Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mėsos vyniotiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
MAMA2T&T
Gal galetumet pasidalinti patirtimi, kaip namie paciai susukti mesos vyniotini? Mane labiausiai domintu vistienos (kalakutienos arba jautienos arba vershienos - jei is siu mesu daroma rolleyes.gif ). Neturiu supratimo, nuo ko pradeti blush2.gif Zalios mesos reikia? Ar virtos? O kaip su idarais, pvz morku ar slyvu ar kokiu idomesniu?

ACIŪ 4u.gif
dianute
pamėgink pasinaudoti paieška, tokia tema tikrai buvo mirksiukas.gif
MAMA2T&T
QUOTE(dianute @ 2006 11 22, 17:04)
pamėgink pasinaudoti paieška, tokia tema tikrai buvo mirksiukas.gif
*




Ieskojau, paieska sako - rezultatu 0.. unsure.gif Klausiau moderatores per AZ, sake, nebuvo tokios temos.. unsure.gif

O taip noriu vyniotinio cry.gif
Dorinda
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 20, 13:13)
Gal galetumet pasidalinti patirtimi, kaip namie paciai susukti mesos vyniotini? Mane labiausiai domintu vistienos (kalakutienos arba jautienos arba vershienos - jei is siu mesu daroma  rolleyes.gif ). Neturiu supratimo, nuo ko pradeti  blush2.gif Zalios mesos reikia? Ar virtos? O kaip su idarais, pvz morku ar slyvu ar kokiu idomesniu?

ACIŪ  4u.gif
*


Na as visada darau is kiaulienos vyniotini ax.gif bet tikrai daroma ir is bet kokios mesos man taip atrodo unsure.gif , jei domina kiaulienos vyniotinis galiu aprasyti kaip 4u.gif tikrai nera sudetinga mirksiukas.gif
Amalia
Apie vyniotinius buvo kalbeta atrodo "antruose patiekaluose".Vyniotiniai gaminami is zalios mesos. Skaniau, kai ji pries tai pamarinuojama ar palaikoma itrynus prieskoniais. Tada uzdedamas koks nori idaras, susukama, surisama virvele ar kisama i specialu gumini tinkleli, galima sukti ir i drobule. Po to kepami orkaiteje arba verdami, atausinami tame paciame skystyje, paslegus, kad neliktu tarpu.
Vista as tai neperpiovusi isimu kaulus , prikemsu farso+kokiu kruopu ir dziovintu vaisiu, tai cia vyniotiniu nepavadinsi. Galima ja perpiauti, tada isimti kaulus, prideti kokio nori idaro ir susukti kaip vyniotini - yra skyrely apie farsiruota vista .
Kalakuto vyniotini darau is jo slaunies, isemusi kaulus ir gyslas. Mesa per nakti pamarinuoju kaip kepsniui - irgi pas SM ismokau. Itrinu cesnakais, pipirais, kokiom zolelem bei majonezu ar garstyciom ( kaip kada), ikisu maiselin, suspaudziu, kad oro neliktu ir ikisu saldytuvan. (Vista, isemusi kaulus pamarinuoju irgi lygiai taip pat ). Kita diena visa tai nuvalau, uzdedu dziovintu slyvu ar kitu vaisiu, susuku oda i virsu, ikisu i tinkleli na ir verdu greitpuody apie pusvalandi. Mes dazniausiai valgom ji karsta pietums, tuomet vistiek reikia palaukti, kad mesa "pailsetu", nes kitaip piaunant isbegs sultys. Galima valgyti ji ir salta. Puode tada ir atausinu, uzdejusi sloika su vandeniu.
MAMA2T&T
QUOTE(Dorinda @ 2006 11 22, 23:52)
Na as visada darau is kiaulienos vyniotini ax.gif  bet tikrai daroma ir is bet kokios mesos man taip atrodo unsure.gif , jei domina kiaulienos vyniotinis galiu aprasyti kaip 4u.gif  tikrai nera sudetinga mirksiukas.gif
*



Labai laukiu 4u.gif




Amalia, tu aprashei vyniotinius, kurie jau kaip karshtas patiekalas gali buti valgomas. As kalbu apie vyniotinius, kur nuo vaikystes per visus balius su balta mishraine valgydavom tongue.gif Bet aciu ir uz shiuos - pagaminsim prie progos essen.gif
Glacee
MAMA2T&T
O žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį smile.gif
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau)

