Na ką gi, supermamų prašoma atidarau šią temą ir sudedu visus jau paskelbtus receptus ir vis stengsiuosi įdėti naujų
UŽKANDŽIAI IR SALOTOS
Užkandinis tortas iš silkės (mano komentarai)
Silkė pataluose
Slyvos su paštetu
Grybai marinuoti garstyčiose
"Suši" iš agirkų (mano nuotrauka)
Suši tortas
Vėrinukai su čeri pomidoriukais, baziliku, putpelių kiaušiniais ir mocarela (nuotrauka)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu (nuotrauka)
Sūrio ir čili pipirų suktinukai iš sluoksniuotos tešlos (nuotrauka)
Vieno kąsnio pyragėliai su faršu ir grybais (nuotrauka)
Šiltos kopūstų salotos
Drebučiai kiaušinių lukštuose
Avokado salotos
Pomidorai su avokadu ir sūriu
Silkė su grietine
Itališkos salotos
Salotos su pupelėmis ir tunu
Kaliaropių salotos su vasabi padažu
Cikorijos su pelėsiniu sūriu
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su sūriu
Alyvuogės sluoksniuotoje tešloje
Sūrio padažas
Pomidorai su pikantiška mišraine
Tortas iš tuno
SRIUBOS
Norvegiška žuvienė
Prancūziška svogūnų sriuba
MĖSOS PATIEKALAI
Kiauliena korėjietiškai
Kiauliena, marinuota sidre
PATIEKALAI SU FARŠU
Kotletai su suflė kepurėlėmis
Purūs kotletai
Paukštienos burgeriai
Kopūstų apkepas su faršu
Šepardo pyragas
Kebabai iš kiaulienos su šalaviju
Pupelių troškinys
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
Kiniški paplotėliai su mėsa "Rou bing"
Įdaryti makaronai kriauklės
Mėsos kukuliai bulvinėje tešloje
Balandėlių apkepas
Kuskusas su kalakutiena ir kariu
PAUKŠTIENOS PATIEKALAI
Vištiena su daržovėmis jogurto padaže
Kalakutienos vyniotinis su slyvomis
Vištiena havajietiškai
Švabiškas šašlykas
Marinatas šašlykui
Vištiena su feta sūriu
Grilyje kepta kalakuto filė su sezamu
Risotto su vištiena
ŽUVIES PATIEKALAI
Žuvies filė omlete
Patė iš tuno
Žuvies frikasė
Žuvies patė su krevetėmis
Žuvies filė prancūziškai
Marinuota žuvis su daržovėmis
Žvejo lazanija
BLYNAI
Bananiniai blynai
Jogurtiniai blynai
Mieliniai blynai
Varškiniai blynai
Kepti varškėčiai
Cukinijų blynai su krabų padažu
Blynas su obuoliais
Varškiniai blynai su grietine
Abrikosų grietinės skonai
KITI PATIEKALAI
Šašlykas iš dešrelių
Kepti varškėčiai
Kepenys karališkai
Dešrelės su cukinijomis
Daržovės su ryžių makaronais (nuotrauka)
Žiuljenas su baklažanais ir grybais
Cukinijos su grybais ir sezamu
"Sagos"
Kaizerio omletas (Kaiserschmarrn)
Cukinijų pyragas su tunu
Mini picos
Mini užkepėlės iš vermišelių
Keptos cukinijos su parmezanu
TORTAI
Tortas "Kremas а'lia kremas"
Šokoladinis tortas su kriaušėmis (nuotrauka)
Tortas Napoleonas
Citrininis tortas (dar viena nuotrauka)
Tiramisu su braškėmis (mano komentarai ir nuotrauka)
PYRAGAI
Braškių rabarbarų pyragas
Obuolių pyragas su braškių uogiene
Šokoladinis pyragas Trupinėlis
Pyragas "trupinėlis" (nuotrauka)
Panettone
Pyragas su bruknėmis
Greitas pyragas su uogomis
Pyragas su varške ir persikais
Pyragas su vyšniomis ir baltuoju šokoladu
Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais
KEKSAI IR KEKSIUKAI
Uogų (vaisių) grietinės keksiukai
Keksiukai su persikais
Ananasiniai keksiukai
Braškiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Nutella keksiukai
Citrininiai keksiukai su grietine (nuotrauka)
Keksas su kiaušinių likeriu
Keksiukai su rabarbarais ir kokosais
Keksiukai su avietėmis ir degtine
Pyragaičiai Pardulas Della Sardenia
Keksas su kriaušėmis ir šokoladu
SAUSAINIAI
Sausainiai su kiaušinių likeriu
Apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"
Varškiniai rageliai
Klasikinės Madlenos
