Na gi kodėl tokiais aplinkeliai šnekam - labai bučiau dėkinga už informacija - kokios firmos pirkot (modelis), kiek kainavo - ar indukcinė, ar patenkinti ? Kokias funkcijas naudojat, o kokiu trukta ?
Iš kur pirkote
Mora kažkokia negirdėta apejau 3 parduotuves ir tokios nemažiau.
Labai laukiama informacija nes noriu pirkti - o informacijos pakankamai mažai.
Padėkiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ačiū
As irgi rinkciausi dujine virykle, bet musu bute jau numatyta tik elektrine....
QUOTE(elia @ 2006 01 10, 15:39)
buvo atliktas bandymas, virinamas vanduo ant. el. viryklės, mikrobangėj ir indukcine. Po to ar tai merkiamos ar laistomos gėlės, greičiausiai nuvyto "indukcinės gėlė", o ilgiausiai išsilaikė el.virykle virintame vandeny merkta gėlė. tai toks ir pagrįstumas, bet logiškas, juk indukcinė verda elektromagnetinėm bangom, kurios sukuria magnetinį lauką, o jis, kaip žinia, sveikatos nepriduoda
Pagal tai, manau negalima spresti, nes gelem reikia vandens su mineralais. Jeigu geles laistysime tik dizenfikuotu vandeniu, jos taip pat nuvys.
Bet as tikrai nezinau kur sveikiau.
Na o aš jau naudojuosi elektrine, ir prie dujinės kol kas tikrai negrįžčiau
Viskas greičiau užverda, puodų šveist nereikia, jei apibėga, nereik nieko ardyt... O maistas - na keista, man kaip tik pasirodė skanesnis ant elektrinės gamintas... Kepiau karbonadus keptuvėj, tai taip lygiai lygiai iškepė, niekur neprisivilo, mėsytė visa sultinga... Ant ugnies taip niekad neišeidavo Gal ir nedidelis tas mano patyrimas kol kas dar, bet labai džiaugiuosi, kad nevargau su dujomis.
Viskas greičiau užverda, puodų šveist nereikia, jei apibėga, nereik nieko ardyt... O maistas - na keista, man kaip tik pasirodė skanesnis ant elektrinės gamintas... Kepiau karbonadus keptuvėj, tai taip lygiai lygiai iškepė, niekur neprisivilo, mėsytė visa sultinga... Ant ugnies taip niekad neišeidavo Gal ir nedidelis tas mano patyrimas kol kas dar, bet labai džiaugiuosi, kad nevargau su dujomis.
QUOTE(Acacia @ 2006 01 11, 11:07)
Gal ir nedidelis tas mano patyrimas kol kas dar, bet labai džiaugiuosi, kad nevargau su dujomis.
Tikiuosi, kad ir as taip pat galesiu sakyti O siaip visada ipratusi gaminti viska su dujine....
Sekmes naudotis !
QUOTE(Rudaakė @ 2006 01 11, 10:12)
Tikiuosi, kad ir as taip pat galesiu sakyti O siaip visada ipratusi gaminti viska su dujine....
Sekmes naudotis !
Sekmes naudotis !
aš irgi visą laiką tik su dujomis maistą gamindavau, elektrinės niekad net nebandžius buvau Bet nenusivyliau
Manau, kad ir Tau patiks
Namų šiluma sklinda iš virtuvės
Regina Statkuvienė, "Lietuvos žinių" žurnalas "Namų pasaulis"
2006 sausio mėn. 12 d. 00:01
Orkaitės prototipas - senovinė kaimo krosnis - atitiko ano meto neskubrų gyvenimo būdą: ji buvo ilgai kūrenama, maistas gaminamas iš lėto, o į krosnį įstumtas molinis indas su kugeliu visą dieną išlikdavo šiltas. Šiandien gyvenimo tempas greitas, tad ir į krosnys kitos.
Šiandieninis skubos ir modernių technologijų amžius įvairiai atsispindi ir virtuvėje: kažkada pusę patalpos užėmusi krosnis transformavosi į nedidelę, vis daugiau funkcijų turinčią elektrinę, dujinę ar garų orkaitę.
Dujinė, elektrinė ar garų?
Taigi kokią orkaitę išsirinkti?
