Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patiekalai iš šernienos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
La Loba

Perziurejau temas,bet neradau patarimu,ka galima padaryt is sernienos,juk tai ne tas pats kaip kiauliena..mano vyras medzioja,is po praeitos medziokles parnese sernienos nemazai,reiktu ka nors gamint,bet nemoku blush2.gif seimininkeles,patarkit!!!
Baltupyte
Oi,perskaičiau,iš senienos doh.gif biggrin.gif biggrin.gif
astaria
Mums irgi kartais nubyra, uošvis medžiotojas. Paskutinį kartą atvežė kavalką ir įspėjo, kad mėsa gali būti kieta, nes didelis senas zvėrius papuolė. Mes ją sumalėm, dadėjom pirktinių lašinukų ir gavos žvėrienos faršas. Gaminau naminius koldūnus ir užšaldžiau. Jau visą savaitę vyras kapoja, ir nieko kito nenori, šiandien sako: koldūnų jau tik 1 porcija liko, davai dar daryk, ką aš valgysiu cry.gif
La Loba
QUOTE(astaria @ 2005 03 11, 14:04)
Mums irgi kartais nubyra, uošvis medžiotojas. Paskutinį kartą atvežė kavalką ir įspėjo, kad mėsa gali būti kieta, nes didelis senas zvėrius papuolė. Mes ją sumalėm, dadėjom pirktinių lašinukų ir gavos žvėrienos faršas. Gaminau naminius koldūnus ir užšaldžiau. Jau visą savaitę vyras kapoja, ir nieko kito nenori, šiandien sako: koldūnų jau tik 1 porcija liko, davai dar daryk, ką aš valgysiu cry.gif
*



Aciu Astaria 4u.gif
pas mus saldytuve dabar kaip tik yra filiukas(na ir dar ten kitokios rusies sernienos)tai gal ji sumalt pabandysiu ax.gif
Bitulka
QUOTE(jolanciuke @ 2005 03 11, 13:39)
Perziurejau temas,bet neradau patarimu,ka galima padaryt is sernienos,juk tai ne tas pats kaip kiauliena..mano vyras medzioja,is po praeitos medziokles parnese sernienos nemazai,reiktu ka nors gamint,bet nemoku blush2.gif seimininkeles,patarkit!!!
*



Mano vyras irgi medziotojelis biggrin.gif tai irgi partempia visokios mesos. Kartais buna taip, kad maitinames tik zveriena ax.gif
Su serniena as taip darydavau, aisku jei jos budavo daug. O daug tai sakysim du medziotojai pasidalina serna pusiau doh.gif
Pirmiausia mesa ismirkydavau vandenyje su druska ir actu. Palikydavau per nakti. O tada sudedu i puoda uzpilu vandeniu ir uzvirinu. Kai paverda apie 10 min. mesa nuplaunu, vel uzpilu vandeniu ir tada jau verdu apie 3 val. Pridedu visokiu prieskoniu, druskos, jei vanduo nuverda - dapilu. Kai mesa isverda, isimu is sultinio, jei su kaulais - isimu kaulus ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Dada ta mes sudedu i kita puoda, jei truksta prieskoniu dadedu ir uzpilu tuo sultiniu, kuriame vire bet ne per daug. Uzvirinu ir i stiklainius. Kai atausta stiklainius i saldytuva. darbo daug bet uztai paskui koks patogumas thumbup.gif ... tik pareinu is darbo, puoda bulviu isverdu, keptuveje pakepinu darzoviu, ant tu darzoviu stiklaini sernienos, truputi patroskinu ir prasom pietus, vakariene ar kas tik norite 4u.gif Arba netiketai draugai su alaus "maiseliu" uzsuko - ant lekstutes agurciko, duonytes o i kita stiklainiuka sernienos tiesiai is saldytuvo gaunasi drebuciuose drinks_cheers.gif


O jei sernienos nedaug, tai ilgai paverdu ir sutroskinu su darzovem, lasiniuku paspirgau, kad netaip kuda butu ir irgi su virtom bulvem, svieziom ar marinuotom darzovem thumbup.gif

Jei dar reiks kokiu receptuku is zverienos prasom kreiptis mirksiukas.gif gali ir i asmenine rasyti
La Loba

