Įkraunama...
Įkraunama...

Rusų darželiai

Noriu nuo 1,1 metu atiduoti vaika i darzeli, namuose kalbames rusiskai, del to noreciau i rusiska darzeli. Gal kas zino Snipiskese ar Zirmunuose gera lopseli, kur priima nuo 1m.
Ar paskui sunku vaikui bus pereiti i lietuviska darzeli?
Atsakyti
Labas, esu pati iš šnipiškių tai iš rusiškų darželių čia žinau tik viena Žirniukas Verkių g. Mes ten lankome meninę studiją Diemedis. Žirmunuose tai lyg tai "Spragtukas" rusiškų grupių turi, bet man ten nelabai patiko. O Dar Ramunelė ten irgi grupių visokių( ir rusų ir lenkų ir lietuvių) tik nezinau ar ten yra lopšelines grupes. Tai va lyg ir parašiau viska ką žinojau.
Tarp kitko mes namie irgi kalbames rusiškai bet kazkaip turedama kelias pazistamas aukletojas( ir prisiklausus patarimų) nusprendžiau iškart į lietuvių atiduoti. Mes jau dabar mokinames po truputi lietuviškai. jau kai ką ir moka, lankome lavinimo mokiklelė. Tai iš ten daugiausiai ir išmoko. ir vaikai gi labai greitai išmoksta. Ojeigu paskui dar nori ir pervedinet į lietuvių grupe tai bus dar sunkiau priprast. Bent jau man taip išaiškino kad jei jau nori į lietuvių tai geriau iškarto ir atiduoti.
Atsakyti
QUOTE(Elė @ 2006 01 09, 20:31)
Labas, esu pati iš šnipiškių tai iš rusiškų darželių čia žinau tik viena Žirniukas Verkių g. Mes ten lankome meninę studiją Diemedis. Žirmunuose tai lyg tai "Spragtukas" rusiškų grupių turi, bet man ten nelabai patiko. O Dar Ramunelė ten irgi grupių visokių( ir rusų ir lenkų ir lietuvių) tik nezinau ar ten yra lopšelines grupes. Tai va lyg ir parašiau viska ką žinojau.
    ...........ir išmoko. ir vaikai gi labai greitai išmoksta. Ojeigu paskui dar nori ir pervedinet į lietuvių grupe tai bus dar sunkiau priprast. Bent jau man taip išaiškino kad jei jau nori į lietuvių tai geriau iškarto ir atiduoti.


aciu tau labai, taip as zinau, kad i lietuviska butu geriausia, bet ten nerealiai patekti pries metus uzsirasiau i Pumpureli, tai sake priims tik 2.5 metu, nes nera lopseliniu grupiu ir perpildytas darzelis, tik rusiski su dziaugsmu priima.
Atsakyti
Tai kad nera už ka. Pati dar iki galo nenusprendus į kuri gi savo pupą leist. O jeigu ką nunešt vedejai gal ir priimtu, nes kiek čia skaitinejau daug kam padeda. Man ko gero irgi teks nešti, nes pati iš šnipiškių o į darželį norečiau žirmunuose papult. Patinka Žirmuneliai ir apie Ramunelę gerų žodžių girdejau iš pažistamų kurios ten savo vaikučius veda, Bet pati ten dar ne buvau, kaip tik šia savaite planuoju nuvažiuoti. Tai va ten irgi yra rusų grupių. Gali paskambinti ir pasidometi, arba aš kai nuvažiuosiu tai pasidomesiu ar ten yra lopšelinių grupių. Žirmunuose Vieversis darželij yra vietų, bet ten lietuviškas. Mes ten lankem savaite, bet man aukletojos nelabai patiko. Bet ten dvi grupes yra tokių maziukų, gali pabandyti ten nueiti ir pasišnekėti su aukletojomis. Nes ten man atrodo be problemų priimtu ir net nešt nieko nereiketu. Nes mes atejom tik užsirašyt o mums iškart pasiule pabandyti lankyti nors nuo rytojaus.
Atsakyti
vis teik noriu i rusiska, paskui i rusiska mokykla. nezinau man rusu kultura labai patinka, folkloras, sventes, literatura, mentalitetas kitoks. o lietuvia kalba ismoks, kaip mes ismikom, o dabar nuo 4 metuku mokina. tik viena beda nera aplinkui tu darzeliu. Apie Zirneli labai blogos nuomones, Ramunelei nuo 2 ar 3 metu priima, gal bandysiu Fabijoniskese ar Seskinej pajeskoti. Gal kas nors pades
Atsakyti
Fabijoni6kese buvau vienam rusu dar=želij. Tai man labai patiko. Kažkaip labai šiltai prieme. Ir ten dar Sofijos kovalevvskojos pradine mokykla kartu. kas labiausiai patiko tai kad vaikų grupese kokie 5,6 buvo, ir pati atmosfera grupese tokia gera, gera. Aš dar pagalvojau jeigu kartais maniške lietuviškam nepriprastu tai tikrai į tą vesčiau. Ten kaip tik nuo metukų priima.Ir be jokių eilių. Tik neprisimenu kaip tas darželis vadinosi.
Atsakyti
QUOTE(Elė @ 2006 01 12, 20:42)
Fabijoni6kese buvau vienam rusu dar=želij. Tai man labai patiko. Kažkaip labai šiltai prieme. Ir ten dar Sofijos kovalevvskojos pradine mokykla kartu. kas labiausiai patiko tai kad vaikų grupese kokie 5,6 buvo, ir pati atmosfera grupese tokia gera, gera. Aš dar pagalvojau jeigu kartais maniške lietuviškam nepriprastu tai tikrai į tą vesčiau. Ten kaip tik nuo metukų priima.Ir be jokių eilių. Tik neprisimenu kaip tas darželis vadinosi.

