Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip papuošti savo pyragus, tortus, kt. skanumynus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
lapute33
[quote=daividija,2008 07 02, 15:48]
user posted image
o tos mazos gelytes viduryje cia jau gatavos tokios buna ar su kazkokiu antgaliu isspaustos g.gif
daividija
QUOTE(lapute33 @ 2008 07 02, 13:41)
o tos mazos gelytes viduryje cia jau gatavos tokios buna ar su kazkokiu antgaliu isspaustos  g.gif
*


cia is grietineles,su svirksto antgaliu,tik labai po mazai reikia spaust.
lapute33
QUOTE(daividija @ 2008 07 02, 17:06)
cia is grietineles,su svirksto antgaliu,tik labai po mazai reikia spaust.
*



O atrodo kaip kokie cukriniai saldainukai tongue.gif
Loram
o aš norėjau paklausti kuo užpilate vaisius ant torto? ta prasme kokia želė - speciali?
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
daividija
QUOTE(Loram @ 2008 07 04, 11:53)
o aš norėjau paklausti kuo užpilate vaisius ant torto? ta prasme kokia želė - speciali?
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
*


AS pilu ir ta uzpila,ir paprasta zele.O jei noriu,kad vaisiai neapdziutu ir blizgetu tai pasidarau tik zelatino,idedu i vandeni sauksta,biski cukraus,biski rugsties,tada pamerkiu vaisius ir delioju,jie nenukrenta,ir neapdziuva.
brashke77
QUOTE(Loram @ 2008 07 04, 15:53)
o aš norėjau paklausti kuo užpilate vaisius ant torto? ta prasme kokia želė - speciali?
aš buvau nusipirkus raudoną tortų želė - tai man visai nepatiko... skonis kaip sintetinio kisieliaus, labai greit sutirštejo ir gražiai užpilt neišėjo... nes dar karštas jis jau buvo tirštas, o užpilus ant braskių būt iš braškių likus uogienė...
*


ta raudona tortu zele siandien dariau viduriniam sluoksniui, kas gavosi- dar nezinau tongue.gif Jei spesiu- ryt nufotkinsiu.
O tortu virsui yra pirkti dr. Oetker zele mazuose pakiukuose spec.virsutiniam sluoksniui. Ji skaidri, nespalvota.
Apie vaisiu mirkyma net nepagalvojau- maniau, isdeliosiu ir tepsiu sluotele, kaip recepte nurodyta. bet dabar ir pamirkysiu ir dar uztepsiu, kad jau tikrai tikrai... thumbup.gif . Puosti zadu pjaustytomis braskemis, manau, pasiseks... ax.gif
Beje, torta darau sita:
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.n...2256AD900689BDD
tikiuosi, pirmas blynas neprisvils unsure.gif
@adrij@
Saunus zurnalai, o kur butu galima ju isigyti? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
@adrij@
labas vakaras konditeres megejos! Rasau jums pirma karta.Galiu daug ka patarti, nes jau 25 metus kepu tortus sau ir pagal uzsakymus.Visu pirma pagelbesiu del valgomu dazu.Ju yra pirkti URMO bazeje, turguje zuvies skyriuje. Kai ieini pro duris ,po desine puse,ar tai antras ar tai trecias skyrius gerai neisidemejau.Ten dar yra visokiu gelyciu ir lapeliu tortams puosti ,bet jos labai brangios ir neskanios ,tokios kaip Kaledu plotkeliai. Dazu paprasykite pas pardaveja, nes pavyzdyje nera padeta. Buvo geltonu, oranziniu, braskiniu, visniniu violetiniu, rudu ir melynu. Is melynu ir geltonu sumaisiusios pasidarysite zalius. Tai milteliai mazuose pakeliuose, jie nebrangus - keletas litu. Buvo ir amerikonisku ,bet mazas buteliukas 21 g kainuoja 14lt, ir tik violetine spalva, bet jie labai geri. Na siam kartui gal ir uzteks. Jeigu domina ,pamokysiu pasigaminti gelytes ,lapelius irkitokius papuosimus is cukraus pudros .Patikekite -tai be galo lengva. smile.gif
diora
QUOTE(cipciukas @ 2008 07 06, 20:06)
Jeigu domina ,pamokysiu pasigaminti gelytes ,lapelius irkitokius papuosimus is cukraus pudros .Patikekite -tai be galo lengva. smile.gif
*




