
Pyragui:
2 kiaušiniai
150g. sviesto (manau, kad tiktų ir margarinas arba dali sviesto gal galima pakeisti grietine

100g. cukraus
100g. miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių (aš dėjau sodą nugesintą grietinės ir citrinos sulčių mišinyje)
1-2 stiklinės sviežių agrastų (aš dėjau vyšnias ir buvo

Kremui:
400g. plakamos grietinėlės (gal galima ir su jogurtu daryti


0,5 indelio kondensuoto pieno su cukrumi
2-3 šaukštai želatinos
2 šaukštai melionų ar persikų likerio (tokių neturiu, todel įpyliau brendžio. Manau, akd galima ir iš viso be alkoholio apsieiti, nors kvapą gerą duoda)
Dubenyje reikia iki baltumo išsukti sviestą su cukrumi. Tada dėti kiaušinius, įmaišyti kepimo miltelius sumaišytus su miltais (arba kokiu nors būdu nugesintą sodą ir miltus). Viską gerai išmaišyti, sudėti į riebalais pateptą tortinę formą, kurios šonai nusiima. Išlyginti paviršių, suberti uogas ir kišti į iki 200 laipsnių įkaitusią orkaitę. Kepti apie 25min., kol pyragas nelips prie degtuko. Iškeptą pyragą palikti atvėsti formoje.
Kremui grietinėlę reikia suplakti ir ją sumaišyti su kondensuoto pienu, likeiu ir želatina, kuri prieš tai turėjo būti išbrinkinta ir ištirpinta nedideliame kiekyje vandens. Kremą supilti ant atvėsusio pyrago ir palaikyti viską apie 30min-1h šaldytuve. Tada išimti pyragą-tortą iš formos (kad geriau nusiimtu, formą galima pašildyti karštame vandenyje sušlapintu rankšluoščiu) ir labai skaniai suvalgyti
