Ir aš gaminu čenakus:
Pagaliukais pjaustytos bulvės, žiedeliais pjaustytos morkos, pakepinta vištienos krūtinėlė, šaldytos daržovės iš pokelio (žirneliai, šparaginės pulepės, žiediniai kopūstai), dar dedu pievagrybių (ne visada), paprasto kopūsto. Viską sluoksniuoju, kad viršuje būtų bulvės. Ant kiekvieno sluoksnio pabarstau prieskonius. Įpilu 5 šaukštus vandens ir gabaliuką sviesto ant viršaus. Uždengiu dangtelius ir į orkaitę. Kepu ilgiausia 40-45 minutes. Baigiant kepti uždedu fermentinio sūrio, sumaišyto su majonezu. Palaukiu kol išsilydys ir skanaus .
Dedu į jau įkaitintą orkaitę.
P.S. Šildau mikrobanginėje, bet dažniausiai nelieka ką šildyti . Galima ir orkaitėje.
QUOTE(Treglė @ 2007 09 26, 10:02)
Ir aš gaminu čenakus:
Pagaliukais pjaustytos bulvės, žiedeliais pjaustytos morkos, pakepinta vištienos krūtinėlė, šaldytos daržovės iš pokelio (žirneliai, šparaginės pulepės, žiediniai kopūstai), dar dedu pievagrybių (ne visada), paprasto kopūsto. Viską sluoksniuoju, kad viršuje būtų bulvės. Ant kiekvieno sluoksnio pabarstau prieskonius. Įpilu 5 šaukštus vandens ir gabaliuką sviesto ant viršaus. Uždengiu dangtelius ir į orkaitę. Kepu ilgiausia 40-45 minutes. Baigiant kepti uždedu fermentinio sūrio, sumaišyto su majonezu. Palaukiu kol išsilydys ir skanaus .
Dedu į jau įkaitintą orkaitę.
P.S. Šildau mikrobanginėje, bet dažniausiai nelieka ką šildyti . Galima ir orkaitėje.
Pagaliukais pjaustytos bulvės, žiedeliais pjaustytos morkos, pakepinta vištienos krūtinėlė, šaldytos daržovės iš pokelio (žirneliai, šparaginės pulepės, žiediniai kopūstai), dar dedu pievagrybių (ne visada), paprasto kopūsto. Viską sluoksniuoju, kad viršuje būtų bulvės. Ant kiekvieno sluoksnio pabarstau prieskonius. Įpilu 5 šaukštus vandens ir gabaliuką sviesto ant viršaus. Uždengiu dangtelius ir į orkaitę. Kepu ilgiausia 40-45 minutes. Baigiant kepti uždedu fermentinio sūrio, sumaišyto su majonezu. Palaukiu kol išsilydys ir skanaus .
Dedu į jau įkaitintą orkaitę.
P.S. Šildau mikrobanginėje, bet dažniausiai nelieka ką šildyti . Galima ir orkaitėje.
O čia vaizdinė medžiaga:
As gaminu paprastus cenakus
KIAULIENA, BULVES, MORKOS, GRIETINE, CESNAKAS, DRUSKA, PIPIRAI, LAURO LAPELIAI, TRUPUTIS VANDENS,
KIAULIENA, BULVES, MORKOS, GRIETINE, CESNAKAS, DRUSKA, PIPIRAI, LAURO LAPELIAI, TRUPUTIS VANDENS,
merginos - o kaip čenakinėse pasigaminti plovą? Dar ir kugelį būtų įdomu - kugelio masė tai kaip visada turbūt, bet kiek galima mėsytės dėti ir kiek maždaug kokioje temperatūroje kepti?
As cenakus darau tai:
Kubeliais supjaustyta buve, apkepta mesyte su morkom, svogunais ir prieskoniais, marinuoti agurkai ir viska uzpilu sultiniu. Ant virsaus saukstas grietines ir saukstas keciupo. I r i orkaite.
