Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų receptai

QUOTE(alexxandra @ 2009 06 02, 13:35)
taip, rucola yra rucola, bet gražgarstė nėra kalbininkų vertinys, tai tiesiog lietuviškas augalo pavadinimas, teisingiau sėjamoji gražgarstė (lot. Eruca sativa). JŪs vadinkit kaip Jūs norit, net anglų kalboj ta pati rucola yra vadinama skirtingais vardais: arugula, garden rocket, rocket-salad, rugula, salad rocket;





Aciu, aciu, aciu!!! Simta milionu kartu aciu!!! Kuo angliskiau tuo geriau man biggrin.gif
Ir aciu, kad ismoket dar vieno LT zodzio "gražgarstė", labai grazus biggrin.gif man patinka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nute_San: 03 birželio 2009 - 09:07
QUOTE(Nute_San @ 2009 06 03, 09:02)
Aciu, aciu, aciu!!! Simta milionu kartu aciu!!! Kuo angliskiau tuo geriau man biggrin.gif
Ir aciu, kad ismoket dar vieno LT zodzio "gražgarstė", labai grazus  biggrin.gif man patinka...


Nuoširdžiai prašom cool.gif Kad tik pagelbėjau biggrin.gif

o kad nebūčiau ne į temą:

Pomidorų ir fetos sūrio salotos su bazilikų padažu
1 kg įvairaus dydžio pomidorų
(naudojau ir didelius, ir keletą vyšninių, ir vidutinio dydžio), bet galima dėti ir bet kokius
150 g Fetos sūrio
nepilna sauja šviežių baziliko lapelių
truputį alyvuogių aliejaus (bet nebūtina)

1 v. š. Pesto padažo
1 v. š. citrinos sulčių
1 susmulkinta česnako skiltelė
1/4 a. š. pepperoncino prieskonių (arba maltos paprikos)
šviežiai maltų pipirų
druskos

Pomidorus supjaustome ketvirčiais, visai mažyčių galima ir nepjaustyti. Dėti į dubenį, pašlakstyti lašu alyvuogių aliejumi, suberti sutrupintą Fetos sūrį, pabarstyti smulkintais baziliko lapeliais.
Sumaišyti visus padažo komponentus ir juo aplieti salotas.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 06 03, 18:14)
Pomidorų ir fetos sūrio salotos su bazilikų padažu
1 v. š. Pesto padažo
1 v. š. citrinos sulčių
1 susmulkinta česnako skiltelė
1/4 a. š. pepperoncino prieskonių (arba maltos paprikos)
šviežiai maltų pipirų
druskos

koki pesto padaza naudojai - su baziliku ar su pomidorais?

perskaicius pavadinima supratau, kad baziliku blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 03 birželio 2009 - 18:32
QUOTE(Nerytė @ 2009 06 03, 18:31)
koki pesto padaza naudojai - su baziliku ar su pomidorais?

perskaicius pavadinima supratau, kad baziliku blush2.gif


Neryte, aha - tikrą pesto iš bazilikų ir alyvuogių aliejaus. Super gerai dera su sūriu ir pomidorais. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 06 04, 12:37)
Neryte, aha - tikrą pesto iš bazilikų ir alyvuogių aliejaus. Super gerai dera su sūriu ir pomidorais. bigsmile.gif

Sveikutes,gal kas zinote koki gera receptuka salotu su lesiai blush2.gif ?Aciu smile.gif
Atsakyti
sceikos, labai skanias salotas valgiau pad daruge, va receptukas:
fermentinis suris, supjaustytas kubeliais
rukyta vistiena, supjaustyta kubeliais, vynuoges be kauliuku, perpjautos pusiau
majonezas

skanaus:)
Atsakyti
Avokado salotos (gamino praeita sestadieni Alanas laidoje "Sestadienio rytas")
avokadai 2vnt
agurkas
salotu saujele ir krapai
kreveciu suryme 200g
cesnako
majonezo
Viskas supjaustyta ir pagardinta cesnaku ir majonezu. Labai skanios,kaip tik dabar valgau wub.gif
Atsakyti
Radau laikraštyje tokį receptą, išbandžiau ir labai patiko bigsmile.gif

Salotos su karšta vištiena

Ryšelis špinatų,
300 g viščiukų lrūtinėlių filė,
pagal skonį vištienos prieskonių,
2 šaukštai "Vorčesterio" padažo,
Morka,
Raudonasis svogūnas,
Raudonoji paprika,
5 vyšniniai pomidoriukai
Padažui: 2 šaukštai balzaminio acto, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, cukraus, šviežiai maltų pipirų

Filė įtrinti prieskoniais, apšlakstyti "Vorčesterio" padažu ir palikti pasimarinuoti. Tada iškepti ant grotelių.
Daržoves supjaustyti, dėti į lėkštę, ant viršaus dėti vištieną ir apšlakstyti padažu.
Atsakyti
QUOTE(renateled @ 2009 06 08, 12:57)
Avokado salotos (gamino praeita sestadieni Alanas laidoje "Sestadienio rytas")
avokadai 2vnt
agurkas
salotu saujele ir krapai
kreveciu suryme 200g
cesnako
majonezo
Viskas supjaustyta ir pagardinta cesnaku ir majonezu. Labai skanios,kaip tik dabar valgau wub.gif


kazin, butinai surime, ar atsildytos tiks, as jas dar pakepinciau biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 10, 10:13)
kazin, butinai surime, ar atsildytos tiks, as jas dar pakepinciau  biggrin.gif  g.gif


tokios dar skanesnės nei sūryme smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 10 birželio 2009 - 10:42
QUOTE(alexxandra @ 2009 06 10, 10:37)
tokios dar skanesnės nei sūryme smile.gif


tai liuks, o tai kaip tik galva sukau, ka su tais avokadais padaryt... thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, visko neperskaiciau blush2.gif bet noriu parasyti ir as salotas labai skanias, betn jau kas valge tam patiko. Jinai sluoksniais darosi tai rasau nuo apatinio sluoksnio
1 sluoksnis sprotai arba tunas (ji graziai isdelioti leksteje)
2 sluoksnis marinuoti svogunai (svogunus marinuoju taip: supjaustau kubeliais arba griezineliais uzpilu verdanciu vandeniu ir tada truputi druskos truputi acto ir cukraus)
3 sluoksnis Helmans majonezo (arba kitoks riebus majonezas, bet man skaniausia su situom - o taip ir recepte buvo rasyta)
4 sluoksnis virtos morkos (pjaustomos kubeliais)
5 sluoksnis kepta duona (supjaustyta kubeliais)
6 sluoksnis kiausinis (supjaustytas kubelias)
7 sluoksnis graikiski riesutai (suskaldyti, bet nelabai smulkiai)
8 sluoksnis obuolys (supjaustytas kubeliais)
9 sluoksnis fermentinis suris su majonezu (suris sutarkuojamas burokine tarka ir sumaisomas su majonezu)

Skanaus 4u.gif
Atsakyti