Reikia paimti vištienos kumpelių be kaulo (aš tai ir odą nulupu smile.gif ), jeigu patinka - krūtinėlės gabaliukų, bet vien krūtinėlę imti kiek sausoka. Mėsos - apie 1 - 1,2 kg. Pamarinuoti ne mažiau kaip valandą druskos-pipirų-česnako mišinyje arba tokiuose prieskoniuose, kaip patinka, ir sumesti visą mėsą į pakelį. Pakelio viršų gerai užsukti, ir įstatyti pakelį į puodą su vandeniu taip, kad vanduo apsemtų 2/3 pakelio aukščio. Nuo užvirimo momento virti ant nedidelės ugnies 1,5 valandos, gal kokiomis 10 min daugiau. Tada išimti, neatsukant viršaus gerai ataušinti - tegul per naktį pastovi šaldytuve. Ant rytojaus - nuimti pakelį ir mniam smile.gif
Štai, pažiūrėk - tas vyniotinis, kuris arčiau, ne su slyvomis. Gal kiek prastai matosi, bet formą laiko gerai smile.gif Ir tokiais skaniais drebučiais visas aplipęs smile.gif)))
user posted image
pagal viską galima būtų ir priedų kokių įmesti, sakykim gal riešutų arba razinų, gal žirnelių arba morkų kubeliais, bet aš kažkaip tokį natūralų mėgstu smile.gif
Dilma
mastau.gif o kaip į tą pakelį tą mėsą sukišt ir dar jį užsukt? Kiba smulkint mažais gabaliukais? g.gif
Glacee
QUOTE(Dilma @ 2006 11 24, 13:54)
mastau.gif o kaip į tą pakelį tą mėsą sukišt ir dar jį užsukt? Kiba smulkint mažais gabaliukais? g.gif
*



Taip atrodo, kad kilogramas vištienos tai daug smile.gif Patikėk, pakelyje mėsa užima tiek vietos, kad užsukti tikrai galima smile.gif Dėl pjaustymo tai aš ypatingai nesismulkinu, nebent labai didelis gabalas pasitaiko - toks, kaip visa krūtinėlė. Ją tai supjaustau, bet nesmulkiai smile.gif - gal į kokias 4 -5 dalis smile.gif
Dilma
Tai gal ne apie tuos pačius sulčių pakelius šnekam mastau.gif. Tų, kuriuos aš turiu omeny, kakliukas - max 2 cm skersmens. Negi ten tilps 1/4 vištos krūtinėlės? g.gif biggrin.gif
Glacee

Dilma
Tai tikriausiai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš apie tokius, kur 2 l sulčių telpa - paprastus kartoninius tetrapakus smile.gif viršų tai ir išardyti galima... ax.gif arba nupjauti.... user posted image štai tokie, tik kad 2 l talpos smile.gif
Dilma
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Aš apie panašius, irgi tetrapakus, bet užsukamus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Glacee
susikalbėjom vadinasi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Dilma
irnesakyk.gif bile tik skanu būtų biggrin.gif
Glacee
smile.gif Skanu ir labai paprasta smile.gif kas svarbiausia smile.gif drinks_cheers.gif
MAMA2T&T
Gyvenime neperku tokiu sulciu blush2.gif O dabar begsiu i parduotuve del ju lotuliukas.gif Aciu labai.. thumbup.gif
Amalia
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 24, 06:45)
Amalia, tu aprashei vyniotinius, kurie jau kaip karshtas patiekalas gali buti valgomas. As kalbu apie vyniotinius, kur nuo vaikystes per visus balius su balta mishraine valgydavom 
*


Visai mane subalamūtinai. Esu tetos išmokyta tuos, kur vaikystėje kaime per vestuves šaltus valgydavom, būtent taip daryti - ji juos gamindavo užsakyta. Ji tiesa gamindavo pagrinde iš veršienos, visuomet vyniodavo drobulėn, tada sušniūruodavo, virdavo, paskui suslėgtą šaldydavo...Va tik mano šeimyna šiltus labiau mėgsta, tai aš pati modifikavau. Bet mane pribloškė patsai lietuvaičių išradingumas - aš mat kankinuosi, mėsos gabalą grūsdama tinkliukan, kuris neperpigiausias, paskui kankinuosi jį nuimdama, plaunu ir kitą kartą vėl vartoju, kol gumos atsisako tarnaut. Tai va, paaiškinkit man turndrai, ar teisingai supratau - mėsgaliai (ne cielas gabalas, kaip pas mane) pamarinuojami (kai maži gabaliukai, valandos kaip ir gana), sukratomi į tetrapako pakuotę ir verdami puode. Ar taip? Tada toje pakuotėje ataušinami, jinai nuplėšiama...Dabar pora klausimų - kaip galą užtaisot? Pas mus tos pakuotės kiek kitokios, pritaisytas užsukamas vamzdelis išpylimui. Na, galą būtų galima atkrapštyt. O tada? Užlenkti, užrišti, laisvą palikti, kad garas išeitų? Į puodą guldyti ar statyti. Kaip tada su dažais iš išorės, ar jie vidun neįlenda? Aš aplamai greitpuody verdu, manau kad ir čia galimėtų. Dvilitrinių pas mus nebūna, manau ir litrinis praeitų, kas ten didžiulį ir suvalgys, mums kimštos ( ar vyniotos) vištos, kurią tarp kitko šaltą valgom, trim dienom užtenka blush2.gif Na bet jei pasiseks, tik taip ir bedarysiu, cak cak, vištą sudraskau, sukratau...Produktai tai tie patys, bet kiek darbo susitaupo thumbup.gif Tai va, lauksiu dabar, kad apšviestumėt.
Glacee
MAMA2T&T
Ir pas mane problema po to kur tas sultis dėti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kai reikalingas tik pakelis....

