QUOTE(Juodai @ 2014 12 12, 08:16)
Dėl satlviršio aukščio - pas mane saloj 95cm, kitoj daly - 94cm. Aš esu 165cm ūgio. Man gerai. Žinoma, kažką maišyt aukštesniam dubeny 95cm jau gal kiek aukštokas, tačiau sriubai maišyti puode netrukdo ir visa kita - pjaustyt, kočiot ir t.t. - patogu
.
Kiek matau čia aukštaūgės pergyvena dėl +-2cm
. Manau, kad be reikalo. Geriau jau kiek aukščiau, nei per žemai - grynai dėl nugaros
. 91cm - tai nėra aukščiau, tokios jau standartiškai eina virtuvės. Pagal ergonomiką, stalviršis turi būti 10-15cm žemiau nuo sulenktos alkūnės. Kaip matot, net 5cm skirtumas galimas ir neturėtų dėl to būti nepatogu
.
Buvaujau rašius n kartų - mano baldininkas sakė, kad skandinavuose prašo gaminti virtuves su stalviršiu 1m aukštyje - kad tik nereiktų nė trupučio susilenkt, labai saugo nugaras
.
Jau radau Jūsų virtuvės aukštį lyg tai ketvirtoj temoj
Tas "aukščiau" dabar apie kokius 96cm iki būsimo palangės-stalviršio viršaus gausis. Bet grindys dar nedėtos, tai kažkiek pakils. Gal kas žinot kiek?
Bet kai radau Jūsų ūgį ir stalviršio aukštį, tai kažkaip nurimau, kad ir aš nepasiusiu jei kokie 93 vietoj planuotų 90-91 gausis
O aukštesnės būtent dėl truputį paliegusios nugaros ir norėjau
Jei jau kažką bais nepatogu bus paminkyt (nors nelabai aš tai darau), Nu pasinešiu iki valgomojo stalo