Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naminiai pyragai-2
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Dacor
Dziaugiuosi,kad patiko smile.gif
Dacor
Kartais vietoj razinu dedu pjaustytus konservuotus persikus arba dziovintus abrikosus.Taip pat labai skanu ir jau kitoniska smile.gif
Neeri
Štai paprastas ir greitas vaflinis kokosų - karamelės pyragas tongue.gif
user posted image
Į jo sudėti įeina sviestas , rududu, kokosai , razinos, kava , šokoladas ax.gif
Google
QUOTE(Nerimama @ 2005 11 24, 23:37)
Štai paprastas ir greitas vaflinis kokosų - karamelės pyragas  tongue.gif
Į jo sudėti įeina sviestas , rududu, kokosai , razinos, kava , šokoladas  ax.gif
*


Gal galima tikslesni sio stebuklo recepteli...atrodo pasakakiskai skanus... drinks_cheers.gif
Neeri
QUOTE(Beviltiska @ 2005 11 25, 00:08)
Gal galima tikslesni sio stebuklo recepteli...atrodo pasakakiskai skanus...  drinks_cheers.gif
*


Anoks čia stebuklas, sviesto 200g ištirpinu ir sudedu rududu, paverdu ir tepu ant lakštų, kiekvieną lakštą ant kremo lakštą apibarstau kokosu ir razinomis, ant viršaus šokoladinis-kavinis glajus iš 50g juodo šokolado, gabaliuko sviesto ir šaukštelio kavos (pašildau ir aplieju). Bet šiaip tai patarčiau į sviesto ir rududu masę sudėti apie 100g kokoso smulkesnių drožlių, porą saujų razinų ir pavirti, o tuomet tepti ant lakštų (sunkiau bus aptepti lakštus, bet užtai skaniau) .
inga.
Sveikos, gal kas žino, kodėl nukrenta pyragas? Kol kepa taip gražiai pakyla, o paskui nukrenta. verysad.gif Orkaitės net neatidarinėju, kad oro nepatektų. schmoll.gif
Neeri
QUOTE(Dacor @ 2005 11 10, 17:53)
Greitas ir skanus VARŠKĖS PYRAGAS

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Paruošimas trunka apie 15-20 min.Trapus ir greitai suvalgomas pyragas:))
Skanaus
*


Kepiau pagal šį receptą thumbup.gif , šį tą pakeitus pagal save, vietoj razinų dėjau įvairių gabaliukais supjaustytų džiovintų vaisių (razinų, abrikosų, melionų, kriaušių ir apie 2 stiklines) iš vakaro pamerktų ir ryte nusunktų, tešlai kiaušinių trynius iki purumo išsukau su cukrumi ir tada sudėjau visa kita (miltų pyliau kol pasidarė trupiniai) ir tešlą kol įdarą pasiruošiau įkišau į šaldymo kamerą. Po to daugiau nei puse tešlos sudėjau į tortinės apačią, o likusią ant viršaus biggrin.gif Na žodžiu interpretacijom fantazijai ribų nėra ir prigalvoti daug galima biggrin.gif Štai rezultatas
user posted image
inga ir man taip būdavo, o pasirodo per mažoj temperatūroj kepdavau doh.gif Aš visada ant 150, o pasirodo reikia 180-200 laisniu dažniausiai ax.gif
zole
QUOTE(inga. @ 2005 11 25, 18:21)
Sveikos, gal kas žino, kodėl nukrenta pyragas? Kol kepa taip gražiai pakyla, o paskui nukrenta.  verysad.gif Orkaitės net neatidarinėju, kad oro nepatektų. schmoll.gif
*



Kiek žinau, tai priklauso nuo miltų kiekio. reikia labai tiksliai jų įdėti. Tik dabar nepamenu ar sukrenta pyragas kai miltų per daug ar kai per mažai g.gif lyg tai kai per daug, o gal abiem atvejais blush2.gif biggrin.gif
Neeri

Štai šiandien sugalvojau, kad noriu kažko tokio, na ir kažkas tokio išėjo.
Pasigaminau trapią tešlą iš kiaušinio trynio,3 šaukštų cukraus 15 šaukštų miltų ir šaukštelio kepimo miltelių.Ją idėjau 0,5h į kamerą. Po to išklojau į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą ir pirštais prispaudžiau. Kepiau orkaitėj 150laipsnių apie 20min. Po to išėmiau ir palikau vėst. Kremui 1 stiklinė pieno sumaišiau su 2 šaukštais krakmolo, sudėjau 100g sviesto ir 200g kondensuoto pieno, gerai išsukau ir taip pat palikau vėsti.Persikus ( konservuotus) nuvarvinau supjausčiau. Tuomet ant atšalusio kepinio supyliau atvėsusį kremą, palaikiau šaldytuve ir kai kremas apstengo sudėjau persikų puseles kivius ir spanguoles, visa tai dar apliejau standikliu (yra pardėj pirkti tokie maži pakeliai Tortenguss parašyta ant jų, tai paruošiau pgl instrukciją ir apipilyau tortą).