Amalia
QUOTE
mėsgaliai (ne cielas gabalas, kaip pas mane) pamarinuojami (kai maži gabaliukai, valandos kaip ir gana), sukratomi į tetrapako pakuotę ir verdami puode. Ar taip? Tada toje pakuotėje ataušinami, jinai nuplėšiama...

Būtent taip smile.gif
QUOTE
Dabar pora klausimų - kaip galą užtaisot? Pas mus tos pakuotės kiek kitokios, pritaisytas užsukamas vamzdelis išpylimui. Na, galą būtų galima atkrapštyt. O tada? Užlenkti, užrišti, laisvą palikti, kad garas išeitų?

Aš lygiai taip ir darau - išardau viršų, po to ji sulankstau, susuku į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatau į vandenį (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant smile.gif ) ir uždengiu puodo dangčiu. Jis prispaudžia tą tutelę ir viskas gerai būna smile.gif
Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus smile.gif
Amalia
QUOTE(Glacee @ 2006 11 26, 18:50)
Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus smile.gif
*


Labai aciu! Koks ten skirtumas, i ta pati pilva mirksiukas.gif
As mat nebuvau tikra, ar jis guldomas, ar statomas, dabar aisku. Bandysiu kisti i litrini poka nuo pieno (koks gi skirtumas) ir statyt ji i greitpuodi (jame jautis ar saltiena per pusvalandi isverda) , o jei nesigaus, tai reikes normaliai. Nes pamenu, kad teta tai virdavo ilgai ir nuobodziai ant mazos ugnies, ileidusi ta puoda vos ne iki aseliu i peciu. Gal ta mesa letai verdant kitaip reaguoja, aplamai nemoku su ja kariauti, va darzoves tai gaminu visoliausiais pavidalais, o mesa - su SM patirtim.
Lidija
QUOTE(Glacee @ 2006 11 26, 19:50)
[Aš lygiai taip ir darau - išardau viršų, po to ji sulankstau, susuku į tokį vamzdelį, jį prilaikant įstatau į vandenį (į puodą dedu skudurėlį, kaip kad stiklainius sterilizuojant smile.gif ) ir uždengiu puodo dangčiu. Jis prispaudžia tą tutelę ir viskas gerai būna smile.gif
Dažų nepastebėjau - jokio tiesioginio sąlyčio su jais nėra :)Daug lengviau šitaip daryti, nors gaunasi kiek kitoks produktas nei įprastas vyniotinis. Bet ne mažiau skanus smile.gif
*


aciu uz issamius paaiskinimus 4u.gif
bandysiu, gal kas iseis, produktus nusipirkau ir sulciu pakeli mirksiukas.gif
taigi gersiu sultis ir valgysiu vistienos vyniotini (arba vistienos kratini ax.gif )
MAMA2T&T
Niu ka - vaziuosim sulciu pirkti.. Ziuresim, kas per "aparatas" isheis ax.gif
Gricė
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 28, 05:25)
Niu ka - vaziuosim sulciu pirkti.. Ziuresim, kas per "aparatas" isheis  ax.gif
*



Būkit geros, parašykit, kaip pasisekė vyniotinis sulčių pakelyje. Manau, galima bus pasilengvinti Kalėdų vaišių ruošą. O kažin, kiaulienos smulkiai pripjausčius, ne panašu būtų?
Fijona
As norejau paklausti, ar tas pakeliu vidus tikrai folija isklotas? Nes tikroji folija tokia labiau "metaline", o pakeliuose kazkokia kombinuota su plevele unsure.gif
Ir - ar ta pakeli kaitinant neissiskiria kokios nuodingos medziagos i mesa? Na, cia klausimas , ko gero, ne i sita skyreli.
Glacee
Lidija
MAMA2T&T

lauksiu rezultatų smile.gif

Gricė
dėl kiaulienos tai net nežinau, pagal idėją turėtų būti gerai, nebent jautiena perilgai virtų ir jai tiek laiko nepakaktų. Bet, manau, kad kiaulienai dar reiktų pridėti želatinos. Tiesiai su mėsa išmaišyti porą šaukšteliš ir virti pakelyje.

