Apie Pasiflora lyg ir neradau Pasidalinkit patirtim, gal kas auginat. Tai vijolkine nuostabiais, dideliais ziedais gele. Jei neklystu pasifloros vaisius yra granatas. Ar pas jus sita gelyte isilaiko per ziema? Antra karta isigijau bet vel ziema ir vel ji visa geltona Gelbekit, patarkit
Turėjau, nuostabiai žydėjo, bet atėjo ruduo, lapai pagelto, pradėjo krist, nuskabiau , apkarpiau, padėjau, galvojau gal atsigaus, lyg ir nauji ūgliukai lįst pradėjo, bet vėl kažkas nepatiko ir išvis numirė.
Turiu pasiflora ir ji man sia ziema zydi be sustojimo. Iki ziemos ji gyveno kaime ant palanges, tai rudens pabaigoj tokia gailescio verta buvo.. Siaubas. Idave ja man, kad nematytu kaip numirs. Is pradziu stovejo vietoj, pagelte lapeliai nukrito,o ji atrodo sustingus buvo. Bet.. Paskui prazydo vienas ziedas, antras.. Dabar ant jos iskart sukrauti 7 bumbuliukai ( ziedu pumpurai)
Kol kas dar nebandziau jos daugint, juk tik tik ji atsigavo. Siaip manau bandysiu daugint. Skaiciau ,kad sakeles dalinant daugina, nes man ji seklu neuzmezga.
Kas nerizikuoja, tas pasifloros ziedais nesidziaugia. Bandysiu ir pranesiu kada, kas ir kaip.
o siaip del lapu metimo, skaiciau kad nereiktu issigast jeigu ziemai numeta lapus.. bet praeita karta kai numete tai numete Idomu o ar ja genet galima ? Dabar stovi tokia pageltus bet gal atsigaus
QUOTE(Vio @ 2005 02 16, 23:19)
o siaip del lapu metimo, skaiciau kad nereiktu issigast jeigu ziemai numeta lapus.. bet praeita karta kai numete tai numete Idomu o ar ja genet galima ? Dabar stovi tokia pageltus bet gal atsigaus
Na, visur rasoma, jog genint sakas ji dauginama. Mat tada ji isleidzia daugiau nauju saku, kuriose kraunami ziedai. Tikrai nepergyvenk. Gal jai truksta maisto? Palaistyk trasomis praturtintu vandeniu. As ja kartais dar ir nupurskiu, o ji nepriestarauja tam. Visa aplipus burbuliukais yra. Ot bus grazu, kai tiek daug ziedu prasiskleis is karto.
QUOTE(Sinuhe @ 2005 02 15, 15:40)
Turiu passifloros sėklų ir dar man rodos ne vienos rūšies - sėjau, tačiau man nesudygo Gal žinot, ar yra kokių ypatukų norint iš sėklų išauginti šią gėlę?
nusipirk pasifloros vaisiu is maisto prekiu skyriaus (vadinsis arba pasiflora arba marakuja), skaniai suvalgyk, o seklas iskart pasek. Sviezios jos labai greit ir gerai sudygsta, auga nelepios, dideles ir veshlios, greit prazhysta Manishkes zhydejo melsvai.
QUOTE(uups @ 2005 02 17, 10:25)
nusipirk pasifloros vaisiu is maisto prekiu skyriaus (vadinsis arba pasiflora arba marakuja), skaniai suvalgyk, o seklas iskart pasek. Sviezios jos labai greit ir gerai sudygsta, auga nelepios, dideles ir veshlios, greit prazhysta Manishkes zhydejo melsvai.
uups, labai labai ačiū už patarimą