Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gali poliklinika atsisakyti registruoti į polik

Laba diena,

Norėčiau paklausti ar gali poliklinika atsisakyti registruoti į polikliniką, ir siųsti į kitą polikliniką. mano draugė norėjo užsiregistruoti į Santariškių polikliniką ir jai buvo pasakyta kad nėra vietų, ir liepė eiti į šeimos centrą ir ten užsiregistruoti, na ten visos konsultacijos nemokamos išskyrus pas ginekologą (~35 lt) o kadangi ji laukiasi tai ten jei daugiausia ir tektų lankytis, ji gyvena šalia santariškių (bajorų kalvose) tai manau jei ten patogiausia, kaip manote ar jie turėjo teisę atsisakyti registruoti?????? g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudonplaukė @ 2008 03 06, 12:17)
Laba diena,

Norėčiau paklausti ar gali poliklinika atsisakyti registruoti į polikliniką, ir siųsti į kitą polikliniką. mano draugė norėjo užsiregistruoti į Santariškių polikliniką ir jai buvo pasakyta kad nėra vietų, ir liepė eiti į šeimos centrą ir ten užsiregistruoti, na ten visos konsultacijos nemokamos išskyrus pas ginekologą (~35 lt) o kadangi ji laukiasi tai ten  jei daugiausia ir tektų lankytis, ji gyvena šalia santariškių (bajorų kalvose) tai manau jei ten patogiausia, kaip manote ar jie turėjo teisę atsisakyti registruoti?????? g.gif  g.gif  g.gif  g.gif


Raudonplauke,

taip, tokia teisė egzistuoja, jei nėra nei vienoje apylinkėje (arba pas konkretų gydytoją, jei buvo nurodytas gydytojo vardas) laisvų vietų. O ar tikrai nėra laisvų vietų - tai jau kitas klausimas, ir kitur į jį atsakymo reikėtų ieškoti. Mano žiniomis, jiems iš tiesų trūksta tiek patalpų, tiek gydytojų - be to, ten dažniausiai registruojasi ne tiek aplinkiniai gyventojai, kiek pacientai su nuomone "tik santariškės gali mane išgydyti". Tokiu būdų apylinkės yra ypač sudėtingos, lankomumas labai aukštas ir atvejai pakankamai sunkūs.

Paulius
Atsakyti
as pries metus norejau santariskiu poliklinikoj "prisirasyt". atsakymas irgi buvo nera vietu. is esmes pagal gyvenama vieta turetu turet pirmum, bet nezinau ar teisiskai tai iforminta.. aisku, kas registravosi seniau tai vat ir uzeme vietas. yra ribos kiek pas viena seimos gydytoja gali buti zmoniu.
Atsakyti
aų manau gali unsure.gif deja,bet jei vietu nėra tai ką daryti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos na mano nuomone gal, kaip pagal apilinkę ir yra pirmumas, bet matot tiek Santariškės, tiek KMU yra III lygio įstaigos ir ten yra siunčiami patys sunkiausi ir jau kritiškos būsenos pacientai iš visos Lietuvos, tai ko stebėtis, kad aplinkiniams nebelieka vietų... Tai, jei norėjot tik šiaip gydytis užsirašyt, bet nesergat sunkiomis ligomis su kuriomis reikalingi profesoriu ir docentų konsultacijos manau turėjo pilną teisę nepriimt. Aš pati 4 m. gydžiaus Santariškėse, kai gyvenau Vilniuje, nors buvau registruota Klaipėdoje ir mano šeimos daktarė buvo Klaipėdoje. Tai jei ko reikdavo pas šeimos daktarę iš Vilniaus į Klaipėda važiuodavau. Nu bet su Santariškėm jokių problemų nebuvo ir be siuntimo ateidavau ir dėl priėmimo jokio klausimo nekėlė ar priims ar ne ir visad priimdavo. Tik pralaukdavau apie 3 valandas kol priimdavo. O kodėl taip lengvai priimdavo nežinau gal galvodavo, kad iš Klaipėdos atvažiavau, nes man reikdavo eit į registratūra kur iš rajonų registruoja, o gal ir todėl priimdavo, kad aš tada dar buvau 15-18 m. paauglė ir ateidavau viena be suaugusiujų. Va darbar dar mano viena draugė lankosi Santariškėse, tai jai buvo jai pasakyta, kad ateitų tada, kai bus blogai, o jei nieko blogo nebus ateit į metus 2 k., nes realiai jai negali Santariškės padėt ir būna, kad Santariškės ją siunčia į Kauno klinikas.
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2013 11 10, 01:45)
Sveikos, merginos na mano nuomone gal, kaip pagal apilinkę ir yra pirmumas, bet matot tiek Santariškės, tiek KMU yra III lygio įstaigos ir ten yra siunčiami patys sunkiausi ir jau kritiškos būsenos pacientai iš visos Lietuvos, tai ko stebėtis, kad aplinkiniams nebelieka vietų...



nemaisykit III lygio specialistu su pirmine svekatos prieziura (seimos gydytoju).

as kai norejau prisirasyti prie seimos gydytojos kitame mieste, nei deklaruota gyvenamoji vieta, irgi susiduriau su problema, kad nenorejo priregistruoti.