aisku kad domina profesionales pamokos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Miglė :]
QUOTE(cipciukas @ 2008 07 06, 21:06)
labas vakaras konditeres megejos! Rasau jums pirma karta.Galiu daug ka patarti, nes jau 25 metus kepu tortus sau ir pagal uzsakymus.Visu pirma pagelbesiu del valgomu dazu.Ju yra pirkti URMO bazeje, turguje zuvies skyriuje. Kai ieini pro duris ,po desine puse,ar tai antras ar tai trecias skyrius gerai neisidemejau.Ten dar yra visokiu gelyciu ir lapeliu tortams puosti ,bet jos labai brangios ir neskanios ,tokios kaip Kaledu plotkeliai. Dazu paprasykite pas pardaveja, nes pavyzdyje nera padeta. Buvo geltonu, oranziniu, braskiniu, visniniu violetiniu, rudu ir melynu. Is melynu ir geltonu sumaisiusios pasidarysite zalius. Tai milteliai mazuose pakeliuose, jie nebrangus - keletas litu. Buvo ir amerikonisku ,bet mazas buteliukas 21 g kainuoja 14lt, ir tik violetine spalva, bet jie labai geri. Na siam kartui gal ir uzteks. Jeigu domina ,pamokysiu pasigaminti gelytes ,lapelius irkitokius papuosimus is cukraus pudros .Patikekite -tai be galo lengva. smile.gif
*


Labas,as labai noreciau suzinoti kur maistiniu dazu butu galima isigyti Vilniuje?Nes iki Kauno neturiu galimybes nuvaziuoti. blush2.gif verysad.gif
Povila$
QUOTE(cipciukas @ 2008 07 06, 20:06)
labas vakaras konditeres megejos! Rasau jums pirma karta.Galiu daug ka patarti, nes jau 25 metus kepu tortus sau ir pagal uzsakymus.Visu pirma pagelbesiu del valgomu dazu.Ju yra pirkti URMO bazeje, turguje zuvies skyriuje. Kai ieini pro duris ,po desine puse,ar tai antras ar tai trecias skyrius gerai neisidemejau.Ten dar yra visokiu gelyciu ir lapeliu tortams puosti ,bet jos labai brangios ir neskanios ,tokios kaip Kaledu plotkeliai. Dazu paprasykite pas pardaveja, nes pavyzdyje nera padeta. Buvo geltonu, oranziniu, braskiniu, visniniu violetiniu, rudu ir melynu. Is melynu ir geltonu sumaisiusios pasidarysite zalius. Tai milteliai mazuose pakeliuose, jie nebrangus - keletas litu. Buvo ir amerikonisku ,bet mazas buteliukas 21 g kainuoja 14lt, ir tik violetine spalva, bet jie labai geri. Na siam kartui gal ir uzteks. Jeigu domina ,pamokysiu pasigaminti gelytes ,lapelius irkitokius papuosimus is cukraus pudros .Patikekite -tai be galo lengva. smile.gif
*



Kaip smagu jog galesim gauti patarimu ir profesionalu thumbup.gif
kedute
QUOTE(cipciukas @ 2008 07 06, 19:06)
.......yra pirkti URMO bazeje.........


....Jeigu domina ,pamokysiu pasigaminti gelytes ,lapelius irkitokius papuosimus is cukraus pudros ........



Cia kaip suprantu Kaune ane? o Viliniuje nezinote kur?