Aciu tau ,Bitulka,dabar zinosiu ka su sviezia serniena daryt thumbup.gif thumbup.gif tikrai puiki ideja i stiklainius thumbup.gif reiks pabandyt,kai laimikiu sezonas prasides...tikiuosi gausis smile.gif
Bitulka
QUOTE(jolanciuke @ 2005 03 30, 19:07)
Aciu tau ,Bitulka,dabar zinosiu ka su sviezia serniena daryt thumbup.gif  thumbup.gif tikrai puiki ideja i stiklainius thumbup.gif reiks pabandyt,kai laimikiu sezonas prasides...tikiuosi gausis smile.gif
*



Zinoma, kad gausis nieko sudetingo nera, tik tiek, kad laiko daug uzima. Bet uz tai veliau sutaupysi, kai galesi greitus pietus paruosti thumbup.gif
Dandelions
Jei turi atoklavą, tai mėsą galima tiesiog sudėti į stiklainius su prieskoniais, juos uždaryti ir į autoklavą. Labai paprasta ir neatima laiko.
La Loba
QUOTE(Miglužė @ 2005 04 01, 09:48)
Jei turi atoklavą, tai mėsą galima tiesiog sudėti į stiklainius su prieskoniais, juos uždaryti ir į autoklavą. Labai paprasta ir neatima laiko.
*



Neturiu autoklavo sad.gif bet manau,kad su bitulkos receptu mesyte bus kaip is autoklavo thumbup.gif
Alexandra.R.
Turiu nemazai receptu patiekalams is sernienos. Tik beda, kad viskas lenku kalba. Pora isverciau, tai parasysiu ir jums. Galeciau ir daugiau isverst, bet kazkaip tingisi, nes ju nemazai, o nezinau, kas jus tiksliai domina (kepsniai, sriubos is sernienos ar kas). Jei turit kokiu pageidavimu - rasykit, tai isversiu ir su jumis pasidalinsiu.

KEPTA SERNO SONINE
Reikia:2 kg sonines, 200 g cukraus, 250 g dziovintu slyvu, 1 st. raudono vyno, druskos, 1/4 arb.saukstelio cinamono.
Paruosimas: slyvas nuplaut, truputi pasmulkint ir uzpilt vandeniu. Pasudyta sonine apkept is abieju pusiu keptuveje. Perdeti i kt. inda, uzpilti raudonu vynu ir vandeniu, kuriuo buvo uzpiltos slyvos. Troskinti uzdengta 45 min. Po to idet slyvas. Kai sonine bus minsta, isimti ir supjaustyti i 6-8 gabaliukus. Kiekviena gabaliuka pabarstyti cinamonu ir storu cukraus sluoksniu. Mesa glaustai sudeti ant skardos ir idet i karsta orkaite. Pakepti kol istirps cukrus ir mesa igaus svelniai rusva atspalvi. Papuosti keliom nepjaustytom slyvom.

P.S. uz patiekalo kokybe neatsakau, nes pati nebandziau....
Alexandra.R.
KEPSNIAI IS SERNIENOS (o gal SERNIENOS KEPSNIAI?)

Reikia:500 g sernienos, 1 kiausinis, 1 s. miltu, druskos, pipiru, sviesto kepimui, 1 st. pieno.
Paruosimas: mesa pamerkti i piena nakciai. Ryta nusausint rankomis ispaudziant piena. Perpjauti mesa i 4 dalis. Pabarstyt druska ir pipirais. Pavilgyti i isplakta kiausini ir apvolioti miltuose. Kepti ant sviesto.

P.S. atsiprasau, jei ka nelabai graziai lietuviskai isverciau, nes liet.k. stilius pas mane jau prasteja doh.gif
La Loba

