Riesutinis moliugas o gal cukinija. Tikslaus pavadinimo nezinau. Isore tamsiai zalia gruobleta,o vidus geltonas ;D
O riesutinis del to kad ragaujant (bent jau zalia)jauciamas riesutu prieskonis.
Gal teko kam nors ka nors is jo gaminti ???
Girdejau kad galima issikepti labai skanu pyraga tik nerandu tokio niekur...
Heloween'ui kepem moliugini pyraga. Tad manau, riesutis moliugas irgi tiktu. Pabandyk toki recepta:
250g moliugo minkstymo
30g mieliu
3 kiausiniai
0.5 st. pieno
0.5 st. cukraus
2 saukstai sviesto
3 stiklines miltu
migdolu drozliu, rasinu
EIGA:
mieles ismaisyti su keliais arbatiniais sauksteliais cukraus, supilti piena ir imaisyti sauksta miltu. palikti kad pakiltu.
Moliugo minkstyma supjaustyti gabaliukais, uzpilti 0.5 st. vandens ir troskinti 20-30min. Atvesusia mase pertrinti. Miltus, cukru, du kiausinio trynius, pakilusias mieles, istirpinta sviesta ismaisyti. Sudeti drozles, rasinas. Miltu deti tiek, kad neliptu prie ranku tesla. As dar palaikiau, kad tesla truputi pakiltu. Sukresk tesla i forma (as skarda isklojau sviestiniu popieriu). Pyrago virsu aptepk trynio plakiniu (gali cukraus siek tiek ideti).Kepk 190 laipsniu orkaiteje apie 1 val. (nors man iskepe per 25min gal todel, kad orkaite elektrine?).
Skanaus!!!
250g moliugo minkstymo
30g mieliu
3 kiausiniai
0.5 st. pieno
0.5 st. cukraus
2 saukstai sviesto
3 stiklines miltu
migdolu drozliu, rasinu
EIGA:
mieles ismaisyti su keliais arbatiniais sauksteliais cukraus, supilti piena ir imaisyti sauksta miltu. palikti kad pakiltu.
Moliugo minkstyma supjaustyti gabaliukais, uzpilti 0.5 st. vandens ir troskinti 20-30min. Atvesusia mase pertrinti. Miltus, cukru, du kiausinio trynius, pakilusias mieles, istirpinta sviesta ismaisyti. Sudeti drozles, rasinas. Miltu deti tiek, kad neliptu prie ranku tesla. As dar palaikiau, kad tesla truputi pakiltu. Sukresk tesla i forma (as skarda isklojau sviestiniu popieriu). Pyrago virsu aptepk trynio plakiniu (gali cukraus siek tiek ideti).Kepk 190 laipsniu orkaiteje apie 1 val. (nors man iskepe per 25min gal todel, kad orkaite elektrine?).
Skanaus!!!
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:
"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Skanaus!
P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą...
"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Skanaus!
P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą...
Pametesiu pora receptuku gali isbandyt, gal patiks
MOLIUGU KOSE
500g moliugu
2 saukstai sviesto
0,5 stikl. pieno
0,5 stikl. manu kruopu
1 saukstelis cukraus
druska
Moliugus smulkiai supjaustyti ir apvirt su nedaug vandens, atskiestam su pienu ir saukstu sviesto. Po to suberti manu kruopas, cukru, pasudyti ir uzbaigti virti ant nestiprios ugnies.
Valgyt su sviestu.
KEPTI MOLIUGAI
500g moliugu
2 saukstai sviesto
2 saukstai miltu
2 saukstai grietines
druska
Moliugus supjaustyti 4-5cm ilgio ir 1-2 cm storio gabaliukais. Pasudyti, pavolioti miltuose ir is isu pusiu apkepinti svieste. Paskui kishti orkaiten, kad baigtu kept.
Patitekti su grietine ar pomidoru padazu.
APKEPAI SU MOLIUGAIS
MOLIUGU APKEPAS SU GRYBAIS
500g moliugu
500g svieziu grybu
3 saukstai sviesto
2 saukstai dziuveseliu
2 kiausiniai
2-3 saukstai grietines
1 saukstelis kmynu
pipirai, druska
Moliugus supjaustyti ir isvirti pasudytame vandenyje. Isvirus isgriebti ir pertrinti.
Isvirtus ir supjaustytus grybus pakepinti svieste, iberus kmynu, pipiru, druskos.
