Įkraunama...
Įkraunama...

Antis

Sveikos šeimininkėlės,
Vyras jau keliasdešimtą kartą vis siūlo nusipirkti ir iškepti orkaitėje antį, pasiūlykit kaip skaniai ja paruošti huh.gif . Dėkoju.
Atsakyti
smile.gif
Kepta įdaryta antis
Reikia;
1 antis (1,8 kg),
2 morkos, 1 maža saliero šaknis,
1 svogūnas,
3-4 salierų lapkočiai,
1 obuolys,
džiovintų čiobrelių, raudonėlių, kmynų,
druskos, pipirų, aliejaus,
morka, poras arba svogūnas kepimui,
100 g baltojo vyno, 200 g vandens,
5 šaukštai sojų padažo.

Paruošimas:

Paruoštą antį įtriname prieskoniais ir palaikome 2-3 val. Morkas, salierą, obuolį, svogūną sutarkuojame mažais šiaudeliais, susmulkiname saliero lapkočius, įberiame kmynų, druskos, pipirų, dedame į keptuvę ir trumpai apkepame. Atvėsusį įdarą sudedame į antį ir užsiuvame.
Į skardą sudedame susmulkintą morką, porą, įdedame antį krūtine
žemyn, įpilame vyno, vandens, sojų padažo mišinį ir kepame
nuolat laistydami 2-2,5 val. Įpusėjus kepti, antį apverčiame.
smile.gif
Atsakyti
Gal kas nors zino daugiau recepteliu kaip paruosti anti?
Atsakyti
Kepta antis su spanguolėm

2,5 kg antis

spanguolių įdaras:
30 g sviesto
1 mažas svogūnas, smulkiai sukapotas
175 g maltų baltos duonos džiūvėsėlių
125 g spanguolių
1 šaukštelis kapotų petražolių
druska, pipirai
1 paplaktas kiaušinis

Įdarui ištirpdykite sviestą, jame apkepkite svogūną. Įmaišykite spanguoles, džiūvėsėlius, petražoles, druską, pipirus. Tada įmaišykite kiaušinį ir palikite atvėsti. Sudėkite įdarą į antį ir skylę uždarykite mediniu smeigtuku.
Anties odą subadykite šakute, į ją įtrinkite druskos su pipirais. Dėkite antį į orkaitę giliame inde ir kepkite 200 laipsnių karštyje 25 minutes pilvu žemyn. Tada apverskite ir kepkite 20 min. Vėl apverskite ir kepkite dar 1-1 ¼ valandos.
Iš taukų, kurie išsiskirs kepant, galima padaryti padažą. Taukus nupilkite į puodą, vieną šaukštą jų sumaišykite su šaukštu miltų ir supilkite į taukus ir gerai išmaišykite kaitinant.

Šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook
Atsakyti
as tai visai paprastai kepiau ir labai thumbup.gif gavosi.
kadangi antis pati is saves sultinga, jokiu pirskoniu nekisau, tik druska ir pipirais itryniau ir per nakti saldytuve laikiau.
o to po obuoliu ir slyvu dziovintu i vidu prikimsau ir pagaliukais uzsegiau ir kepe po valandu.
labai skanu ir terliones jokios. smile.gif
Atsakyti
Labai aciu thumbup.gif
O dar noreciau paklausti. kiek mazdaug laiko reikia kepti? klausiu, nes niekad nekepus anties. unsure.gif
Atsakyti
mano antis tai pora valandu, kokia 2,5 val. kepe, tik ja reikia stebeti, kartais sultimis kur i skarda subega palaisciau, jei matysi kad nevienodai kepa- apversti reikia, bet cia tai nuo orkaites priklauso, as nevarciau...
Atsakyti
unsure.gif o daugaiu pasiulymu , kaip kepti anti nera? sad.gif sad.gif
turiu va problema..ateina Padekos diena..cia priimta kepti kalakuta..na iskepsiu as ta kalakuta ir kas ji valgys..mudu su vyru jo niekaip nesudorosime..sumaniau kad reikia kepti anti vietoje kalakuto..gal kas zinote daugiau receptu? heart.gif smartass.gif
Atsakyti
KALEDINE ANTIS SU DZIOVINTAIS VAISIAIS
didele antis
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
100g dziovintu kriausiu
50g razinu
50g dziovintu obuoliu
2 riekeles juodos duonos
2 svogunai
cinamono, druskos, pipiru, aliejaus.
anti itriname druska, pipirais ir palaikome per nakty.
pakepiname susmulkintus svogunus, pabarstome cinamonu, druska, atskirai pakepiname kubeliais supjaustyta duona.
didesnius dziovintus vaisius susmulkiname, sumaisome idara, prikemsame ir uzsiuvame ir kepame palaistydami susidariusiomis sultimis.
Atsakyti
Cia dar vienas receptukas:

Antis Grybu Padaze

1 antis, 1 morka,
1 svogunas, lauru lapu, druskos,
paukstienos (vistienos) prieskoniu.

Padazui:
25g dziovintu grybu,
1 svogunas,
50g sviesto,
2 saukstai miltu,
1 stikline grietines,
pipiru, druskos.

Anti uzpilame karstu pasudytu vandeniu ir verdame, kol suminkstes. Baigiant virti, sudedame smulkiai supjaustyta kepinta svoguna, morka. Ruosiam padaza: grybus nuplauname, isverdame pasudytame vandenyje, supjaustome juostelemis, pakepiname svieste kartu su smulkiai pjaustytu svogunu. miltus pakepiname svieste, atskiedziame sultiniu bei grybu nuoviru. I padaza sudedame grybus, pasudome, iberiame pipiru, paukstienos prieskoniu, paverdame ir supilame grietine. Isvirusia anti supjaustome gabaleliais, sudedame i padaza ir pakaitiname.
Atsakyti
dar viena turiu
antis
300g batono
truputi saldaus vyno
3 obuoliai
po puse stiklines graikisku riesutu ir razinu
4 kiausiniai
batona supjaustyti kubeliais, apslakstyti vynu
obuolius stambiai sutarkuoti.
riesutu branduokius smulkiai sukapoti.
razinas nuplikyti karstu vandeniu.
kiausinius isplakti.
viska sumaisyti su druska ir pipirais, prikisti anty ir uzsiuti.
kepant palaistyti issikyrusiomis sultimis.
Atsakyti
QUOTE (rasukas @ 2004 11 18, 09:21)
KALEDINE ANTIS SU DZIOVINTAIS VAISIAIS
didele antis
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
100g dziovintu kriausiu
50g razinu
50g dziovintu obuoliu
2 riekeles juodos duonos
2 svogunai
cinamono, druskos, pipiru, aliejaus.
anti itriname druska, pipirais ir palaikome per nakty.
pakepiname susmulkintus svogunus, pabarstome cinamonu, druska, atskirai pakepiname kubeliais supjaustyta duona.
didesnius dziovintus vaisius susmulkiname, sumaisome idara, prikemsame ir uzsiuvame ir kepame palaistydami susidariusiomis sultimis.

clap.gif clap.gif clap.gif aciu aciu aciu!! vasita kepsiu... heart.gif
Atsakyti