Savaitgalį keptas šokoladinis-karamelinis Beatos tortas pagal
http://skanusgyvenim...q=beatos tortas
Su puošimu pas mane ne kas
Sveikos kepejeles 4u.gif . Gal jus man patartumete, ka daryt, kad kai iskepa pyragas, ji isemus is orkaites nesukristu. Jau isbandziau atrodo visaip, ir temperatura didesne, mazesne, ir bandziau is karto is orkaites netraukt, truputi palaikyt, ir bandziau is karto isimt, kaip baigia kepti. Nu, neiseina niekaip ir viskas. Dar sakyciau, kad kepant nekiltu, bet iskyla net labai, buna didziulis, grazus. Tik istraukiu pokst ir pasidaro kaip smige. Jatau, kaip nervina negaliu verysad.gif
QUOTE(GUTA @ 2011 09 15, 17:40)
Sveikos kepejeles 4u.gif . Gal jus man patartumete, ka daryt, kad kai iskepa pyragas, ji isemus is orkaites nesukristu. Jau isbandziau atrodo visaip, ir temperatura didesne, mazesne, ir bandziau is karto is orkaites netraukt, truputi palaikyt, ir bandziau is karto isimt, kaip baigia kepti. Nu, neiseina niekaip ir viskas. Dar sakyciau, kad kepant nekiltu, bet iskyla net labai, buna didziulis, grazus. Tik istraukiu pokst ir pasidaro kaip smige. Jatau, kaip nervina negaliu verysad.gif
gal miltu per mazai?dadekite pora saukstu,ir ziurekite kas gausis nezinau,tpfiu triskart,bet man taip nera nutike(orkaites jokiu budu nedarinekite)
QUOTE(GUTA @ 2011 09 15, 16:40)
Sveikos kepejeles 4u.gif
bet tai nebutina per kelias temas to paties klausineti
Mano elektrine orkaite, visada kepu nustacius kad kaistu ir virsus ir apacia, be ventiliatoriaus. Gal bandyt, kad tik apacia nustatyt? Kaip jus kepat?
Papildyta:
O kodel negalima? Kas nors blogai tame? Noriu isgirst keliu merginu, kurios patyre kepejos, nuomones.
Papildyta:
QUOTE(KibirVibir @ 2011 09 15, 17:57)
bet tai nebutina per kelias temas to paties klausineti
O kodel negalima? Kas nors blogai tame? Noriu isgirst keliu merginu, kurios patyre kepejos, nuomones.
QUOTE(GUTA @ 2011 09 15, 18:00)
Mano elektrine orkaite, visada kepu nustacius kad kaistu ir virsus ir apacia, be ventiliatoriaus. Gal bandyt, kad tik apacia nustatyt? Kaip jus kepat?
Papildyta:
O kodel negalima? Kas nors blogai tame? Noriu isgirst keliu merginu, kurios patyre kepejos, nuomones.
Papildyta:
O kodel negalima? Kas nors blogai tame? Noriu isgirst keliu merginu, kurios patyre kepejos, nuomones.
manau nieko blogo, kai zmogui beda tai reik padet
nesu l. patyrusi kepeja, bet patyrusi tokius nepasisekimus su nauja orkaite zinau ka reiskia ziuret kaip graziai iskyla, ruduoja o po to sminga ir taip 1, 2 3 kart...
Man ir sake-keisk temperatura, ilgink kepimo laika, del zemyn (as kepdavau per viduri) gal realiausias manau dadet miltu, bet dabar kepu atskirais biskvitais, taip bent jau garantuota Cia reik atidirbti su savo orkaite, nieks ir nepatars kame reikalas, deja.
QUOTE(ramune.v @ 2011 09 15, 23:39)
manau nieko blogo, kai zmogui beda tai reik padet
nesu l. patyrusi kepeja, bet patyrusi tokius nepasisekimus su nauja orkaite zinau ka reiskia ziuret kaip graziai iskyla, ruduoja o po to sminga ir taip 1, 2 3 kart...
Man ir sake-keisk temperatura, ilgink kepimo laika, del zemyn (as kepdavau per viduri) gal realiausias manau dadet miltu, bet dabar kepu atskirais biskvitais, taip bent jau garantuota Cia reik atidirbti su savo orkaite, nieks ir nepatars kame reikalas, deja.
nesu l. patyrusi kepeja, bet patyrusi tokius nepasisekimus su nauja orkaite zinau ka reiskia ziuret kaip graziai iskyla, ruduoja o po to sminga ir taip 1, 2 3 kart...
