Įkraunama...
Įkraunama...

Mikroschema

Sveiki,

prasidėjo atostogų ir kelionių metas.. Taip norisi kartu į tolimą kelionę pasiimti ir savo augintinį, bet, kaip žinia, vykstant per sieną, šuniukas privalo turėti mikroschemą ("čipą")..
Būtų puiku, jei pasidalintumėt savo patirtimi su kitais šioje temelėje (tikiu,kad ne man vienai tai aktualu): kur čipavot? kiek tai kainavo? ar jokių neigiamų pasekmių šuniukui?

Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2006 06 20, 19:15)
Sveiki,

prasidėjo atostogų ir kelionių metas.. Taip norisi kartu į tolimą kelionę pasiimti ir savo augintinį, bet, kaip žinia, vykstant per sieną, šuniukas privalo turėti mikroschemą ("čipą")..
Būtų puiku, jei pasidalintumėt savo patirtimi su kitais šioje temelėje (tikiu,kad ne man vienai tai aktualu): kur čipavot? kiek tai kainavo? ar jokių neigiamų pasekmių šuniukui?

Čipavau rudenį du savo mazgius. Kainavo po 80 Lt (mėlyną pasą jau turėjo, o jo kaina apie 25 Lt). Jokių neigiamų pasekmių nebuvo, o ir abejoju ar gali būti.

Gali pasiskaitti čia: http://www.regivet.lt/
Atsakyti
O kur nemokamai deda tai toks pat cipas? g.gif kur geriau
deti ar pas veterinara ir moketi 80 lt? ar eiti i registracija ir isideti nemokamai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2006 06 20, 20:23)
O kur nemokamai deda tai toks pat cipas?  g.gif kur geriau
deti ar pas veterinara ir moketi 80 lt? ar eiti i registracija ir isideti nemokamai?  rolleyes.gif

Na, kai įsidėsi nemokamai, reikės aks mėnesį mokesčiu mokėti wink.gif
Tiesa, kai dėjau saviškiams, tai Kaune dar nebuvo tų už 20 Lt. Bet man tai neaktualu, nes Kauno r. gyvenu, o ten mokesčių dar nereikia mokėti.
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2006 06 20, 20:23)
ar eiti i registracija ir isideti nemokamai?  rolleyes.gif

Nemokamai šiais laikais nieko nebūna smile.gif . Galėsi kas mėnesį mokėti $$$ už savo augintinį, o jei dar paskaičiuos nuo jo gimimo datos, tai tada oij kaip pigiai bus mirksiukas.gif

Beje, Klaipėdoje čipas su knygele kainuoja 140 Lt (nors kai žiemą domėjausi buvo 80 Lt). blink.gif Bet jei lėksim iki Latvijos papoilsiauti, tai teks dėti ax.gif
Atsakyti
Mano suo dar tik sekmadieni si turi gimti, o mes nuosavame name gyvenam tai uz registracija tik 20lt o cipa nemokamai ideda ir viskas m,an taip aiskino jie g.gif
Va idesiu ju laiska

Laba diena

uz suneli nuosavoje valdoje reiia moketi vienkatrini 20lt mokesti jo kas metai moketi nereikia. Jei sunelis tures tatuiruite ji Kauno mieste galio tik reikia atvykti pas mus ji uzregistruoti, tokiu atveju galite atvykti be sunelio. Bet jei noresit ji pazenklinti mikroschema tai Kauno miesto gyventojams atliekama nemokamai, teks atvykti su augintiniu.

Su pagarba

VšĮ :gyvūnų registravimo centras"

ka manot ar verta prasideti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2006 06 20, 19:42)
Čipavau rudenį du savo mazgius. Kainavo po 80 Lt (mėlyną pasą jau turėjo, o jo kaina apie 25 Lt). Jokių neigiamų pasekmių nebuvo, o ir abejoju ar gali būti.