Aciu Alexandra 4u.gif
anksciau neturejau supratimo ka su ta serniena daryt,bet kai jus merginos cia man patarimu ne viena davet,bus kuo vyra nustebint smile.gif
baltagulbe
Mano vyras medžiotojas ir mes visada valgom tik žveriena namuose. Pati gaminu. Gal yra moteriškių tokių kaip aš ir norėtų pasidalinti savo įdėjomis kaip skaniai pagaminti šernieną g.gif
Dargana
Na ir aš prie jūsų prisidėsiu, nors mano vyras ne medžiotojas, bet turiu puikų brolį, kuris visada savo laimikiu dalinasi su mumis...o aš tai visą žvėrieną ruošiu lygiai taip pat, kaip ir kiauliena ar veršiena, tiktai visada turiu omenyje, kad ši mėsytė daug liesesnė ir minkštesnė...šiaip dažniausiai pasidarau faršą, pridėdama truputi kiaulienos lašinukų, taip pat užkonservuoju į stiklainiukus, kepu karbonadus ir t.t... Asmeniškai man tai skaniausia makaronai su šernienos faršu arba balandėliai smile.gif
viltea
Paskaičiau ir apsidžiaugiau. Mano vyras irgi medžiotojas smile.gif , tai namie tik žveriena.
Iš mėsos be kaulų darom faršą, dešreles (aisku lašinukų pridedam). Kepsniukus,šaslykus marinuojam. Labai skanu is stirnienos šašlykai.
Kauliukus naudoju sriubai virti.
Darau troškinius. Kitaip sakant improvizuoju. Kepenėles gaminu. Šiaip man patinka laukinė mėsa
Ugniaplaukė
Gamink saslykus, tik pamarinuok stipriau ir ilgiau, po savaites kokios burnoj tirps smile.gif dar pora dienu pries kepant uzpilk kefyru...mmmm..
alles
Paieškokit čia, gal ką rasit:
Laukinienos receptai:
http://www.vollit.lt/receptai_balsavimas.php

4u.gif
sviliukas
Paieškokit čia, gal ką rasit:
Laukinienos receptai:
http://www.vollit.lt/receptai_balsavimas.php


Oj koks ten patiekaliukas yra BRIEDZIO LUPA DREBUCIUOSE....... BRRRRRRRRRRR
besiba
is sernienos tai nieko ypatingo...as ir troskinu paprastai be jokiu mirkymu (nebent senas sernas), ir 'zuikius' kepu (irgi be jokiu papildomu kiaulienos lasiniu), ir kepsniuku -na viska 4u.gif
va su stirniena jau sunkiau -ja riek pamirkyt ir t.t. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(baltagulbe @ 2005 08 28, 20:48)
Mano vyras medžiotojas ir mes visada valgom tik žveriena namuose. Pati gaminu. Gal yra moteriškių tokių kaip aš ir norėtų pasidalinti savo įdėjomis kaip skaniai pagaminti šernieną g.gif
*


drinks_cheers.gif mano tetis medziotojas- tai ir mum parupina -mes praktiskai irgi tik zveriena maitinames drinks_cheers.gif

o is serno -kaip is kiaules ar jautienos -viska darom...ir dazniausiai be jokiu mirkymu
reida
Mano uosvis neseniai tapo medziotoju tai laiks nuo laiko partempia sernienos.
Kol dar neigudus zverienos gamyboje, tai darom labai paprastai. Marinuojam, paskui kepam orkaiteje.
Supjaustau mesa kepsnio dydzio ar mazesniais gabaliukais. Uzmarinuojam su citrina, citrinpiipiriu ir mesos prieskoniu. Tik reik nepadauginti citrinos. Ir pora dienu palaikom, paskui i folija ir apie valanda laiko kepti.
Labai skanu thumbup.gif
Ledas
Aš šerno šonkaulius ar kitą mėsytę kur su kaulu pabarstau prieskoniais ir palaikau parą šaldytuve. Supjaustau morkas, svogūnus ar porus, bulves per pusę perpjaunu ir visas daržoves kartu su šerno šonkauliais sudedu į kepimo rankovę (tą celafaninę topits ar kokią kitą) dar galima lašinukų įdėti, bet vieną kart pamiršau aš jų įdėt, tai ir be jų skanu buvo. Ir kepti orkaitėj 1,5val.
janna
Žveriena musu racione atsirado visai neseniai. tad ir as save galeciau priskirti prie pradedanciuju.
Kol kas teko eksperementuoti tik su serniena.
Kepiau karbonadus. kumpi visu gabalu. Istiesu tai jokio spec. paruosimo ir nebuvo. Ruosiau kaip ir kiauliena. Tik vat karbonadus kepiau ant sviesto (kad jis nedegtu - truputi ipilti aliejaus) ir visai nedaug. Mano pastebejimu kuo ilgiau laikai keptuveje tuo mesa darosi kietesne. Sernienai tinka ne tik zverienos bet ir barbekiu prieskoniai. Jei turit galymybiu tai mesa galima kepti ir nt groteliu.
O dar prieskoniu parduotuveje yratokia druska kuri suminkstina mesa. Tik su ja reiktu atsargiai - neperlaikyti. Berti ja kokia valanda pries kepant jei tai butu kumpis.
Troskinau serno sirdi. Pries tai ja idejau i vandeni, nuviriau truputi. Po to perpiliau ir jau viriau su prieskoniais kokiu 20 min. Tada supjausciau ir troskinau kaip iprasta. Visai skanu.
reida
As paskutini karta i kibinus dejau malta serniena, tai gavosi pasakiskai skanu thumbup.gif
groovy
Ir mes šiandien gausim šernienos,reikės pasinaudoti jūsų patarimais. Gal per tą laiką dar ką nors sugalvojot tos, kurios dažnai ją ruošiat? 4u.gif
besiba
QUOTE(reida @ 2006 05 21, 14:47)
Mano uosvis neseniai tapo medziotoju tai laiks nuo laiko partempia sernienos.
Kol dar neigudus zverienos gamyboje, tai darom labai paprastai. Marinuojam, paskui kepam orkaiteje.
Supjaustau mesa kepsnio dydzio ar mazesniais gabaliukais. Uzmarinuojam su citrina, citrinpiipiriu ir mesos prieskoniu. Tik reik nepadauginti citrinos. Ir pora dienu palaikom, paskui i folija ir apie valanda laiko kepti.
Labai skanu thumbup.gif
*


