Įkraunama...
Įkraunama...

Ryžių dieta

Ryžių dieta

Sveikos visos norinčios sulieknėti. Kaip tai galima padaryti sveikai, efektyviai ir taip, kad vėliau tie kilogramai nesugrįžtų? Trumpa mano įžanga smile.gif
Kažkada skaičiau viename žurnale, kad ryžiai ne tik padeda atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, bet ir išvalo organizmą.
Pažvelkite į japones - jų skaisčią lygią odą ir figūrą wub.gif Taip yra dėl to, kad jų pagrindinis maistas yra ryžiai... essen.gif Štai todėl susidomėjau, paieškojau internete ir atradau ryžių dietą rolleyes.gif (Straipsnis paimtas iš www.ieva.lt)

user posted image

Vienokioje ar kitokioje variacijoje daugumai iš jūsų prieš akis gulėjo lėkštė ryžių ir daugiau nieko. Dietinimasis su ryžiais, tegu tik vietoje pietų, tačiau vis tiek – ryžiai ir dietos tinka kaip tų pačių pirštinių pora.

Dietų priešininkams visos mono (vieno produkto) dietos atrodo pačios baisiausios, o pasiryžusiems jų laikytis kyla baimė, kad po dviejų dienų į tą pagrindinį produktą be traukulių nebegalėsi net žiūrėti, nekalbant apie valgymą 3 kartus per dieną.

Tačiau yra ir gerbėjų, kurie dietos laikėsi, išgyveno, numetė svorio ir džiaugėsi bei iki šiol džiaugiasi. Štai ryžių dietos šalininkai teigia, kad ji turi savų privalumų – jos laikantis ne tik galima atsikratyti nereikalingų kilogramų, bet ir išvalyti organizmą nuo šlakų.

Dar džiugina faktas, kad 100 g virtų ryžių turi vos 109 kcal, todėl jeigu dietos metu tarp valgių jautiesi alkana, gali drąsiai suvalgyti „neįskaitytą“ porciją košės per daug nenusižengdama maitinimosi režimui.

Pagrindinė šios dietos sąlyga – ryžiai turi būti nešlifuoti, t.y. juose turi būti išlikusi luobelė, kurioje yra B grupės vitaminų ir daug kitų vertingų medžiagų. Virškinant tokius ryžius organizmas sudegina daugiau kalorijų negu valgant jau nušlifuotus, todėl dietintis reikia tik su nešlifuotais.

user posted image

Iškrovos diena su ryžiais

Jeigu mėgsti iškrovos dienas, ryžiai yra gana neblogas mitybos produktas. Iškrovos dieną išsivirk ryžių (nešlifuotų, tokie paprastai parduotuvėje būna supakuoti į 1 kg maišelius), valgyk, kada tik užsinorėsi.

Svarbu:
ryžiai turi būti virti be druskos, prieskonių, pieno ir, žinoma, – jokio sviesto! Esmė kaip ir visų iškrovos dienų: vieno produkto daug nesuvalgysi, vis tiek atsibos, todėl kitą dieną gali džiaugtis įkritusiu pilvuku. Tokią dieną galima daryti kartą savaitėje.

Per 3 dienas – 1 kg,
per 1 savaitę – 3 kg,
per 2 savaites – 7 kg...


user posted image

...galima numesti laikantis šios dietos. Apačioje surašytas valgiaraštis 7 dienoms, suskirstytas į pusryčius, pietus ir vakarienę. Tarp valgių galima gerti mineralinį vandenį, žalią arba žolelių arbatą bei šviežiai spaustas vaisių sultis.

Baigus dietą prie įprasto maitinimosi reikėtų grįžti pamažu, rekomenduojama apriboti mėsos ir pieno produktus. Pietums ir vakarienei reikia vartoti daug skaidulų turinčio maisto (duona su sėlenomis ir skaldytais grūdais, kietųjų kviečių miltų makaronai).

1 diena

Pusryčiai: obuolys, 60 g ryžių (sverti sausus). Į ryžius pridėti citrinos žievelės ir išspausti citrinos sulčių. Žalia arba žolelių arbata.
Pietūs: daržovių sultinys, 15 g daržovių salotų. Ryžiai su žalumynais, 1 arbatinis šaukštelis vaisių acto ir 1 a. š. alyvuogių aliejaus.
Vakarienė: daržovių sultinys. Ryžiai su morkomis ir aguročiais, virtais garuose.

2 diena

Pusryčiai: apelsinas, ryžiai su tarkuota apelsinų žievele ir 1 a.š. grietinės.
Pietūs: daržovių sultinys su virtomis daržovėmis, ryžiai.
Vakarienė: tas pats kas pietums.

3 diena

Pusryčiai: kriaušė, cinamonu pabarstyti ryžiai.
Pietūs: daržovių sultinys. Agurkų salotos, pagardintos padažu iš alyvuogių aliejaus ir acto. Ryžiai ir 150 g ant alyvuogių aliejaus keptų grybų.
Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai ir garuose virti brokoliai.