Niam niam
Kubeliais supjaustyta buve, apkepta mesyte su morkom, svogunais ir prieskoniais, marinuoti agurkai ir viska uzpilu sultiniu. Ant virsaus saukstas grietines ir saukstas keciupo. I r i orkaite.
Niam niam
QUOTE(editamm @ 2007 11 04, 12:40)
merginos - o kaip čenakinėse pasigaminti plovą? Dar ir kugelį būtų įdomu - kugelio masė tai kaip visada turbūt, bet kiek galima mėsytės dėti ir kiek maždaug kokioje temperatūroje kepti?
Plova gaminu taip : as nusiperku vistiienos sparneliu , juos supjaustau per puse.Pakepinu ant aliejaus, druskytes su pipirukais uzberu ir i cenakine. ant ju burokine tarka sutarkuotos ir pakepintos morkytes, stambiai pjaustyto cesnako, kecupo ir ryziu, kad liktu iki virsaus kokie 3 cm pilu. uzpilu iki virsaus vandens ir pasaunu i orkaite gerai valandai
O as cenakus sitaip darau:
rauginti kopustai
morkytes
sparandine
bulves
truputi aliejaus
vandens
druska, pipiriukai
ant dugno dedu raugintus kopustus, po to sluoksnis plonom riekelem pjaustytu morkyciu, tada mazais gabaliukais pjaustyta ir is anksto uzmarinuota sprandine, na ir galiausiai kubeliais pjaustytos bulvytes. Ant virsaus uzpilu truputi aliejaus ir vandens ir pabarstau druska ir pipiriukais. Kepti reikia gera valanda, po to nudengti ir dar kokias 10-15min pakepti, kad bulvytes apskrustu.
LABAI SKANU!!
rauginti kopustai
morkytes
sparandine
bulves
truputi aliejaus
vandens
druska, pipiriukai
ant dugno dedu raugintus kopustus, po to sluoksnis plonom riekelem pjaustytu morkyciu, tada mazais gabaliukais pjaustyta ir is anksto uzmarinuota sprandine, na ir galiausiai kubeliais pjaustytos bulvytes. Ant virsaus uzpilu truputi aliejaus ir vandens ir pabarstau druska ir pipiriukais. Kepti reikia gera valanda, po to nudengti ir dar kokias 10-15min pakepti, kad bulvytes apskrustu.
LABAI SKANU!!
QUOTE(mango @ 2007 03 22, 21:20)
o gal zinote, kur tu indeliu-cenaku galima nusipirkti? niekur nerandu
aš nusipirkau maksimoj
QUOTE(SUPERvaidule @ 2007 11 30, 19:26)
O as cenakus sitaip darau:
rauginti kopustai
morkytes
sparandine
bulves
truputi aliejaus
vandens
druska, pipiriukai
ant dugno dedu raugintus kopustus, po to sluoksnis plonom riekelem pjaustytu morkyciu, tada mazais gabaliukais pjaustyta ir is anksto uzmarinuota sprandine, na ir galiausiai kubeliais pjaustytos bulvytes. Ant virsaus uzpilu truputi aliejaus ir vandens ir pabarstau druska ir pipiriukais. Kepti reikia gera valanda, po to nudengti ir dar kokias 10-15min pakepti, kad bulvytes apskrustu.
LABAI SKANU!!
rauginti kopustai
morkytes
sparandine
bulves
truputi aliejaus
vandens
druska, pipiriukai
ant dugno dedu raugintus kopustus, po to sluoksnis plonom riekelem pjaustytu morkyciu, tada mazais gabaliukais pjaustyta ir is anksto uzmarinuota sprandine, na ir galiausiai kubeliais pjaustytos bulvytes. Ant virsaus uzpilu truputi aliejaus ir vandens ir pabarstau druska ir pipiriukais. Kepti reikia gera valanda, po to nudengti ir dar kokias 10-15min pakepti, kad bulvytes apskrustu.
LABAI SKANU!!
Butinai pabandysiu!!! Jau dabar zinau,kad bus skanu...
Čenakinių yra ir Norfos pc