Aisku domina , labai noreciau ir as ismokti, laukiam , laukiam pamokeliu bigsmile.gif
@adrij@
Geliu masei pasigaminti reikes 350g cukraus pudros Dan Sukker ,nes ji tam labai tinka ,vienas didelis saukstas sviesios zelatinos ir 3 valgomi saukstai vndens.Zelatina isbrinkinti ,pakaitinus istirpinti ir srovele supilti ipudra .Uzminkykite mase tokia kaip plastilinas .Jaigu per minsta dadekite pudros ,jaigu per kieta sudrekinkite su labai nedauk vandens .Mase reikia laikyti sudrekintame vandeniu maiselyje ,kad nedziutu .Padalinkite i tiek daliu ,kiek reikes spalvu .Ipilkite dazu ir gerai isminkykite .Kiekviena spalva dekite i atskira maisely .Reikia tureti formeliu joms isspausti ,panasiu kaip isspaudziami sausainiai .Lapeliams - lapeliu formeliu .Pasiruoskite dankteliu pvz .nuosaldainiu dezuciu .I jas pripilkite perliniu kruopu apie 1,5cm.Dar reikes padeklo nuo kiausiniu ,tik pries naudojant iskaitinkite orkaiteja.Mases gabaliuka iskociokite 1.5mm storiu ,ir isspauskite su gelytes formele tiek gelyciu kiek iseina .Dekite viena ant kitos ir pridenkite dregnu ranksluosciu .Likuses mases atraizas dekite i maisely .Imkite poviena gelyte ir dantytu kamsteliu nuo flomasterio pirstu perridenkite per kiekviena gelytes lapely .Lapeliai gausis platesni ir su juostelemis .Tada gelyte dekite ant kruopu ,per vidury pirstu ispauskite kuo giliau ,igaus islenkta forma .Taip sudekite puse geliu kitas dekite i duobute kur buvo kiausinis .Jos gaunasi labiau suspaustos .Kai geles isdius ,o tai bus kita diena , paimkite gelyte nuo kruopu ant jos jos ,pamirke i istirpinta silta zelatina ,dekite gelyte is kiausiniu formos .Gavosi dviguba gele .Zelatina sustinks irviena gelyte sulips su kita .Taip pat isspaudziami ir lapeliai,jie dedami ant kiausiniu padeklo islenkimu .kad igautu forma. Lapeliu krastelius su dantu krapstuku patampykite,gausis karpyti .Rozes reikia lipdyti rankomis,patariu kaip pavizdy pasiimti dirptine roze ir i ja ziureti darant. Dar reikia padaryti viduriukus gelytem,jie daromi is bezo .Kaip padaryti gera beza,kuriuo aptepami ir puosemi puosnus tortai parasysiu veliau .Einu maudyti anuke .Iki smile.gif smile.gif








2.gif 2.gif smile.gif smile.gif smile.gif biggrin.gif
@adrij@
Del dazu .Kur gauti Vilniuje nezinau ,bet patarciau paieskoti turguose ,nes pas mus Kaune turguje bobutes turi ,bent jau anksciau turedavo .Sako ,kad is konditerijos fabriko isnesta .Tai tokie milteliai ,o kad ju ten yra as zinau tikrai ,nes ir as is fabriko gaunu.Labai geru dazu yra Vokietijoje ,net auksiniu ir sidabriniu .Reikia susirasti kas ten vazineja ,gal galetu atvesti .Tiesa pirkau Minordijoje braskiu spalvos ,bet net 1l ydomu kada as juos sunaudosiu g.gif .Ten yra ir tos mases tortams apdengti ,kaina su PVM 9l uz kg ,bet parduoda tik po 10kg ,o pardaveja sake kad ji neskani .Aisku pabandyti noretusi ,graziai su ja galima papuosti tortus, nors ji labai sunki ir kokiam 2kg tortui reiketu maziausiai 1,5kg .Brangoka mastau.gif
kedute
cipsiukas , aciukas uz pamokele, reiks pamegint paieskot turguose dazu, ir padaryt gelyciu...... skaiciau kelis kartus, bet dar reiks kelis paskaityt blush2.gif , netaip viskas jau lengvai skamba blush2.gif blush2.gif , o gal galetum nuotraukeliu ikelti su savo puostais saldumynais? bigsmile.gif bigsmile.gif , labai miela manau visoms butu pasiziuret bigsmile.gif
@adrij@
O kas tau konkreciai neaisku ,klausk as paaiskinsiu.Nuotrauku tai as turiu ir kaip gelytes daromos ,ir jau padarytu gal koks 20 pavyzdziu ,tik torto kol kas viena nuotrauka ,ja dariau berniuko krikstynom ,bet reikalas tame ,kad mano kompas nededa nuotrauku .Man reikia nu vaziuoti pas sunu ,jo deda ,bet kaip jas ten ikelti mes nemokam ,reiks bandyti .Tik nezinau kada ten nuvaziuosiu
sad.gif
kedute
QUOTE(cipciukas @ 2008 07 07, 22:02)
O kas tau konkreciai neaisku ,klausk as paaiskinsiu.Nuotrauku tai as turiu ir kaip gelytes daromos ,ir jau padarytu gal koks 20 pavyzdziu ,tik torto kol kas viena nuotrauka ,ja dariau berniuko krikstynom ,bet reikalas tame ,kad mano kompas nededa nuotrauku .Man reikia nu vaziuoti pas sunu ,jo deda ,bet kaip jas ten ikelti mes nemokam ,reiks bandyti .Tik nezinau kada ten nuvaziuosiu
sad.gif
*




miela butu kad idetum, o kur pas tave tos nuotraukos fotike? ar kompakte kokiam?
@adrij@
Mano nuotrau fotike.
aguonele
Mielos kepejeles,sakykit o as noriu visa tortuka padengti sokoladu. jeigu as ji istirpinsiu nereikia dar ko nors ipilti,kad jis skystesnis butu g.gif
kedute
is fotiko nuotraukas reikia perkelti i kompa, tada i internetini albumeli, ir tada cia
va cia temele apie nuotraukeliu kelima

