As sioj temoj nerasiau iki siol, bet kadangi esu prisijaucianti kulinare, nusprendziau parasyti savo megstamiausiu salotu recepta
Reikes:
salotu (kaip paveikslelyje)
stambiai supjaustytu keliu pomidoru;
marinuotu kapareliu,
aliejaus,
druskos.
viska gerai ismaisom ir valgom
QUOTE(Lilajar @ 2006 10 06, 19:20)
As sioj temoj nerasiau iki siol, bet kadangi esu prisijaucianti kulinare, nusprendziau parasyti savo megstamiausiu salotu recepta
Reikes:
salotu (kaip paveikslelyje)
stambiai supjaustytu keliu pomidoru;
marinuotu kapareliu,
aliejaus,
druskos.
viska gerai ismaisom ir valgom
Reikes:
salotu (kaip paveikslelyje)
stambiai supjaustytu keliu pomidoru;
marinuotu kapareliu,
aliejaus,
druskos.
viska gerai ismaisom ir valgom
o cia ne "kres" salotos jei sitos, tai man jos labai savotiskos sakyciau. tokios astriai-karcios...
QUOTE(lanaa @ 2006 10 10, 13:17)
o cia ne "kres" salotos jei sitos, tai man jos labai savotiskos sakyciau. tokios astriai-karcios...
Nezinau kaip jos lietuviskai vadinasi, nes pirkineju tik Briuselyje. Bet zinau, kad Maksimoje tikrai yra, nes siomis salotomis ir mano vyras "uzsikrete", jam irgi labai skanu. Del to tik paveiksliuka ir idejau, sorry...
QUOTE(Nerytė @ 2006 10 02, 13:28)
o buna ir rugsciai ar suriai marinuoti kukuruzai?
Buna saldus ir nesaldus konservuoti kukuruzai Nesaldus su druskyte konservuoti
Vakar dariau super salotas "Mazyte mano" vadinas. Gan greitai paruošiamos ir yra labai labai skanios! Tiek daug pridariau, o šiandien nei lašo neliko
Reikes:
* Pekino kopusto (šiaudeliais supjaustyto)
* Šviežio agurko (gan didokais kubeliais supjaustyto)
* Poros nedidelių pomidorų (irgi kubeliais)
* Fermentinio sūrio (tokiais pačiais kubeliais)
* Kumpio (----"----)
* Nedidelės raudonos paprikos (----"----)
* Majonezo ir grietinėlės padažo.
Pabandykit. Pirštukus apsilaižysit
Reikes:
* Pekino kopusto (šiaudeliais supjaustyto)
* Šviežio agurko (gan didokais kubeliais supjaustyto)
* Poros nedidelių pomidorų (irgi kubeliais)
* Fermentinio sūrio (tokiais pačiais kubeliais)
* Kumpio (----"----)
* Nedidelės raudonos paprikos (----"----)
* Majonezo ir grietinėlės padažo.
Pabandykit. Pirštukus apsilaižysit
Perskaiciau visa temele, bet tokios misraines neradau, ji tikrai labai skani, bet ir soti taipogi, todel darau tik ziema :
1 kg pievagrybiu isverdam pasudytam vandeny (apie 15 min) ir supjaustom kubeliais
0.5 kg pupeliu uzpilam vandeniu, palaikom 2-3 val. ir taip pat isverdam pasudytam vandeny
2-3 svogunus (smulkiai pjaustytus) ir 2-3 morkas (tarkuotas) iskepam (svarbu nepadaugint aliejaus)
Pievagrybius , pupeles ir svogunu-morku misini sukreciam i viena inda, pridedam vegetos prieskoniu pagal skoni (nors ir kaip keista, bet cia butent vegeta tinka...) ir Helman majonezo
tikrai labai skanu
Papildyta:
ir dar viena skani :
kubeliais kepta duona
pasmulkinti garikiski riesutai
fermentinio surio kubeliai
konserv. kukuruzai
zalia morka tarkuotaper smulkia tarka suriui
cesnakas
Helmans majonezas
p.s. majoneza deti pries patiekiant, kad neprisigertu i duona
tikrai skanu - pabandykit
Papildyta:
ai dar atsiminiau, tokia uztepele ant skrudintos bandeles:
200 g riebios varskes issukti su 3-4 saukstais Helmans majonezo
susmulkinti 4 kietai virti kiausiniai
sprindis smulkiai supjaustyto poro (supjauscius pora reiktu ji apibarstyt druska ir pamaigyti, tuomet jis nebus toks astrus...nezinau ar cia aiskiai parasiau )
viska sumaisom, jei truksta dadedam dar majonezo
as dar pasilieku ziupsneli pjaustytu poru (zalesniu) papuosimui...
