O as rankom sutrinu
30 tortu ir vienos zvakute ispudziai
manau 30 tortu ispudi paliko... kai kuriems baliauninkams tik po vidurnakcio "daejo" pati ideja... mazdaug - "taigi cia 30 tortu ir 1 zvakute" beje patys pirmi paruko tortai puosti grietinele ir trupiniais... i tuos baltus "bezinius" visi ziurejo kazkodel atsargiai...
ir dar kaip visada su nuotykiais... tuos tortus reikejo vezti ~40 km... pradzios sedejau uzpakali suraukus ir kiekviena duobele per sirdi stukteldavo... kol galu gale papuolem i avarine situacija... staigiai stabdem... ciuozem... beveik apsisukom... bijojau net bagazine atidaryti po tokiu... bet nuo vieno trupiniuoto torto pora cibuku tik nukrite buvo negalejau patiketi....
dar man labai patiko kazkurios uzrekomenduotas kremas grietine+grietinele+zelatina. man buvo skaniau nei tik grietinele...
ir labai rekomenduociau pabandyti i ta krema ideti smulkintu dziovintu vaisiu. (as pirkau maximoj misini - obuoliai, slyva, persikas, abrikosas gal dar kokia kriause...). nerealiai jis ten tiko... (net man skanu buvo )
manau 30 tortu ispudi paliko... kai kuriems baliauninkams tik po vidurnakcio "daejo" pati ideja... mazdaug - "taigi cia 30 tortu ir 1 zvakute" beje patys pirmi paruko tortai puosti grietinele ir trupiniais... i tuos baltus "bezinius" visi ziurejo kazkodel atsargiai...
ir dar kaip visada su nuotykiais... tuos tortus reikejo vezti ~40 km... pradzios sedejau uzpakali suraukus ir kiekviena duobele per sirdi stukteldavo... kol galu gale papuolem i avarine situacija... staigiai stabdem... ciuozem... beveik apsisukom... bijojau net bagazine atidaryti po tokiu... bet nuo vieno trupiniuoto torto pora cibuku tik nukrite buvo negalejau patiketi....
dar man labai patiko kazkurios uzrekomenduotas kremas grietine+grietinele+zelatina. man buvo skaniau nei tik grietinele...
ir labai rekomenduociau pabandyti i ta krema ideti smulkintu dziovintu vaisiu. (as pirkau maximoj misini - obuoliai, slyva, persikas, abrikosas gal dar kokia kriause...). nerealiai jis ten tiko... (net man skanu buvo )
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 22, 13:28)
dar man labai patiko kazkurios uzrekomenduotas kremas grietine+grietinele+zelatina. man buvo skaniau nei tik grietinele...
ir labai rekomenduociau pabandyti i ta krema ideti smulkintu dziovintu vaisiu.
ir labai rekomenduociau pabandyti i ta krema ideti smulkintu dziovintu vaisiu.
Šitas kremas - mano išmislas Džiaugiuosi, kad tau patiko
Ir ačiū už patarimą dėl džiovintų vaisių - būtinai išmėginsiu Dar papasakok - juos turbūt pamirkyt reikia ar bent nuplikyt, kaip tu darei Ir kaip supratau dž. vaisius įmaišei į patį kremą?
QUOTE(kristen @ 2009 02 20, 22:19)
Laba, as su sese ir kepem meduti. super gavos, nors iki tol nebuvom jokio torto kepusios. pirma karta gavosi tiesiog idealus - greit nebeliko, antra karta truputeli pertepimo pritruko , tai sausokas gavosi (bet vis tiek seimyna prarijo ). tai man iskilo klausimas, o kokios talpos stiklines turimos omeny Cipuko recepte? mes tik pradedancios (o stikliniu ivairaus turio yra)
Matau , kad tau niekas neatsako , tai padėsiu , mano stiklinės po du šimtus penkiasdešimt gramų ......bet noriu perspėti , nepilk iš karto visų miltų , jei tešla bus normaliai minkšta - gana , jei per skysta ir lips prie rankų tada dadėsi likusius ( juk kiaušiniai ne vienodo dydžio ).....SĖKMĖS
Papildyta:
QUOTE(Julija_Idig @ 2009 02 21, 17:58)
Radau kazkoki pokeliuose "whipped cream" krem santi vadinasi... Kazin ar tokis tiktu ir tada kiek tu pokeliu man reiketu jeigu ju vienas yra apie 150gr Siaubas ko tik nepadarysi zmogus,del skanumynu
Malonu , kad mėginsi , čia tikrai puikus grietinėlės kremas ( na truputi sintetinis ) bet skonis geras ,aš jo visada turiu kaip sakoma ant Z , o kiekis jo nedidelis , patarsiu , paskaityti , kiek pilasi pieno , ir prie jo pridėti sausą masę , bet vistiek , apsidraudimui nusipirk daugiau ,
QUOTE(RiMami @ 2009 02 23, 00:42)
Šitas kremas - mano išmislas Džiaugiuosi, kad tau patiko
Ir ačiū už patarimą dėl džiovintų vaisių - būtinai išmėginsiu Dar papasakok - juos turbūt pamirkyt reikia ar bent nuplikyt, kaip tu darei Ir kaip supratau dž. vaisius įmaišei į patį kremą?