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=16908
daividija
QUOTE(aguonele @ 2008 07 08, 10:25)
Mielos kepejeles,sakykit o as noriu visa tortuka padengti sokoladu. jeigu as ji istirpinsiu nereikia dar ko nors ipilti,kad jis skystesnis butu  g.gif
*


Geriau ipilti,tada gausis toks glajus;
150 g sokolado
2 v. s. grietinėlės
2 v. s. vandens
1 v. s. gliukozės (arba medaus).Sitas labai geras,tortas graziai blizga ax.gif
@adrij@
Torto sonams aptepti sokoladas ir turi buti tirstas ,kaip gi jis laikysis .Pirma su tirstesniu aptepk sonus ,o i likusi truputi ypilk pieno ir uzpilk ant torto virsaus. Jaigu pilsi tirsta ,pavirsius nebus lygus .As tai sokolada darausi pati is kakavos ,sviesto ,cukraus ir pieno .Tik negaliu pasakyti proporciju ,darau is akies ir visada gerai gaunasi. thumbup.gif
aguonele
Aciu Jums abiems aciuks.gif Internete radau kazka panasaus i tavo Daividija,tai pabandysiu taip. Bus matyt kaip gausis,nors kaip sako pirmas blynas visada prisviles buna hihihi.gif
@adrij@
SOS!!!!!! gal kas galite patarti kaip prisegti faila? Niekaip neprikabina nuotraukos?
Askulia
Sveikos 4u.gif


Na as vel su savo nauju "blynu" - sikart vestuvinis tortas.
Ganetinai paprastas, bet atrode tikrai graziai - balta mase, atlasine juostele, gyvos rozes thumbup.gif


[attachmentid=152001]


-----------------------------------------------------------------------------------------
Taip pat keletas ideju (ne mano):

[attachmentid=152002]

[attachmentid=152003]

[attachmentid=152004]

[attachmentid=152005]

[attachmentid=152006]

[attachmentid=152007]

Ugnužė
Askulia, fantastiškas tavo tortas. Čia tikriausiai su marcipanine mase viršus? Aš niekaip neišdrįstu pabandyti ax.gif . O kaip jos skonis, ar negadina bendro torto skonio?
@adrij@
Labai skoningai papuostas tortas thumbup.gif .Mase darai pati ar perki?.Jeigu darai pati ,gal galetum mestelti receptuka? flirt.gif
Nerytė
Askulia, labai graziai atrodo tortas bigsmile.gif
Askulia
Aciu merginos uz pagyrimus 4u.gif

QUOTE(Ugnužė @ 2008 07 30, 09:01)
Čia tikriausiai su marcipanine mase viršus? Aš niekaip neišdrįstu pabandyti  ax.gif . O kaip jos skonis, ar negadina bendro torto skonio?


QUOTE(cipciukas @ 2008 07 30, 11:20)
Mase darai pati ar perki?.Jeigu darai pati  ,gal galetum mestelti receptuka?



Cia cukraus pudros mase - marcipanines skirtos tortu puosimui, o ne idarams sunku gauti. Viena karta vokietijoj tik netycia buvau radusi..

Cukraus pudros mases pati nebedarau (paieskojus sitoje temoje yra receptu) - man per ilgai uztrunka ir tik 1 is 3 kartu gavosi pusetinas variantas. Reiketu gal daugiau pasitreniruoti ir tada gautusi, bet man paprasciau uz 5$ nusipirkti ta mase gatava ir tik iskocioti ir apkloti torta. Perku as JAV - www.wilton.com.

4u.gif
@adrij@
Tada apseisime su paprastesniais papuosimais. Aciu uz atsakyma aciuks.gif
Povila$
QUOTE(Askulia @ 2008 08 01, 15:50)
Aciu merginos uz pagyrimus  4u.gif
Cia cukraus pudros mase - marcipanines skirtos tortu puosimui, o ne idarams sunku gauti. Viena karta vokietijoj tik netycia buvau radusi..