UAB Ogmios pulsas" direktoriaus padėjėja Irena Sartova pasakoja, kad dažniausiai orkaitė perkama kartu su virykle. Šiuo metu daug kas keičia dujines virykles į elektrines, tačiau bent jau kol kas dujinės išlieka perkamiausios. Pagrindinė šios tendencijos priežastis ta, jog daugelyje daugiabučių namų ribotas elektros galingumas ir įvestos dujos. Maisto gaminimo įpročiai taip pat lemia, kokią orkaitę nori įsigyti šeimininkė.
Dujinės orkaitės pranašumas - joje galima kur kas greičiau keisti temperatūrą nei elektrinėje. Tačiau, pasak UAB Topo centras" projektų vadovės Aurelijos Rusteikienės, kai kurie specialistai tvirtina, kad elektrinės orkaitės yra saugesnės: kad ir kokios kokybiškos šiuolaikinės dujinės, jose sudega ne visos dujos, susidaro dujų degimo produktų, o tai nėra sveika.
Be to, elektrines orkaites patogiau valyti, nes visi kaitinimo elementai yra paslėpti. Galbūt todėl gamintojai ir pateikė savotišką kompromisą - dujinę viryklę su elektrine orkaite.
Pasak Rusteikienės, jų įmonės duomenimis, perkamiausios yra stacionarios dujinės viryklės su elektrinėmis orkaitėmis. Atskirai perkamos tik integruojamosios arba garų elektrinės orkaitės.
Šiuolaikinės orkaitės - ir dujinės, ir elektrinės - atlieka bemaž vienodas funkcijas. Dauguma iš jų turi tris kaitinimo elementus, bet rinkoje jau pasirodė ir su keturiais. Papildomas kaitinimo elementas yra galinėje orkaitės dalyje, aplink ventiliatorių, todėl šiluma paskirstoma taip, kad visoje orkaitėje - nuo viršaus iki apačios - yra vienoda temperatūra. Kai kuriose orkaitėse yra termozondas, kurį įsmeigus į kepsnį rodoma gaminamo produkto vidaus temperatūra", - pasakoja Rusteikienė.
Garų orkaitės
Jau keletą metų Lietuvos rinkoje yra garų orkaičių. Jos elektrinės, jungiamos į elektros tinklą. Jų veikimo principas paprastas: į specialią talpą pripilama vandens ir nustatomas reikiamas režimas - mėsai, daržovėms, žuviai ar kitiems produktams. Vanduo verda, konvektorius nuolat maišo orą. Šeimininkė gali būti rami - garai tikrai nepasklinda po visą virtuvę, bet kondensuojasi ir nubėga orkaitės sienelėmis. Baigus gaminti, belieka vandenį išpilti ir kitą kartą vėl įpilti naujo.
Ši orkaitė taip pat turi ir greito atšildymo funkciją, gali atstoti mikrobangų krosnelę. Be to, pasak Sartovos, ji puikiai tinka vaikų indams dezinfekuoti.
Kainos
Renkantis orkaitę, kaina taip pat ne paskutinėje vietoje. Pigiausios yra elektrinės viryklės su ketaus kaitvietėmis ir orkaitėmis, kiek brangesnės - dujinės viryklės su dujinėmis orkaitėmis, dar brangesnės - dujinės su elektrinėmis orkaitėmis. Viryklių su stiklo keramikos paviršiumi ir orkaitėmis kainos lenkia visas išvardintąsias.
Brangiausios yra garų orkaitės. Jų kaina svyruoja nuo 1,5 tūkst. iki 2,5 tūkst. litų.
Skiriasi maisto skonis
Rusteikienė sako, kad elektrinėse orkaitėse karštas oras pasiskirsto tolygiau, tad kepiniai būna vienodai iškepė ir skanesni.
Nors, pasak Sartovos, kai kuriems žmonėms labiausiai patinka ant ugnies gamintas maistas. Jis laikomas natūraliausiu, juk ne veltui gerų restoranų virtuvėse patiekalai gaminami ant ugnies ar žarijų.
Naudojantis elektrine orkaite nereikia taip dažnai tikrinti (kaip gaminant dujinėje), ar kas nesvyla.
Garų orkaitėse nėra grilio, maistas neapskrunda ir nepasidengia skania, traškia plutele, kurioje, kaip tvirtina specialistai, būna nuodingų kancerogenų. Be to, garuose gaminami patiekalai išlaiko gerokai daugiau vertingų medžiagų, nei kepami dujinėje ar elektrinėje orkaitėje. Maisto gaminimo būdas garuose, pasak dietologų, yra pats sveikiausias.
