Kai taip karšta ir nesinori jungti orkaitės, o reikia kažko saldaus, labai tinka štai kas
VARŠKINIS TINGINYS 400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
P. S. Naudojau 2 pakelius Selga sausainių (1 pakelį šokoladinių ir 1 paprastų), 2 indelius Mūsų švelniosios varškės ir atitinkamai mažiau sviesto bei cukraus. Vietoje džiovintų abrikosų ir razinų įdėjau šviežių abrikosų ir šviežių braškių. Kambario temperatūroje palaikiau gal 0,5 val. (tiesiog paragavau, kad sausainiai jau suminkštėjo), sudėjau į formą, šiek tiek suspaudžiau ir dėjau į šaldiklį, kad greičiau sustingtų... Labai, labai skanu