me stai visa gabala dideli dedam i orkaite...pries tai paprieskoniavus ar pamarinavus..dar plius i ja prikaisiojam lesinuku bei dziovintu slyvu ar abrikosu...ir kepam arba be nieko, arba toj kepimo rankovej thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bet lygiai ta pati galima ir is 'ozio' (stirnino)
janna
Merginos a kaip ruosiate "ozio" (stirnino) šonkaulius?

teoriskai isivaizduoju kad juos galima butu troskinti su kopustais ar bulvemis?
o kaip jus gaminate praktiskai???


aciu.
Ancė
Šerniena, virta su daržovėmis

600 g šernienos [gali būti su kaulais],
1 l vandens, druskos,
acto,
1 svogūnas,
3 morkos,
1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
750 g kopūstų,
200 g pupelių,
6-8 bulvės,
žalumynų,
(miltų, grietinės).


Mėsą sudėti į truputį actu parūgštintą šaltą vandenį, užvirinti, nugriebti putas. Uždengus dangtį virti, kol apvirs (1,5-2 valandas). Paberti druskos, supjaustytų prieskoninių ir kitų daržovių. Bulves sudėti ant viršaus taip, kad jų nesiektų vanduo. Uždengus dangčiu virti, kol išvirs. Išvirusias daržoves ir mėsą sudėti į dubenį. Mėsą supjaustyti ir pagardinti žalumynais. Padažui tinka nuoviras, pagardintas miltais ir giretine. Patiekti su raugintais agurkais, pomidorais, tarkuotais krienais arba aštriu padažu.
Papildyta:
Troškinta šerniena su daržovėmis

Reikia: 800 g šernienos su kaulu, 1 šaukšto miltų, 2 šaukštų pomidorų padažo, aliejaus kepimui. Marinatui: 1 morkos, nedidelio saliero, petražolių šaknies, 1 svogūno, poros pipirų, laurų lapelio, 2-3 šaukštų aliejaus, šaukšto obuolių acto ir druskos.
Daržoves, skirtas marinatui, sutarkuokite, įpilkite aliejaus, acto, įberkite druskos ir maigykite rankomis, kol atsiras skysčio. Tada įdėkite pipirus, laurų lapelį. Šiuo mišiniu aptepkite mėsą ir laikykite ją šaldytuve uždengtame inde 1 parą.
Taip paruoštą mėsą apibarstykite miltais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Apkepusią dėkite į puodą, įpilkite vandens ir troškinkite apie 1,5 val. Baigdami troškinti, įdėkite pomidorų padažo. Patiekite su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis. Ant mėsos uždėkite troškintų daržovių ir dar truputį pomidorų padažo.