labai papuosia stala
1 kg pievagrybiu isverdam pasudytam vandeny (apie 15 min) ir supjaustom kubeliais
0.5 kg pupeliu uzpilam vandeniu, palaikom 2-3 val. ir taip pat isverdam pasudytam vandeny
2-3 svogunus (smulkiai pjaustytus) ir 2-3 morkas (tarkuotas) iskepam (svarbu nepadaugint aliejaus)
Pievagrybius , pupeles ir svogunu-morku misini sukreciam i viena inda, pridedam vegetos prieskoniu pagal skoni (nors ir kaip keista, bet cia butent vegeta tinka...) ir Helman majonezo
tikrai labai skanu
Papildyta:
ir dar viena skani :
kubeliais kepta duona
pasmulkinti garikiski riesutai
fermentinio surio kubeliai
konserv. kukuruzai
zalia morka tarkuotaper smulkia tarka suriui
cesnakas
Helmans majonezas
p.s. majoneza deti pries patiekiant, kad neprisigertu i duona
tikrai skanu - pabandykit
Papildyta:
ai dar atsiminiau, tokia uztepele ant skrudintos bandeles:
200 g riebios varskes issukti su 3-4 saukstais Helmans majonezo
susmulkinti 4 kietai virti kiausiniai
sprindis smulkiai supjaustyto poro (supjauscius pora reiktu ji apibarstyt druska ir pamaigyti, tuomet jis nebus toks astrus...nezinau ar cia aiskiai parasiau )
viska sumaisom, jei truksta dadedam dar majonezo
as dar pasilieku ziupsneli pjaustytu poru (zalesniu) papuosimui...
labai papuosia stala
Parašysiu ir aš keletą receptukų
1. K.PRUNSKIENĖS SALOTOS (nusižiūrėtos per TV ):
Kalmarai (kalmarus išvirti ir supjaustyti; kas nemėgsta,gali naudoti krabų lazdeles)
Konservuoti žirneliai
Fermentinis sūris
Obuolys
Poras
Petražolės
Majonezas
2. BUŠO SALOTOS:
Brokoliai
Morkos
Agurkai (švieži)
Pomidorai
Švieži pievagrybiai
Porai
Daug krapų, petražolių, salierų lapų (turi būti labai žalia
Majonezas
3. SALOTOS SU TUNU:
Virti ryžiai
Tunas konservuotas aliejuje
Smulkinti graikiški riešutai
Majonezas arba alyvuogių aliejus (pagal skonį )
4. SALOTOS "PAVASARIS":
Virti ryžiai
Šviežias agurkas
Pomidorai
Konservuoti kukurūzai
Paprika
Krapai ir petražolės
Majonezas
5. GAIVIOSIOS SALOTOS:
Virtos morkos
Švieži agurkai
Pomidorai
Kumpinė dešra
Fermentinis sūris
Majonezas
Viską pjaustyti šiaudeliais ir į salotinę dėti sluoksniais.
6. MILANO SALOTOS:
Makaronai
Virtas kumpis
Fermentinis sūris
Marinuoti agurkėliai
Pomidorai
Svogūnas
Majonezas
Makaronus išvirti, kumpį, sūrį, agurkus, pomidorus supjaustyti kubeliais, svogūną pusžiedžiais.