Sausainiai su majonezu
BANDELĖS
Varškinės tešlos bandelės
Bandelės su sūriu ir česnakais
Bandelės su cinamonu
Bandelės su pudingu
Jogurtinės bandelės
Plikyti riestainiai
Aguoniniai trikampėliai
KITI DESERTAI
Krepšeliai su vaisiais(nuotrauka)
Suflė su Nutella
Vapsvų lizdeliai
Varškinis tinginys
Varškinės spurgos
Įdarytos spurgos
Pyragaičiai su kondensuotu pienu
Plikytos tešlos pyragaičiai
Morenginis vyniotinis su avietėmis
Abrikosų sorbetas
Šokoladiniai Bon Bon
Klasikinis Creme-Brulee
Siūlau paragauti labai skanių sausainių
Madeleine Classiques
(klasikinės Madlenos)
1 v. š. sviesto formelėms ištepti
115 g sviesto tešlai
1 citrina
250 g miltų
1 ½ a. š. kepimo miltelių
3 dideli kiaušiniai
150 g cukraus
150 ml pieno
Formeles ištepti sviestu ir padėti į šaldytuvą bent 15 min. Po to jas vėl patepti sviestu, būtinai patepant ir kraštelius, kitaip pakilę sausainiai gali prilipti prie sienelių.
Nutarkuoti pusės citrinos žievelę.
Išspausti visos citrinos sultis.
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais.
Ištirpinti sviestą.
Rankiniu plaktuvu plakti kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę ir citrinos sultis apie 30 sekundžių. Atsargiai, neperplakite!
Įpilti į masę 125 ml pieno, suberti iškart visus miltus ir atsargiai maišyti plaktuvu, kol neliks gumuliukų. Vėlgi, neperplakti, kitaip sausainiai bus kieti.
Įkaitinti orkaitę iki 220 C.
Atsargiai sumaišyti tešlą su tirpintu sviestu ir likusiu pienu. Atšaldyti šaldytuve 20 min., išimti ir greitai, bet atsargiai išmaišyti.
Išdėlioti tešlą į formeles iki kraštelių. Galima konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukšteliu. Kepti 15 20 min., kol pagels.
Iškart išimti iš formelių ir ataušinti ant grotelių. Jokiais būdais neaušinti formelėse, nes sausainiai bus per daug drėgni.
Madeleine Classiques
(klasikinės Madlenos)
1 v. š. sviesto formelėms ištepti
115 g sviesto tešlai
1 citrina
250 g miltų
1 ½ a. š. kepimo miltelių
3 dideli kiaušiniai
150 g cukraus
150 ml pieno
Formeles ištepti sviestu ir padėti į šaldytuvą bent 15 min. Po to jas vėl patepti sviestu, būtinai patepant ir kraštelius, kitaip pakilę sausainiai gali prilipti prie sienelių.
Nutarkuoti pusės citrinos žievelę.
Išspausti visos citrinos sultis.
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais.
Ištirpinti sviestą.
Rankiniu plaktuvu plakti kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę ir citrinos sultis apie 30 sekundžių. Atsargiai, neperplakite!
Įpilti į masę 125 ml pieno, suberti iškart visus miltus ir atsargiai maišyti plaktuvu, kol neliks gumuliukų. Vėlgi, neperplakti, kitaip sausainiai bus kieti.
Įkaitinti orkaitę iki 220 C.
Atsargiai sumaišyti tešlą su tirpintu sviestu ir likusiu pienu. Atšaldyti šaldytuve 20 min., išimti ir greitai, bet atsargiai išmaišyti.
Išdėlioti tešlą į formeles iki kraštelių. Galima konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukšteliu. Kepti 15 20 min., kol pagels.
Iškart išimti iš formelių ir ataušinti ant grotelių. Jokiais būdais neaušinti formelėse, nes sausainiai bus per daug drėgni.
GRILYJE KEPTA KALAKUTO FILĖ SU SEZAMU
. 500 g kalakuto filė
. 100 ml pakepintų sezamo sėklų
Marinatas
. 50 ml arachisų aliejaus (augalinio)
. 60 ml sojos padažo Light
. 50 ml laimo sulčių (citrinų)
. 2 a. š. rudojo sukraus (medaus)
. 1/ 2 a. š. maltų koriandro sėklų
. 1 a. š. garstyčių
. 2- 3 lašai Tobasco padažo
. Mėsą supjaustyti kubeliais
. Sumaišyti visus marinato ingredientus
. Marinuoti mėsą mažiausiai 2 val.