Grybus, pertrinta moliuga ir kiausinius gerai sumaisyti, deti i riebalais istepta ir dziuveseliais isbarstyta keptuve ant virsaus dar apibarstyti dziuveseliu, apsalkstyt sviestu. Kepti orkaiteje 15-20 min
Patiekti su grietine.
MOLIUGU APKEPAS SU VARSKE
500g moliugu
250g varskes
0,5 stikl manu kruopu
1 stikl pienno
2 kiausiniai
100g razinu
2 saukkstai cukraus
2 saukstai sviesto
3 saukstai grietines
Moliugus supjaustytus nedideliais kubeliais kepti svieste. Iskeptus moliugus, varske, manu kruopas, kiausiniuss, nuplautas razinas, cukru, gerai ismaisyti, deti i riebalais istepta bleka, apslakstyti sviestu ir 15-20min kepti orkaiteje.
Niamnint su grietine.
SKANAUS
MOLIUGU KOSE
500g moliugu
2 saukstai sviesto
0,5 stikl. pieno
0,5 stikl. manu kruopu
1 saukstelis cukraus
druska
Moliugus smulkiai supjaustyti ir apvirt su nedaug vandens, atskiestam su pienu ir saukstu sviesto. Po to suberti manu kruopas, cukru, pasudyti ir uzbaigti virti ant nestiprios ugnies.
Valgyt su sviestu.
KEPTI MOLIUGAI
500g moliugu
2 saukstai sviesto
2 saukstai miltu
2 saukstai grietines
druska
Moliugus supjaustyti 4-5cm ilgio ir 1-2 cm storio gabaliukais. Pasudyti, pavolioti miltuose ir is isu pusiu apkepinti svieste. Paskui kishti orkaiten, kad baigtu kept.
Patitekti su grietine ar pomidoru padazu.
APKEPAI SU MOLIUGAIS
MOLIUGU APKEPAS SU GRYBAIS
500g moliugu
500g svieziu grybu
3 saukstai sviesto
2 saukstai dziuveseliu
2 kiausiniai
2-3 saukstai grietines
1 saukstelis kmynu
pipirai, druska
Moliugus supjaustyti ir isvirti pasudytame vandenyje. Isvirus isgriebti ir pertrinti.
Isvirtus ir supjaustytus grybus pakepinti svieste, iberus kmynu, pipiru, druskos.
Grybus, pertrinta moliuga ir kiausinius gerai sumaisyti, deti i riebalais istepta ir dziuveseliais isbarstyta keptuve ant virsaus dar apibarstyti dziuveseliu, apsalkstyt sviestu. Kepti orkaiteje 15-20 min
Patiekti su grietine.
MOLIUGU APKEPAS SU VARSKE
500g moliugu
250g varskes
0,5 stikl manu kruopu
1 stikl pienno
2 kiausiniai
100g razinu
2 saukkstai cukraus
2 saukstai sviesto
3 saukstai grietines
Moliugus supjaustytus nedideliais kubeliais kepti svieste. Iskeptus moliugus, varske, manu kruopas, kiausiniuss, nuplautas razinas, cukru, gerai ismaisyti, deti i riebalais istepta bleka, apslakstyti sviestu ir 15-20min kepti orkaiteje.
Niamnint su grietine.
SKANAUS
Marinuoti taip.
1 kg moliugo,
1 stikl. vyno acto,
1 saukstelis druskos,
imbiero,
po kelis zirnelius kvapiuju pipiru ir gvazdikeliu,
kelios kelendru seklos,
4 lauru lapeliai,
4 sakeles ciobreliu.
Moliuga supjaustyti vidutinio dydzio kubais, 4 min pavirti, isgriebti is vandens ir sudeti i stiklainius. Is 600 ml vandens ir prieskoniu isvirti marinata ir pilti ant moliugo. Stiklainius 30 min sterilizuoti 90` C temperaturoje. (cia sudejus i puoda su karstu vandeniu, o ne kaip nors ipatingai )
1 kg moliugo,
1 stikl. vyno acto,
1 saukstelis druskos,
imbiero,
po kelis zirnelius kvapiuju pipiru ir gvazdikeliu,
kelios kelendru seklos,
4 lauru lapeliai,
4 sakeles ciobreliu.
Moliuga supjaustyti vidutinio dydzio kubais, 4 min pavirti, isgriebti is vandens ir sudeti i stiklainius. Is 600 ml vandens ir prieskoniu isvirti marinata ir pilti ant moliugo. Stiklainius 30 min sterilizuoti 90` C temperaturoje. (cia sudejus i puoda su karstu vandeniu, o ne kaip nors ipatingai )
As labi megstu moliugu kose:
Moliugu gabalelius isverdam pasudytame vandenyje, isgriebiame, sutriname.