Cukraus pudros mases pati nebedarau (paieskojus sitoje temoje yra receptu) - man per ilgai uztrunka ir tik 1 is 3 kartu gavosi pusetinas variantas. Reiketu gal daugiau pasitreniruoti ir tada gautusi, bet man paprasciau uz 5$ nusipirkti ta mase gatava ir tik iskocioti ir apkloti torta. Perku as JAV - www.wilton.com.

4u.gif
*



Bet tai kad is ten neimanoma uzsisakyti kad i Lietuva atsiustu verysad.gif Ar as kazko nesuprantu? doh.gif
@adrij@
Bet jos ir Lietuvoje yra, tik kas gali pirkti to kiais kiekiais.Nebent kokioms trims susitarti nusipirkti ir pasidalinti bigsmile.gif
irmulia
QUOTE(Askulia @ 2008 08 01, 14:50)
Cukraus pudros mases pati nebedarau (paieskojus sitoje temoje yra receptu) - man per ilgai uztrunka ir tik 1 is 3 kartu gavosi pusetinas variantas. Reiketu gal daugiau pasitreniruoti ir tada gautusi, bet man paprasciau uz 5$ nusipirkti ta mase gatava ir tik iskocioti ir apkloti torta. Perku as JAV - www.wilton.com.

4u.gif
*



g.gif Reikės panaršyti paieškoti daugiau receptų šios masės bigsmile.gif
@adrij@
Mergaites as sendien valgiau savo anukes krikstynu torta ,kury uzsisakiau "Kacerges vingyje" ,nezinau ne kaip jums apsakyti ,kas per s....... .Nesugalvokite ten uzsisakyti !!! schmoll.gif .Ta kociojama mase kure apkloja ta torta paskutinis brudas(aisku tai mano ir kitu mano seimos nariu nuomone) ,tiesiog neisivaizduoju is ko ji gali buti pagaminta g.gif 000189.gif . Vieno kg . kaina 35lt ax.gif ( bet ne tame esme) ,paprasciausias rudas biskvitas perteptas grietineles+baltymu kremu su zelatina ,o zadetu riesutu ir Romo sulaistymo ne kvapo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif .Vienas pliusas ,kad tikrai sviezias rolleyes.gif .Jo pavadinimas "Advokatas" . Visi nusprende ,kad mano kepti tortai daaaaaaauk skanesni blush2.gif .Turesiu progos pasireiksti clap.gif clap.gif clap.gif , tuo labiau ,kad vakar nusipirkau knyga "Kepiniu anciklopedija" uz 75 lt doh.gif ,kurioje pilna ivairiu tortu receptu ( ir ne tik tortu ) ,tai gerai ,kad as padariau Daividijos skrusdelyna ir zele torta su vaisiai ,tai butume netureja ka saldaus valgyti aggressive.gif .Negalima taip apgaudineti zmoniu nono.gif nono.gif nono.gif .Nepykite ,kad parasiau i sia temele ,bet nezinojau kur issilieti cry.gif
daividija
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 02, 20:41)
Mergaites as sendien valgiau savo anukes krikstynu torta blush2.gif .Turesiu progos pasireiksti clap.gif  clap.gif  clap.gif , tuo labiau ,kad vakar nusipirkau knyga "Kepiniu anciklopedija" uz 75 lt  doh.gif ,kurioje pilna ivairiu tortu receptu ( ir ne tik tortu ) ,tai gerai ,kad as padariau Daividijos skrusdelyna ir zele torta su vaisiai ,tai butume netureja ka saldaus valgyti aggressive.gif .Negalima taip apgaudineti zmoniu nono.gif  nono.gif  nono.gif .Nepykite ,kad parasiau i sia temele ,bet nezinojau kur issilieti cry.gif
*


Nu,nepasiseke jums su tortu,todel mes niekada neperkam tortu,kelis kartus "uzsiroviau" ant tikrai nevalgomu schmoll.gif
Lauksim tavo nauju ismegintu tortu receptuku!!!!
@adrij@
Ka tik perverciau ta knyga ,vajetau kokiu tik ten tortu nera bigsmile.gif ( ir keksu ir pyragu ir dar visokio bieso ) ,nezinau nuo ko pradeti g.gif .Kai uzmiks anuke isrinksiu koki idomesni ir parasysiu ,kiek uzmeciau aki i produktus tai jie nera labai mandri .Kepsime visos draugiskai ,tai greiciau visus isbandysime (ju ten gal koks 100 ) hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
Povila$
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 03, 12:40)
Ka tik perverciau ta knyga ,vajetau kokiu tik ten tortu nera bigsmile.gif ( ir keksu ir pyragu ir dar visokio bieso ) ,nezinau nuo ko pradeti g.gif .Kai uzmiks anuke isrinksiu koki idomesni ir parasysiu ,kiek uzmeciau aki i produktus tai jie nera labai mandri .Kepsime visos draugiskai ,tai greiciau visus isbandysime (ju ten gal koks 100 ) hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif
*



