Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Pasakaitė

Apie Pasakaite-uzrasyti reikia labai is anksto, kysis reikalus paspartina(dar gelbeja ir kokia nors labai pelninga darzeliui teveliu darboviete); aplinka labai grazi, bet tam groziui ir pinigeliu reikia duot; aukletojos su vaikais dirba, bet nemaza dalis ir tokiu, kurios mano, kad uzteks "prestizinio darzelio" vardo(musiske buvo nerealiai "pasikelus").Yra ir kitu niuansu, del kuriu mes perejom i "Zilvineli"-deja, cia irgi nieko gero. Viskas butu neblogai, bet per 2 metus jau turejom 12 aukletoju(pagrindines beveik po metus issilaike ,kitos tik kokia savaite, bet bent jau musu vaikui tas keitimasis visada stresas). Vaikas jau prie draugu,aplinkos priprates, nebesinori vel kur tempti, be to, nelabai tikiuosi kur nors stebuklus rasti, tai eisim cia ir toliau.
Atsakyti
"Pasakaite" tikrai vienas is prestiziniu darzeliu Vln, todel ir sunku i ji patekti, reikia dar vedejai slamanciu pazerti, nes daug norinciu. As pati sita darzeli lankiau, tai jis dar sovietmeciu buvo labai "blatnas", sunku buvo patekti, daznai reikdavo tevams ateiti ir kazka gero padaryti, prisimenu kaip tetis pilies pamatus padejo tiesti ax.gif bet paciu darzeliu nesiskundziu, patiko jame smile.gif
Pliusas tas, kad aukletojos retokai keiciasi, kelios dirba dar nuo sovietiniu laiku thumbup.gif aplinka, tikrai grazi, siuolaikiska, visokios seklycios, karcemos, bet nezinau ar noreciau savo vaika cia leisti...

Atsakyti
QUOTE(Pat @ 2005 01 27, 16:50)
Tokį traktatą parašiau... Nulūžo ***

Dėl Justinuko, pritariu Ivai, ten thumbup.gif Susitiktum su Žilvinėlio direktore, pati kelt kojos į tą darželį nenorėtum. Todėl ir auklėtojos bėga. Pasakaitės direktorė mus atvirai reketavo, norėjau net pareiškimą STT parašyt, klausė, kur dirbam, pasakė, kad mums pagal teritoriją nepriklauso, bet viskas priklauso nuo mūsų.
Justinuko direktorė thumbup.gif patiko labai. Užrašė be problemų, nors pagal teritoriją nepriklauso. Bandžiau užsimint apie babkes (tipo tikrinau dėl kyšio), bet ji iškart užkirto kalbą ir pasakė, kiek oficialiai reikia mokėti.




uzrasiau maziu ir i Pasakaite ir i Zilvineli. Pasakaiteje tikrai direktore labai daug kalbejo apie teveliu parama darzeliui. O Zilvinelio direktore visai normali pasirode. gal ji ir grieztoka, bet man tai ji visai patiko. nusivede i maziausiu grupe aprodyti. uzsimine apie teveliu parama, bet tai nebuvo vienintele ir prg. pokalbio tema, kaip kad Pasakaiteje.
Atsakyti
nesupratau JUSTINUKAS tai darzelis???jei taip kur jis yra? blush2.gif
Atsakyti
Mano pirmasis 4u.gif lanko si darzeli.I ji mus prieme per 3 dienas. Antraji 4u.gif uzrasiau kai tik gime.Mums sis darzelis labai patinka. Siame darzelyje dirbama remiantis ,,Verinelio",,,Montesori", ,,Valdorfo" programomis.Tai jau yra labai gerai, nes gali pasirinkti priimtiniausia. Pvz. mano 4u.gif lanko montesori grupe.
Kitas privalumas, kad grupes turtingos vaizdinemis priemonemis.Taip pat labai grazi aplinka,o svarbiausia- labai geros ir nuosirdzios aukletojos. Pagalvojus- jis nera toks ir brangus.
O visu svarbiausia- sunus i ji eina labai noriai. Jei suserga- verkia, kad nenueis i darzeli, o kai nueini pasiimti- apibara,kad per anksti atejau.


Atsakyti

Pliusas tas, kad aukletojos retokai keiciasi, kelios dirba dar nuo sovietiniu laiku thumbup.gif aplinka, tikrai grazi, siuolaikiska, visokios seklycios, karcemos, bet nezinau ar noreciau savo vaika cia leisti.