user posted image

Paix
TRUPINTAS PLOKŠTAINIS
-0,5 kg miltų,
-250g cukraus,
-200g margarino,
-2 kiaušiniai,
-pak. kepimo miltelių,
-tirštos uogienės (aš dedu obuolių su bruknėmis).
Iš margarino, cukraus, kiaušinių, miltų,sumaišytų su kep. milteliais, minkyti tešlą, kol ši pasidarys akyta, ir padalyti ją pusiau.Vieno gabalo, iškočioto ir patiesto į riebalais išteptą skardą, paviršių aptepti uogiene ir apibarstyti smulkiai sutrinto antro gabalo trupiniais (prieš tai palaikau kameroje, kad lengviau būtų trupinti). Kepti karštoje orkaitėje apie 45 min., kol gražiai pagels.
Paprastutis pyragėlis smile.gif
Neeri
QUOTE(Vita333 @ 2005 11 26, 20:16)
TRUPINTAS PLOKŠTAINIS
-0,5 kg miltų,
-250g cukraus,
-200g margarino,
-2 kiaušiniai,
-pak. kepimo miltelių,
-tirštos uogienės (aš dedu obuolių su bruknėmis).
Iš margarino, cukraus, kiaušinių, miltų,sumaišytų su kep. milteliais, minkyti tešlą, kol ši pasidarys akyta, ir padalyti ją pusiau.Vieno gabalo, iškočioto ir patiesto į riebalais išteptą skardą, paviršių aptepti uogiene ir apibarstyti smulkiai sutrinto antro gabalo trupiniais (prieš tai palaikau kameroje, kad lengviau būtų trupinti). Kepti karštoje orkaitėje apie 45 min., kol gražiai pagels.
Paprastutis pyragėlis  smile.gif
*


Va mano anyta trupininį su uogiene dažnai kepa, o aš vis galvoju, kad ir man reikėtų, tai dabar bandysiu biggrin.gif
olé
MOLIŪGŲ MEDUOLIS

3 stiklinės tarkuoto moliūgo (tarkavau burokine tarka)
stiklinė jogurto (labiausiai tinka persikinis ar bananinis. aš naudaojau persikinį "Jo")
1,5 stiklinės rupių miltų (galima dėt ir paprastus, rupūs tiesiog sveikiau mirksiukas.gif)
1,5 stiklinės sėlenų
pusė stiklinės medaus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
riešutų (nebūtinai, bet turėtų čia tikt irgi)
džiovintų vaisių (aš dėjau po saujelę razinų ir smulkintų abrikosų)
prieskonių meduoliams (aš dėjau po žiupsnelį vanilinio cukraus, cinamono, kardamono, imbiero, o medų kaitinau su gvazdikėliais, kuriuos paskui išmeškeriojau smile.gif)

medų pakaitinau, kol ištirpo (aš nevirinu, man gražiau, kai švieseni meduoliai), sumaišiau su tarkuotu moliūgu ir prieskoniais, tada pyliau jogurtą, džiovintus vaisius. atskirai išmaišiau rupius miltus su kepimo milteliais ir sėlenom ir po truputį įmaišiau į mliūgo masę. tada supyliau į skardelę (pasviestuotą, dugną pabarsčiau džiūvėsėliais) ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 40 min.
skanesnis, kai praaušta ir sustingsta

panašiai pernai Kūčioms kepiau ir morkų meduolį, labai skanus buvo essen.gif
Ingulis
hmmm g.gif
galvoju dabar... gal palaikysit mane kokia neišmanėle, bet kalbant apie morkų pyragą, tai nežinau kokias mokas dėti - virtas ar ne. Atrodytų visai skanus pyragas, bet va kažkaip užstrigau ties šiuo.

Tiesa, duodu receptuką. Labai lengvas nekeptas pyragiukas.
1 kg. sausainiu (paprastų)
1 litras pieno
1 stiklinė manų
pusė stiklinės cukraus
kakavos
sviesto 1/4
razinų
riešutų
Sudedat sausainukų vieną eilę. Išverdat manų košę (pienas, manai, cukrus, sviestas, kakava). Paimat sausainukus ir juos pertepat. Vienu žodžiu - sausainiai, manai, sausiainiai, manai... Į košę galima dėti razinų, smulkintų riešutų. Baigus viską sudėti leidžiu kurį laiką pastovėti. Galima netgi nesunkiai kažkuo paslėgti. O ant viršaus aš užlieju šokoladu, apibarstau tais pačiais riešutais, razinom. Patikėkit, tos manų košės visiškai nesijunta. Vat kiek kam daviau paragauti, tai tik mama atspėjo, kad tai manų košė. Greita, o ir tikrai daug sveikiau nei pirktiniai pyragai. thumbup.gif Ypač vaikams 2.gif
Dacor
[quote=Radiste,2005 11 28, 15:07]
hmmm g.gif
galvoju dabar... gal palaikysit mane kokia neišmanėle, bet kalbant apie morkų pyragą, tai nežinau kokias mokas dėti - virtas ar ne. Atrodytų visai skanus pyragas, bet va kažkaip užstrigau ties šiuo.



