Įkraunama...
Įkraunama...

Karoliniškės: Delfinukas

Sveikos, gal galit pasakyti ka nors apie darželį Karoliniškėse "Delfiniukas"? Kada reikia užsirašyti? kaip auklėtojos? Kaip tvarka ir visą kitą? Kokie atsiliepimai? Gal kas lankėte? Mes norim lankyti dėl baseino, gal galit pasiulyti kokį kitą su baseinu. Bučiau labai dėkinga už informaciją.
Atsakyti
mano drauges du vaikai ten lanke, tai noriu tik del baseino pasakyti- kad faktiskai kol vaikas mazas tai ir neleisdavo eiti ten su grupe, nes nesugeba patys gerai apsirengti, nusisluostyti, galvos slapios, aukletojos nespeja visu apeiti, ir po to sirgdavo visada, ir su vienu ir su kitu taip budavo.. sad.gif
sake kad is grupes koks tik 1/3 vaiku eidavo.
tad baseina galima lankyti ir siaip, sestadieniais smile.gif
Atsakyti
Aš irgi apie Delfinuko baseiną nekokių atsiliepimų esu girdėjus. Visokių ligų vaikai iš ten parsinešdavo, nes savaitgaliais į tą baseiną leidžia visus norinčius iš gatvės ir be jokių pažymų.
Dar apie aplinką. Nežinau kaip ten viduj tvarka, bet lauke visiška betvarkė : tvora išlūžus, žaidimų aikštelės nesutvarkytos, užžėlusios žole - puikiausia vieta erkėms veistis blink.gif .
O jei jums labai svarbus baseinas, tai jis taip pat yra "Strazdelyje" Karoliniškėse. Ir ten kiek žinau, leidžia tik darželio vaikučius.
Atsakyti
Lankėme Delfinuką, baisu... Tik ir žiūrima kad, kuo daugiau pinigų iš tėvų išmelžti,
Pliusai
1.Baseinas,
2.Vaikas išmoko plaukti,
Minusai
1.Atėjusi vaiką pasiimti 18 val radau jį su išgėrusiu sargu,
2.Auklėtojų paviršutiniška priežiūra ko pasekoje traumos ir pan. (mano vaikui šiame darželyje buvo sulaužyta ranka, koja (pirma pagalba nesuteikta), buvo išgasčio priepolis kai auklėtoja sudavė per rankas už pirštuko čiulpimą...)

Aš savo kito vaikučio už jokius pinigus ten neleisčiau. Tiesa priima p. vedėja tik kišį gavusi.
Atsakyti
O gal kas zino kaip delfinuko darzelis?
Atsakyti
Mano vaikai jau antri metai lanko " Delfinuką" . Pagrindinis motyvas pasirenkant buvo tai, kad šiame darželyje yra baseinas, nes aplinkui tikrai daug darželių, taigi, pasirinkti yra iš ko. Mano vaikų labai geros auklėtojos, taigi, į darželį einame su džiaugsmu. Darželio vedėja baisiai veikli moteris, tai vis pramuša darželiui finansavimą remontams, ir kt. Darželis priklauso "Sveikos gyvensenos" darželių grupei, tai dalyvauja įvairiuose renginiuose (Pvz., šiandien dalyvauja Sveiko miesto dienos minėjime Vilniaus mokytojų namuose). Mes darželiu patenkinti, nes ten bendravimas labai šiltas. Manau, kad jeigu auklėtojos bus geros, tai viskas bus puiku, nes pati aplinka, mano manymu, tikrai nėra svarbiausias dalykas. smile.gif
Sėkmės renkantis smile.gif
Atsakyti
Prieš einant į Delfinuką svarbu gerai išsirinkti grupę.
Nes jei norėsi vaiką ten įkišti kuo greičiau gali pakliūt nekokia g.gif
Bet yra ir labai gerų, kur bendravimas šiltas.
O kas link baseino - gerai, jei vaikas nesergantis... Nes vistik, auklėtoja, atsivedusi 4-5 vaikučius iš grupės nesužiūrės jų labai gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(venzliukas @ 2004 09 22, 18:09)
O gal kas zino kaip delfinuko darzelis?