ojoj, mano svajoniu knyga, tik vis man pinigu gaila jai, na bet reiks ir man issigyti... bigsmile.gif Jeigu galesi tai idek tortu kremu temoj kelis receptus su mandriasniais kremais... blush2.gif Man va biskvitas tai skanus visad gaunasi, bet jau kremo tai niekad neatitaikau, kad butu toks kaip parduotuveje pirkto torto doh.gif
@adrij@
As nezinau kokio TU nori to parduotuvinio, ar riebesnio ar is grietineles ?,tai parasysiu visokiu ,o TU jau rinkis kas tau patinka (tik zinok ,kad as dar nebandziusi ) schmoll.gif .Riebi grietinele (geriausiai zemaitijos 36%) mazas indelis 250ml ,3 saukstai apelsino likerio , sviezio ananaso su odele 0,5 kg ,cukraus pagal skoni .Gerai atsaldyta grietinele isplakti su cukrumi iki labai standziu putu ( turi apvertus sauksta laikytis nenukritus ) .Letai imaisykite su blenderiu sutrinta ananasu piure ir likeri - viskas! Kitas: 1 pakelis pusfabrikacio vaniliniam kremui ,50 ml pieno, 5 sauksteliaitirpios kavos, 100 g spkolado ,250 g sviesto.Is pusfabrikacio paruoskite krema su pienu ir 60 g cukraus pagal instrukcija ant pakelio .Istirpinkite kava dar siltame kreme ir imaisykite 250 g istirpinto sviesto bei sokolada. Krema suplakite ,kad jis pasidarytu vientisas - viskas! Kitas:150 g sviesto, 100 g juodojo sokolado, 2 saukstai konjako ,2 kiausinio tryniai .Sviesta istrinkite i pasta. Puode,istatytame i inda su verdanciu vandeniu,istirpinkite sokolada, imaisykite sviesta, viena po kito 2 kiausinio trynius, 70 gcukraus pudros ir konjaka - viskas ! Na ir dar vienas: 125 g paskrudintu ir sumaltu lazdyno riesutu,1 pakelis pusfabrikacio sokoladinem kremui, 50 ml pieno ,250 g sviesto, 60 g cukraus pudros .Isvirkite krema su pienu pagal instrukcija .Padekite austi. Sutrinkite sviesta su cukraus pudra .Ta pasta palaipsniui sudekite i isvirta krema plakdami ,kol pasidarys grazus riebus kremas .I ji iplakite maltus riesutus. SEKMES GAMYBOJE victory.gif victory.gif victory.gif
@adrij@
Kepejeles parasysiu viena receptuka is tos naujosios knygos ( labai skaniai atrodo)."RUDASIS GRAZUOLIS":100 gr. sokolado,200 gr sviesto,100 gr .cukraus pudros,6 kiausiniai,80 g. miltu150 gr maltu lazdyno riesutu, 2 s.arbatiniai kepimo milteliu .GAMYBA :sokolada istirpinti any garu, dubenyje sutrinkiteminksta sviesta, imaisykite i ji sokolada,suberkite cukraus pudra, imuskite 3 cielus ir 3 tik trynius.Sumaisykite miltus su kep.milteliai ir riesutais ,ta misiny imaisykite ikrema su sokoladu.3 baltimus gerai isplakite ir atsargiai imaisykite i tesla.Supilkite iriebalais istepta forma(28cm) ,kiskite i jau ikaitinta iki 175-200C orkaite,kepkite 45-50 min. Iskepusi iskart isimkite is formos .Ataususi perpjauti i tris dalis .KREMAS: pries tai parasytoje zinuteje paskutinis varijantas .O papuostas jis labai skoningai:visas apteptas tuo kremu labai lygiai( greiciausiai formoje) .Su smarkiai dantytu antgaliu nuo torto krasto i centra nuvestos banguotos juosteles,is viso 18 .Ant juosteles galo ( prie torto krasto) padaryta is kremo pro ta pati antgali grazus spurgiutas ,vysnios dydzio ,oant jo uzdetas riebalais pateptas riesutas ,be odeles ir pakepintas. Jaigu kuri susigundysite kepti parasykite rezultata ,nes as bandysiu koki kita .DAIVIDIJA yra ir sampano tortas ax.gif , gal nori pabandyti bigsmile.gif ???
daividija
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 04, 12:20)
.DAIVIDIJA yra ir sampano tortas ax.gif , gal nori pabandyti bigsmile.gif  ???
*