Morkos zalios smile.gif
olé
BANANŲ MEDUOLIS

3 šakute sutrinti bananai
1,5 stiklinės jogurto (bananinio ar persikinio)
1,5 stiklinės rupių miltų (galima maišyti pusiau su sėlenom, aš jų šį kartą neturėjau. galima dėti ir paprastus miltus, bet rupūs sveikiau ir visai skaniai su jais išeina pyragai)
3 šaukštai tirpinto medaus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
riešutų (nebūtinai)
džiovintų vaisių (aš dėjau po saujelę razinų ir smulkintų datulių)
prieskonių meduoliams (aš dėjau po žiupsnelį vanilinio cukraus, cinamono, kardamono, imbiero, įtarkavau muskato riešuto, o medų kaitinau su gvazdikėliais, kuriuos paskui išėmiau)

trintus bananus išmaišiau su jogurtu. medų pakaitinau, kol ištirpo, supyliau į bananų ir jogurto masę, subėriau džiovintus vaisius. atskirai išmaišiau rupius miltus su kepimo milteliais, po truputį įmaišiau į bananų ir jogurto masę. tada supyliau į skardelę (pasviestuotą, dugnas pabarstytas džiūvėsėliais) ir kepiau iki 200 C įkaitintoj orkaitėj apie 50 min.
skanesnis, kai praaušta ir truputį sustingsta

jei kas bandysit, skanaus smile.gif
Skvo
Merginos, prašau pagalbos. Gal kas kepė, o gal ne, tik matė kur receptą. Nusimetė kažkur žurnalas su nuostabaus skonio ir išvaizdos pyragu. Net nepamenu kokiam tai žurnale buvo, ar maisto gaminimo, o gal "Panelėje" ar dar kur, o gal kartais žinote tokį pyragą. Aš jo gamybą ir sudėtį šiek tiek pakeičiau. Na, pasakysiu pagrindą recepto. Recepte buvo nurodyta išminkyti tešlą iš duotų produktų. dėti ją ant folijos ir kepti. Iškepus, perpjauti tešlą pusiau, ant vienos dėėti tarkuotus obuolius, plaktą grietinėlę ir ant viršaus kitą pusę ir vėl obuoliai, plakta grietinėlė, o ant viršaus plakti baltymai, migdolų drožlės ir į orkaitę, kol baltymai iškeps. Na, man tai kažkokia nesąmonė atrodė, netgi bandžiau daryti, tai ir gi nieko nesigavo. Aš sugalvojau savaip. Padariau tešlą, uždėjau ant folijos ir į orkaitę, kol kepė, aš išsiplakiau kiaušinių baltymus su cukrumi, į tešlą dėjosi tik tryniai. Kai išplakiau baltymus, tešla kaip tik buvo apkepus, ištraukiau iš orkaitės, ant jos dėjau pjaustytus apelsinus, baltymus ant viršaus. Šakute sušiausiau paviršių ir uždėjau migdolų drožles. iškepus vaizdelis fantastiškas, o skonis thumbup.gif . Kai vaišinu svečius, niekas nebūna tokio nei matę nei ragavę. Dabar nebegaliu jau tokiu pyragu didžiuotis, nes nepamenu tikslaus recepto, na, gal atsiras, kas skaitė ar netgi bandė tokį pyragą.
dolile
QUOTE(Neeri @ 2005 11 24, 23:23)
Anoks čia stebuklas, sviesto 200g ištirpinu ir sudedu rududu, paverdu ir tepu ant lakštų,  kiekvieną lakštą ant kremo  lakštą apibarstau kokosu ir razinomis, ant viršaus šokoladinis-kavinis glajus iš 50g juodo šokolado, gabaliuko sviesto ir šaukštelio kavos (pašildau ir aplieju). Bet šiaip tai patarčiau į sviesto ir rududu masę sudėti apie 100g kokoso smulkesnių drožlių, porą saujų razinų ir pavirti, o tuomet tepti ant lakštų (sunkiau bus aptepti lakštus, bet užtai skaniau) .
*


Norėjau paklausti, kokiam vaflių kiekiui paskaičiuota? ar standartiniam parduotuvese supakuotu vaflių? kažkada dariau perteptus vaflius, bet tik su rududu, tai man dar liko truputį rududu, tai nežinau, ar su 200g sveisto nebus per daug tos tepamos masės? g.gif
Neeri
QUOTE(dolile @ 2005 12 05, 15:21)
Norėjau paklausti, kokiam vaflių kiekiui paskaičiuota? ar standartiniam parduotuvese supakuotu vaflių? kažkada dariau perteptus vaflius, bet tik su rududu, tai man dar liko truputį rududu, tai nežinau, ar su 200g sveisto nebus per daug tos tepamos masės?  g.gif
*


Čia 200g vaflių lakštų ax.gif O masės nebus tikrai per daug, nes dar kokosai į save sutraukia tongue.gif
dolile
QUOTE(Neeri @ 2005 12 05, 23:10)
Čia 200g vaflių lakštų  ax.gif O masės nebus tikrai per daug, nes dar kokosai į save sutraukia  tongue.gif
*


dėkui jau vakar pabandžiau ir tikrai nebuvo per daug masės tepimui. bet gavosi tikrai skaniai - tik aš nedėjau razinkų, nes nesu jų mėgėja ax.gif
tyritityri
mergaites turiu beda-sian sugalvojau iskepti obuoliu ir varskes pyraga(speju receptas is sio forumo, nes ji gavau is TOKOM wub.gif ):