Fijona
teisingai pastebėjai - tokia plevelinė folija. O dėl nuodingų medžiagų išsiskyrimo, tai nemanau kad taip yra. Juk sultys tai irgi maisto produktas, jos yra termiškai apdorojamos, tad folija turi būti tinkanti sąlyčiui su maistu smile.gif nors tų giluminių cheminių procesų tai aš tikrai nežinau smile.gif
Lidija
QUOTE(Glacee @ 2006 11 28, 16:14)
Lidija
MAMA2T&T

lauksiu rezultatų smile.gif
*


rezultatai labai netgi neblogi thumbup.gif
viriau greitpuodyje paguldzius, tai susukta krasta prispaudziau panaudojus MB pinta zvejybos vala thumbup.gif , kai jis pamatys doh.gif , bet tegu dziaugiasi, kad neiskirpau is rites vidurio hihihi.gif nukrypau ax.gif
viriau apie pusvalandi, po to puodas pats puskejo. nustojus pusket ausinau, bet jau taip skaniai kvepejo, taip skaniai kvepejo doh.gif , tai praplesiau dar silta ir paragavau ax.gif . drebuciu skaniu nebuvo (ankstokai praplesiau, turbut blush2.gif ), bet vyniotinius darysiu Kaledoms, ir kelis
4u.gif skanaus visoms
Gricė
QUOTE(Lidija @ 2006 11 30, 00:27)
rezultatai labai netgi neblogi  thumbup.gif
viriau greitpuodyje paguldzius, tai susukta krasta prispaudziau panaudojus MB pinta zvejybos vala  thumbup.gif 
viriau apie pusvalandi, po to puodas pats puskejo. nustojus pusket ausinau, bet jau taip skaniai kvepejo, taip skaniai kvepejo  doh.gif , tai praplesiau dar silta ir paragavau  ax.gif . drebuciu skaniu nebuvo (ankstokai praplesiau, turbut  blush2.gif ), bet vyniotinius darysiu Kaledoms, ir kelis
4u.gif  skanaus visoms
*



Na, aš irgi virsiu Kalėdoms. Bet bandysiu ir su kiauliena. Manau, kokią karką reikia nusipirkti ir nugremžti mėsytę nuo kaulo, tada pamaišyti su kita mėsyte, gal nereiks ir želatinos?
Glacee
Lidija
džiaugiuosi, kad tau patiko smile.gif Ir gaila kad tų drebučių nesusidarė, manau, kad geriau statyti pakelį smile.gif nes gulint gali ištekėti sultinys.

Gricė
oi, lauksiu žinių, kaip tau pasiseks su kiauliena smile.gif bet gal imk minkštesnę mėsytę, ne karką, nes labai ilgai turėtų virti.
Lidija
QUOTE(Glacee @ 2006 12 01, 00:23)
Lidija
džiaugiuosi, kad tau patiko smile.gif Ir gaila kad tų drebučių nesusidarė, manau, kad geriau statyti pakelį smile.gif nes gulint gali ištekėti sultinys.
*


netilpo schmoll.gif unsure.gif , bet vis tiek skanu mirksiukas.gif
Mytis
O žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį smile.gif
Paruošti 2 l talpos tuščią pakelį nuo sulčių (vidus turi būti dengtas al. folija, bet man atrodo, kad jie visi tokie, bent jau ant kitokio neužtaikiau)



Bandžiau. Tik pabandymui paėmiau 0,5 l talpos sulčių pakelį - gavosi tikrai labai skaniai. Vešiu receptą į kaimą šventėm ir mamą naujų technologijų išmokysiu bigsmile.gif
starbee
QUOTE(Glacee @ 2006 11 24, 11:42)
MAMA2T&T
O žinok, pasiūlysiu labai paprastą vištienos vyniotinį smile.gif

*


labai idomus receptukas, šventės artėja, manau reik išbandyt prieš jas pasigamint pamėginimui thumbup.gif
Papooga
bigsmile.gif thumbup.gif

Fantastiški recepta!!! O ar teisingai supratau, kad vištienos kumpeliai ir krūtinėlė dar buvo maišoma su mėsa, tai jautiena arba kaiuliena?

Šiaip norėčiau kažką panašaus iš žuvies pasidaryti, kažin kokia žuvis tiktų, ar tiktų menkių arba heko filė? Kaip manot? Ir kas įdarui tiktų prie žuvies?

