Įkraunama...
Įkraunama...

Pašilaičiai: Gabijėlė

Mano vaikas ką tik baigė darželį "Gabijėlė", šiaip tai puse velnio tas darželis, mano brolis rieš dešimtį metų lankė, po to mano lelius smile.gif bet mes ėjom pas tas pačias auklėtojas, gerb auklėtoją Lionę šeimininkės vardo tiksliai neprisimenu, bet laabai faina thumbup.gif , dabar kaip tik jos išleido laidą todėl turėtų turėti mažiukus nuo šių metų ... rekomenduoju... tikrai geriausios auklėtojos šiame darželyje clap.gif
Atsakyti
Ačių mamos už informaciją. Situacija pas mus tokia, kad savo vyresnėlį bandžiau vesti į Gabijėlę ir likau labai nusivylusi lopšelinukų grupe.
Atsakyti
Mano sesuo nori si rudeni vesti savo mazaja i darzeli. Ji regitruota gabijos gatveje, bet Gabijeleje pasake, kad siemet jau nepriima rolleyes.gif Na zinoma, kad ji per velai kreipesi. Tada ji nuejo i Aitvara, tai ten pasake, kad jos vaikui nepriklauso sis darzelis ir nors ten tik 11 vaiku, nepriima. As manau, kad vedejai reikia kisio. Gal man galite pasakyti, kiek, ka reikia nesti, nes nebuvau su tuo susidurusi. g.gif
Atsakyti
o kaip vadinasi tas darzelis,kur yra prie gabijos m-klos? prie pat miskelio? as ten pratinu mergyte ir galeciau sio bei to papasakoti apie aukletojas ir vaikus,tik nezinau,kaip tas darzas vadinasi...
jau issiaikinau:) radau nete-tai gabijele! na,kiek as buvau ir maciau tai vyresniuju aukletoja man LABAI nepatiko! ji rekia ant tu vaiku ir rekia,nors jie Tikrai nieko blogo nedaro...pvz.,tokia frazeeikit atnesti gert(matyt pati uzsimane,bet del vaizdo vaiku paklausia) ir isejo taip,kad vaikai uzmirso jai to gerimo atnesti-tai is karto ko neatnesei?! juk sakiau!!!!as tai tyliai pagalvojau-eik pati ir atsinesk!ir tokiu situaciju ne viena...o mazuju aukletoja gal ir rupestinga,bet sena...gal nepastebi kartias,bet viena kart buvo taip,kad as turejau pasakyti,kad jos aukletinis apsisisiojo ir vaiksto slapias...o juk pastebet ne mano darbas...tas vaikas gal pusvalandi slapias aplink ja laxte,o ji su kita aukletoja plepejo...kadangi as pati buvau toleliau,tai neklykiau per visa darza,o kai ji priejo pabazarint pasakiau,tai kol ji ta vaikiuka nuvede perrengt!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 27 rugpjūčio 2004 - 22:38
Sveiki visi !!!
Noreciau truputi pakalbeti apie "Gabijele". Kas dar nezino tai vaiku darzelis lopselis. Noreciau visu pirma ji labai parekomenduoti visiems wink.gif , is tikruju GERAS darzas. Kai kiekviena diena einu pro ji (nes salia gyvenu) matau tokius vaizdus: vaikuciai (kaip vijurkai) skraidzioja aplink visa darzelio teritorija, o isivaizduokit kaip aukletojoms visus 20 sugaudyti.
Mano viena pazystama tenai dirba, tai kad jus matytumete! Vaikas svelniai tariant "prisisika", tai ka aukletojoms - tenka valyti sia, atrodo, visai nekaltai pridirbta kruvele.
Beje vakar prie mano akiu ivyko si pokalbis.
Ateina vyras pasiimti savo vaiko ~7:30h (aukletoju darbas baigiasi 6:30) ir sako:
-Oj mazdaug atleiskit as uzsibuvau darbe, matai mano darbas valdzioje tai ne nuo manes priklauso kada mane isleis.
O kaip jaustis aukletojai ??? Juk ji irgi zmogus, turi seima turi, galu gale, ir savo vaiku.
Na vienu zodziu zmones nebukit "kiaules" nepamirskit pasiimti savo atzalu is darzelio, o jeigu nespejate samdytikes aukles.