3kiausiniai
100g sviesto
200g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40mil romo
1-2 sauksteliai tarkuotos citrinos zieveles
75g miltu
1 pakelis kepimo milteliu
1 pakelis vanilinio pudingo
750g liesos varskes
200g grietineles
druskos ir riebalu formai
4 obuoliai
4-5sauktais abrikosu uogienes

nu esme kad viskas maisosi i viena, o buoliai ant virsaus. po 45 min uzdengti kepimo popieriumi(va to nepadarau - nespejau buvau isbegus)iskepes aptepamas us uogeine ir apibarstyt cukrauspudra...
bet uzrasyta 175 laipsniu orkaitej 75min! unsure.gif

na as taip ir dariau, bet zinokit gavosi labai jau idomus.. toks idomus kad net ismeciau blink.gif .. jis gavos toks tamsus,nesakau kad sudeges, tikrai ne, bet skonis irgi nieko labai liuksisko, jautesi ir vanile ir pudingas, bet ko jis toks rudas? o varskes tai isvis atrodo nedejus buvau verysad.gif .. zodiu nesigavo.
dabar paskaiciau tai ir galvoju gal velgi kalta temperatura - gal kaip elektrinei reikejo 150 laipsniu ar dar maziau g.gif

gal kas pamenat, sita ar bandet? pasakykit kodel nesigavo ax.gif ?
veo
Esu kepusi šį pyragą ir net ne vieną kartą - jis tikrai nerealiai skanus thumbup.gif Aš pas save turiu tokį jo gamybos proceso aprašymą, galbūt pasitikrinkt ar viską tikrai taip darei:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.

Šiaip jau folija uždengti likus pusvalandžiui jį tikrai reikia, nes kitaip apdegs... O galbūt skardą labai didelę naudojai ir jis gavosi plonas, tad daug greičiau iškepė? Kpant 26 cm apvalioj torto formoj pyragas tikrai kepamas 75 min, dauguma varškės pyragų kepa ilgai smile.gif
Žinai, tu tiesiog nenusimink ir kada nors pabandyk šį pyragiuką dar kartelį, jo skonis tikrai to vertas wink.gif

QUOTE(tyritityri @ 2005 12 12, 17:32)
mergaites turiu beda-sian sugalvojau iskepti obuoliu ir varskes pyraga(speju receptas is sio forumo, nes ji gavau is TOKOM wub.gif  ):

3kiausiniai
100g sviesto
200g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40mil romo
1-2 sauksteliai tarkuotos citrinos zieveles
75g miltu
1 pakelis kepimo milteliu
1 pakelis vanilinio pudingo
750g liesos varskes
200g grietineles
druskos ir riebalu formai
4 obuoliai
4-5sauktais abrikosu uogienes

nu esme kad viskas maisosi i viena, o buoliai ant virsaus. po 45 min uzdengti kepimo popieriumi(va to nepadarau - nespejau buvau isbegus)iskepes aptepamas us uogeine ir apibarstyt cukrauspudra...
bet uzrasyta 175 laipsniu orkaitej 75min!  unsure.gif

na as taip ir dariau, bet zinokit gavosi labai jau idomus.. toks idomus kad net ismeciau blink.gif .. jis gavos toks tamsus,nesakau kad sudeges, tikrai ne, bet skonis irgi nieko labai liuksisko, jautesi ir vanile ir pudingas, bet ko jis toks rudas? o varskes tai isvis atrodo nedejus buvau verysad.gif .. zodiu nesigavo.
dabar paskaiciau tai ir galvoju gal velgi kalta temperatura - gal kaip elektrinei reikejo 150 laipsniu ar dar maziau g.gif

gal kas pamenat, sita ar bandet? pasakykit kodel nesigavo ax.gif ?
*


tyritityri
taip taip tas pats 4u.gif
dariau kaip parasyta, tik as miltus, pudinga ir kepimo miltelius i viena sumaisiau blush2.gif .. skirtumas yra ar ne g.gif ? nes as daznai miltus su kepimo milteliais maisau, tai viskas kaip ir gerai:ax: .. na ir neuzdengiau doh.gif o uogienes netepiau, nes jau gaila ant tokio daikto ja tept buvo blush2.gif
tik ar jis turi but rudas? g.gif na koks jis gaunas? mano forma ~25cm skersmens rolleyes.gif jis net vienoj vietoj per krasta perlipo blink.gif ..
pet sakau is skonio neatrode kad sudeges, bet nei sioks nei toks unsure.gif ..
na ka gi reikes vel kada pamegint ax.gif

jei ka veo kreipsiuos 4u.gif

QUOTE(veo @ 2005 12 12, 23:01)
Esu kepusi šį pyragą ir net ne vieną kartą - jis tikrai nerealiai skanus thumbup.gif Aš pas save turiu tokį jo gamybos proceso aprašymą, galbūt pasitikrinkt ar viską tikrai taip darei:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.

Šiaip jau folija uždengti likus pusvalandžiui jį tikrai reikia, nes kitaip apdegs... O galbūt skardą labai didelę naudojai ir jis gavosi plonas, tad daug greičiau iškepė? Kpant 26 cm apvalioj torto formoj pyragas tikrai kepamas 75 min, dauguma varškės pyragų kepa ilgai smile.gif
Žinai, tu tiesiog nenusimink ir kada nors pabandyk šį pyragiuką dar kartelį, jo skonis tikrai to vertas wink.gif
*

