Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Dar labai prašau patarimų dėl pastilažo blush2.gif
Kokį gaminat dekoracijų lipdymui?

Turiu išsisaugojus tokį:
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Turbūt iš tokio kiekio gaunasi labai daug tos masės?

O tortų dengimui turiu išsisaugojus tokį:
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Ar čia norma vienam tortui (vieno aukšto)?
Ar užtektų mažesnio kiekio?

Gal ir kvaili klausimai, bet jau seniai nedariau jokių pastilažų, tai dabar noriu išsiaiškinti, kokio reikia g.gif
Bučiau labai dėkinga, jeigu padėtumėt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Banga: 14 rugpjūčio 2014 - 06:52
Dažniausiai darome pagal antrą receptuką. Aš tai siūlau nemažinti kiekio ir daryti pilną normą, o iš to kas liks padengus tortą nulipdysite figūrėlių smile.gif
Atsakyti
Help, pirmą kartą susicukravo cukraus sirupas. Mačiau kad per daug pamaišiau, kristalai iš karto atsirado ant puodo kraštų, bet rizikava, viriau iki galo, supilsčiau į stiklainius.. Ir vienam stiklainį viskas pavirto į RAGĄ plius truputį sirupo (skysto), kitam taip pusė velnio, plaukioja tie cukraus kristalai, bet sirupas tirštas.. Dariau pastilažą. Gavosi blogai. toks sausas ir trupantis. Nors išminkius jis atrodė neblogai, beveik nelipo prie stalo, pavyko net apdengti tortą (aukštą), bet sutvarkyti kraštus buvo labai sunku - jis akyse sudžiūvo ir pasidarė toks sausas ir trapus blink.gif
Jaučiu mesti man tą cukraus sirupą ir virti kitą reikia, ane? g.gif

Beje, pagaminau tviaukštį 3,38 tongue.gif
Atsakyti
Merginos help, broliene reikalauja biggrin.gif kad jos vestuvem iskepciau torta, na man ner bedos, sakau ok iskepsiu, bet va beda yra restoranas, direktore reikalauja kazkokio torto sertifikato, ne kokio cekio, ne fakturos, bet torto sertifikato. gal kuri esat maciusi kaip tas sertifikatas atrodo? g.gif arba padekit sugalvot kaip issisukt is tokios situacijos. turiu minti iskept torta ir iteikt kaip vestuviu dovana biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 08 14, 11:32)
Help, pirmą kartą susicukravo cukraus sirupas. Mačiau kad per daug pamaišiau, kristalai iš karto atsirado ant puodo kraštų, bet rizikava, viriau iki galo, supilsčiau į stiklainius.. Ir vienam stiklainį viskas pavirto į RAGĄ plius truputį sirupo (skysto), kitam taip pusė velnio, plaukioja tie cukraus kristalai, bet sirupas tirštas.. Dariau pastilažą. Gavosi blogai. toks sausas ir trupantis. Nors išminkius jis atrodė neblogai, beveik nelipo prie stalo, pavyko net apdengti tortą (aukštą), bet sutvarkyti kraštus buvo labai sunku - jis akyse sudžiūvo ir pasidarė toks sausas ir trapus  blink.gif 
Jaučiu mesti man tą cukraus sirupą ir virti kitą reikia, ane? g.gif

Beje, pagaminau tviaukštį 3,38  tongue.gif

pamirsai ideti citrinos rugsties 4u.gif ir man taip yra buve, ismeciau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2014 08 14, 14:57)
Merginos help, broliene reikalauja  biggrin.gif  kad jos vestuvem iskepciau torta, na man ner bedos, sakau ok iskepsiu, bet va beda yra restoranas, direktore reikalauja kazkokio torto sertifikato, ne kokio cekio, ne fakturos, bet torto sertifikato. gal kuri esat maciusi kaip tas sertifikatas atrodo?  g.gif  arba padekit sugalvot kaip issisukt is tokios situacijos. turiu minti iskept torta ir iteikt kaip vestuviu dovana  biggrin.gif

jei neturit leidimo tai neuzsertifikuosit biggrin.gif kaip atrodo - jokio skirtumo siuo atveju smile.gif
vat teikti kaip dovana - gal ir nebloga mintis smile.gif o siaip pasiulykit restorano direktorei surasyti trumpa sutartyte arba gal tokia ir pasiraso nuomai tai tiesiog itraukti punkta del savo torto
atsinesimo ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2014 08 14, 16:50)
pamirsai ideti citrinos rugsties 

TIKSLIAI doh.gif
Atsakyti
Tuscia kazkaip g.gif

Sokoladinis karamelinis 2,8 kg
user posted image

Snikers, sokolad karamelinis 3,38 kg
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaldiDiena: 15 rugpjūčio 2014 - 16:22
Kad pilniau būtų biggrin.gif

Ugnytės krikštas

user posted image

Šokoladiniai biskvitai, migdolinis, vyšnių, šokoladinis kremai, vyšnių želė,
2,484 kg

SaldiDiena, gražu, būtų dar gražiau jeigu biskvitai nepersišviestų blink.gif
Atsakyti
Saldus stalas
user posted image
Atsakyti
C
QUOTE(likta @ 2014 08 15, 16:22)

SaldiDiena, gražu, būtų dar gražiau jeigu biskvitai nepersišviestų  blink.gif

Zinau, niekaip neiseina storiau sviesto uztept arba pastilazo storiau iskociot doh.gif
Zinok kai perskaiciau niskambejo taip, lyg mano apatiniai persisviestu lotuliukas.gif

Grazi torto ideja, puikus ispildymas wub.gif

Beje, kas turit Funky Alphabet raides, ar pas jus yra 0? Pas mane du 3 biggrin.gif ir pardavome kazkur maciau su dviem 3, be 0 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaldiDiena: 15 rugpjūčio 2014 - 16:56
vyšnių/karamelinis 1,7kg
tik nufotkinus pamačiau kad vienas namas kreivas doh.gif doh.gif
user posted image
Atsakyti