Jeigu čia tas pats, kuris yra prie buvusios dovanos ir jeigu nieko nepasikeitė - baisu. Vadas - buvusi trenerė, lozungas - geležinė drausmė. Auklėtojos - internacionalas. Seka pasaką - ir atėjo vilkas su dzidzialia dzidzialia dzidzialia rjesta odzega... Vieną vaiką buvo uždariusi į tamsiuką, kai pakėliau vėją, paaiškino - taigi jo mama girtuoklė, už darželį nemoka. Grupėje (ir darželyje) buvo labai įvairių tautybių vaikučiai. Aš vaiką pasiėmiau po savaitės. Tikiuosi, kad ten viskas pasikeitė. Karoliniškėse yra labai neblogas katalikiškas darželis - pradinė mokykla „Žiburėlis“. Problema - paskambinus paaiškina, kad vietų nėra trims metams į priekį. Bet, kaip sako, jei neturi - vadinasi nenori turėti...
Atsakyti
Noreciau pasakyti pora zodziu apie darzeli - lopseli "Delfinuka", ateit, kad ten grupes "internacionalines" ir direktore"buvusi trenere". Cia buvo parasyta so tokiu sarkazmu. Nu ir kas kad tokia grupe. Ar butinai i lietuviska darzeli atiduoti tik lietuviska vaika? Nes mes ne "grini " lietuviai, bet lankom dabar si darzeli, grupe "Delfinukas". Vaikas dabar kalba 3 kalbomis - rusu, lenku ir lietuviu. O direktore gera moteris, labai rupestinga. Sitas darzelis skaitosi "sportinis", yra 3 baseinai, ir ne siaip sau. Vaikai tikrai lanko, pati maciau. "Durnu" akletoju visur yra, bet aciu Dievui ne musu grupeje.Aplinka, tiesa sakant, sieip sau, bet uz tai vidui labai grazu, grupej visokiu zaislu pilna. Ir cia ne tik mano nuomone, bet is kitu darzeliu akletoju. Nes mes netycia ten papuolem, kada ten buvo is visu darzeliu kazkoks susirinkimas. Aciu, kad skaitote.
Atsakyti
Mes irgi lankome darzeli "Delfinukas". Aukletojos musu grupes yra superines, tiek veiklos, tiek svenciu prigalvoja. Grupeje bendravimas labai siltas, tiek tarp vaiku, tiek tarp tevu... susidariusi kaip bendruomene.
Del baseino: galiu pasakyti, kad vanduo i baseina yra leidziamas naujas sviezias kiekviena ryta, nechloruotas, pries tai baseinas yra kiekviena diena isvalomas. Del 6dieniu gali buti visko, bet darzeliui tai yra kaip papildomos pajamos.
Kiekviena grupe turi savo paskirtas valandas kada gali eiti i baseina 2 kartus per savaite. Ejimas priklauso nuo vaiku noru, nes maniske pati eina, o kartais jai nuotaikos nebuna, tai pasako, kad nenori ir tieisog neina.
Vedeja, kaip vedeja... daugiau tokiu vedeju, tai kazkokia tvarka bus. Siaip ji ganetinai griezta, bet uztat kazkokia tvarka yra. Pramusineja pinigus, pernai metais ir visiskai baisios skalbyklos padare dar viena muzikine salyte labai jaukia ir grazia thumbup.gif: Daug man reikalu teko su ja tureti, gal kam ji tokia ir anokia, bet kiek ji yra atidavusi jegu darzeliui... uztai as ja is tikro labai gerbiu.

Aukletojos - yra visokiu, bet didzioji dalis yra tikrai nuosirdziai dirbanciu. Todel mano manymu svarbiausia yra aukletoja, o ne tai, kad tvora paluzusi ar panasiai.

Del priemimo: kalbetis jau reiketu dabar ir jau konkreciai nurodant pas kokia aukletoja noretum. Siaip yra neoficialus paramos prasymas, bet visi pinigai yra panaudojami darzelio renovacijai. Tokios kaip 'stafkes' nera.
Atsakyti
Mes pakeiteme darzeli ir dabar esame Delfinukyje.
Turiu pasakyti, kad tai, jog vedeja praso pagalbos darzeliui yra normalu, juk savivaldybe pinigu neskiria net tualetiniam popieriui, o kur jau remontui. Zinau darzeliu, kur vedejos prasydavo "Sarmos" cekiu, o cia aisku, kad padedi darzeliui.Beje, vaikas eina noriai ir su vaikais sutaria gerai, kas siaip man labiausiai kele baimiu
Atsakyti
gal pats darzelis ir nieko, atejus uzsirasyti pirmas klausimas: kur tevai riba, kuo paremt galit, ar finansines galimybes leistu ta ir ta, vienu zodziu kisininke, ir tai ne mano vienos nuomone! nes aplinkui darzeli gyvenantis zmones vaikus leidzia i kitus, del auklejimo ir kisininkavimo!
Atsakyti