Sveikutės,
Savaitgalį atradome, kad Rimi parduotuvėse kepa labai skanius fliorentinius sausainius. Bent jau mums jie žymiai skanesni už kepamus "Iki". Pamaniau gal kuri receptą turite.. gal bandėte kapti? manau nesudėtinga ir namuose jų pasigaminti už priimtinesnę kainą, tik va receptuko reiktų
Nekaltas pyragaitis prie kavos
350 g rudojo cukraus
200 ml plakamos grietinėlės
40 g sviesto
25 g smulkintų graikinių riešutų
25 g maltų muskatų ir 50 g smulkintų džiovintų abrikosų.
Popieriniai sausainių kepimo indeliai
Išlydykite cukrų puode. Sudėkite grietinėlę bei sviestą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite graikinius riešutus, migdolus bei abrikosus. Supilstykite mišinį į popierinius indelius. Laikykite florentinus šaldytuve
Manau, rišutų- sėklų klausimu galima drąsiai eksperimentuoti
200 ml plakamos grietinėlės
40 g sviesto
25 g smulkintų graikinių riešutų
25 g maltų muskatų ir 50 g smulkintų džiovintų abrikosų.
Popieriniai sausainių kepimo indeliai
Išlydykite cukrų puode. Sudėkite grietinėlę bei sviestą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite graikinius riešutus, migdolus bei abrikosus. Supilstykite mišinį į popierinius indelius. Laikykite florentinus šaldytuve
Manau, rišutų- sėklų klausimu galima drąsiai eksperimentuoti
tai ar gaminot kas namie florentinus? aš štai kaip tik popiečio kavutei IKI nusipirkau jų ir užsimaniusi kaip pasigaminti ieškau recepto
tik štai kramtydama žiūrinėju, čia vaisių nėra, tik sezamas, pjaustyti migdolai, saulėgrąžos ir ta skani, iki sudėtinių dalių neidentifikuota karamelė
aišku galima gi mixuoti su tomis sudėtinėmis dalimis, bet va man rūpi ar yra mūsų tarpe realios patirties su florentinų gamyba? prisipažinkit
o gal kas bandėt tą Ciocios Polios receptuką? - ji įmetė jį, o neparašė ar gamino ar tik šiaip traukė iš kažkokių resursų
tik štai kramtydama žiūrinėju, čia vaisių nėra, tik sezamas, pjaustyti migdolai, saulėgrąžos ir ta skani, iki sudėtinių dalių neidentifikuota karamelė
aišku galima gi mixuoti su tomis sudėtinėmis dalimis, bet va man rūpi ar yra mūsų tarpe realios patirties su florentinų gamyba? prisipažinkit
o gal kas bandėt tą Ciocios Polios receptuką? - ji įmetė jį, o neparašė ar gamino ar tik šiaip traukė iš kažkokių resursų
Na štai dar pati su savim pabendrausiu
gal bus kam įdomu ką pavyko aptikti www platybėse apie florentinus:
nuo Renesanso laikų tradiciniai florentinai gaminami iš kepintų migdolų, cukraus, medaus ir sutirštinto pieno, puošiami šokoladu. Į namų sąlygomis gaminamus florentinus kartais dedama ir miltų. Klasikinius migdolus galima pakeisti kad ir saulėgrąžomis, kitais riešutais ar džiovintais vaisiais.
gal bus kam įdomu ką pavyko aptikti www platybėse apie florentinus:
nuo Renesanso laikų tradiciniai florentinai gaminami iš kepintų migdolų, cukraus, medaus ir sutirštinto pieno, puošiami šokoladu. Į namų sąlygomis gaminamus florentinus kartais dedama ir miltų. Klasikinius migdolus galima pakeisti kad ir saulėgrąžomis, kitais riešutais ar džiovintais vaisiais.
Ar kas gaminot florentinus?
Man teko daryti pagal tokį receptą iš Dansukker lankstinuko, tai skonis toli gražu nebuvo net panašus į florentinus
Man teko daryti pagal tokį receptą iš Dansukker lankstinuko, tai skonis toli gražu nebuvo net panašus į florentinus
Savo mėgstamiausiame puslapyje štai ką radau. Na, pagal jūsų, mergaitės, aprašymus, ne visai tai, bet.. Turiu dar vieną receptą iš knygos apie šokoladą - deja, pamiršau, kas autorius
Šitas gana "tikroviškai" skamba.. Ir šitas. Jei ką, galėsiu išversti..
Šitas gana "tikroviškai" skamba.. Ir šitas. Jei ką, galėsiu išversti..
Vertimas nepakenktu... Nelabai man su ta anglu...
Dekui
Dekui
QUOTE(DinaR @ 2007 11 19, 12:20)
O kurio būtent Ar visų?