Vištiena tai manau ir su ananasais ir graikiškais riešutais skaniai gautūsi.
kakajedze
As irgi experimentuoju su sulciu pokeliu...jei kas neblogo gausis pranesiu mirksiukas.gif (pabandysiu ir foto medziaga ideti...na o jei nesigaus, tai vistiek pranesiu) mirksiukas.gif
Papooga
QUOTE(kakajedze @ 2007 02 01, 08:13)
As irgi experimentuoju su sulciu pokeliu...jei kas neblogo gausis pranesiu  mirksiukas.gif (pabandysiu ir foto medziaga ideti...na o jei nesigaus, tai vistiek pranesiu)  mirksiukas.gif
*



Aš dariau iš veršienos, man nesigavo unsure.gif

Visų pirma viršuje, kur pakelis buvo neapsemtas mėsa liko žalia, tai galų gale paguldžiau ant šono, na o po to nuėmus pakelį - subyrėjo gabalais doh.gif

Bet vistiek skanu buvo biggrin.gif

Bandysiu dar kartą, gal kada pavyks....
Amalia
QUOTE(Papooga @ 2007 02 01, 10:58)
Aš dariau iš veršienos, man nesigavo  unsure.gif
Visų pirma viršuje, kur pakelis buvo neapsemtas mėsa liko žalia, tai galų gale paguldžiau ant šono, na o po to nuėmus pakelį - subyrėjo gabalais  doh.gif
Bandysiu dar kartą, gal kada pavyks....
*


Kaip as supratau, kai kiek mesos prideta, tiek ir vandens turi buti pilama - kaip ta mesa ore isvirs...Man tai nieko nesigavo, nes issileido tas pokelis per siule...Matomai, ne ta kokybe. Vistiek suvalgem, nors ir su popierium virta, nenumirem. blush2.gif
kakajedze
Atreportuoju ir as...
dariau pirm karta...tai kaip pirmas kartas, tai man thumbup.gif
bet dariau is maltos mesos, tai gal kas ir pasigincys, kad cia vyniotinis, bet vistiek prie uzkandziu priskaitau, o ir dariau, pagal jusu aprasyta buda...
Paemiau maziau nei 1kg maltos vistienos (tiek teturejau tongue.gif )...isviriau morka ir smulkiai supjausciau...manau jei mesa pacios malate, tai galima kartu morkyte sumalti...i mesa idejau druskos, pipiru, cesnakines druskos, baziliko...ka radau , ta sukroviau biggrin.gif imusiau kiausini, iberiau truputi dziuveseliu (bijojau, kad neististu)...viska ismaisiau...sugrudau i silciu poka, prikisau dziovintu abrikosu (tik daugiau galejau prigrusti, nes man labai skanu ax.gif ax.gif )...uzlanksciau kaip dovanle, aprisau siulu ir i puoda (dejau i paprasta, nes greitpuodzio neturiu)...vandens buvo gal apie puse, gal daugiau, gal maziau, bet man isvire...viriau apie 1val...tuomet i saldytuva nakciai...
Papooga
QUOTE(kakajedze @ 2007 02 01, 17:35)
Atreportuoju ir as...
dariau pirm karta...tai kaip pirmas kartas, tai man  thumbup.gif
bet dariau is maltos mesos, tai gal kas ir pasigincys, kad cia vyniotinis, bet vistiek prie uzkandziu priskaitau, o ir dariau, pagal jusu aprasyta buda...
Paemiau maziau nei 1kg maltos vistienos (tiek teturejau  tongue.gif )...isviriau morka ir smulkiai supjausciau...manau jei mesa pacios malate, tai galima kartu morkyte sumalti...i mesa idejau druskos, pipiru, cesnakines druskos, baziliko...ka radau , ta sukroviau  biggrin.gif  imusiau kiausini, iberiau truputi dziuveseliu (bijojau, kad neististu)...viska ismaisiau...sugrudau i silciu poka, prikisau dziovintu abrikosu (tik daugiau galejau prigrusti, nes man labai skanu  ax.gif  ax.gif )...uzlanksciau kaip dovanle, aprisau siulu ir i puoda (dejau i paprasta, nes greitpuodzio neturiu)...vandens buvo gal apie puse, gal daugiau, gal maziau, bet man isvire...viriau apie 1val...tuomet i saldytuva nakciai...
*



Na atrodo tai thumbup.gif

Reiks ir man iš maltos pabandyti. O tai vanduo apie pusę pakelio tik apsėmė, aš teisingai supratau???? blink.gif Ar gal pakelį paguldei?
Senoji
QUOTE(Papooga @ 2007 02 01, 20:55)
Na atrodo tai  thumbup.gif

Reiks ir man iš maltos pabandyti. O tai vanduo apie pusę pakelio tik apsėmė, aš teisingai supratau????  blink.gif Ar gal pakelį paguldei?
*




www.receptai.lt - panarsykit ir pasmaguriaukit
kakajedze
QUOTE(Papooga @ 2007 02 01, 12:55)
Na atrodo tai  thumbup.gif

Reiks ir man iš maltos pabandyti. O tai vanduo apie pusę pakelio tik apsėmė, aš teisingai supratau????  blink.gif Ar gal pakelį paguldei?
*