o is VLK gavau toki atsakyma:
Informuojame Jus, kad apdraustiesiems privalomuoju sveikatos draudimu prisirašymo prie pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos (toliau – PASPĮ) tvarką reglamentuoja Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2001 m. lapkričio 9 d. įsakymas Nr. 583 „Dėl gyventojų prisirašymo prie pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigų tvarkos“. Vadovaujantis minėto įsakymo nuostatomis, kiekvienas asmuo gali laisvai pasirinkti arčiausiai jo gyvenamosios vietos esančią arba jam patogiau pasiekiamą PASPĮ ir joje dirbantį konkretų gydytoją (šeimos gydytoją, vidaus ligų gydytoją, vaikų ligų gydytoją ir gydytoją psichiatrą). Asmuo už prisirašymo dokumentų tvarkymą įstaigai, kurioje jis prisirašo, moka 1 (vieno) lito mokestį. Asmuo, anksčiau nei po šešių mėnesių pasirinkęs kitą PASPĮ, už prisirašymo dokumentų tvarkymą ir medicininių dokumentų persiuntimą jo pasirinktai įstaigai moka 10 (dešimties) litų mokestį. Apribojimas netaikomas asmenims, atvykusiems mokytis į stacionarinę mokymosi įstaigą arba grįžusiems į nuolatinę gyvenamąją vietą baigus mokslus, t. y. kai asmuo atvyksta mokytis į stacionarinę mokymosi įstaigą arba grįžta į nuolatinę gyvenamąją vietą baigęs mokslus ir pasirenka kitą PASPĮ, moka 1 (vieno) lito mokestį. Gyventojų aptarnavimo ir pirminių ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo prisirašiusiems asmenims tvarką konkrečioje PASPĮ nustato šios įstaigos vadovas, todėl pacientai, norėdami pasirinkti jiems tinkamą prisirašyti PASPĮ, visais juos dominančiais klausimais turėtų kreiptis į konkrečios gydymo įstaigos registratūrą.

tai gi rinktis seimos gydytoja galima laisvai, bet ar priregistruos prie pasirinktos pirmines sveikatos prieziuros istaigos, sprendzia pati poliklinika.
Atsakyti
Nu man Vilniuje gyvenant nebuvo problemos, dėl prisiregistravimo pas šeimos gyd. nes aš net nesiregistravau Vilniuje, nes žinojau, kad Vilniuje mokysiuos kol baigsiu vidurinę mokyklą ir tada vėl grįšiu į Klaipėda gyvent. Ir maniau, kad neverta vargt dokumentus tvarkytis, dėl keturių metų smile.gif. Nu ir poliklinikoje gi nekvaili dirba supranta, kad jei tave čia priregistruosim pas šeimos gydytoją, tai ir pas specialistus norėsit čia eit, kas nenorėtų pas profesorius gydytis smile.gif. Ir aš galvoju, kad gal Santariškėse ir šeimos gyd. turi kokį mokslinį laipsnį ar ima gydyt tik labai rimtus pacientus, nu čia tik mano pasvarstymai. Nes kaip kitaip paaiškint, kad va pvz x priregistruoja Santariškėse, o y jau ne. Manau jie tikrai turi kažkokius kriterijus pagal kuriuos registruoja pacientus pas šeimos gyd. Santariškėse.


QUOTE(zuweete @ 2013 11 29, 10:55)
nemaisykit III lygio specialistu su pirmine svekatos prieziura (seimos gydytoju).

as kai norejau prisirasyti prie seimos gydytojos kitame mieste, nei deklaruota gyvenamoji vieta, irgi susiduriau su problema, kad nenorejo priregistruoti.

o is VLK gavau toki atsakyma:
Informuojame Jus, kad apdraustiesiems privalomuoju sveikatos draudimu prisirašymo prie pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos (toliau – PASPĮ) tvarką reglamentuoja Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2001 m. lapkričio 9 d. įsakymas Nr. 583 „Dėl gyventojų prisirašymo prie pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigų tvarkos“. Vadovaujantis minėto įsakymo nuostatomis, kiekvienas asmuo gali laisvai pasirinkti arčiausiai jo gyvenamosios vietos esančią arba jam patogiau pasiekiamą PASPĮ ir joje dirbantį konkretų gydytoją (šeimos gydytoją, vidaus ligų gydytoją, vaikų ligų gydytoją ir gydytoją psichiatrą).  Asmuo už prisirašymo dokumentų tvarkymą įstaigai, kurioje jis prisirašo, moka 1 (vieno) lito mokestį. Asmuo, anksčiau nei po šešių mėnesių pasirinkęs kitą PASPĮ, už prisirašymo dokumentų tvarkymą ir medicininių dokumentų persiuntimą jo pasirinktai įstaigai moka 10 (dešimties) litų mokestį. Apribojimas netaikomas asmenims, atvykusiems mokytis į stacionarinę mokymosi įstaigą arba grįžusiems į nuolatinę gyvenamąją vietą baigus mokslus, t. y. kai asmuo atvyksta mokytis į stacionarinę mokymosi įstaigą arba grįžta į nuolatinę gyvenamąją vietą baigęs mokslus ir pasirenka kitą PASPĮ, moka 1 (vieno) lito mokestį. Gyventojų aptarnavimo ir pirminių ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo prisirašiusiems asmenims tvarką konkrečioje PASPĮ nustato šios įstaigos vadovas, todėl pacientai, norėdami pasirinkti jiems tinkamą prisirašyti PASPĮ, visais juos dominančiais klausimais turėtų kreiptis į konkrečios gydymo įstaigos registratūrą.

tai gi rinktis seimos gydytoja galima laisvai, bet ar priregistruos prie pasirinktos pirmines sveikatos prieziuros istaigos, sprendzia pati poliklinika.

Atsakyti