Man ir sake-keisk temperatura, ilgink kepimo laika, del zemyn (as kepdavau per viduri) gal realiausias manau dadet miltu, bet dabar kepu atskirais biskvitais, taip bent jau garantuota Cia reik atidirbti su savo orkaite, nieks ir nepatars kame reikalas, deja.
Tikriausiai, nes savo senoj dujinej, tai taip gerai visada iseidavo, o dabar tai net noras dingo ka nors ir kept, tik produktus gadinu ir tiek .
Vivir ir Iwonos pyragai labai skaniai atrodo, noresiu isbandyti
mano paskutinis kokosinis bananu ir obuoliu pyragas
dejau viska ka megstu ir kas namie, pakankamai purus ir dregnas
skaniai "lendantis"
mano paskutinis kokosinis bananu ir obuoliu pyragas
dejau viska ka megstu ir kas namie, pakankamai purus ir dregnas
skaniai "lendantis"
paskutinis kepinys, na labai skanus ir jau ne karta keptas
Varškės pyragas Draugystė
Mums reikės:
Tešlai:
180 g sviesto
150 g margarino
600 - 650 g miltų
170 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
100 g tirštos uogienės, džemo
500 g varškės
80 g cukraus
2 valg. š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių
Gaminame. Varškės pyragas Draugystė
Minkštas sviestas ir margarinas gerai ištrinami su cukrumi. Įmušami kiaušiniai., sudedama grietinė ir vėl gerai išmaišoma. Palaipsniui suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais. Viskas gerai išmaišoma, išminkoma minkšta tešla. Paruošta tešla padalijama į dvi dalis. Iš vienos tešlos dalies iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio, 23x35 cm dydžio lakštas. Į kepimo formą išteptą sviestu, įklojamas tešlos lakštas ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 7-8 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai)
Neišimant iš kepimo formos, lakštas pilnai atvėsinamas.
Paruošiamas įdaras: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Į varškę suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, sudedami du kiaušinių tryniai ir trinama, kol varškės masė tampa vientisa, nelieka varškės grūdelių (labai greita ir patogu naudojant blenderį). Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į varškės masę.
Atvėsęs tešlos lakštas aptepamas uogiene ar džemu.Toliau supilamas ir tolygiai paskirstomas varškės įdarasIš likusios tešlos iškočiojamas lakštas ir juo uždengiamas varškės pyragas. Aptepama kiaušinio tryniu, šakute nupiešiamos "grotelės" ir dedama į orkaitę. Kepama 130-150 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.
Varškės pyragas Draugystė
Mums reikės:
Tešlai:
180 g sviesto
150 g margarino
600 - 650 g miltų
170 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
100 g tirštos uogienės, džemo
500 g varškės
80 g cukraus
2 valg. š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių
Gaminame. Varškės pyragas Draugystė
Minkštas sviestas ir margarinas gerai ištrinami su cukrumi. Įmušami kiaušiniai., sudedama grietinė ir vėl gerai išmaišoma. Palaipsniui suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais. Viskas gerai išmaišoma, išminkoma minkšta tešla. Paruošta tešla padalijama į dvi dalis. Iš vienos tešlos dalies iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio, 23x35 cm dydžio lakštas. Į kepimo formą išteptą sviestu, įklojamas tešlos lakštas ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 7-8 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai)
Neišimant iš kepimo formos, lakštas pilnai atvėsinamas.
Paruošiamas įdaras: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Į varškę suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, sudedami du kiaušinių tryniai ir trinama, kol varškės masė tampa vientisa, nelieka varškės grūdelių (labai greita ir patogu naudojant blenderį). Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į varškės masę.
Atvėsęs tešlos lakštas aptepamas uogiene ar džemu.Toliau supilamas ir tolygiai paskirstomas varškės įdarasIš likusios tešlos iškočiojamas lakštas ir juo uždengiamas varškės pyragas. Aptepama kiaušinio tryniu, šakute nupiešiamos "grotelės" ir dedama į orkaitę. Kepama 130-150 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.
kepiau morkų pyragą, bet rodos nesėkmingai, gavosi kažkoks neiškepęs