Dar vienas elektrinių ir garų orkaičių pranašumas - daugelis iš jų turi greito atšildymo funkciją ir gali atstoti mikrobangų krosnelę.
Valymas
Daugelio elektrinių orkaičių sienelės padengtos specialiu emaliu, ant kurio lengvai nelimpa riebalai ir nešvarumai. Nors, mano manymu, tai daugiau teorija nei praktika, tačiau vis dėlto tokios sienelės turi gerą savybę: jas nesunku valyti. Jei orkaitė vis tiek smarkiai užsiteršė, pakanka įpilti pusę litro vandens iš čiaupo į gilią kepimo skardą, įjungti savaiminio išsivalymo programą ir palikti pusę valandos. Tada orkaitę beliks iššluostyti skudurėliu. Na, o tas, kurios neturi savaiminio valymosi funkcijos, teks šveisti specialia priemone.
Regina Statkuvienė, "Lietuvos žinių" žurnalas "Namų pasaulis"
2006 sausio mėn. 12 d. 00:01
Orkaitės prototipas - senovinė kaimo krosnis - atitiko ano meto neskubrų gyvenimo būdą: ji buvo ilgai kūrenama, maistas gaminamas iš lėto, o į krosnį įstumtas molinis indas su kugeliu visą dieną išlikdavo šiltas. Šiandien gyvenimo tempas greitas, tad ir į krosnys kitos.
Šiandieninis skubos ir modernių technologijų amžius įvairiai atsispindi ir virtuvėje: kažkada pusę patalpos užėmusi krosnis transformavosi į nedidelę, vis daugiau funkcijų turinčią elektrinę, dujinę ar garų orkaitę.
Dujinė, elektrinė ar garų?
Taigi kokią orkaitę išsirinkti?
UAB Ogmios pulsas" direktoriaus padėjėja Irena Sartova pasakoja, kad dažniausiai orkaitė perkama kartu su virykle. Šiuo metu daug kas keičia dujines virykles į elektrines, tačiau bent jau kol kas dujinės išlieka perkamiausios. Pagrindinė šios tendencijos priežastis ta, jog daugelyje daugiabučių namų ribotas elektros galingumas ir įvestos dujos. Maisto gaminimo įpročiai taip pat lemia, kokią orkaitę nori įsigyti šeimininkė.
Dujinės orkaitės pranašumas - joje galima kur kas greičiau keisti temperatūrą nei elektrinėje. Tačiau, pasak UAB Topo centras" projektų vadovės Aurelijos Rusteikienės, kai kurie specialistai tvirtina, kad elektrinės orkaitės yra saugesnės: kad ir kokios kokybiškos šiuolaikinės dujinės, jose sudega ne visos dujos, susidaro dujų degimo produktų, o tai nėra sveika.
Be to, elektrines orkaites patogiau valyti, nes visi kaitinimo elementai yra paslėpti. Galbūt todėl gamintojai ir pateikė savotišką kompromisą - dujinę viryklę su elektrine orkaite.
Pasak Rusteikienės, jų įmonės duomenimis, perkamiausios yra stacionarios dujinės viryklės su elektrinėmis orkaitėmis. Atskirai perkamos tik integruojamosios arba garų elektrinės orkaitės.
Šiuolaikinės orkaitės - ir dujinės, ir elektrinės - atlieka bemaž vienodas funkcijas. Dauguma iš jų turi tris kaitinimo elementus, bet rinkoje jau pasirodė ir su keturiais. Papildomas kaitinimo elementas yra galinėje orkaitės dalyje, aplink ventiliatorių, todėl šiluma paskirstoma taip, kad visoje orkaitėje - nuo viršaus iki apačios - yra vienoda temperatūra. Kai kuriose orkaitėse yra termozondas, kurį įsmeigus į kepsnį rodoma gaminamo produkto vidaus temperatūra", - pasakoja Rusteikienė.
Garų orkaitės
Jau keletą metų Lietuvos rinkoje yra garų orkaičių. Jos elektrinės, jungiamos į elektros tinklą. Jų veikimo principas paprastas: į specialią talpą pripilama vandens ir nustatomas reikiamas režimas - mėsai, daržovėms, žuviai ar kitiems produktams. Vanduo verda, konvektorius nuolat maišo orą. Šeimininkė gali būti rami - garai tikrai nepasklinda po visą virtuvę, bet kondensuojasi ir nubėga orkaitės sienelėmis. Baigus gaminti, belieka vandenį išpilti ir kitą kartą vėl įpilti naujo.