. Užnerti mėsą ant iešmelių
. Likusį marinatą užvirinti ir pavirti, kol sutirštės
. Užkepti mėsą įkaitintame grilyje iš abiejų pusių po 4 5 min.
. Aptepti padažu ir pabarstyti sezamo sėklomis
P. S. tobasco padažo neturėjau, tai šliūkštelėjau saldaus čili padažo Koriandro irgi nedėjau (nes neturėjau )... Mums labai patiko
Žuvies patė su krevetėmis
300 g bet kokios baltos žuvies filė
200 g nuvalytų krevečių
3 kiaušiniai
smulkinti krapai
1 v. š. bulvių dribsnių
juodųjų pipirų
citrininių pipirų
druskos
. Padaryti iš žuvies faršą (aš sumaliau blenderiu).
. Išplakti trynius su druska, pipirais, krapais. Įmaišyti bulvių dribsnius ir sumaišyti su faršu.
. Sudėti krevetes ir iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti ir sudėti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Uždengti folija.
. Dėti formą su patė į kitą didelį indą, į kurį pripilta verdančio vandens ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 130 C 40 50 min. Skanaus
Sonatina, o kas cia per bulviu dribsniai, kazkaip nesusiduriau
Dar norejau paklausti, vienam recepte rasei, kad pries grilinant mesyte, reikia medinius pagaliukus puse valandos saltame vandenyje palaikyti, tai man idomu pasidare kam, gal kad mesyte prie pagaliuko nepriliptu ?
Dar norejau paklausti, vienam recepte rasei, kad pries grilinant mesyte, reikia medinius pagaliukus puse valandos saltame vandenyje palaikyti, tai man idomu pasidare kam, gal kad mesyte prie pagaliuko nepriliptu ?
Jogurtinės bandelės
- 250 g miltų
- 25 g sviesto
- 75 ml natūralaus jogurto
- 75 ml pieno
- 10 g šviežių mielių (3 g = 1, 5 a. š. sausų)
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. cukraus
- 1 kiaušinio trynys
- Ištirpinti mieles šiltame piene.
- Supilti jogurtą, suberti miltus, cukrų ir druską ir išminkyti elastingą tešlą (minkyti bent 10 min). Galiausiai sudėti minkštą sviestą ir dar kartą gerai išminkyti.
- Tešlą sudėti į riebalais pateptą indą, uždengti ir pakildinti, kol pakils dvigubai.
- Padalinti tešlą į 8 dalis, suformuoti bandeles, uždengti ir dar pakildinti 30 40 min.
- Aptepti bandeles kiaušinio tryniu, išplaktu su šaukštu vandens, ir kepti iki 210 C įkaitintoje orkaitėje 15 17 min.
P.S. gaunasi 8 vidutinio dydžio bandelės arba apie 20 mažučių. Į tešlą kartu su miltais įbėriau saują aguonų...
Ačiū, merginos Dabar lauksiu jūsų ataskaitų apie pagamintus patiekalus
Pasaka, aš manau, kad bulvių dribsniai, tai gali būti milteliai bulvių košei paruošti... Aš, tiesą sakant, įdėjau šaukštą krakmolo... Bet kitą kartą pamėginsiu nusipirkti pakelį bulvių košės miltelių...
O medinius iešmelius reikia pamirkyti šaltame vandenyje, kad karštyje jie nesudegtų (nors ir po mirkymo gerokai apsvilo )
Pasaka, aš manau, kad bulvių dribsniai, tai gali būti milteliai bulvių košei paruošti... Aš, tiesą sakant, įdėjau šaukštą krakmolo... Bet kitą kartą pamėginsiu nusipirkti pakelį bulvių košės miltelių...
O medinius iešmelius reikia pamirkyti šaltame vandenyje, kad karštyje jie nesudegtų (nors ir po mirkymo gerokai apsvilo )
labai skani buvo zuviene, blyneliai, prisipirkau baziliko, mozarelos, dabar renkuosi deserta na bet zuviene , butinai reikes ir pate pabandyti. Labai faini receptukai
lekiu poncku kepti, o gal morengini vyniotini ?
lekiu poncku kepti, o gal morengini vyniotini ?
na va spurgos su varske jau ant stalo, vyrai lapnoja, sunus pareiske: perfekt
tai keik cia laiko uzeme, kartu su receptu nusirasymu labai skanu
tai keik cia laiko uzeme, kartu su receptu nusirasymu labai skanu