7. ŠEFO SALOTOS:
Salotų lapai (apšlakstyti citrinos sultimis)
Pomidorai
Fermentinis sūris
Kumpis (man skaniausia su "Panevėžio file")
Konservuoti kukurūzai
Petražolės
Majonezas
Garstyčios (majonezą sumaišyti su garstyčiomis)
8. TIEMS, KAS MĖGSTA GAIVIAS SALOTAS (labai tinka kaip garnyras prie mėsos ar vištienos):
Žalias kopūstas
Žalia morka
Šviežias agurkas
Pomidorai
Įvairių spalvų paprikos
Aliejus
Actas (kas nemėgsta- tinka citrinos sultys)
Kopūstą supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka, paprikas- šiaudeliais. Agurką ir pomidorus- kaip kam patinka Viską sumaisyti padažu, padarytu iš aliejaus, acto, prieskonių, druskos, pipirų.
Čia surašiau tas salotas kurios pas mus namuose daromos dažniausiai Dar labai mėgstamos yra salotos su vištiena, bet jų receptukų čia ir taip jau prirašyta įvairių įvairiausių
Skanaus
1. K.PRUNSKIENĖS SALOTOS (nusižiūrėtos per TV ):
Kalmarai (kalmarus išvirti ir supjaustyti; kas nemėgsta,gali naudoti krabų lazdeles)
Konservuoti žirneliai
Fermentinis sūris
Obuolys
Poras
Petražolės
Majonezas
2. BUŠO SALOTOS:
Brokoliai
Morkos
Agurkai (švieži)
Pomidorai
Švieži pievagrybiai
Porai
Daug krapų, petražolių, salierų lapų (turi būti labai žalia
Majonezas
3. SALOTOS SU TUNU:
Virti ryžiai
Tunas konservuotas aliejuje
Smulkinti graikiški riešutai
Majonezas arba alyvuogių aliejus (pagal skonį )
4. SALOTOS "PAVASARIS":
Virti ryžiai
Šviežias agurkas
Pomidorai
Konservuoti kukurūzai
Paprika
Krapai ir petražolės
Majonezas
5. GAIVIOSIOS SALOTOS:
Virtos morkos
Švieži agurkai
Pomidorai
Kumpinė dešra
Fermentinis sūris
Majonezas
Viską pjaustyti šiaudeliais ir į salotinę dėti sluoksniais.
6. MILANO SALOTOS:
Makaronai
Virtas kumpis
Fermentinis sūris
Marinuoti agurkėliai
Pomidorai
Svogūnas
Majonezas
Makaronus išvirti, kumpį, sūrį, agurkus, pomidorus supjaustyti kubeliais, svogūną pusžiedžiais.
7. ŠEFO SALOTOS:
Salotų lapai (apšlakstyti citrinos sultimis)
Pomidorai
Fermentinis sūris
Kumpis (man skaniausia su "Panevėžio file")
Konservuoti kukurūzai
Petražolės
Majonezas
Garstyčios (majonezą sumaišyti su garstyčiomis)
8. TIEMS, KAS MĖGSTA GAIVIAS SALOTAS (labai tinka kaip garnyras prie mėsos ar vištienos):
Žalias kopūstas
Žalia morka
Šviežias agurkas
Pomidorai
Įvairių spalvų paprikos
Aliejus
Actas (kas nemėgsta- tinka citrinos sultys)
Kopūstą supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka, paprikas- šiaudeliais. Agurką ir pomidorus- kaip kam patinka Viską sumaisyti padažu, padarytu iš aliejaus, acto, prieskonių, druskos, pipirų.