Na nežinau, buvau aš šitam darželyje.Koks čia pliusas seklyčių ir karčemų, jei paklausus ar gali vaikai jose žaisti, auklėtoja tik išpūtė akis ir sako: aišku, kad ne, čia tik fotografavimuisi skirta, kas bus, jei kiekvienas vaikas pradės viską čiupinėti. O aš ir galvoju: atskirti trečdalį ir taip ne super didelės patalpos tam, kad galėtum girtis kaip darželyje tautiška ir gražu, o vaikiukams neleisti prie to net prisiliesti..Beja, vedėja mūsų nereketavo, tik liepė parašyti prašymą, jį padiktavo (turbūt manė, kad esu neraštinga biggrin.gif ) , liepė ant prašymo parašyti savo ir vyro darbovietes bei pareigas, o paskui nustatė "kainą"- 3 plastikiniai langai ir rugsėjį vaikas gali ateiti..Ir dar, kai pradėjau klausinėti apie spec. pedagogikos kryptis, pagal kurias jie dirba, tai ji pradėjo tokius makaronus kabinti. Nesamonė kažkokia jeigu jie taip dirba. Nors aišku, ji pati su vaikais nedirba, tai gal ir nelabai žino kas prie ko biggrin.gif
Beja,aš tikrai esu už darželio parėmimą, bet familiarumas mane žudo.
Atsakyti
Pliusas tas, kad aukletojos retokai keiciasi, kelios dirba dar nuo sovietiniu laiku thumbup.gif aplinka, tikrai grazi, siuolaikiska, visokios seklycios, karcemos, bet nezinau ar noreciau savo vaika cia leisti.

Na nežinau, buvau aš šitam darželyje.Koks čia pliusas seklyčių ir karčemų, jei paklausus ar gali vaikai jose žaisti, auklėtoja tik išpūtė akis ir sako: aišku, kad ne, čia tik fotografavimuisi skirta, kas bus, jei kiekvienas vaikas pradės viską čiupinėti. O aš ir galvoju: atskirti trečdalį ir taip ne super didelės patalpos tam, kad galėtum girtis kaip darželyje tautiška ir gražu, o vaikiukams neleisti prie to net prisiliesti..Beja, vedėja mūsų nereketavo, tik liepė parašyti prašymą, jį padiktavo (turbūt manė, kad esu neraštinga biggrin.gif ) , liepė ant prašymo parašyti savo ir vyro darbovietes bei pareigas, o paskui nustatė "kainą"- 3 plastikiniai langai ir rugsėjį vaikas gali ateiti..Ir dar, kai pradėjau klausinėti apie spec. pedagogikos kryptis, pagal kurias jie dirba, tai ji pradėjo tokius makaronus kabinti. Nesamonė kažkokia. Nors aišku, ji pati su vaikais nedirba, tai gal ir nelabai žino kas prie ko biggrin.gif
Beja,aš tikrai esu už darželio parėmimą, bet familiarumas mane žudo.
Atsakyti
Mes irgi užsirašem nuo rugsėjo į Pasakaitę.kaip neatrodytu keista-nieko apie paremimą nebuvo mineta.mūsų namas darželio kiemie,kaip ji pati pastebėjo,netgi paprašė parodyti tai patvirtinančius dokumentus,tada liepė užsukt birželio gale,"gal nieko ir nereiks,taip pateksit".O jeigu ne,tai direktore pati paskambins į Saulėgrąžą ir mus laikinai priims,kol čia neatsiras vieta .Butinai parašysiu kaip mums sekėsi g.gif
Atsakyti
Na matai, jums priklauso pagal gyvenamą vietą ir ji negali nepriimti, čia jau įstatymai jūsų pusėje. O mes vestume iš Jeruzalės raj., tai ji pradžioje sakė, kad griežtai nepriima iš kitų rajonų, o kai parašiau prašymą, tai pradėjo šnekėti, kad jų darželis ypatingas, kad vaikus čia veža iš tolimiausių rajonų ir pan. Buvau po to Saulėgrąžoje, tas daržiukas visiškai paprastas, skirtumas didžiulis,nėra jokių didžiulių sausų puokščių kolidoriuose, nėrinių ir raižyto medžio dirbinių ant kieikvieno kampo, bet žinai, viskas spindi švara, auklėtojos malonios (buvau dvejose lopšelinukų grupėse), vaikučių nedaug. Ir žaisliukai supirkti nauji, ir valgyklėlė labai jauki, vienintelis minusas - nesutvarkytas kiemas,labai arti Laisvės pr. bet jie jau rengiasi tverti tvorą, taigi bus vaikams saugiau.
Atsakyti
Mums arciausiai "Pasakaite". Bet ar tikrai sis darzelis priklauso pagal gyvenama vieta. Kaip tai suzinot? 4u.gif
Atsakyti
o kaip aukletojos 'Pasakaites" lopselinese grupese?
Atsakyti
Mano pažistamį lankė,tai buvo patenkinti vieną auklėtoja,o su kita buvo sunkiau..
Bet kiek girdėjau aukletojos kasmet keičiasi. smile.gif
Atsakyti