Marzde
Ką tik išsikepiau KRIAUŠIŲ PYRAGĄ,palaukiau kol atvės ir jau doroju antrą gabalą. Nu noriu padėkot Shalimar ir pagirti šį pyragą,nu man jis labai labai skanus ir greit pagaminamas.O jei norisi dar greičiau,galima naudoti pirktinę šaldytą tešlą. Kas dar nepabandėt,pasigaminkit thumbup.gif
Shalimar
QUOTE(Marzde @ 2005 12 15, 23:08)
Ką tik išsikepiau KRIAUŠIŲ PYRAGĄ,palaukiau kol atvės ir jau doroju antrą gabalą. Nu noriu padėkot  Shalimar ir pagirti šį pyragą,nu man jis labai labai skanus ir greit pagaminamas.O jei norisi dar greičiau,galima naudoti pirktinę šaldytą tešlą. Kas dar nepabandėt,pasigaminkit  thumbup.gif
*


bis.gif malonu, kad patiko, man jis vienas megstamiausiu ax.gif
Marzde
O kokia tu greita biggrin.gif Jaučia širdis kur bus išgirta heart.gif heart.gif
viketa
QUOTE(Vita333 @ 2005 11 26, 19:16)
TRUPINTAS PLOKŠTAINIS
-0,5 kg miltų,
-250g cukraus,
-200g margarino,
-2 kiaušiniai,
-pak. kepimo miltelių,
-tirštos uogienės (aš dedu obuolių su bruknėmis).
Iš margarino, cukraus, kiaušinių, miltų,sumaišytų su kep. milteliais, minkyti tešlą, kol ši pasidarys akyta, ir padalyti ją pusiau.Vieno gabalo, iškočioto ir patiesto į riebalais išteptą skardą, paviršių aptepti uogiene ir apibarstyti smulkiai sutrinto antro gabalo trupiniais (prieš tai palaikau kameroje, kad lengviau būtų trupinti). Kepti karštoje orkaitėje apie 45 min., kol gražiai pagels.
Paprastutis pyragėlis  smile.gif
*




Pabandžiau. Labai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Ačiū, Vita 333! 4u.gif
INGRIDŽIUKS
GALIU PASIŪLYTI LABAI SKANAUS PYRAGO RECEPTUKĄ thumbup.gif .IŠBANDYTAS NEVIENĄ KARTĄ ,DAR MAN MAMA VAIKYSTĖJE KEPĖ.ŽINOMA ,JEIGU MĖGSTATE MORKAS.TAD REIKĖS:
4 KIAUŠINIAI,2 STIKLINĖS CUKRAUS [GALIMA IR MAŽIAU,JEIGU NEMĖGSTAT SALDŽIAI],4 STIKLINĖS MILTŲ,2 STIKLINĖS SUTARKUOTŲ MORKŲ [SMULKIAI],1 STIKLINĖ ALIEJAUS,2 ŠAUKŠTELIAI SODOS. KIAUŠINIUS SU CUKRUMI IŠSUKTI,PASKUI PILTI ALIEJŲ,IŠMAIŠYTI.DEDAMOS MORKOSIR VĖL IŠMAIŠYTI.IR GALIAUSIA MILTUS ,SODA EILINĮ KARTĄ IŠMAIŠOMA. Į SKARDĄ ĮTIESTI KEPIMO POPIERIŲ SUPILTI TEŠLĄ IR KEPTI.SKANAUS 4u.gif O KAI IŠKEP TAI MORKOS TIKRAI NESIJAUČIA.
tyritityri
QUOTE(Neeri @ 2005 11 18, 22:24)
Štai tas pyragas , kurį kepiau, na skonis tai  thumbup.gif Verta pabandyti  biggrin.gif Tiesiog ištirpsta burnoje  tongue.gif
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h.
user posted image
*




4u.gif kepa dabar ax.gif .. dar nepraejus 30min pradejo ruduot pavirsius g.gif , primazinau iki 140 ir laukiu kas iseis ax.gif ..
jei bus skanus ir draugui patiks, kepsiu jam kuciom tevams vezti blush2.gif
Neeri
QUOTE(Marzde @ 2005 12 15, 23:08)
Ką tik išsikepiau KRIAUŠIŲ PYRAGĄ,palaukiau kol atvės ir jau doroju antrą gabalą. Nu noriu padėkot  Shalimar ir pagirti šį pyragą,nu man jis labai labai skanus ir greit pagaminamas.O jei norisi dar greičiau,galima naudoti pirktinę šaldytą tešlą. Kas dar nepabandėt,pasigaminkit  thumbup.gif
*


O koks čia tas pyragas, gal su kriaušėm , lazdynų riešutais ir kondensuotu g.gif

QUOTE(tyritityri @ 2005 12 19, 17:18)
4u.gif  kepa dabar  ax.gif .. dar nepraejus 30min pradejo ruduot pavirsius g.gif , primazinau iki 140 ir laukiu kas iseis ax.gif ..
jei bus skanus ir draugui patiks, kepsiu jam kuciom tevams vezti blush2.gif
*


Ir kaip pavyko, a bigsmile.gif O man taip pat kažkaip greit pradeda ruduot, tai sumažinu temperatūrą ir tiek ax.gif
remka
Va koki greituka tortuka padariau siandien tongue.gif
Pokelis pirktinio biskvito ax.gif
2 pak. grietineles
saldytu trintu braskiu
Sokoladinio glaisto.
Isplakiau grietinele su cukrumi ,imaiciau trintas braskes.
Biskvita pertepiau su su ta mase,ant virsaus uzpyliau sokoladini glaista ir prismeigiau Kalediniu saldainiu.
Tortukas pasidaro per 15min. ax.gif
Kaip skubiai reikia,tai labai liuks ir ,labai skanu thumbup.gif
Pabandykit 4u.gif
lia lia
niu ka pasiulysiu jums labai skanu ir paprasta meduoli su obuoliais ir uogiene.