Atsakyti
Gyvename Pašilaičiuose ir planuojame savo dukryte leisti į "Gabijėlę"
Atsakyti
sveika,as dar neturiu vaiku,bet i gabijele pratinau mergyte,taigi maciau aukletoju darba. man labai nepatiko-vasara lopsiukai buvo sujungti su maziausiais darzelinukais(vyriausi buvo beveik 4 metu),taigi,patys maziausieji buvo skriaudziami, aukletoja maziesiesmleido visur lipti,jie karstesi kaip bezdzioniukai...o ciuzykla ten yra i smelyne,tai ir ciuozia vieni kitiems ant galvu...o jei ka uzgauna aukletoja sako"taigi sakiau nezaist po ciuozykla!"lipa jie aukstai,o as paklausiau "ar nenukris?" man sako:"jei nukris-tai ant zolytes",na bet cia dar nieko,gal ir liudnoka butu vaikams sedeti vienoje vietoje...bet baisiausia man buvo tai,kad vienas berniukas apsisysiojes laxte tol,kol as aukletojai nepasakiau,kad jis slapias...na,tiesiog...nezinau kaip ten viduj buna,as tik lauke buvau...
o stai vyresniuju aukletojos irgi...viena kaip pamisus istisai rekia ant tu vaikuciu ir dar durnais pavadina,kitos susedusios ant suoliuko kavute geria(lyg negaletu palaukti,kol bus tie priespieciai ar kas ten~12val. o viena kart maciau irgi toki vaideli-akletojos geria kavute,sausainius valgo,o vaikai tokiom akytemis ziuri...tam darzeli tik direktore labai maloni...
Atsakyti
As planavau savo vaika i Gabijele leisti, kai atejau uzrasyti vaiko, tai direktore is pradziu pasirode labai maloni, bet pokalbio metu isaiskejo, kad ji ligtais kazko is manes nori g.gif , nes as paklausiau ar galima vaika atvesti pvz.pavasari, tai atsake, kad grupes formuojamos rugsejo men. ir pavasari negalima sad.gif Vienzo, likau nesuprasta, ir kolkas nezinau ar jau vesiu i Gabijele. Ir be to mano sunus alergiskas, ir dabar suzinojau, kad Aitvare yra alergisku vaiku grupe clap.gif , bandysiu vesti , arba bent uzrasysiu tenais.
Atsakyti
Galiu pasakyti tik tiek: buvom Gabijėlėj keturias dienas... dabar keturias savaites kapstomės iš ligų... Nežinau, kiek tai susije su darželiu, bet toks vat skaudus (gal) sutapimas. Bet blogiausia buvo tai, kad vaikas buvo su 39 temp., o auklė nesugebėjo man net paskambinti, tai spręskit patys... Tą dieną kai susirgo, aš atėjau mažės pasiimti po pietų, vaidzdelis buvo toks: žaidžia vaikai lauke, dvi auklės sėdi ant suoliuko ir kažką šneka, o manoji stovi šalia jų ir žiūri į žaidziančius vaikus. Staiga auklė paėmė ją už megstuko ir truk į save, kaip man pasirodė gana grubiai. Nu galvoju sau, gal kažkas yra, juk šiapsau tai vaiko netampytų, nors dabar niekaip nesuprantu kodėl ji taip darė, nes mažė pasirodo niekur nesiruošė bėgt. Priėjau, pasisveikinau, auklė aišku iki ausų išsiviepė ir pradėjo ta pačią litaniją "oi kokia gera jūsų mergaitė, oi kokia oi kokia" o mano vaikas mane pamatęs net šypsotis negali (ir kas šysotusi su 39 temp) Aš iškart pamačiau kad ji visiškai apatiška ir išraudus kaip vėžiukas. Kaip pradėjau klausinėti auklės ar viskas buvo gerai, ji vėl savo dainelę "oi labai gera, labai gerai valgė ir labai gražiai žaidė"... Dabar po visų ligų nuėjau ir paklausiau auklytės, kaip galima nepastebėti, kai grupėj 5 vaikai, kad vienas yra apatiškas ir ryškiai su temp., o ji pradėjo, oi 8 vaikai grupėj-visiem temp. nesumatuosi (nors aš mačiau tik 5), kad, atseit, mamoms yra dzin ar jos skambina ar ne, vat jei paskambina liepia duot vaistų ir viskas, atseit va čia jūs viena tokia gera ir domitės savo vaiku... ir, kad va jos vaikai persirgo rota virusu (labai įdomu kada ? ) ir nieko čia tokio, tipo čia ne liga ir dažnai negydoma praeina... ai šnekėjo bile ka ir tiek... tai taip baigėsi mūsų darželis ir vėl pradedu ieškoti auklės. Be to man nepatiko, kag lopšelinukų auklytės pagyvenusios moterys, megstančios gražbyliauti prieš tėvus, nors nesakau, kad jos blogai elgiasi su vaikais, bet gal tiesiog bijo pasakyti, kad vaikas blogai jautėsi ar nukrito kur nors stipriai... kad po to nebūtų apkaltintos vaikų nepriežiūra... visi bijo prarasti darba ypac kai tau virš 50.
Atsakyti
Mes lankem Gabijele. Turbut tikrai viskas priklauso nuo aukletoju, nes mums tikrai viskas tiko ir patiko. Viena is auklyciu (Ilona) ypatingai maloni ir gera.
