vakarienei, liko ir šiandienai biggrin.gif
Marija5
O lašišą naudojate sūdyta ar rūkyta? g.gif
O nori lapą pjaunate per pusę ar darote didesnius? Tiesiog idomu ar ne sunkiau susukti mažesnius ax.gif
DolceVita
Sveikos, susi Meistres

Ar galetumet isduoti slaptas Lietuvos vietas, kur galima butu nusipirkti skraidanciu zuvu (Masago) ikrus, japoniska majoneza...

Internetas nepadeda sad.gif
Natalėja
QUOTE(Marija5 @ 2010 03 23, 13:41)
O lašišą naudojate sūdyta ar rūkyta?  g.gif
O nori lapą pjaunate per pusę ar darote didesnius? Tiesiog idomu ar ne sunkiau susukti mažesnius  ax.gif
*


Aš naudojau sūdytą lašišą
O lapus pjoviau, bet ne per pusę, o viena dalis buvo 2/3, liko 1/3, bet likučius panaudojau, nes liko iš kito lapo irgi 1/3. Tai iš dviejų pirktų nori lapų gavosi 3 suktinukai
DolceVita
Tiesa, Japoniska majoneza jau radau kur pirkti... Liko tik skraidanciu zuvu ikrai g.gif g.gif
Marija5
QUOTE(DolceVita @ 2010 03 23, 16:03)
Tiesa, Japoniska majoneza jau radau kur pirkti... Liko tik skraidanciu zuvu ikrai  g.gif  g.gif
*


O kur pirkti japonišką majonezą?
DolceVita
"Prieskoniai profesionalams" Basanaviciaus 18, Vilniuje. Indelis apie 1 litra - kaina 30 lt
Marija5
Ar skanus? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.