bigsmile.gif parasyk sampano torto receptuka!!!
@adrij@
Daividuk ,kai parasiau ta zinute nuejau skaityti apie ta torta .Gal kokius 5 kartus skaiciau ,bet niekaip neisikirtau - man dinksta recepte vienas pagamintas kremas blink.gif , kur ji panaudoti vienas biesas zino mastau.gif .Bet as tau ji parasysiu ,gal as visai durna stupid.gif ,dvi galvos geriau nei viena mirksiukas.gif .Produktai:6 lapeliai zelatinos, 2 pakeliai citrininio desertinio kremo?. 2 mazi buteliai sampano, puse citrinos sulciu, 3 ketvirtadaliai litro riebios grietineles, 1 vanilinio cukraus ,2citrinos, 50 g cukraus ir 1 astuntoji litro vandens, biskvitinis paplotis.
Gamyba: zelatina isbrinkinti. Citrinini desertini krema paruosti pagal nurodimus ant pakelio, supilti sampana ir citrinos sultis ,po to atvesuse istirpinta zelatina .Pastatyti i saldytuva ,kad sustinktu ( vat kur sitas daiktas dinksta as nesuprantu)?
Grietinele isplakti iki standziu putu su vanile. Apie trecdali grietineles supilti i konditerini maiseli su zvaigzdutes formos antgaliu ,laikyti saldytuve.
Biskvita ideti i forma. grietinele sumaisyti su kremu STAI KUR JIS TAS KREMAS doh.gif doh.gif doh.gif ,OT ZIOPLAS PADARAS, juo aptepti biskvita ,islyginti pavirsiu ir torta padeti i saldytuva. Puode kaitinti iki uzvirimo vandeni ir cukru .Citrinas supjaustyti labai plonais skritineliais ,juos sudeti i sirupa ir kaitinti iki uzvirimo ,tada puoda nukelti nuo ugnies ir palikti 5 min ,kad citrinos prisisunktu sirupo.Po to citrinas isimti nuvarvinti ir atvesinti .
Papildyta:
Nuo torto nuimti forma,torto pavirsiuje padaryti 12 porciju atzymas irkiekviena porcija papuosti rozelemis is plaktos grietineles(paveikslelyje koki 3 cm nuo krasto).Torto krasta taip pat papuosti rozelemis. Citrinos griezinelius ipjauti iki vidurio ir persukti ,pritvirtinti prie rozeliu (tu pirmuju kurios toliau nuo krasto).Cia naudotos zalios citrinos .Rekomenduoja paduoti i stala kuo greiciau po pagaminimo!!! SEKMES GAMYBOJE biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Povila$
Ech, kaip gaila, kad Lietuvoj, nei maistiniu dazu mazais kiekiais niekur nera, nei tors mases tortui apdengti (du kart dariau pagal cia parasyta recepta, ir abu kartus s... gavosi, net nesinosi pasisiminti tos mases skonio/kvapo)... Gal bent jau kasnors galetu parasyti JAV labai papuliaraus taip vadinamo Buttercream'o recepta lietuviskai ir be jokiu priedu, kuriu Lietuvoje irgi nera..? rolleyes.gif
@adrij@
Kaip tai nera dazu mazais kiekiais? blink.gif .Juk as rasiau ir ne karta ,kad ju yra URMO BAZEJE ir turguje prie gelezinkelio stoties aggressive.gif .Mazi pokeliai po 5g . visokiausiu spalvu ,baltarusu gamybos.O ta mase velniskai neskani schmoll.gif ,sestadieni teko ragauti.Tik vienas pliusas ,kad tortus galima graziai apdenkti.
daividija
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 04, 15:49)
Daividuk ,kai parasiau ta zinute nuejau skaityti apie ta torta .