4 diena

Pusryčiai: vaisių salotos su 1-2 v. š. ryžių dribsnių. Ryžiai su pienu arba grietinėle.
Pietūs: daržovių sultinys. Baltasis ridikas su salotų lapais. Ryžiai ir garuose virtos morkos.
Vakarienė: daržovių sultinys. Ryžiai, pabarstyti petražolėmis ir žiupsneliu saulėgrąžų sėklų.

5 diena

Pusryčiai: ryžiai su vynuogėmis arba razinomis ir 1 a.š. smulkintų migdolų.
Pietūs: daržovių sultinys. Ryžiai su daug žalumynų, garuose virtomis daržovėmis ir 1 v.š. alyvuogių aliejaus.
Vakarienė: daržovių sultinys. Ryžiai su 1 v.š. smulkintų graikinių riešutų, 2 v.š. svogūnų laiškų ir 2 v.š. tarkuotos saliero arba petražolių šaknies. Garinti špinatai.

6 diena

Pusryčiai: ryžiai su 2 datulėm, 4 graikiniais riešutais, 1-2 figomis, 1 kriaušė.
Pietūs: daržovių sultinys. Ryžiai su šviežiomis daržovėmis (agurku, saldžiąja paprika,) pagardintomis mėta ir 1 v.š. alyvuogių aliejaus.
Vakarienė: daržovių sultinys. Ryžiai su 1-2 obuoliais, 1 v.š. grietinėlės arba grietinės ir 0,5 arb.š medaus.


7 diena

Pusryčiai: ryžiai su pjaustytu obuoliu ir kriauše, keletu citrinos lašelių ir 1 a.š. medaus. 0,5 procijos jogurto.
Pietūs: daržovių sultinys. Lapinės salotos, ryžiai su 1 pomidoru ir garuose virtomis šparaginėmis pupelėmis.
Vakarienė: daržovių sultinys. Ryžiai su garuose virtu aguročiu, pagardintu 1 a.š. alyvuogių aliejaus, 5 alyvuogėmis ir baziliku.

user posted image

Pliusai thumb_yello.gif

Ryžiai – unikalus produktas: skanus, maistingas, o nešlifuoti ryžiai (kitaip nei balti) turi labai daug B grupės vitaminų. Ryžiai tinka prie įvairių produktų, iš jų galima pagaminti skirtingo skonio patiekalų, todėl laikantis šios dietos pagrindinis produktas ne taip greitai atsibosta.

Be to, jie sugeria ir pašalina iš organizmo druskas, šlakus, kitas kenksmingas medžiagas. Todėl ryžiai dažnas įvairių dietų produktas.

Minusai nono.gif

Kaip ir visose bedruskėse dietose, čia slypi didžiausias minusas. Nevartojant druskos, organizmas netenka daug vandens, kurį druska sulaikydavo. Pradėjus kristi svoriui moterys, žiūrėdamos į svarstykles, skuba džiaugtis nesuprasdamos, kad pirmiausia svoris mažėja, kai organizmas praranda vandenį, o ne riebalus. Riebalai pradeda degti ne anksčiau kaip po 10 dienų, ir ne tokiais dideliais kiekiais. O vandenį organizmas žaibiškai susigrąžina atgal, vos tik pradedama naudoti druska. Apskritai bedruskė dieta gerai kaip trumpalaikė, siekiant greito rezultato, pavyzdžiui, savaitgalio iškilmėms.

Ryžiai šalina visas druskas, taip pat ir kalį. O jis svarbus širdies darbui. Todėl laikantis dietos svarbu papildomai vartoti preparatus, kuriuose yra kalio.

Didelis ryžių kiekis gali sukelti žarnyno darbo sutrikimus, ir sutrikdyti tuštinimąsi. Tokiu atveju rekomenduojama naudoti klizmą.

Po tokios vienpusės dietos yra pavojus jai pasibaigus „nutrūkti“ – pulti šlamšti viską, kas papuola po ranka. Kitokio maisto apribojimai veikia mitybos elgesį, didėja nervingumas, gali kilti net pasibjaurėjimas ryžiais.

Nuo rytdienos pradedu laikytis šios dietos bigsmile.gif Šiaip esu bandžiusi nemažai dietų, bet po daugumos suskysdavau, nes būdavo neskanu valgyti ir galiausiai apsirydavau... doh.gif Patarsiu prisimint, kad visoms balerinoms bei manekenėms rekomenduojama, o kartais net verčiama misti vien ryžiais (ryžių dieta, kitaip nei kitos dietos, pirmiausia padeda atsikratyt riebalų nuo apatinės kūno dalies). Tai sveika, maistinga ir kas svarbiausia skanu ir neatsibosta thumbup.gif
SEKMĖS visoms prisijungiančioms. Rašykit jei kas neaišku 4u.gif

BŪKIM SVEIKOS, LIEKNOS IR GRAŽIOS!!! thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Taip ir nesupratau kiek dienu valgyti tuos ryzius, viena ar septynias..
Atsakyti
QUOTE(svetima82 @ 2008 10 20, 18:49)
Taip ir nesupratau kiek dienu valgyti tuos ryzius, viena ar septynias..