Na gal ir daugiau nei puse buvo, bet pilnai viso tai tikrai nebuvo apseme...guldyti neguldziau schmoll.gif schmoll.gif Manau gali ir daugiau to vandens ipilti...man uzteko tiek kiek buvo...viskas buvo ko skaniausiai isvire ir ta zele ant dugniuko susidare...dar kelis kartus dariau, tai viskas thumbup.gif gavosi...o svarbiausiai labai skanu...vis noriu pabandyti su cielais gabaliukais, tik vis prityngiu 4u.gif
Papooga
Na štai, pabandžiau ir aš iš faršo, gavosi thumbup.gif Nedėjau nei kiaušinių, nei džiūvėsėlių smile.gif Tiesiog faršas (kalakutienos), prieskoniai, džiovinti vaisiai. Man aišku vėl puode į aukštį netilpo ir viršus žalias buvo, tai ant galo paguldžiau, bet vistiek skaniai gavosi smile.gif Teks aukštą puodą įsigyti, nes aš nežadu pasiduoti biggrin.gif Kitą kartą bandysiu maišyti faršą su mėsos gabalais smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Mintibutė
Buvau labai susidomejusi siuo receptu ir siandien pasidariau.Sudejau vistienos gabaliukus ismarinuotus su daaaug cesnaku ir pridejau grybu.Nu gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Didelis aciu uz si receptuka 4u.gif
Elemire
QUOTE(Amalia @ 2007 02 01, 12:11)
Man tai nieko nesigavo, nes  issileido tas pokelis per siule...Matomai, ne ta kokybe.


Nežinau kaip pas jus, bet pas mus Olandijoj tai buna tokių dvilitrinių sriubos skarbonkių parduotuvėj, tai vyniotiniam aš jas gana sėkmingai panaudoju, tik reikia atidarius neishmest dangtelio - sudedi mėsą, tada dangteliu gerai prispaudi (jis gi įkrenta kai atidarai skardinę, tai nei mažint nereikia, tik reikia gerai paslėgt kad tarpų neliktų), tik reikia žiūrėt kad vandens per daug nebūtų ir nepribėgtų į vidų.
Agniska
Nu tikrai nuostabiai atrodo,būtinai reiks pasidaryt,juk labai paprasta,o svarbiausia greita thumbup.gif thumbup.gif
Agniska
QUOTE(Mintibutė @ 2007 03 18, 03:59)
Buvau labai susidomejusi siuo receptu ir siandien pasidariau.Sudejau vistienos gabaliukus ismarinuotus su daaaug cesnaku ir pridejau grybu.Nu gavosi thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Didelis aciu uz si receptuka 4u.gif
*


O kokių grybų dėjot?Ta prasme,džiovintų?Dėkoju už ats 4u.gif Aš ir šiandien darysiu ir įkelsiu foto,kaip man gavosi ax.gif
^Austeja^
Tema aprimusi grokai- net prieš velykas aprimusi buvo... Argi niekas nedaro mėsos vyniotinių g.gif ....
Aš per Velykas išbandžiau- galvojau, kad nesigaus, nes nupirko šeima mėsos gabalą tokį prastą- sudriskusį visą, su riebalynais visokiais padriskusiais, tai susinervijau, ir galvojau net nebandyti daryti- nes vyniotiniui gi naudoja gerą mėsą, lygią, dar gi kai kas vientisą tiktai- nesuardytą, o tokią iš kurios galima išpjauti gražią išklotinę, atversti kaip knygą, ir vynioti visokius įdarus... Bet kažkaip pagalvojau, kad darbo nedaug prie vyniotinių, o mėsą per niek nuleisti irgi kažkaip nesinorėjo, be to išbandyti buvo labai smalsu, nes niekad nedariusi- tai pamaniau, jog nesigaus- tai tiek to, bet būsiu pasitreniravusi kitoms šventėms- reikia gi kažkada išbandyti, o pirmas blynas visada būna prisvilęs...

Nu ir sumečiau aš tą subrizgusią mėsą, prieskoniais pabarsčiusi ir džiovintų abrikosų įdėjusi per vidurį, į skarbonkę, paslėgiau jūros akmenimis, tokiais plokščiais, pririnktais kažkada Nidoje, ir viriau apie porą valandų. Ir gavosi thumbup.gif Ir tie visi riebalai bei kremzlės kažkaip ištirpo ir visiškai dingo be pėdsakų kažkur bigsmile.gif Palaikiau parą balkone, rytą išėmiau.. Pati forma gerai gavosi, nesutrupėjo, neblogai laikė formą- tik paties skonio gero aš dar nemoku išgauti.. Man kažkaip gaunasi arba prieskonių nenutaikyta (kmynų gal būsiu per daug įbėrusi- juos labai mėgstu visur, bet verdant skarbonkėje, kai išsilaiko visi skoniai, nes nenuverda į kokį nors vandenį, o lieka mėsoje- gavosi kažkoks specifinis truputį skonis- bet iš esmės visai valgoma), arba sausoka, sprangoka (nors viriau iš kiaulienos, ir neliesos)... Gavosi jis toks aplipęs jau čia minėtais skaniais drebučiais smile.gif