Aciu tau uz recepta,turetu gautis gan gaivus tortas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Povila$ @ 2008 08 04, 18:01)
Ech, kaip gaila, kad Lietuvoj, nei maistiniu dazu mazais kiekiais niekur nera, nei tors mases tortui apdengti (du kart dariau pagal cia parasyta recepta, ir abu kartus s... gavosi, net nesinosi pasisiminti tos mases skonio/kvapo)... Gal bent jau kasnors galetu parasyti JAV labai papuliaraus taip vadinamo Buttercream'o recepta lietuviskai ir be jokiu priedu, kuriu Lietuvoje irgi nera..? rolleyes.gif
*


Nezinau koks JAV buttercreamas,as dariau toki,gavosi skanus.
Pokelis vanilinio pudingo(kuri reikia virti),
250g sviesto,
50g cukraus,
vanilino.
Pudinga isvirti kaip nurodyta ant pokelio,tik pieno pilti 300ml(siap buna puse litro),sudeti cukru,

Atvesinti vis pamaisant,tada mikseriu plakti ir deti po sauksta minksto sviesto,ideti vanilina,krema atvesinti ir pertepti tortus,pyragaicius..
Povila$
QUOTE(daividija @ 2008 08 04, 21:39)
Aciu tau uz recepta,turetu gautis gan gaivus tortas thumbup.gif
Papildyta:

Nezinau koks JAV buttercreamas,as dariau toki,gavosi skanus.
Pokelis vanilinio pudingo(kuri reikia virti),
250g sviesto,
50g cukraus,
vanilino.
Pudinga isvirti kaip nurodyta ant pokelio,tik pieno pilti 300ml(siap buna puse litro),sudeti cukru,

Atvesinti vis pamaisant,tada mikseriu plakti ir deti po sauksta minksto sviesto,ideti vanilina,krema atvesinti ir pertepti tortus,pyragaicius..
*



Zinau sita - panasu darau, tik reikia sokoladinio pudingo ir pilti pieno 0.5l, beto dar reikia tam pudinge istirpinti 100g sokolado. Bet jis toks gaunasi labai riebus ir kietas... O vat as noreciau tokio puraus, minsto, na bet aisku ne per daug, ir tokio kad nesijaustu tas riebumas... Teko valgyti toki - nu pasaka, niekaip tokio pasidaryti nemoku... Aisku radau per youtube recepta ir netgi kaip daro nufilmuota, taciau pas mus Lietuvoj daugelio igredientu nera... Vat tuo sviestiniu kremu taip pat labai gerai torta aptepti ir islyginti rolleyes.gif Na net nezinau ka ir be daryti... doh.gif
Povila$
Na kagi, pagaliau susiradau trokstamo Buttercream'o recepta thumbup.gif

Rasau ir cia jeigu kamnors aktualu:

Reikes
100g cukraus
30g vandens
70g baltymu (2 kiausiniu baltymai)
150g sviesto
150g neriebaus margarino

Uzvirti vandeni su cukrumi ir virti kol cukrus istirps. Per ta laika isplakti baltymus kol susidarys putos (nereikia plakti iki standumo). Deti baltymus i verdanti sirupa, nukelti nuo virykles ir plankti kol visiskai atsals. I saltus baltymus imaisti sviesta ir margarina bei plakti kol susidarys vientisa mase. SKANAUS smile.gif

p.s. gaunasi tikrai skanus kremas, tortams, vyniotiniams ir keksiuku papuosimas smile.gif
daividija
Cia siandieninis mano tortas (kepiau ne sau lotuliukas.gif ).Kazkaip paskutiniu metu vis vaikams kepu blush2.gif
RiMami
Eina sau koks gražuuuus tortas sunglasses2.gif O kas viduje?

Labai norėčiau išmokt tokius papuošimus lipdyt, bet amžinai laiko neužtenka ir visada ant greitųjų tenka kuo nors puošti. Bet visokią informaciją renku po truputėlį. Gal kada prieis rankos. Kartą aptikau išverstą iš vokiečių kalbos į rusų gražią papuošimų knygą - ten daug įvairių idėjų papuošimams galima rast. Man va šitas torto puošimas vaisiais labai patiko 4u.gif . Gal ir dar kam nors pravers nuorodos.
daividija
Cia tortas su zele,tokio norejo,tik man patinka vaikams visokius baibokus lipdyt,aisku laiko reikia,mano vaikai irgi ejo ir tampe mane uz kelniu kol nulipdziau.
sigulka
QUOTE(Askulia @ 2008 03 18, 00:18)
I Lietuva paciam siustis brangoka - apie 30% (pvm ir muito mokestis) dasideda... tai as kelis kartus per SM tarpininkes pirkau - +10-15% antkaini dasideda jos. O siuntimas ~3$ uz 1 svara (~2.5kg). O visos tos mases ner lengvos..
*


GAL GALIT PAAISKINTI KAS TAS SM NELABAI SUPRANTU blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.