Čia surašiau tas salotas kurios pas mus namuose daromos dažniausiai Dar labai mėgstamos yra salotos su vištiena, bet jų receptukų čia ir taip jau prirašyta įvairių įvairiausių
Skanaus
Pomidorai su medaus užpilu
net "plastikiniai" pomidorai tampa tikru skanėstu .
receptas iš kuking.net
1 kg pomidorų
Užpilui
0.5 st. aliejaus
mažiau nei pusė st. baltojo vyno acto
1 šaukštelis druskos
2 v. šaukštai medaus
česnakų
švieži ar džiovinti bazilikai, mėtos, petražolės
Supjaustyti pomidorus. Užpilo ingredientus suplakti, užpilti pomidorus. Juos palaikyti maždaug 45-60 min šaldytuve.
Skanaus
net "plastikiniai" pomidorai tampa tikru skanėstu .
receptas iš kuking.net
1 kg pomidorų
Užpilui
0.5 st. aliejaus
mažiau nei pusė st. baltojo vyno acto
1 šaukštelis druskos
2 v. šaukštai medaus
česnakų
švieži ar džiovinti bazilikai, mėtos, petražolės
Supjaustyti pomidorus. Užpilo ingredientus suplakti, užpilti pomidorus. Juos palaikyti maždaug 45-60 min šaldytuve.
Skanaus
O gal kas zino kaip vistiena sitoms salotos reiketu paruost... Ji ten tokia saldziarugste, bet lyg ir su sojos padazu daryta...
Rytietiskos salotos su vistiena
Rytietiskos salotos su vistiena
Labai paprastos. Skanios ir vienos, ir kaip garnyras
Konservuoti zirneliai;
Kubeliais pjaustytas agurkas (sviezias);
Smulkiai pjaustytas svogunas;
Majonezas;
Druska ir pipirai.
__________________________________________________
Viska sudedam i grazu inda ir su meile ismaisom...
SKANAUS!!!
Konservuoti zirneliai;
Kubeliais pjaustytas agurkas (sviezias);
Smulkiai pjaustytas svogunas;
Majonezas;
Druska ir pipirai.
__________________________________________________
Viska sudedam i grazu inda ir su meile ismaisom...
SKANAUS!!!
as kelios dienos is eiles, kol atsibos darau tokias salotas:
Ivairiu salotu lapu ( as dedu triju rusiu:nezinau kaip tiksliai vadinasi as vadinu taip: paprastos lapines, guzines ir tokios violetines ), sviezias agurkas, tarkuotas suris zviezi svogunu laiskai, krapai ir pasudtyta lasisa su medaus ir citrinos marinatu, o padaza tai perkuosi gatava cezario salotu padazas.
salotu lapus suplesau, agurka supjaustau riekutem, suplesau lasisa, supjaustau smulkiai svogunu laiskus ir tik suplesau krapus, uzbarsatu tarkuotu suriu, uzpilu padazu ir skanaus, valgau tai su prancuziskom bandeles, nu apsivalgyti galiu ir ne tiek jau daug kaloriju pamirsau prirasyti, kad nedetumet daug lasisos tik truputi del skonio, nes kai as dejau daug, tai man nelabai skanu buvo
Ivairiu salotu lapu ( as dedu triju rusiu:nezinau kaip tiksliai vadinasi as vadinu taip: paprastos lapines, guzines ir tokios violetines ), sviezias agurkas, tarkuotas suris zviezi svogunu laiskai, krapai ir pasudtyta lasisa su medaus ir citrinos marinatu, o padaza tai perkuosi gatava cezario salotu padazas.
salotu lapus suplesau, agurka supjaustau riekutem, suplesau lasisa, supjaustau smulkiai svogunu laiskus ir tik suplesau krapus, uzbarsatu tarkuotu suriu, uzpilu padazu ir skanaus, valgau tai su prancuziskom bandeles, nu apsivalgyti galiu ir ne tiek jau daug kaloriju pamirsau prirasyti, kad nedetumet daug lasisos tik truputi del skonio, nes kai as dejau daug, tai man nelabai skanu buvo