Atsakyti
Sveiki,
Persikelem gyventi i Pasilaicius pries 3 metus. Vyresnele pervedziau i Gabijele, nes apie Aitvara nezinojou. Labai pasiseke, nes turim labai suania ir nuostabia aukletoja Dangira, bet ir seimininkele irgi nebloga moteriske Danute. Grupe dirba pagal Geros pradzios metodika. Aukletoja turi termometra ir iskart matuoja temperatura jeigu kas, o vaikas po to guli visa laika lovoje, kol mama neateis. Pati maciau. Esu labai patenkinta. Pries tai dukryte lanke "Strazdeli" Karolineskese ir lopseli ir darzelinuku grupe. Tai "Gabijeleje" palyginus jokiu rinkliavu. Tik jeigu patys tevai uzsimano aukletojoms dovanas per Naujus metus ir pan. O "Strazdely" kasmenesi po 10-15 Lt priemonem, vienkartine pagalba darzeliui kai ateini, reikia patalyne uzsisakyti apie 20 Lt ir t.t. vos ne kas savaite praso. tai remontui, tai indams tai tual popieriui ir pan. O "Gabijeleje" laikomasi nuostatos, kad tevai tik savo noru gali paremti darzeli. Kadangi esu iki siol patenkinta vyresneles darzeliu, pries metus nusprendziau mazaji leisti i "Gabijele" i lopseli. Tai buvo kosmaras svelniai tariant. Tai mano mama po 2 sav. pasake, kad kai as ejau i darzeli sovietiniais laikais buvo 100 kartu geriau negu cia, ir daugiau jis (anukas) ten nebeeis. Aukletojos visiskai vaikais nesirupina. Mazdaug numauna kelnes ir vaikas 2 metu turi taip eiti i tualeta per visa grupe pats istraukti puoda ir viska padaryti (o gal ir pats viska po to sutvarkyti?), O jeigu prisiusios laukia, tai niekas su juo i grupe persirengt neeis, - taip ir pasake.
Papildyta @ [mergetime]1101508361[/mergetime]
Tesinys. Grupe nesutvarkyta, vaikams nei knygu, nei geresniu zaislu, nei peistuku nieko neduoda. Tik kai aukletoja uzsimana, bet labai abejoju. Tai va, po 2 sav. atejau pas pavaduotoja ir pasakiau, kad iseiname. Tai ji pati prisipazino, kad su tom aukletojom visada turi problemu. Nuejai prasytis i "Aitvara", nes ten uzsirase visai nebuvom, buciau sutikusi i bet koki kisi, tik kad vaika priimtu. Bet direktore kazkaip mane suprato, gal buvo pamaloninta, kad is kito darzeliu pas ja atejome, net neprase paremt darzeli. Atejome i lopselinuku grupe pas aukletojas Danguole ir Alvyda, o seimininkele Marija. Visos labai faino, nuostabios. Prie kiekvieno vaiko stengiasi "prieiti", ir ant ranku panesioja, ir pagluosto, ir pavaisina, kaip su savo anukais. Likom labai patenkinti. Nuo "Gabijeles" ir "Strazdelio" lopselio skyriasi kaip diena ir naktis. Viskas vaikam isdeliota, nori eik piesk, nori knygute pavartyk, nori magnetofona ijunk ir sok. Rinkliavos cia zmoniskos 1-2 kartus per metus po kiek tevu susirinkimas nuspres. Labai patenkinti ir dabar kai perejom i darzelinuku grupe. Su vaikais daug dirbama, daug visokiu darbeliu, aukletojos linksmos. Aciu Dievui viskas susitvarke. Pfu, pfu, pfu.
Dar "Gabijeleje" labai gera logopede, dirba "nuo dusios". Ir bureliai visai nieko. Lankom sokius ir anglu. Patenkinti.
Isvada tokia: Gabijele galima lankyti, bet tik ne lopseli. O kitur individualiai ziureti i aukletojas. Nes viena grupe nuo kitos labai skyriasi. O i Aitvara labai sunku patekti. Mano kaimyne vis bando. Uzsirasiusi nuo 10 men., priklausom pagal gyv. vieta, vaikui jau 2,5 metu, o kai nueina pas direktore vis sako vietu nera.
Tai tiek mamytes, labanakt.

Papildyta @ [mergetime]1101508712[/mergetime]
Sorry:), norejau pasakyti, kad "Gabijeles" lopseliui labai toli iki "Aitvaro" ir "Strazdelio" lopseliu.
Atsakyti
Sveiki,
as drasiai galeciau rekomenduoti Gabijeles darzeli, nes cia lanko jau antras mano vaikas (skirtingose grupese).Demesys vaikui buvo parodytas jau pirmaja apsilankymo darzelyje diena. Labai maloni direktore supazindino su rezimu, programa, pagal kuria dirba grupes ir t.t. Grupese taikoma skirtinga veikla (pagal vaiku amziu), taciau vyksta nemazai idomiu renginiu (visoms grupems kartu). kiekviena diena, grize vaikai pasakoja, ka idomaus veike. Aukletojos irgi malonios, puikios specialistes. Manau, kad vaikai cia tikrai ugdomi visapusiskai. Ir dar - cia nera rinkliavu. Mes patys- tevai- nusprendziam, ko dar musu grupei reiketu.
Atsakyti