Šerniena su aštriosiomis paprikomis

Reikia: 1 kg šernienos kumpio, 250g rūkytos kiaulienos šoninės, 1 aštriosios raudonos paprikos, 1 aštriosios žalios paprikos, 2 svogūnų, 2 pomidorų, 2 skiltelių česnako, 1 arb. šaukštelio kmynų, druskos.
Į susmulkintą ir pakeptą rūkytą šoninę sudėkite kubeliais supjaustytą šernieną. Kepkite, kol mėsa apskrus. Tada pasūdykite, berkite kmynus, susmulkintus česnakus bei svogūnus, įpilkite truputį vandens ir troškinkite. Baigdami troškinti, sudėkite supjaustytas aštriąsias paprikas ir pomidorus. Patiekite su ryžiais.

Troškinta stirniena

Reikia: 500-600 g minkštos stirnienos, 1 stiklinės raudono vyno, 1 šaukštelio raugerškio uogų, 1-2 svogūnų, žiupsnelio druskos, pipirų, 2-3 šaukštų riebalų arba aliejaus, 1 stiklinės sultinio, 1-2 šaukštų aštraus padažo arba pomidorų tyrės.
Mėsą 1-2 dienas palaikykite marinate. Jį gaminkite iš vyno, pjaustytų svogūnų, grūstų raugerškio uogų, druskos ir pipirų. Išimtą iš marinato mėsą apdžiovinkite, apvoliokite miltais ir kepkite riebaluose, kol susidarys rusva plutelė. Paskui mėsą apipilkite sultiniu, trupučiu marinato ir troškinkite uždengusios indą, kol suminkštės (1-3 val.). Susidariusį skystį pagardinkite aštriu padažu arba pomidorų tyre.
Mėsą patiekite padaže. Prie jos tinka virti ryžiai, troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai, obuolių ir moliūgų salotos.

Šernienos kepsnys
(1 porcija)
1 šernienos kepsnys arba karbonadas
2-3 lašinių juostelės
sviesto arba aliejaus

Marinatui:
2 puodeliai balto vyno
1 morka
1 mažas svogūnas
1 lauro lapas (Lauro lapas)
1 puodelisvynuogių acto
keletas pipiro grūdelių
pakepinti migdolai


Šerniena (tik jaunų žvėrių) nakčiai pamerkiama į marinatą iš balto vyno, smulkiai supjaustytų morkų, svogūnų, lauro lapo ir pipiro grūdelių.
Po to mėsa nusausinama virtuvine krepo servetėle.
Lašinių juostelės uždedamos ant mėsos ir prismeigiamos specialiais smeigtukais.
Šerniena panardinama į ištirpintą sviestą arba aliejų ir taip paruoštas šernienos kepsnys arba karbonadas įkaitintame grilyje ant grotelių kepamas 4-5 minutes.
Kepsnys dedamas ant pašildytos lėkštės, apibarstomas pakepintais, susmulkintais migdolais.
Nonna
Mano uosvis medziotojas ir vis siulo mums mesos ax.gif
O as vis neimu rolleyes.gif
Gal be reikalo? rolleyes.gif
Einu skaityt, kokiu receptu priraset is sernienos 4u.gif
Ledas
as is serno kumpio darau plova:
Mesa supjaustau kaip guliasui, pridedu prieskoniu ir pakepinu keptuveje su alieju. tada i stiklini inda (ar i bet koki, kad butu su dangciu ir butu galima orkaitej kept) pritarkuoju morku, supjaustau svoguna, idedu pakepinta mesa, sudedu ryzius, uzpilu sultiniu ir i orkaite 1-1.5 valandos. Mesa buna minksta ie skani, tik sultinio nepagailet, nes ryzai isbringsta
janna
Kadangi as praktiskai viska gaminu greitpuodyje, tai laiko per daug neuzima.
uzvakar troskinome sernienos sonkaulius su raugintais kopustais.
Gavosi super. 30 min ir gatava.
Tiesiog pripjausciau daug svogunu, pritarkavau morku - apkepiau. tada sudejau apibarstytus zverienos prieskoniais sonkaulius ir raugintus kopustus. truputi vandens garams susidaryti. ir po 20 min isjungiau ugni. garas isejo. per ta laika isvire bulves. ir skanaus.
*Orchidėja*
aciu,uz receptus.Mano vyras uzkietejes medziotojas tai pas mus saldiklis pilnas zverienos sezono metu,siaip serniena ruosiu kaip ir kiauliena,bet radau sitam skyrelyje ir nebandytu receptu,ismeginsim clap.gif
kamuoliukas
man sherniena kaip ir visa zhveriena skaniausia kepta ant lauzho rolleyes.gif essen.gif
VESTAITE
mano vyras irgi medziotojas, todel kitokios mesos retai turim. siaip as is jos darau viska ta pati, kaip ir is jautienos ar kiaulienos, tik reikia turet omenyje, kad zveriena yra sausesne. i farsa dedu kiaules lasinuku, o is stirnienos iseina labai skanus plovas bei saslykai. kauliukus troskinu. beje, yra zverienos prieskoniu, tokiu su sernu ant pakuotes virselio, jie puikiai tinka. taip pat puikiai dera versienos prieskoniai. na o is briedienos patarciau tik farsa malti, nes jis buna ziauriai kietas, nepades nei 3 val. virimo smile.gif
uolma
Iš šernienos viską darau kaip iš kiaulienos išskyros kepimą ant laužo. Nes nenoriu rizikuoti savo ir kitų sveikata, nors žinoma ji būna visada patikrinta.
janna
mano pastebejimai del prieskoniu zverenai:

idealiai zverienai tinka "chmeli-suneli", jo yra prieskoniu parduotuvese, sveriamas.
santa-marijos skirti zverienai - schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

dedant i zveriena prieskonius butinai reiktu ipilti truputi aliejaus ir viska ismaisyti. ir nepatingeti ja gerai rankomis pamaigyti. o druska as apskritai dedu paskiausiai, kai jau ruosiuosi kazka is mesytes gaminti.

o mes ypatingai megstam sernienos saslykus. ir musu sveciai taip pat...., jie buna pirmoje eileje suvalgomi.
indra_K_T
Dar receptelis 4u.gif

Šerniena svogūnų padaže

1 kg. Šernienos kumpio
3 Svogūnai
Druska
Pipirai (kvapieji ir juodieji)
1 l. Pieno
100 g. Sviesto
0.1 l. Grietinėlės


Kumpį supjaustyti per naktį pamirkyti piene. Numirkius pamušti kaip karbonadui.
Pabarstyti druska ir pipirais. Palaikyti apie 15 min. Supjausti svogūną žiedais. Į gilią keptuvę arba puodą sudeti sviestą kelis gabalėlius apačioje, dėti sluoksnį mėsos, sluoksnį žiedais pjaustytų svogūnų. Sluoksniavimą pakartoti sviestas, mėsa, svogūnai. Troškinti apie 10 min. ant silpnos ugnies, supilti grietinėlę ir dar patroškinti apie 20 min.

Skanaus smile.gif
Kriziukas
brolis parvežė šernienos iš kaimo, tai reiks kažką meistraut smile.gif
laukine
Gavom ir mes sernienos.

tai verdu jau smile.gif pries tai mirkem per nakti ax.gif

zadu irgi i stiklainiukus det. ir po to troskinti. kvepia tai skaniai smile.gif idomu kaip mazoji ivertins skoni smile.gif bo labai isranki mesai unsure.gif
lau22
šernienos kepsnys Jums prireiks :
1 kg šernienos (nugarinė arba kumpis),
2 stiklinės vandens,
1.1 šaukštelis druskos,
2.gabalėlis česnako,
3.3 pipirai,
4.3 kadagio uogos,
5.1 šaukštas acto,
6.1 šaukštas tarkuotų krienų,
7.100 g rūkytų ar sūdytų lašinukų,
8.muškato riešuto,
9.1 svogūnas,
10.1 morka,
11.1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
12.1 šaukštas pomidorų tyrės,
13.2 šaukštai vyno,
14.1-2 šaukštai aštraus padažo.