Ir ačiū už patarimą dėl džiovintų vaisių - būtinai išmėginsiu Dar papasakok - juos turbūt pamirkyt reikia ar bent nuplikyt, kaip tu darei Ir kaip supratau dž. vaisius įmaišei į patį kremą?
tiesiog supjausciau ir sudejau i krema...
Labas labai noriu išsikepti medaus torčiuką, vis čia pasiskaitinėju, bet kažkaip niekur neaptikau apie plikytą kremą, atsiprašau, jei buvo kalbėta, ir neradau Norėjau paklausti ar plikytas kremas tiktų pertepti medučiui, jis man labai skanus Na reix pasiruošt kada jį išsikept Bet dar niekada nesu kepusi torto tai kažin kaip čia bus
QUOTE(shrekiuke @ 2009 02 23, 19:00)
Labas labai noriu išsikepti medaus torčiuką, vis čia pasiskaitinėju, bet kažkaip niekur neaptikau apie plikytą kremą, atsiprašau, jei buvo kalbėta, ir neradau Norėjau paklausti ar plikytas kremas tiktų pertepti medučiui, jis man labai skanus Na reix pasiruošt kada jį išsikept Bet dar niekada nesu kepusi torto tai kažin kaip čia bus
man asmeniskai atrodo, kad nea
jei nori plikyto, tai rinkis koki kitoki torciuka.... o medutis yr medutis su grietinele
ačiū na meduti išbadysiu tokį o gal galit pasufleruot kokiam torčiukui tiktų plikytas kremukas? Na žinau lyg kažkas panašaus dedasi į napaleoną, bet norėčiau kitokį tortuką išbadyti
QUOTE(gytenis @ 2009 02 24, 04:40)
Kepejos,jus man pasakykit kuo skiriasi tortai PENSININKAS IR MEDAUS,nes pries 15-20 metu,musu seimoj buvo kepamas pensininkas,bet receptas medaus torto.Labai butu idomu suzinoti,jusu nuomones,gal jusu seimuose ir kepdavo pensininkus
medaus=pensininkas=bičiulis
medaus tortas man apskritaipats skaniausias tortas! Valgyciau ir valgyciau!
man irgi
vat katik baigiau kept lakštus Gavosi 5 lakštai 25 cm ir 5 - kažkur 20 cm... o jau atraižų kiek čia kaip pirmam kartui stengiausi bent po 5 sumeistraut ir apipjausčiau jau iškeptus... jaučiu sekanti kartą reiks pataupyt, jau busiu gudresnė ir dar tešlą laikiau ant dujinės, žodžiu šiltoj vietoj, kad nespėtų atšalt, nes tada tikrai sunkiau kočiojos...
ai dar, kepiau gi pirmąkart, bet prisiskaičius sumąsčiau, kad ir man reik padegint cukraus - tai supylus tą cukrų maišiau maišiau paskui jau keikiau save, kam pyliau tą degintą cukrų Bet rezultatas pasakiškas Jau lakštų skanumas... gerai kad atraižų nemažai - tai apsidovanojau keliais sau prie kavutes...
vat katik baigiau kept lakštus Gavosi 5 lakštai 25 cm ir 5 - kažkur 20 cm... o jau atraižų kiek čia kaip pirmam kartui stengiausi bent po 5 sumeistraut ir apipjausčiau jau iškeptus... jaučiu sekanti kartą reiks pataupyt, jau busiu gudresnė ir dar tešlą laikiau ant dujinės, žodžiu šiltoj vietoj, kad nespėtų atšalt, nes tada tikrai sunkiau kočiojos...
ai dar, kepiau gi pirmąkart, bet prisiskaičius sumąsčiau, kad ir man reik padegint cukraus - tai supylus tą cukrų maišiau maišiau paskui jau keikiau save, kam pyliau tą degintą cukrų Bet rezultatas pasakiškas Jau lakštų skanumas... gerai kad atraižų nemažai - tai apsidovanojau keliais sau prie kavutes...