Ši orkaitė taip pat turi ir greito atšildymo funkciją, gali atstoti mikrobangų krosnelę. Be to, pasak Sartovos, ji puikiai tinka vaikų indams dezinfekuoti.
Kainos
Renkantis orkaitę, kaina taip pat ne paskutinėje vietoje. Pigiausios yra elektrinės viryklės su ketaus kaitvietėmis ir orkaitėmis, kiek brangesnės - dujinės viryklės su dujinėmis orkaitėmis, dar brangesnės - dujinės su elektrinėmis orkaitėmis. Viryklių su stiklo keramikos paviršiumi ir orkaitėmis kainos lenkia visas išvardintąsias.
Brangiausios yra garų orkaitės. Jų kaina svyruoja nuo 1,5 tūkst. iki 2,5 tūkst. litų.
Skiriasi maisto skonis
Rusteikienė sako, kad elektrinėse orkaitėse karštas oras pasiskirsto tolygiau, tad kepiniai būna vienodai iškepė ir skanesni.
Nors, pasak Sartovos, kai kuriems žmonėms labiausiai patinka ant ugnies gamintas maistas. Jis laikomas natūraliausiu, juk ne veltui gerų restoranų virtuvėse patiekalai gaminami ant ugnies ar žarijų.
Naudojantis elektrine orkaite nereikia taip dažnai tikrinti (kaip gaminant dujinėje), ar kas nesvyla.
Garų orkaitėse nėra grilio, maistas neapskrunda ir nepasidengia skania, traškia plutele, kurioje, kaip tvirtina specialistai, būna nuodingų kancerogenų. Be to, garuose gaminami patiekalai išlaiko gerokai daugiau vertingų medžiagų, nei kepami dujinėje ar elektrinėje orkaitėje. Maisto gaminimo būdas garuose, pasak dietologų, yra pats sveikiausias.
Dar vienas elektrinių ir garų orkaičių pranašumas - daugelis iš jų turi greito atšildymo funkciją ir gali atstoti mikrobangų krosnelę.
Valymas
Daugelio elektrinių orkaičių sienelės padengtos specialiu emaliu, ant kurio lengvai nelimpa riebalai ir nešvarumai. Nors, mano manymu, tai daugiau teorija nei praktika, tačiau vis dėlto tokios sienelės turi gerą savybę: jas nesunku valyti. Jei orkaitė vis tiek smarkiai užsiteršė, pakanka įpilti pusę litro vandens iš čiaupo į gilią kepimo skardą, įjungti savaiminio išsivalymo programą ir palikti pusę valandos. Tada orkaitę beliks iššluostyti skudurėliu. Na, o tas, kurios neturi savaiminio valymosi funkcijos, teks šveisti specialia priemone.
Niu va, jau kazkaip apie elektrines virykles pradedu keisti nuomone
Juk visada buna pirmas kartas Iskeisiu dujas i elektra
Juk visada buna pirmas kartas Iskeisiu dujas i elektra
Kažkada ir aš blaškiaus dėl dujinės pasirinkimo Pripratusi vos ne visą gyvenimą vien prie dujinės, tai tokia baimė buvo pirkt pusiau dujinę/elektrinę, vis ieškojau, kad ir orkaitė būtų dujinė, bet kaip tyčia tuo metu pagrindinė, gerų firmų pasiūla buvo tik viryklių su elektrinėm orkaitėm. Surizikavom, nusipirkom Gorenje ir ką? Dabar esu tokia patenkinta ja, orkaitėje taip skaniai maistas iškepa, funkcijų įvairiausių pilna, tik mokėk pritaikyt visas ir jokių nusiskundimų neturėsi Dabar jei kas siūlytų dar geresnės firmos dujinę viryklę, tai net su priemoka neimčiau
va, va, man irgi bus gaila kinietisku patiekaliuku
Reiks nusipirk dar kokia dvieju skyliu plytele ir duju balioniuka ir laikyt sandeliuke
Reiks nusipirk dar kokia dvieju skyliu plytele ir duju balioniuka ir laikyt sandeliuke