reikes:
2 valg. saukstu medaus
2 kiausiniu
100g sviesto
3 valg. saukstu cukraus
pusantros stiklines miltu
ziupsnelio prieskoniu meduolinei teslai
pakelio kepimo milteliu
4 obuoliu
papuosimui - apelsinu zele ir uogienes (kokios turit)

Ant silpnos ugnies puodelyje istirpinti medu, cukru, sviesta, imusti kiaisinius, suberti prieskonius ir po truputi - su kepimo milteliais ismaisytus miltus. Maisydamos lengvai pakaitinkit, po to sudek tesla i istepta skarda, virsuje isdeliok griezineliais supjaustytus obuolius, o i viduriukus - po sauksteli uogienes. Kepti 175-200laipsniu temperaturoj apie 30min. Atvesus pyragui, uzpilk ant virsaus stingti pradedancios zele ir idek i saldytuva, kad sustingtu. skanaus! tongue.gif
tyritityri
QUOTE(Neeri @ 2005 12 20, 00:10)
O koks čia tas pyragas, gal su kriaušėm , lazdynų riešutais ir kondensuotu  g.gif
Ir kaip pavyko, a  bigsmile.gif O man taip pat kažkaip greit pradeda ruduot, tai sumažinu temperatūrą ir tiek  ax.gif
*



atrodo viskas gerai thumbup.gif skonis kaip ir kazkas minejo "burnoj tirpsta" wub.gif
draugui labai patiko, brolis net neragavo, nes jam nepatiko kad jis tamsus unsure.gif o tai koks jis dar gali buti nuo tiek aguonu ir obuoliu blink.gif ?
taip gavosi tamsus, bet skanus ir tikrai nesudege schmoll.gif

bet kaledosm kepsiu bea varskes pyraga ax.gif .. tas man neralus ir nebus prie ko prikibti mirksiukas.gif
lia lia
taip pat dar pasiulysiu puiku tortuka. Kokios gi sventes be namuose gaminto, burnoje tirpstancio torto? Jei pridesit vaisiu, bus dar skanesnis;)

REIKES:
1 biskvito, 1/2 stiklines apelsinu sulciu.
KREMUI:
85ml vandens; 2 saukstu krakmolo; 160ml apelsinu sulciu; 85g cukraus pudros;
tarkuotos apelsino ir citrinos zieveles; 2 tryniu; 20g sviesto.
PAPUOSIMUI:
200g grietineles; 1 sauksto cukraus pudros; balto sokolado; kokoso drozliu;
apelsino ir citrinos zieveliu.

Biskvita perpjauti i tris dalis, paslakstyti sultimis ir patepti kremu. Krema gaminkit taip: i puoda supilkit sultis, cukru ir zieveles, uzvirk. Krakmola sumaisyk su vandeniu ir supilk i uzvirusias sultis, greitai sumaisyk iki vientisos mases ir nukelk puoda nuo ugnies. I krema sudek trynius ir sviesta, gerai ismaisyk ir atsaldyk.
Sutepta torta palaikyk per nakti saldytuve. Papuosk plakta grietinele, baltu sokoladu ir is zieveles ispjaustytomis zvaigzdutemis(isvirtom vandeny su cukrumi). Skanaus!
lia lia
Lazinkimes, kad niekas neatspes, is ko pagamintas sitas gardumynas!
JUODASIS NAKTIES PYRAGAS

REIKES:
5-6 virtu bulviu, 3-4 saukstu miltu, 1 sauksto kepimo milteliu, 200g cukraus,
2-3 sauksteliu vanilinio cukraus, 150g sviesto, 5 kiausiniu, 1 citrinos tarkuotos zieveles, 1/2 stiklines riesutu, saujos dziovintu vaisiu misinio.
PAPUOSIMUI:
1 sokolado plyteles.

Virtas bulves nulupti, 2 kartus sumalti mesmale ir pertrink per sieteli. Sviesta iki baltumo istrink su kiausiniu tryniais, cukrumi ir vanile, tada sudek bulves,miltus, kepimo miltelius, tarkuota citrinos zievele, pjaustytus vaisius, riesutus. Viska gerai ismaisyk. I gauta mase supilk iki standziu putu isplaktus baltymus, atsargiai sumaisyk. Tesla sukresk i sviestu istepta ir dziuveseliais pabarstyta forma. Kepti 180laipsniu temp. orkaitej apie 1val.
Atsalusi pyraga gali perpjauti i tris lakstus, juos pertepti juos uogiene ar kondensuotu pienu. Virsu apliek tirpintu sokoladu, papuosk riesutais. Skanaus!
lia lia
taip pat dar viena ypac skanu PYRAGA SU SOKOLADU.