man arciausia Gelvonelis, priesais Akropoli, radau kitame forume apie ji gerus atsiliepimus. Dar girdejau rekomendavima, eigu seimoje kalbama rusiskai, geriausia vesti i lietuviu darzeli nuo 4 metuku, taip darzeliu vedejos pataria. Mes tikriausia taip ir padarysim. vaziuosiu kita savaite uzsirasysiu thumbup.gif Pagaliau radau ko ieskojau, nes tas Zirniukas baisiai atrodo, vakar buvau salia, nejaugi negali isskirti pinigeliu ji sutvarkyti. verysad.gif
Atsakyti
girdėjau kad Vaivorikštė vienas iš geriausiu rūsų darželiu, labai norėčiau daugiau informacijos. gal kas lanko ?
Atsakyti
QUOTE(stefani @ 2006 08 08, 15:21)
girdėjau kad Vaivorikštė vienas iš geriausiu rūsų darželiu, labai norėčiau daugiau informacijos.  gal kas lanko ?


Mano sesers dukra lanko mokykla. Ir sesuo ir dukra la-abai patenkintos!!! biggrin.gif Kiek žinau, darželis irgi labai geras, ten su vaikais 1 val. per dieną žaidžia, kalbasi angliškai. Kai mano sunui sukaks 3 metukai irgi planuoju ten vest. g.gif Bet ir pinigu irgi reikia..... Ne zinau, kaip darzelyje, bet, kai vaikas ateina i mokyklą, tai reikia sumokėt 2000 Lt, bet cia už visus 4 metus, paskui, kaip ir visur, tiktai už valgį, ekursijas ir pan. ....
Atsakyti
Sveikos mamytes! 4u.gif Na kaip jums sekasi su rusiskais darzeliais? Jeigu jusu vaikuciau jau lanko darzeli, pasidalinkite patirtimi. Musu seimoje irgi kalbama rusiskai, taciau dukrele planuoju atiduoti i lietuviska darzeli, o tik po to i rusiska mokykla. Bet dabar pradejau abejoti, gal geriau aitduoti i rusiska darzeli? o kaip gi lietuviu kalba? g.gif Labai noreciau, kad mano vaikas nuo mazens moketu lietuviu kalba. Gal kam nors irgi kyla tokiu abejoniu, o gal kas nors jau rado sios problemos sprendima ir gali pasidalinti, please!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastasja @ 2006 09 19, 12:56)
Sveikos mamytes!  4u.gif Na kaip jums sekasi su rusiskais darzeliais? Jeigu jusu vaikuciau jau lanko darzeli, pasidalinkite patirtimi. Musu seimoje irgi kalbama rusiskai, taciau dukrele planuoju atiduoti i lietuviska darzeli, o tik po to i rusiska mokykla. Bet dabar pradejau abejoti, gal geriau aitduoti i rusiska darzeli? o kaip gi lietuviu kalba?  g.gif Labai noreciau, kad mano vaikas nuo mazens moketu lietuviu kalba. Gal kam nors irgi kyla tokiu abejoniu, o gal kas nors jau rado sios problemos sprendima ir gali pasidalinti, please!!! 4u.gif

