Sveikos šeimininkėlės,
Vyras jau keliasdešimtą kartą vis siūlo nusipirkti ir iškepti orkaitėje antį, pasiūlykit kaip skaniai ja paruošti . Dėkoju.
Kepta įdaryta antis
Reikia;
1 antis (1,8 kg),
2 morkos, 1 maža saliero šaknis,
1 svogūnas,
3-4 salierų lapkočiai,
1 obuolys,
džiovintų čiobrelių, raudonėlių, kmynų,
druskos, pipirų, aliejaus,
morka, poras arba svogūnas kepimui,
100 g baltojo vyno, 200 g vandens,
5 šaukštai sojų padažo.
Paruošimas:
Paruoštą antį įtriname prieskoniais ir palaikome 2-3 val. Morkas, salierą, obuolį, svogūną sutarkuojame mažais šiaudeliais, susmulkiname saliero lapkočius, įberiame kmynų, druskos, pipirų, dedame į keptuvę ir trumpai apkepame. Atvėsusį įdarą sudedame į antį ir užsiuvame.
Į skardą sudedame susmulkintą morką, porą, įdedame antį krūtine
žemyn, įpilame vyno, vandens, sojų padažo mišinį ir kepame
nuolat laistydami 2-2,5 val. Įpusėjus kepti, antį apverčiame.
Kepta antis su spanguolėm
2,5 kg antis
spanguolių įdaras:
30 g sviesto
1 mažas svogūnas, smulkiai sukapotas
175 g maltų baltos duonos džiūvėsėlių
125 g spanguolių
1 šaukštelis kapotų petražolių
druska, pipirai
1 paplaktas kiaušinis
Įdarui ištirpdykite sviestą, jame apkepkite svogūną. Įmaišykite spanguoles, džiūvėsėlius, petražoles, druską, pipirus. Tada įmaišykite kiaušinį ir palikite atvėsti. Sudėkite įdarą į antį ir skylę uždarykite mediniu smeigtuku.
Anties odą subadykite šakute, į ją įtrinkite druskos su pipirais. Dėkite antį į orkaitę giliame inde ir kepkite 200 laipsnių karštyje 25 minutes pilvu žemyn. Tada apverskite ir kepkite 20 min. Vėl apverskite ir kepkite dar 1-1 ¼ valandos.
Iš taukų, kurie išsiskirs kepant, galima padaryti padažą. Taukus nupilkite į puodą, vieną šaukštą jų sumaišykite su šaukštu miltų ir supilkite į taukus ir gerai išmaišykite kaitinant.
Šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook
2,5 kg antis
spanguolių įdaras:
30 g sviesto
1 mažas svogūnas, smulkiai sukapotas
175 g maltų baltos duonos džiūvėsėlių
125 g spanguolių
1 šaukštelis kapotų petražolių
druska, pipirai
1 paplaktas kiaušinis
Įdarui ištirpdykite sviestą, jame apkepkite svogūną. Įmaišykite spanguoles, džiūvėsėlius, petražoles, druską, pipirus. Tada įmaišykite kiaušinį ir palikite atvėsti. Sudėkite įdarą į antį ir skylę uždarykite mediniu smeigtuku.
Anties odą subadykite šakute, į ją įtrinkite druskos su pipirais. Dėkite antį į orkaitę giliame inde ir kepkite 200 laipsnių karštyje 25 minutes pilvu žemyn. Tada apverskite ir kepkite 20 min. Vėl apverskite ir kepkite dar 1-1 ¼ valandos.
Iš taukų, kurie išsiskirs kepant, galima padaryti padažą. Taukus nupilkite į puodą, vieną šaukštą jų sumaišykite su šaukštu miltų ir supilkite į taukus ir gerai išmaišykite kaitinant.
Šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook
as tai visai paprastai kepiau ir labai gavosi.
kadangi antis pati is saves sultinga, jokiu pirskoniu nekisau, tik druska ir pipirais itryniau ir per nakti saldytuve laikiau.
o to po obuoliu ir slyvu dziovintu i vidu prikimsau ir pagaliukais uzsegiau ir kepe po valandu.
labai skanu ir terliones jokios.
kadangi antis pati is saves sultinga, jokiu pirskoniu nekisau, tik druska ir pipirais itryniau ir per nakti saldytuve laikiau.
o to po obuoliu ir slyvu dziovintu i vidu prikimsau ir pagaliukais uzsegiau ir kepe po valandu.
labai skanu ir terliones jokios.
mano antis tai pora valandu, kokia 2,5 val. kepe, tik ja reikia stebeti, kartais sultimis kur i skarda subega palaisciau, jei matysi kad nevienodai kepa- apversti reikia, bet cia tai nuo orkaites priklauso, as nevarciau...
o daugaiu pasiulymu , kaip kepti anti nera?
turiu va problema..ateina Padekos diena..cia priimta kepti kalakuta..na iskepsiu as ta kalakuta ir kas ji valgys..mudu su vyru jo niekaip nesudorosime..sumaniau kad reikia kepti anti vietoje kalakuto..gal kas zinote daugiau receptu?
turiu va problema..ateina Padekos diena..cia priimta kepti kalakuta..na iskepsiu as ta kalakuta ir kas ji valgys..mudu su vyru jo niekaip nesudorosime..sumaniau kad reikia kepti anti vietoje kalakuto..gal kas zinote daugiau receptu?
