Gal kas žinote "Hermano"receptuką?Na kurį reikia auginti,maitinti ir draugui duoti??? labai noriu šio pyrago.
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 12, 00:03)
O kur jus tu " glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu" gaunate?
Maximoj prie uogienių mačiau. Jų nedėjau, nes labai man jos neskanios
Džiovintų vaisių dėjau: daug ananasų, vyšnių, papajų, guavų, braškių, slyvų, razinų, obuolių, abrikosų, bananų, svarainių. Juos gražiai susluoksniavau stiklainyje, užpyliau 0,75l svarainių trauktinės. Brendis man nepatinka, o romas kanda kišenei Laikiau apie 2 savaites. O kaip skaniai išbrinko... Vakar jau ruošiau tešlą, sukrėčiau nuvarvintus vaisius ir... kepiau
O aromatas nuo tų vaisių iš trauktinės...
Kur jūs laikot tą pyragą? Įkišau į spintelę, bet kambary 26 laipsniai Bijau, kad nesugestų iki Kalėdų. Bet pagunda paragauti yra... Taip gražiai atrodo ir kvepia
QUOTE(Goldy @ 2005 12 12, 00:07)
Gal kas žinote "Hermano"receptuką?Na kurį reikia auginti,maitinti ir draugui duoti??? labai noriu šio pyrago.
1 stikline pieno,1 stikline miltu,1 stikline cukraus .Viska sumaišyti ir pamaišant laikyti 5 dienas.Laikyti stikliniame inde. Kiekvieną dieną pamaišyti.Po to dadėti vėl visko tiek pat ir vėl laikyti 2-3 dienas.kasdien pamaišome.Prieš kepant padalinti į 3 dalis (1 vaikas draugui,kitas sau,kitas kepti) Į kepimui skirtą dalį dėti:
3 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų ,0,5 stiklinės aliejaus,šaukštelis vanilinio cukraus, šaukštelis kepimo miltelių.
Galima pridėti razinų,riešutų, įvairių džiovintų vaisių.
Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
QUOTE(Čika @ 2005 12 11, 23:51)
Kur jūs laikot tą pyragą? Įkišau į spintelę, bet kambary 26 laipsniai Bijau, kad nesugestų iki Kalėdų. Bet pagunda paragauti yra... Taip gražiai atrodo ir kvepia
Va čia ir man klausimas kyla... Iškepė tas skanuolis, namai visą naktį kvepėjo Reikia sugalvoti, kur čia jį padėjus, kad maniškis nesukramsnotų iki Kalėdų Ir dar klausimėlis - ar išepęs pyragas turi būti toks kietokas palietus? Nepatikėsit, bet neragavau, nes bijau, kad taip patiks ir tada tikrai nieko neliks
QUOTE(Liu @ 2005 12 12, 08:17)
Va čia ir man klausimas kyla... Iškepė tas skanuolis, namai visą naktį kvepėjo Reikia sugalvoti, kur čia jį padėjus, kad maniškis nesukramsnotų iki Kalėdų Ir dar klausimėlis - ar išepęs pyragas turi būti toks kietokas palietus? Nepatikėsit, bet neragavau, nes bijau, kad taip patiks ir tada tikrai nieko neliks
Kur padeti, kai tiek daug grėsmių dėl suvalgymo:) nežinau, bet dėl kietumo, tai ir mano pyragai kietoki palietus, tačiau, kai vieną prapjovėm, tai viduje tikrai minkšta ir labai skanu buvo:)
Beje šį savaitgalį pabandžaiu Panettone pyrago receptą - ačiū, tai, kuri pasidalino.Jis visiškai kitoks negu, kad šis kalėdinis, nes sudėty yra mielių, bet irgi labai skanus ir padėtas laukia Kalėdų
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 11, 23:03)
O kur jus tu " glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu" gaunate?
QUOTE(Čika @ 2005 12 11, 23:51)
Džiovintų vaisių dėjau: daug ananasų, vyšnių, papajų, guavų, braškių, slyvų, razinų, obuolių, abrikosų, bananų, svarainių.
Aš irgi džiovintų vyšnių idėjau Jos tokios nelabai saldžios, tai labai gera atsvara visiems kitiems saldiems vaisiams gaunasi
QUOTE(Džinė @ 2005 12 12, 15:31)
o kuriam puslapį tas receptukas Daivos pyrado... prašau... ir...
Labas kokia aš nemandagi
Labas kokia aš nemandagi
daivajos receptas:
Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Labai ačiū tau Velniukšte
O kas tas rudasis cukrus???
O kas tas rudasis cukrus???
QUOTE(Dacor @ 2005 12 12, 08:15)
1 stikline pieno,1 stikline miltu,1 stikline cukraus .Viska sumaišyti ir pamaišant laikyti 5 dienas.Laikyti stikliniame inde. Kiekvieną dieną pamaišyti.Po to dadėti vėl visko tiek pat ir vėl laikyti 2-3 dienas.kasdien pamaišome.Prieš kepant padalinti į 3 dalis (1 vaikas draugui,kitas sau,kitas kepti) Į kepimui skirtą dalį dėti:
3 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų ,0,5 stiklinės aliejaus,šaukštelis vanilinio cukraus, šaukštelis kepimo miltelių.
Galima pridėti razinų,riešutų, įvairių džiovintų vaisių.
Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
3 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų ,0,5 stiklinės aliejaus,šaukštelis vanilinio cukraus, šaukštelis kepimo miltelių.
Galima pridėti razinų,riešutų, įvairių džiovintų vaisių.
Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
O ar skanus tas pyragas gaunasi?
O man toks klausimas iškilo: kiek laiko galima laikyti iškeptus meduolius? Man aktualu, kad bent savaitę kepinys išstovėtų ir liktų skanus. Kažkada kepdavau meduolius, kuriuos galima būdavo laikyti mėnesį ir nuo to laikymo jei tik skanesni darydavosi, bet nebežinau, kur tą receptą nukišau...
QUOTE(Mažulėlė @ 2005 12 12, 22:15)
O man toks klausimas iškilo: kiek laiko galima laikyti iškeptus meduolius? Man aktualu, kad bent savaitę kepinys išstovėtų ir liktų skanus. Kažkada kepdavau meduolius, kuriuos galima būdavo laikyti mėnesį ir nuo to laikymo jei tik skanesni darydavosi, bet nebežinau, kur tą receptą nukišau...
Kepk pagal mano kalėdinių meduolių receptą, gali juos mėnesį ir daugiau laikyti .
Ačiū, kepsim
ir dar vienas klausimas, ar būtinai tam įžymiajam Kalėdiniam pyragui vaisius mirkyti brendyje(rome)?
QUOTE(bea @ 2005 12 12, 22:46)
Kepk pagal mano kalėdinių meduolių receptą, gali juos mėnesį ir daugiau laikyti .
ir dar vienas klausimas, ar būtinai tam įžymiajam Kalėdiniam pyragui vaisius mirkyti brendyje(rome)?