Kitą kartą bandžiau iš vištienos, kurią pamarinavau su garstyčiomis, bet ir vėl matyt, kmynų padauginusi būsiu, be to sausas gavosi, ir sprangus toks... Gal aš per ilgai verdu g.gif Bet kažkaip žalios ar apyžalės mėsos nemėgstu, tai bijau nedavirti, juk išėmus, gali paskui neišeiti vėl sudgrūsti, ir toliau virti, tai gal dėl to sausi man jie tokie gaunasi... Bet vis tiek smagu- nes darbo, palyginti nedaug...

Naudoju aš sriubos skardinę- tokią aukštą ir nelabai plačią- na, aišku daug platesnė ji nei sulčių pakelis, ir apvali, kaip dauguma skardinių, bet man kažkaip patikimiau, biskį pabijojau aš, kad kokios chemijos nepatektų į vidų, be to nereikia kaskart galvoti kur pilti sultis smile.gif - yra daiktas, išplauni, ir vėl naudoji- tai gana patogu, nors ir didokas produktas gaunasi. Aš tą skardinę su meksikietiška sriuba, berods, pirkau Thomas Phillips parduotuvėje, nes kitur neužmačiau dar tokių skardinių, kurios būtų tokios aukštos, ir tuo pačiu nestoros... Taigi, kadangi skardinė apvali, tai rezultatas gaunasi maždaug toks, kaip pati storiausia šlapia dešra (na turiu minty ne skonį, o formą) arba kaip tie kapoti dešros formos kumpiai, panašūs į virtas dešras- toks storokas, ir apvalus būna tas vyniotinis, bet formą laiko neblogai, ir pjaunasi visai normaliai, netrupa perdaug, tai aš visai patenkinta... Kažkada esu mačiusi kažkur keturkampų skardinių - tokių gana aukštų ir nestorų- tik nepamenu kur ir nuo ko jos, bet vis dairausi, nes kažkaip gal fainiau kvadratinė forma smile.gif

Apskritai tai tos skardinės visos irgi nėra pats patikimiausias variantas- juk aš tiksliai nežinau, ar būtent ta skardinė tinka verdančio vandens temperatūrai, ar nesiskiria kokios nuodingos medžiagos, ar joje pirktas produktas buvo termiškai apdorotas jau su skardine, ar toks metalas tinkamas ir t.t. Skardinės dangtelio aš neišmetu, o įstumiu į vidų ant mėsos, ir ant viršaus dedu akmenis paslėgti- bet kartą pabandžiau dar ir folija viršų uždengti (tam nėra reikalo, bet planavau kažkada pabandyti taip virti vyniotinį kepimo skardelėje siauroje, įdėjus ją į kokį kepimo maišą ir užrišus, kad nepritikštų per viršų vandens, arba folija viršų apdėjus , tai išmėgint norėjau). Taigi, folijos kraštai siekė vandenį, na taip nuleisti į jį buvo, ir nuėmus foliją, ta dalis, kuri buvo vandeny tapo grynų gryniausios juodos spalvos, o vanduo įgavo tokį drumstą metalo atspalvį- nu ne sidabrinį, bet drumstą tokį blink.gif blink.gif blink.gif Tai pamąsčiau, jei kepimo folija, kuri skirta maisto gamybai ir aukštai temperatūrai, vis tik panašu, kad netinka virimui (o ir kepant, juk, kai skiriasi daug sulčių, galimas daiktas, kad patenka iš jos cheminių medžiagų blink.gif )- tai pamaniau, kad gali būti, kad ir skardinės nėra labai gerai, todėl dairausi dabar kokio užtikrinto aukšto ir siauro indo...

Būna tokių emaliuotų maistui skirtų aukštų puodukų, panašaus platumo ir aukščio kaip ta skardinė (senukuose mačiau, ir kitose indų pard.), tik vos vos platesnių- tai jei nieko gersnio nerasiu, manau nusipirksiu tokį, tai bus ramu ir patogu... Jis, toks, su rankena, bet rankena nemaišys, manau į puodą sutalpinti- paprastas, toks kaip lietuviškas, kaip bielarusiškas- geltonos emalės, kaip tarybų laikais būdavo metaliniai indai.... Taigi, bandysiu jame daryti, bet bus dar vos vos storesnis vyniotinis blink.gif biggrin.gif - bet nedaug storesnis nei toje skardinėje, o joje virtas visai normaliai atrodė, ir papjaustytas visai dailiai...