KALEDINE ANTIS SU DZIOVINTAIS VAISIAIS
didele antis
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
100g dziovintu kriausiu
50g razinu
50g dziovintu obuoliu
2 riekeles juodos duonos
2 svogunai
cinamono, druskos, pipiru, aliejaus.
anti itriname druska, pipirais ir palaikome per nakty.
pakepiname susmulkintus svogunus, pabarstome cinamonu, druska, atskirai pakepiname kubeliais supjaustyta duona.
didesnius dziovintus vaisius susmulkiname, sumaisome idara, prikemsame ir uzsiuvame ir kepame palaistydami susidariusiomis sultimis.
didele antis
100g dziovintu abrikosu
100g dziovintu slyvu
100g dziovintu kriausiu
50g razinu
50g dziovintu obuoliu
2 riekeles juodos duonos
2 svogunai
cinamono, druskos, pipiru, aliejaus.
anti itriname druska, pipirais ir palaikome per nakty.
pakepiname susmulkintus svogunus, pabarstome cinamonu, druska, atskirai pakepiname kubeliais supjaustyta duona.
didesnius dziovintus vaisius susmulkiname, sumaisome idara, prikemsame ir uzsiuvame ir kepame palaistydami susidariusiomis sultimis.
Cia dar vienas receptukas:
Antis Grybu Padaze
1 antis, 1 morka,
1 svogunas, lauru lapu, druskos,
paukstienos (vistienos) prieskoniu.
Padazui:
25g dziovintu grybu,
1 svogunas,
50g sviesto,
2 saukstai miltu,
1 stikline grietines,
pipiru, druskos.
Anti uzpilame karstu pasudytu vandeniu ir verdame, kol suminkstes. Baigiant virti, sudedame smulkiai supjaustyta kepinta svoguna, morka. Ruosiam padaza: grybus nuplauname, isverdame pasudytame vandenyje, supjaustome juostelemis, pakepiname svieste kartu su smulkiai pjaustytu svogunu. miltus pakepiname svieste, atskiedziame sultiniu bei grybu nuoviru. I padaza sudedame grybus, pasudome, iberiame pipiru, paukstienos prieskoniu, paverdame ir supilame grietine. Isvirusia anti supjaustome gabaleliais, sudedame i padaza ir pakaitiname.
Antis Grybu Padaze
1 antis, 1 morka,
1 svogunas, lauru lapu, druskos,
paukstienos (vistienos) prieskoniu.
Padazui:
25g dziovintu grybu,
1 svogunas,
50g sviesto,
2 saukstai miltu,
1 stikline grietines,
pipiru, druskos.
Anti uzpilame karstu pasudytu vandeniu ir verdame, kol suminkstes. Baigiant virti, sudedame smulkiai supjaustyta kepinta svoguna, morka. Ruosiam padaza: grybus nuplauname, isverdame pasudytame vandenyje, supjaustome juostelemis, pakepiname svieste kartu su smulkiai pjaustytu svogunu. miltus pakepiname svieste, atskiedziame sultiniu bei grybu nuoviru. I padaza sudedame grybus, pasudome, iberiame pipiru, paukstienos prieskoniu, paverdame ir supilame grietine. Isvirusia anti supjaustome gabaleliais, sudedame i padaza ir pakaitiname.
dar viena turiu
antis
300g batono
truputi saldaus vyno
3 obuoliai
po puse stiklines graikisku riesutu ir razinu
4 kiausiniai
batona supjaustyti kubeliais, apslakstyti vynu
obuolius stambiai sutarkuoti.
riesutu branduokius smulkiai sukapoti.
razinas nuplikyti karstu vandeniu.
kiausinius isplakti.
viska sumaisyti su druska ir pipirais, prikisti anty ir uzsiuti.
kepant palaistyti issikyrusiomis sultimis.
antis
300g batono
truputi saldaus vyno
3 obuoliai
po puse stiklines graikisku riesutu ir razinu
4 kiausiniai
batona supjaustyti kubeliais, apslakstyti vynu
obuolius stambiai sutarkuoti.
riesutu branduokius smulkiai sukapoti.
razinas nuplikyti karstu vandeniu.
kiausinius isplakti.
viska sumaisyti su druska ir pipirais, prikisti anty ir uzsiuti.
kepant palaistyti issikyrusiomis sultimis.
QUOTE (rasukas @ 2004 11 18, 09:21) |
KALEDINE ANTIS SU DZIOVINTAIS VAISIAIS didele antis 100g dziovintu abrikosu 100g dziovintu slyvu 100g dziovintu kriausiu 50g razinu 50g dziovintu obuoliu 2 riekeles juodos duonos 2 svogunai cinamono, druskos, pipiru, aliejaus. anti itriname druska, pipirais ir palaikome per nakty. pakepiname susmulkintus svogunus, pabarstome cinamonu, druska, atskirai pakepiname kubeliais supjaustyta duona. didesnius dziovintus vaisius susmulkiname, sumaisome idara, prikemsame ir uzsiuvame ir kepame palaistydami susidariusiomis sultimis. |
aciu aciu aciu!! vasita kepsiu...