Dar labai prašau patarimų dėl pastilažo
Kokį gaminat dekoracijų lipdymui?
Turiu išsisaugojus tokį:
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.
Turbūt iš tokio kiekio gaunasi labai daug tos masės?
O tortų dengimui turiu išsisaugojus tokį:
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .
Ar čia norma vienam tortui (vieno aukšto)?
Ar užtektų mažesnio kiekio?
Gal ir kvaili klausimai, bet jau seniai nedariau jokių pastilažų, tai dabar noriu išsiaiškinti, kokio reikia
Bučiau labai dėkinga, jeigu padėtumėt
Dažniausiai darome pagal antrą receptuką. Aš tai siūlau nemažinti kiekio ir daryti pilną normą, o iš to kas liks padengus tortą nulipdysite figūrėlių
Help, pirmą kartą susicukravo cukraus sirupas. Mačiau kad per daug pamaišiau, kristalai iš karto atsirado ant puodo kraštų, bet rizikava, viriau iki galo, supilsčiau į stiklainius.. Ir vienam stiklainį viskas pavirto į RAGĄ plius truputį sirupo (skysto), kitam taip pusė velnio, plaukioja tie cukraus kristalai, bet sirupas tirštas.. Dariau pastilažą. Gavosi blogai. toks sausas ir trupantis. Nors išminkius jis atrodė neblogai, beveik nelipo prie stalo, pavyko net apdengti tortą (aukštą), bet sutvarkyti kraštus buvo labai sunku - jis akyse sudžiūvo ir pasidarė toks sausas ir trapus
Jaučiu mesti man tą cukraus sirupą ir virti kitą reikia, ane?
Beje, pagaminau tviaukštį 3,38
Merginos help, broliene reikalauja kad jos vestuvem iskepciau torta, na man ner bedos, sakau ok iskepsiu, bet va beda yra restoranas, direktore reikalauja kazkokio torto sertifikato, ne kokio cekio, ne fakturos, bet torto sertifikato. gal kuri esat maciusi kaip tas sertifikatas atrodo? arba padekit sugalvot kaip issisukt is tokios situacijos. turiu minti iskept torta ir iteikt kaip vestuviu dovana
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 08 14, 11:32)
Help, pirmą kartą susicukravo cukraus sirupas. Mačiau kad per daug pamaišiau, kristalai iš karto atsirado ant puodo kraštų, bet rizikava, viriau iki galo, supilsčiau į stiklainius.. Ir vienam stiklainį viskas pavirto į RAGĄ plius truputį sirupo (skysto), kitam taip pusė velnio, plaukioja tie cukraus kristalai, bet sirupas tirštas.. Dariau pastilažą. Gavosi blogai. toks sausas ir trupantis. Nors išminkius jis atrodė neblogai, beveik nelipo prie stalo, pavyko net apdengti tortą (aukštą), bet sutvarkyti kraštus buvo labai sunku - jis akyse sudžiūvo ir pasidarė toks sausas ir trapus
pamirsai ideti citrinos rugsties ir man taip yra buve, ismeciau
QUOTE(leguska69 @ 2014 08 14, 14:57)
Merginos help, broliene reikalauja kad jos vestuvem iskepciau torta, na man ner bedos, sakau ok iskepsiu, bet va beda yra restoranas, direktore reikalauja kazkokio torto sertifikato, ne kokio cekio, ne fakturos, bet torto sertifikato. gal kuri esat maciusi kaip tas sertifikatas atrodo? arba padekit sugalvot kaip issisukt is tokios situacijos. turiu minti iskept torta ir iteikt kaip vestuviu dovana
jei neturit leidimo tai neuzsertifikuosit kaip atrodo - jokio skirtumo siuo atveju
vat teikti kaip dovana - gal ir nebloga mintis o siaip pasiulykit restorano direktorei surasyti trumpa sutartyte arba gal tokia ir pasiraso nuomai tai tiesiog itraukti punkta del savo torto
atsinesimo ir tiek.
Kad pilniau būtų
Ugnytės krikštas
Šokoladiniai biskvitai, migdolinis, vyšnių, šokoladinis kremai, vyšnių želė,
2,484 kg
SaldiDiena, gražu, būtų dar gražiau jeigu biskvitai nepersišviestų
Ugnytės krikštas
Šokoladiniai biskvitai, migdolinis, vyšnių, šokoladinis kremai, vyšnių želė,
2,484 kg
SaldiDiena, gražu, būtų dar gražiau jeigu biskvitai nepersišviestų
C
Zinau, niekaip neiseina storiau sviesto uztept arba pastilazo storiau iskociot
Zinok kai perskaiciau niskambejo taip, lyg mano apatiniai persisviestu
Grazi torto ideja, puikus ispildymas
Beje, kas turit Funky Alphabet raides, ar pas jus yra 0? Pas mane du 3 ir pardavome kazkur maciau su dviem 3, be 0
QUOTE(likta @ 2014 08 15, 16:22)
Zinau, niekaip neiseina storiau sviesto uztept arba pastilazo storiau iskociot
Zinok kai perskaiciau niskambejo taip, lyg mano apatiniai persisviestu
Grazi torto ideja, puikus ispildymas
Beje, kas turit Funky Alphabet raides, ar pas jus yra 0? Pas mane du 3 ir pardavome kazkur maciau su dviem 3, be 0