Įkraunama...
Įkraunama...

Florentinai

Sveikutės,

Savaitgalį atradome, kad Rimi parduotuvėse kepa labai skanius fliorentinius sausainius. Bent jau mums jie žymiai skanesni už kepamus "Iki". Pamaniau gal kuri receptą turite.. gal bandėte kapti? manau nesudėtinga ir namuose jų pasigaminti už priimtinesnę kainą, tik va receptuko reiktų mirksiukas.gif
Nekaltas pyragaitis prie kavos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikiausia: 28 gegužės 2006 - 15:38
man rodos, kad kazkur tikrai yra receptas, gal prie sausainiu..
Atsakyti
Rimi atsitiktinai nusipirkau florentinų (sezamo paplotėliai su džiovintais vaisiais) thumbup.gif Gal kas turi receptuką, ar moka juos gaminti?
Atsakyti
350 g rudojo cukraus
200 ml plakamos grietinėlės
40 g sviesto
25 g smulkintų graikinių riešutų
25 g maltų muskatų ir 50 g smulkintų džiovintų abrikosų.
Popieriniai sausainių kepimo indeliai

Išlydykite cukrų puode. Sudėkite grietinėlę bei sviestą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite graikinius riešutus, migdolus bei abrikosus. Supilstykite mišinį į popierinius indelius. Laikykite florentinus šaldytuve
Manau, rišutų- sėklų klausimu galima drąsiai eksperimentuoti biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
tai ar gaminot kas namie florentinus? aš štai kaip tik popiečio kavutei IKI nusipirkau jų ir užsimaniusi kaip pasigaminti ieškau recepto ax.gif
tik štai kramtydama žiūrinėju, čia vaisių nėra, tik sezamas, pjaustyti migdolai, saulėgrąžos ir ta skani, iki sudėtinių dalių neidentifikuota karamelė g.gif
aišku galima gi mixuoti su tomis sudėtinėmis dalimis, bet va man rūpi ar yra mūsų tarpe realios patirties su florentinų gamyba? prisipažinkit mirksiukas.gif
o gal kas bandėt tą Ciocios Polios receptuką? - ji įmetė jį, o neparašė ar gamino ar tik šiaip traukė iš kažkokių resursų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 12 liepos 2007 - 12:19
Na štai dar pati su savim pabendrausiu biggrin.gif
gal bus kam įdomu ką pavyko aptikti www platybėse apie florentinus:

nuo Renesanso laikų tradiciniai florentinai gaminami iš kepintų migdolų, cukraus, medaus ir sutirštinto pieno, puošiami šokoladu. Į „namų sąlygomis“ gaminamus florentinus kartais dedama ir miltų. Klasikinius migdolus galima pakeisti kad ir saulėgrąžomis, kitais riešutais ar džiovintais vaisiais.
Atsakyti
Ar kas gaminot florentinus?

Man teko daryti pagal tokį receptą iš Dansukker lankstinuko, tai skonis toli gražu nebuvo net panašus į florentinus schmoll.gif
Atsakyti
Savo mėgstamiausiame puslapyje štai ką radau. Na, pagal jūsų, mergaitės, aprašymus, ne visai tai, bet.. Turiu dar vieną receptą iš knygos apie šokoladą - deja, pamiršau, kas autorius blush2.gif
Šitas gana "tikroviškai" skamba.. Ir šitas. Jei ką, galėsiu išversti.. ax.gif
Atsakyti
Vertimas nepakenktu... biggrin.gif Nelabai man su ta anglu... blush-anim-cl.gif
Dekui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(DinaR @ 2007 11 19, 12:20)
Vertimas nepakenktu... biggrin.gif  Nelabai man su ta anglu... blush-anim-cl.gif
Dekui biggrin.gif

O kurio būtent ax.gif Ar visų? lotuliukas.gif
Atsakyti
Sitie labai gardziai atrodo, tai gal situos...
http://www.joyofbaki...lorentines.html
Dekui biggrin.gif ax.gif
Atsakyti