I moliugu tyre ipilam pieno, pakaitinam, idedam manu kruopu, druskos, cukraus pgl. skoni ir verdam. Kai isverda, imusam kiausini, kita ir greitai ismaisome. Kai kiausini sutraukia, kreciam i lekste, idedam sviesto ir skanaus.
Moliugu gabalelius isverdam pasudytame vandenyje, isgriebiame, sutriname.
I moliugu tyre ipilam pieno, pakaitinam, idedam manu kruopu, druskos, cukraus pgl. skoni ir verdam. Kai isverda, imusam kiausini, kita ir greitai ismaisome. Kai kiausini sutraukia, kreciam i lekste, idedam sviesto ir skanaus.
Kadangi man marinavimas gudi tundra, tai uzduosiu gana naivu klausima: stiklainius uzsukti paprastais dangteliai (tais atsukamais) ar tai, kuriuos reikia atidarineti su atidarytuvais?
QUOTE (ievalota @ 2004 09 16, 11:49) |
Kadangi man marinavimas gudi tundra, tai uzduosiu gana naivu klausima: stiklainius uzsukti paprastais dangteliai (tais atsukamais) ar tai, kuriuos reikia atidarineti su atidarytuvais? |
Zinoma gali uzsukamais, tik reikia patikrinti, kad nebutu parudije arba sulankstyti, nes praleis ora ir prades rugti. As pernai agurkus uzsukamais vakavau ir liuksiskai issilaike
Moliūgų apkepas
(maždaug 12 porcijų) Sudedamosios dalys
Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
½ šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
34 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti
Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 ml cukraus
3 kiaušiniai
½ šaukštelio cinamono
½ šaukštelio imbiero
1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.
2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 1 dl vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.
4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.
5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.
www.dansukker.lt
http://www.dansukker...tema=40&sprak=7
Papildyta @ [mergetime]1098884090[/mergetime]
Aš ruošiuos šitą kepti. Pamenu prieš du metus Rimi lankstinuke buvo labai skanus moliūgų pyrago receptas su pienu,o ne su grietinėle, bet labai panašus. KAdangi aną pamečiau, bandysiu šitą daryt per helovyną.
(maždaug 12 porcijų) Sudedamosios dalys
Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
½ šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
34 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti
Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 ml cukraus
3 kiaušiniai
½ šaukštelio cinamono
½ šaukštelio imbiero
1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.
2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 1 dl vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.
4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.
5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.
www.dansukker.lt
http://www.dansukker...tema=40&sprak=7
Papildyta @ [mergetime]1098884090[/mergetime]
Aš ruošiuos šitą kepti. Pamenu prieš du metus Rimi lankstinuke buvo labai skanus moliūgų pyrago receptas su pienu,o ne su grietinėle, bet labai panašus. KAdangi aną pamečiau, bandysiu šitą daryt per helovyną.
Bea, o kas yra kokosiniai makaronai ???
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 19:10)
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:
"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Skanaus!
P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą...
"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Skanaus!
P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą...
Kepiau šiandien šį pyragą, gaila bet ryt jis visas važiuos į šiukšlių konteinerį. Nepatiko nei man nei vyrui. Gal mano moliūgas kažkoks ne toks, gal mes nepratę prie tokių patiekalų . Bet kad tas pyragas kaip iš bulvių keptas plius dar saldus ir su razinom .
O jųs ar kepėt, ar patiko?
QUOTE(tusiukas8 @ 2005 08 22, 21:21)
Kepiau šiandien šį pyragą, gaila bet ryt jis visas važiuos į šiukšlių konteinerį. Nepatiko nei man nei vyrui. Gal mano moliūgas kažkoks ne toks, gal mes nepratę prie tokių patiekalų . Bet kad tas pyragas kaip iš bulvių keptas plius dar saldus ir su razinom .
O jųs ar kepėt, ar patiko?
O jųs ar kepėt, ar patiko?
Tu moliugu gi visokiu rusiu yra.Matyt, netinkama paemei.Kai kurie tikrai tvartu atsiduoda, nors skanus - tada reikia ko papildomo deti kvapui pakeisti. Esu virusi uogiene, bandziau su visokiom uogom maisyti, geriausiai pasiseke su bruknem ir juodais serbentais.As viriau is to, kur smarkiai geltona mesa.Esu ji ir troskinusi - apviriau vandeny, paskui grietineles pridejau.Valgem su mesa.
Kiti gi labiau tinka rauginti, marinuoti.Reikia paeksperimentuot.