Sveika, ejom mes 3 men i lietuviu darzeli, dabar 2 savaite kaip perejom i rusu. Nelabai norejau, bet lietuviu grupei nebuvo vietu, o man buvo labai nepatogu vezioti ja i kita rajona, ir vaikui butu nelabai gerai, nes pradejau dirbti, ir tektu ja labai anksti zadint, ir kelias daugiau laiko užimtu, bet dabar ne kiek nesigailiu, nes vaikui cia tikrai labiau patinka. Nemanau kad cia buvo del kalbos problemu, nes lietuviskai ji viska supranta, manau jai nelabai patiko aukletoja ir mazesni uz ja vaikai. Pries darzeli mes metus lankem lavinimo mokyklele, ten viskas buvo lietuviu kalba, ir kartais as su ja bendrauju lietuviskai, skaitom knygutes leituvių kalba, vienu žodžiu vaikas pastoviai girdi ir viena ir kita kalba. Pati irgi kazkiek jau susikalba su vaikais ir suaugusiais. Po metu ar dveju turbut vel eism i lietuviu grupe, nes as kaip tik noriu kad dukra eitu i lietuviu mokykla, be to ir siemet lankisim mokyklele, kur jai vel teks bendrauti lietuviu kalba. O kodel pradejei abejoti? Aš kaip tik abejoju ar gerai padariau kad pervedžiau i kita darzeli, bet vaikas cia tikrai geriau jauciasi thumbup.gif Tik labai pergivenu kad paskui bus labai sunku pereiti į kitą grupe, vistiek jau ir prie vaikų pripras, ir prie aukletojos.
Atsakyti
QUOTE(Elė @ 2006 09 19, 22:13)
Sveika, ejom mes 3 men i lietuviu darzeli, dabar 2 savaite kaip perejom i rusu. Nelabai norejau, bet lietuviu grupei nebuvo vietu, o man buvo labai nepatogu vezioti ja i kita rajona, ir vaikui butu nelabai gerai, nes pradejau dirbti, ir tektu ja labai anksti zadint, ir kelias daugiau laiko užimtu,  bet dabar ne kiek nesigailiu, nes vaikui cia tikrai labiau patinka. Nemanau kad cia buvo del kalbos problemu, nes lietuviskai ji viska supranta, manau jai nelabai patiko aukletoja ir mazesni uz ja vaikai. Pries darzeli mes metus lankem lavinimo mokyklele, ten viskas buvo lietuviu kalba, ir kartais as su ja bendrauju lietuviskai, skaitom knygutes leituvių kalba, vienu žodžiu vaikas pastoviai girdi ir viena ir kita kalba. Pati irgi kazkiek jau susikalba su vaikais ir suaugusiais. Po metu ar dveju turbut vel eism i lietuviu grupe, nes as kaip tik noriu kad dukra eitu i lietuviu mokykla, be to ir siemet lankisim mokyklele, kur jai vel teks bendrauti lietuviu kalba. O kodel pradejei abejoti? Aš kaip tik abejoju ar gerai padariau kad pervedžiau i kita darzeli, bet vaikas cia tikrai geriau jauciasi  thumbup.gif Tik labai pergivenu kad paskui bus labai sunku pereiti į kitą grupe, vistiek jau ir prie vaikų pripras, ir prie aukletojos.


Dziaugiuosi del tavo dukrytes rolleyes.gif O kokia jus lavinimo mokyklele lankete ir kiek buvo metuku dukrytei? Mano pupai tik 3.5 men bet as jau noriu kuo anskciau uzrasyti ja i darzeli. Rusiskas darzelis yra praktiskai po musu namo lamgu, o vat leituviskas - tolokai. Lietuviskas -gerai del kalbos, rusiskas - mes visgi rusai, ir morisi, kas vaikas augtu butent toje atmosferoje, kuri ir man priimtimesne. Vat tokia dilema kilo g.gif As pati kai buvau maza lankiau lietuviskas darzeli ir puikiausiai mokejau lietuviu kalba, po to pradejau lankyti rusu mokykla, primirsau lietuviu kalba verysad.gif . Bet tada buvo kiti laikai, lietuviu kalba nebuvo tokia svarbi. Dabar, rusu mokyklose demesys lietuviu kalbai gerokai didesnis, ir visi vadoveliai lietuviski, ir galu gale ir draugai bus lietuviai -manau ismoks normaliai. bet vat reikia tureti kazkokius pradinius igudzius, kuriuos ji gali gauti lietuviu darzelyje.
Atsakyti