Dar buvo minčių nusipirkti tokių skardinių dėžučių keturkampų, kur būna skirtos arbatai, kavai, ar biriems produktams- ir virti vyniotinius jose- nes ir neplačios, ir aukštos, ir forma daili, bet pabūgau, kad nepritaikyti aukštai temperatūrai bus, tai lieka arba virti storus nusipirkus tą metalinį puoduką, arba pagal užsakymą kokį maistui tinkamą pasidaryti, arba dairytis toliau, nes mintys vynioti į celofanus tinklelius, drobes man nepatinka, daug terlionės paskui plauti visa tai, o be to visokie celofanai ir panašūs dalykai, kai juos reikia ilgai virti su maistu nekelia man pasitikėjimo, nors tu ką- nekyla ranka taip daryti, ir viskas- nors niekada nebuvau kraštutinė ekologė ir sveiko maisto propaguotoja, ir nesu, bet TAI man visai nepatinka schmoll.gif
jurvite
Mes darom tokius suktinukus:
Mėsos vyniotinis: mėsos gabaliukus padaužyt muštuku, pabarstyt prieskoniais, tada ant jų išdėliot kepintus pievagrybius (galima juos pakeist kuo pagal skonį), tada dėti faršą, sumaišytą su prieskoniais. Visa tai susukti, aprišti ir virti ar kepti. Pagal norus, galima patroškinti su grietinėle, apibarstyt tarkuotu sūriu ir pan. gan nesudėtinga ir skanu smile.gif
O čia žuvies vyniotinis. dar nemėgintas, bet žinaus tokį: Žuvį sumalti, įberti prieskonių. Ant lašišos filė uždėti ploną sluoksnį virtų ryžių, maišytų su majonezu. Tada dėti žuvies masę ir tada susukus kepti orkaitėje, galima troškinti apipylus grietinėle. Iškepus apibarstyti tarkuotu sūriu.
^Austeja^
Mmmm.... noriu valgyti essen.gif Skamba skaniai..dabar tik perskaičiau- kai ant mano viryklės jau apie valandą troškinasi kiaulienos paprastas vyniotinis... Pirmus kartus dariau tik su džiovintais vaisiais ir prieskoniais, šįkart morkų kubeliais supjaustytų pridėjau... Tik čia merginos rašė kad morkas virtas reikia dėti, bet aš kažkaip pamaniau, kad jei dėsi virtas, ir dar virsi porą valandų su visu vyniotiniu, tai jos paskui gali likti ištižę ir be skonio- tai dėjau žalias- nežinau, kas gausis ax.gif

Jurvite, o tas žuvies vyniotinis tinka valgyti šaltas, kaip užkandis? Ar čia toks daugiau toks pietų patiekalas?
jurvite
Dėl to žuvies vyniotinio, tai nežinau, tiesiog yra tarp turimų receptų užrašytas, nemėgintas. Kažkaip lašišos nenusiperkam šviežios (vis dėl jos brangumo). Manau, kad jei nesuvalgysi šilto pietums , bus neblogas ir kaip šaltas patiekalas mirksiukas.gif

Beje, Švytėjime ežero dugne, aš irgi pritariu ir nemanau, kad dera naudoti pakuotes nuo sulčių, jas virti kartu su maistu schmoll.gif Juk galima nusipirkti tų kepimo rankovių, kur būna prie kepimo popierių, filijų. Arba paprasčiausiai, kaip mes darom, įsukti į marlę ir apvynioti siūlu. Man ir visai gražu, kai nuo siūlo lieka tokie įbrėžti ruoželiai rolleyes.gif
CervusDama
Uoj kokia temele uzmaciau! Liux 4u.gif

Bandysiu ir as is vistienos pagamint viniotini!

marinulia
QUOTE(jurvite @ 2008 04 18, 19:59)
Mes darom tokius suktinukus:
Mėsos vyniotinis: mėsos gabaliukus padaužyt muštuku, pabarstyt prieskoniais, tada ant jų išdėliot kepintus pievagrybius (galima juos pakeist kuo pagal skonį), tada dėti faršą, sumaišytą su prieskoniais. Visa tai susukti, aprišti ir virti ar kepti. Pagal norus, galima patroškinti su grietinėle, apibarstyt tarkuotu sūriu ir pan. gan nesudėtinga ir skanu smile.gif
O čia žuvies vyniotinis. dar nemėgintas, bet žinaus tokį: Žuvį sumalti, įberti prieskonių. Ant lašišos filė uždėti ploną sluoksnį virtų ryžių, maišytų su majonezu. Tada dėti žuvies masę ir tada susukus kepti orkaitėje, galima troškinti apipylus grietinėle. Iškepus apibarstyti tarkuotu sūriu.
*


Su zuvim geras receptukas,reikes pabandyti mirksiukas.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
londonas
tikrai su zuvimi labai gardus receptuas gavosi, vakar dariau,tai vyras labai isgyre aciu jurvite smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.