TESLAI:
1.5 stiklines kvietiniu miltu, 1/2 stiklines cukraus, 170g sviesto, 2tryniai, pakelis vanilinio cukraus, 2 saukstai margarino.
VIRSUTINIAM SLUOKSNIUI:
70g pienisko sokolado(koks patinka, toki ir dekit), 100g smulkintu lazdynu riesutu,
1/3 stiklines cukraus, 2 baltymai, druskos.

sviesta trinkite su cukrumi, kol mase taps puri ir vientisa. Sudeliokite trynius, suberkite miltus ir vanilinio cukraus. Viska ismaisykite. Tesla sukreskite i margarinu istepta kepimo forma.
Paruoskite virsutini sluoksni: baltymus isplakite iki stangriu putu. Plakdama pamazu berkite cukru, ziupsneli druskos, veliau - riesutus, tarkuota sokolada ir atsargiai ismaisykite. Mase lygiai paskleiskite ant teslos.
Pyraga kepkite iki 165-180laipsniu ikaitintoj orkaitej apie 30min, kol graziai pagels. Iskepusi supjaustykite gabaleliais. Skanaus!!!
Tučka
QUOTE(Marzde @ 2005 12 15, 23:08)
Ką tik išsikepiau KRIAUŠIŲ PYRAGĄ,palaukiau kol atvės ir jau doroju antrą gabalą. Nu noriu padėkot  Shalimar ir pagirti šį pyragą,nu man jis labai labai skanus ir greit pagaminamas.O jei norisi dar greičiau,galima naudoti pirktinę šaldytą tešlą. Kas dar nepabandėt,pasigaminkit  thumbup.gif
*



Kur man to pyrago recepta rast? bigsmile.gif Gal galit kas idet nuoroda blush2.gif Labai ir as noriu issikept bigsmile.gif
wia
Turbut kalbi apie ta pyraga kuris yra pirmam psl. 4u.gif
Neeri
QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 20, 18:58)
Kur man to pyrago recepta rast?  bigsmile.gif  Gal galit kas idet nuoroda  blush2.gif Labai ir as noriu issikept  bigsmile.gif
*


Štai tas Shalimar receptas iš pirmo psl.
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka
vat

250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu

Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono

Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus

Va sugalvojau tokį kept užvakar, tačiau pagal namie turimus produktus teko pakoreguoti, ir išėjo pyragas su obuoliais , riešutais (iš studentų mišinio tongue.gif ) ir kondensuotu. skonis tikrai geras bigsmile.gif Tik tešlos iš pusantros porcijos dariau ir razinų dar pridėjau bigsmile.gif
remka
QUOTE(lia lia @ 2005 12 20, 16:15)
Lazinkimes, kad niekas neatspes, is ko pagamintas sitas gardumynas!
JUODASIS NAKTIES PYRAGAS

REIKES:
5-6 virtu bulviu, 3-4 saukstu miltu, 1 sauksto kepimo milteliu, 200g cukraus,
2-3 sauksteliu vanilinio cukraus, 150g sviesto, 5 kiausiniu, 1 citrinos tarkuotos zieveles, 1/2 stiklines riesutu, saujos dziovintu vaisiu misinio.
PAPUOSIMUI:
1 sokolado plyteles.

Virtas bulves nulupti, 2 kartus sumalti mesmale ir pertrink per sieteli. Sviesta iki baltumo istrink su kiausiniu tryniais, cukrumi ir vanile, tada sudek bulves,miltus, kepimo miltelius, tarkuota citrinos zievele, pjaustytus vaisius, riesutus. Viska gerai ismaisyk. I gauta mase supilk iki standziu putu isplaktus baltymus, atsargiai sumaisyk. Tesla sukresk i sviestu istepta ir dziuveseliais pabarstyta forma. Kepti 180laipsniu temp. orkaitej apie 1val.
Atsalusi pyraga gali perpjauti i tris lakstus, juos pertepti juos uogiene ar kondensuotu pienu. Virsu apliek tirpintu sokoladu, papuosk riesutais. Skanaus!
*




Geras thumbup.gif bandysiu po svenciu butinai,o bulviu nesijaucia skonio,kazkaip bulves ir uogiene ax.gif ???
lia lia
niu kad ne, zinok, kad kiti tai net nezinojo is ko cia jis padarytas, bet labai gyre ir sake kad tikrai skanus lotuliukas.gif
Tynka
QUOTE(Neeri @ 2005 12 20, 20:38)
Štai tas Shalimar receptas iš pirmo psl.
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka 
vat

250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu

Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono



o koks cia tas indelis kondensuoto? Gal ak szino kiek gr? NEs kaip tik dabar yra tokio pigaus kondenuoto pirkti, bet jis man atrodo nestandartinis - lyg ir 500 gr...
Shalimar
QUOTE(Tynka @ 2005 12 22, 10:10)
o koks cia tas indelis kondensuoto?  Gal ak szino kiek gr? NEs kaip tik dabar yra tokio pigaus kondenuoto pirkti, bet jis man atrodo nestandartinis - lyg ir 500 gr...
*


Cia reikia standartinio, 250 g ax.gif
Shalimar
Bandysiu isversti is savo vokiskos receptu knygos ax.gif Jei kas gamins, butinai parasykit kaip gavosi smile.gif

Sveicariskas riesutu tortas

Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto

Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)

Sviesta sukapojam smulkiais gabaliukais ir sumaisom su miltais, cukrum ir druska, uzdengiam folija ir statom i saldytuva porai valandu.
Idarui skirta cukru is leto pakaitinam ant keptuves, sudedam medu ir grietinele, letai paverdam, kol susikaramelizuos, beriam riesutus ir dar pakaitinam 8-10 minuciu iki tirstos, kremines mases.Atvesiname.
24 cm skersmens forma patepam sviestu, tarp dvieju folijos lapu iskociojam puse teslos iki 3 mm storio, dedam i forma ir statom i saldytuva pusvalandziui.
Orkaite ikaitinam iki 200 laipsniu, dedam ant teslos riesutu mase, likusia tesla iskociojam ir uzdengiam viska, krastus lengvai uzspaudziam, virsu pabadom su sakute, patepam kiausiniu, kepam 10 min karstesnej orkaitej ir tada pusvalandi prie 160 laipsniu.
Isimam is formos, atvesinam.
Skaniausia, kai valgoma ne is kart, o poros dienu, arba net savaites, nes karamele tampa dar minkstesne, o riesutai prisigeria jos aromato.
bea
čia tas pats, kurį ar įdėjus anksčiau ir kurį gaminu ir aš, ir makarska ir dar kažkas.

