QUOTE(Markata @ 2015 04 12, 16:35)
Reiks pasidometi, jei ka dar sakiau bandysiu su heparinu, gal pas mane tik tas AFS, nes vaikelis kaip ir vystesi pagal laika, tik ta sirdute pavedinejo. Be to ir paskutini karta turejau zaibini persileidima.
Knygoje imunologines problemos suskirstytos i 5 kategorijas. Vienais atvejais net nebuna kibimo, kitais nustoja vystytis labai anksti, dar kitais buna zaibiniai persileidimai, dar vienu atveju vaisius nustoja vystytis tarp 8-10sav. Kiek perskaiciau knygos, tai imunologines problemos paplite labiau nei galvojama. Daznai imunologines problemos eina kartu su kitomis ligomis.
Ir apskritai negalejimas pastoti ar isnesioti vaikucio tai tik viena imunologonio sutrikimo pasekme. Esant imuniteto disbalansui priklausomai nuo to, kuri imuniteto dalis sutrikusi, veliau issivysto riaumatoidinis artritas, 2 tipo diabetas, sistemine vilklige, problemos su kraujo kresejimu (didele rizika ivykti insultui, tromboembolijai) ir t.t.
Nusipirk knyga, perskaityk, suprasi kaip viskas veikia. O tada nuspresit ar reiketu pasidaryti imunologinius tyrimus, ar ne
QUOTE(Violeta* @ 2015 04 13, 08:54)
*Sudominai tuo leidiniu, bet bėda, kad jau tos techninės ar medicinės terminijos angliškai nekertu...
**o jai galit priminkit kokia jūsų perisleidimų dinamika ir anamnezė yra?
***aš pati nežinau ar turiu imunologinių bėdų. bet esu alergiška, o tai kelia prielaidų, kad imunitetas yra užaukštintas, kita vertus kiek čia sm domėjaus, su imunolologinm bėdom nuo ipat pradžių bėda...kai neina pastot ir išnešiot, o kai su vienu sėkmingu neštumu esi, o kiti nelaimingai klostosi - jau prielaida AFS'ui.
visgi kol kas save sieju su afs...ta alergija mano sezoninė ir nėr tokia jau išreikšta, apsieinu net be vaistų.
****..o persileidimas prasidėjo savaitgalį...
*Patys terminai nera didele problema. Nera ju labai jau daug. Viena kita zodeli issiversti reiktu, ar vietomis siek tiek labiau pagalvoti, bet knyga lengvai skaitosi.
**Buvau pastojusi is viso 6 kartus. Tik antras nestumas pasibaige sekmingai - auginu 2,5metu sunu. Pirma ir antra nestumus skiria apie 7metai. Po sunaus per 1,5metu buvo 4 persileidimai. Pirmas nestumas buvo neplanuotas, tada mano ir mmm buvo nereguliarios. Kai jau nebesulaukiau ju ilgokai, pasidariau NT ir jis rode antra neryskia juostele. Taciau po savaites pradejau kraujuoti. Tai nzn tiksliai kiek laiko tada buvo ir esu linkusi nurasyti si nestuma gamtos klaidai (kodel, siek tiek paaiskinsiu zemiau). Su sunum pastojau lengvai. Pirmam trimestre patepliodavo vis kas kelios dienos, nestumo pabaigoje buvo siek tiek virs normos pakile kepenu fermentai, bet cholestaze neisibegejo. Pagimdziau pora dienu anksciau termino. Gimdymas komplikuotas - krito toniukai, vandenys buvo zali. Po sunaus seke 4 persileidimai. Visu situ persileidimu dinamika vienoda: HCG nustoja augti apie 14DPO (plius minus pora dieneliu), kraujuoti pradedavau tarp 4,5-5,5sav priklausomai nuo HCG kiekio. Auksciausiai HCG tada buvo pasiekes apie 350mIu. Tepliojimai, spazmai buvo nesekmingu nestumu palydovai.
Po 5 nestumo ligonine dare tyrimus, bet nerado priezasties. Pabandem dar karteli, deja ir 6 nestumas pasibaige taip kaip ir visi nesekmingi nestumai. Knygoje Dr. Beer teigia, kad nenustacius pasikartojanciu persileidimu priezasties ir toliau ivykstant persileidimams, dazniausiai su tuo yra susije imunologines problemos.
***Taip, su imuniteto sutrikimu problemos dazniausiai buna nuo pat pradziu. Todel ir as galvojau, kad pas mane vargiai ar gali buti problemu su imunitetu jeigu turiu sunu. Taciau buna atveju kuomet moteris nebegali pastoti/isnesioti vaikucio po pirmojo sekmingo nestumo. Tokiu atveju su imunitetu ivyksta panasi situacija kaip ir su Rh- atveju - pilnai ivykes nestumas "ijungia" imunine sistema. Si moteru kategorija knygoje turi savo pavadinima "Olimpic team" - sunkiausias gydomas atvejis
Auksciau siek tiek aprasiau savo sekminga nestuma ir gimdyma. Tos mano nestumo ir gimdymo problemos (nepaaiskintas tepliojimas, cholestazes pozymiai, krite toniukai, zali vandenys) galejo buti del suaktyvejusio imuniteto (rasau galejo, nes kolkas tyrimu dar nepasidariau ir negaliu teigti taip). Apie sias problemas raso knygoje. Po nestumo "uzsivede" mano imunitetas nes sustiprejo alergija, PKS, pasikartoja persileidimai su vienoda dinamika.
Violeta, pas tave vis hematomos dideles buvo jei gerai pamenu. Knygoje parasyta, kad suaktyvejes imunitetas itakoja ir hematomu atsiradima. Daznai AFS eina kartu su imunologinem problemom.
As prasyciau scano artimiausio metu paziureti kaip ten kas atrodo. Iki mmm nelaukciau.
Man su kiekvienu nestumu persileidimas vis skausmingesnis buna
Paskutinis P buvo pries pora sav