Galima ir viena (jei laikotes iskrovos dienos), o siaip tai dieta susideda is 7 dienu. Siaip galima valgyti vien tik ryzius rudus ir gerti zalia arbata arba vandeni. Arba pasinaudoti tokiais receptukais pusryciu, pietu ir vakarienes ir paivairinti nekenkiant dietai smile.gif
Asmeniskai as, 7 d. bandysiu valgyti TIK ruduosius ryzius (neslifuotus) ir gerti daug skysciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JaneDoe: 20 spalio 2008 - 18:00
Sekmes ir kantrybes wink.gif
Atsakyti
laba,gal ir as prisijungsiu nuo rytdienos,jei galima blush2.gif g.gif
Atsakyti
o kiek ryziu galima suvalgyti, jei valgai tik ryzius ir zalia arbatyte? ten receptuose taip pat neaisku kiek galima suvalgyti pvz raso pusryciams 60 gr. tai kiekviena kart po 60 gamint ir pietums vakarienei ar per visa dieta ta 60 gr valdyti?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kyste1 @ 2008 10 21, 14:12)
o kiek ryziu galima suvalgyti, jei valgai tik ryzius ir zalia arbatyte? ten receptuose taip pat neaisku kiek galima suvalgyti pvz raso pusryciams 60 gr. tai kiekviena kart po 60 gamint ir pietums vakarienei ar per visa dieta ta 60 gr valdyti?? g.gif


Galiu pasakyti, jeigu valgote vien tik ryzius (be jokio papildomo maisto) visas dienas tada galite valgyti neskaiciuodamos! Galit ir 500 gramu i diena mirksiukas.gif Taciau, jei valgote pagal siuos receptukus, tai manyciau reiketu nevirsyti sios dienos normos - is viso 300 g ryziu smile.gif Tai pysryciam apie 60 g, o pietums ir vakarienei galit po 100 g.
Papildyta:
QUOTE(Vijora @ 2008 10 20, 20:50)
laba,gal ir as prisijungsiu nuo rytdienos,jei galima blush2.gif  g.gif


Nepykit, bet siandien turejau svente, tai prisikimsau... blush2.gif Pazadu nuo rytdienos laikytis dietos...Taip netiketai gavosi. Persiprasau doh.gif O prisijungti galima, tikiuosi sulauksi geru rezultatu! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JaneDoe: 21 spalio 2008 - 13:49
Laba,
susidomejau ir as sia dieta,tik norejau paklausti,kokie cia ryziai neslifuoti?na gal firma galit pasakyt,nes nezinau kokius pirkti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Karalaite28 @ 2008 10 21, 15:04)
Laba,
susidomejau ir as sia dieta,tik norejau paklausti,kokie cia ryziai neslifuoti?na gal firma galit pasakyt,nes nezinau kokius pirkti... blush2.gif


Neslifuoti tai rudieji ryziai, kuriuose gausu mineralu ir B grupes vitaminu mirksiukas.gif As pati gaminuosi "BOSTO" ruduosius ryziukus, bet galbut yra ir geresniu...nelabai turejau laiko pasiziuret parduotuvese, bet kai laiko atrasiu nueisiu ir pasiknisus giliau gal ka dar geresnio atrasiu. Siaip geriausia imti tuos, kuriuose maziausiai riebalu sudetyje. Siuo atveju "Bosto" riebalu 100 gramu ryziu maiselyje yra 2,2 g smile.gif O cia labai nedaug mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi merginos, kiek prisivalgiau... pro burna maistas lenda wacko.gif
ryt prasideda VANDENS dieta...pries apsivalyma (t.y. ryziuku dieta)...
Atsakyti
QUOTE(JaneDoe @ 2008 10 21, 16:55)
Oi merginos, kiek prisivalgiau... pro burna maistas lenda  wacko.gif
ryt prasideda VANDENS dieta...pries apsivalyma (t.y. ryziuku dieta)...


sekmes mirksiukas.gif
pabandysiu ir as kokia diena ryziukus pavalgyti . man jie labai skanu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(JaneDoe @ 2008 10 21, 16:14)
Neslifuoti tai  rudieji ryziai, kuriuose gausu mineralu ir B grupes vitaminu mirksiukas.gif As pati gaminuosi "BOSTO" ruduosius ryziukus, bet galbut yra ir geresniu...nelabai turejau laiko pasiziuret parduotuvese, bet kai laiko atrasiu nueisiu ir pasiknisus giliau gal ka dar geresnio atrasiu. Siaip geriausia imti tuos, kuriuose maziausiai riebalu sudetyje. Siuo atveju "Bosto" riebalu 100 gramu ryziu maiselyje yra 2,2 g smile.gif O cia labai nedaug mirksiukas.gif

as pirkau galintos naturalius ryzius tai ten riebalu parasyta tik 0,4 g. bigsmile.gif

o del kiekio tai jei suvalgai 300 g. sausu ryziu (aisku juos isverdi) gautusi 1011 kcal tai jei koki 500 g. tai gautusi 1685 kcal
Atsakyti