QUOTE(Shalimar @ 2005 12 23, 23:28)
Bandysiu isversti is savo vokiskos receptu knygos ax.gif Jei kas gamins, butinai parasykit kaip gavosi smile.gif

Sveicariskas riesutu tortas

Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto

Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)

Sviesta sukapojam smulkiais gabaliukais ir sumaisom su miltais, cukrum ir druska, uzdengiam folija ir statom i saldytuva porai valandu.
Idarui skirta cukru is leto pakaitinam ant keptuves, sudedam medu ir grietinele, letai paverdam, kol susikaramelizuos, beriam riesutus ir dar pakaitinam 8-10 minuciu iki tirstos, kremines mases.Atvesiname.
24 cm skersmens forma patepam sviestu, tarp dvieju folijos lapu iskociojam puse teslos iki 3 mm storio, dedam i forma ir statom i saldytuva pusvalandziui.
Orkaite ikaitinam iki 200 laipsniu, dedam ant teslos riesutu mase, likusia tesla iskociojam ir uzdengiam viska, krastus lengvai uzspaudziam, virsu pabadom su sakute, patepam kiausiniu, kepam 10 min karstesnej orkaitej ir tada pusvalandi prie 160 laipsniu.
Isimam is formos, atvesinam.
Skaniausia, kai valgoma ne is kart, o poros dienu, arba net savaites, nes karamele tampa dar minkstesne, o riesutai prisigeria jos aromato.
*


Shalimar
QUOTE(bea @ 2005 12 23, 23:32)
čia tas pats, kurį ar įdėjus anksčiau ir kurį gaminu ir aš, ir makarska ir dar kažkas.
*


O as sitiek verciau doh.gif
Bet tokio lyg ir nepastebejau g.gif
veo
Aš esu kepusi "Šveicarišką riešutų pyragą" - labai labai panašus į taviškį, tik miltų, cukraus ir sviesto proporcijos truputį skiriasi:
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=3260418
Na žinokit siaubingai skanu! Visi, kas ragavo, pirštus laižėsi ir iki dabar su nostalgija prisimena smile.gif Bet pyragui tikrai būtina pastovėti bent vieną dieną (o dar geriau ir kelias) - tada riešutų masė sustingsta, pati tešla prisigeria karamelės skonio ir pyragas tirpsta burnoje. Na, man jis tikrai vertas kiekvienos virtuvėje sugaištos minutės smile.gif

QUOTE(Shalimar @ 2005 12 23, 23:28)
Bandysiu isversti is savo vokiskos receptu knygos ax.gif Jei kas gamins, butinai parasykit kaip gavosi smile.gif

Sveicariskas riesutu tortas

Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto

Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)
Saga
Labai panasu bea pyragas buvo prie kalediniu kepiniu, bandziau kepti...... skirtumas tik tas, kad medaus ten trys saukstai, cukraus po 200 g tiek pagrindui tiek idarui ir grietineles tik 100 g.... kepiau praeita savaite gavosi fantastiskas, visi labai gyre, tiktai kita karta deciau maziau cukraus (visi tam pritare, buvo saldokas biggrin.gif )...... bandysiu kita karta cukraus kieki deti pagal tavo recepta
Skarota Egle
merginos kepejos, noriu jusu paklausti patarimo ax.gif . vakar kepiau visu isgirta kavos zieda ir nelabai likau patenkinta (na aisku tai buvo pirmasis mano keptas pyragas rolleyes.gif ) . norejau pasitikslinti ar reikia nugesinti kepimo miltelius blush2.gif . as nenugesinau ir manau kad biski jautesi toks kaip sodos ar kazkas panasaus skonis g.gif . ir kokia turi gautis mase, mano buvo tokia gana tirstoka, pakankamai tirsta kad net nuo sauksto nekrito, reikejo naudotis keliais g.gif . labai nesijuokit jei kazka ne taip padariau ar pasakiau ax.gif blush2.gif
filifjonka
jei jautėsi kepimo milteliai tai aišku galima gesint. šiaip soda jaučias labiau, o kep.milteliai mažiau. tu gal sodą naudojai? gesint galima grietinės šaukšte arba kefyre...

dėl masės... na nebūna ji tokia jau tiršta...kai kavos įpili, tai ruda dar ir skystesnė būna...gal tu miltų per daug įdėjai g.gif
siaudukes
isbandziau ne viena jusu pateikta rcp. biggrin.gif seima ivertino thumbup.gif .noriu pasiulyti savo firmini,taryt tokio nemaciau. Puse stiklines cukraus 5 kiausiniai,puse stiklines aliejaus,1stikl.miltu,1pok.kisieliaus t.y.250gr.2arbat.š.kep.milt.Tesla gaunasi tiršta.Kepti175temper.40min.Mums skaniausias spanguolinis ir vyšninis-raudonos spalvos.kisieliaus dėti milt.fotkinom bet nuotr. schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.