Veiksmai :
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su prieskoninėmis daržovėmis, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti grietine arba ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Kas 8-10 minučių kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per maža. įpilti vandens arba sultinio. Iškepusią mėsą perdėti į dubenį, supjaustyti plonais griežinėliais. SKystį, kuriame kepė, iškošti ir pridėti aštrių prieskonių. Kepsnys patiekiamas karštas arba šaltas. Prie karšto kepsnio tinka keptos bulvės, troškinti burokėliai arba kopūstai, pakepinti griežčiai, marinuotų vaisių ir daržovių (slyvų, burokėlių, obuolių) arba mišrios daržovių salotos. Skanaus!
drinks_cheers.gif
Milita
na pas mus ir sernienos niekad netruksta thumbup.gif vyras medziotojas tai vis partempia,kadangi esu uzaugus ant laukines mesos nes senelis ir tetis tai pat medziotojai tai niekad ir nekilo klausimas kaip su elgtis,gaminu viska kaip ir is kiaulienos tik i fersa visad dedu kiaulienos lasinuku,o stirnienos mes nevalgom nepatinka kvapas,bet musu suniukai dziaugiasi gave stirnos.jai darau serno kepenis tai visada pries verdant kokia valanda mirkau piene istraukia aitruma
erika9
O kokį padažą naudojate šernienos kepsniui?
laurarrr
mes kepem saslykas is sernienos: tik ivairios zoleles, cesnakas bei greipfruktai. Marinavom 3 dienas. NEREALIAI skanu buvo!!!
uolma
QUOTE(Milita @ 2009 12 05, 13:45)
na pas mus ir sernienos niekad netruksta thumbup.gif vyras medziotojas tai vis partempia,kadangi esu uzaugus ant laukines mesos nes senelis ir tetis tai pat medziotojai tai niekad ir nekilo klausimas kaip su elgtis,gaminu viska kaip ir is kiaulienos tik i fersa visad dedu kiaulienos lasinuku,o stirnienos mes nevalgom nepatinka kvapas,bet musu suniukai dziaugiasi gave stirnos.jai darau serno kepenis tai visada pries verdant kokia valanda mirkau piene istraukia aitruma
*



doh.gif o siaube šitokią mėsą šunims šerti doh.gif Šerno mėsa neprilygsta stirnienai, pati švariausia ir dietiškiausia mėsa. Pas mus jokio kvapo nesijaučia, nes pamirkom visada parūgštintam vandenyje. Niekaip nesuprantu, jei trečia karta medžioja, o nesugebat skaniai ir gerai paruošt stirnienos, tik šunim šert. g.gif
MisKaprizas
laaabai skeptiškai žiūrėjau į dovanų gautą šernienos gabalą ir sakiau, kad tikrai nevalgysiu biggrin.gif bet vyras pagamino, atsargiai paragavau - skanu smile.gif
tai jis labai paprastai darė - valandą pavirė, tada nupylė vandenį, užpylė naują ir vėl virė valandą. paskui supjaustė gabaliukais ir paprasčiausiai su daržovėmis patroškino ant sviestuko - morkytės, svogūnas, specialių prieskonių neturėjo, bet labai tiko ir Vegeta Natur prieskoniai kažkokie prieskoniukai, kur kiaulienai naudojam. valgėm su natūralių ryžių garnyru - skanumėlis smile.gif user posted image
@usr@
Na paskutiniu metu tenka gamint ir šernieną, tai paskutinis patiekalas buvo šerniena vyšnių padaže, garnyrui virti brokoliai ir keptos bulvės. O receptukus tai iš neto platybių traukiu, o dabar dar receptų knygą gavau "medžiotojų vaišės", tai vyšnių padažas būtent iš šios knygos
ede_la
Vyras parveze serno, galvoju ka cia pagaminti, kaip ir numaciau, tik klausimas, ar ja reikia mirkyti vandeny per nakti?Kazkur skaiciau forume????/
Klausiu nes gaminsiu ja pirma karta... ax.gif
@usr@
QUOTE(ede_la @ 2012 01 24, 19:00)
Vyras parveze serno, galvoju ka cia pagaminti, kaip ir numaciau, tik klausimas, ar ja reikia mirkyti vandeny per nakti?Kazkur skaiciau forume????/
Klausiu nes gaminsiu ja pirma karta... ax.gif
*


aš nemirkau. Jei pirmą kartą, tai gal pagal kokį receptą, reik žiūrėt, kaip ten parašyta
uolma
Aš visą žvėrieną per naktį palaikau šiek tiek parūgštintam vandenyje
zenzara
QUOTE(uolma @ 2012 01 24, 19:56)
Aš visą žvėrieną per naktį palaikau šiek tiek parūgštintam vandenyje
*


as irgi visada numirkau
zenzara
as tai paprastai darau numirkau serniena per nakti,paskui supjaustau i puoda biski paverdus pakeiciu vandeni ir dedu druskos,pipiru,cesnaku,truputi aitriosios paprikos ir ant galo dedu pomidoru is indeliu ir viskas valgom su duona
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.