O aš esu girdėjusi apie tokį atvejį, kad šuniukas po čipavimo jautė skausmą, sunkiai galėjo pajudint galvytę (čia su toiterjeru taip yra nutikę )... Nežinau kiek tame tiesos, ir kaip tas šunelis jaučiasi dabar.. užtai ir klausiau, kokios neigiamos pasekmės gali būti.
Taigi, truputį baiminuosi vesti saviškę - ji vos 1 kg svorio, o tokiam padarėliui ir ta ryžio dydžio mikroschema gali jaustis, kelti diskomfortą.. Na, nežinau - čia tik svarstau.

Aš jau teiravausi kainos, tai arčiausiai mano namų deda už 90 Lt, plius tarptautinis pasas 20,- ;
Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2006 06 20, 20:54)
O aš esu girdėjusi apie tokį atvejį, kad šuniukas po čipavimo jautė skausmą, sunkiai galėjo pajudint galvytę (čia su toiterjeru taip yra nutikę )... 

Na aš linkusi manyti, kad čia netaisyklingo čipavimo padariniai. Nes kiek pati domėjausi ir klausinėjau čipuotų šunų šeimininkų, tai šuniukai nesijautė blogai po šios procedūros, nors tiesa, dauguma pripažino, kad vaizdelis ne iš maloniausių. Reik manyti aš ir pati nebūčiau devintam danguje, jei man po oda sukištų adatą, pro kurią turi pralįsti ryžio didumo mikroschema rolleyes.gif
Va ir pati kažko tempiu gumą ir nesiryžtu nuvesti saviškio...
Atsakyti
Mano šunys čipuoti jau seniai. Čipavau pas gerą veterinarą, kuris moka tai daryti, o ne pas praktikantą, kaip kartais būna Gyvūnų registravimo centre.

Beje, mano šunys užregistruoti ir GRC, ir moku už kiekvieną po 10 Lt per mėnesį. Manau, kad niekur nedingsit - teks ir jums tą padaryti, tik jei uždelsit, tai dar gausit ir dideles baudas.

Galėsi kas mėnesį mokėti $$$ už savo augintinį, o jei dar paskaičiuos nuo jo gimimo datos, tai tada oij kaip pigiai bus

Ne, skaičiuoja ne nuo gimimo datos, o nuo įsigijimo datos, ir netgi ne taip - nuo tos datos, kai šuo apsigyveno daugiabutyje. O šitą datą pasako pats šeimininkas. Pvz., gal šuo anksčiau gyveno užmiestyje, o į daugiabutį atsikraustė tik užvakar...

Užtat aš jaučiuosi puikiai, kai galiu nebijoti jokių policininkų, kurie pastaruoju metu itin dažnai gaudo "pažeidėjus", vedžiojančius šunis, ir dar galiu bombarduoti visas instancijas reikalavimais. Tie, kurių šunys neregistruoti, to daryti negali - jų gi "nėra".

Grįšiu prie temos. Čipavimas mano šunims praėjo be jokių neigiamų pasekmių, apie kainą nieko nesakysiu, nes už gražias akis turiu daug nuolaidų pas veterinarus biggrin.gif O kiek važiavom į užsienį - nei karto niekas netikrino tų čipų...
Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2006 06 20, 16:15)
Sveiki,

Gal ir privalo, bet jokioj muitinej niekas sunu cipu netikrina. Net melyno paso praso tik isimtinais atvejais tongue.gif

P.S. savo sunu kol kas neketinu cipuoti, nes:
1. yra skirtingi cipu tipai ir juos nuskaityti reikia skirtingu aparatu. Visai gali buti, kad tavo sutikto policininko aparatas neskaito tavo suniui ideto cipo;
2. kartais cipai gali issimagnetinti arba keliauti po kuna, todel juos rasti galima tik padarius rentgeno nuotrauka;
3. cipas visiskai nenaudingas ieskant pabegusio suns, tokiu atveju zymiai vertesne yra tatuiruote.

P.P.S. Daiva, o kas gali mane priversti cipuoti suni? Gyvenu uz miesto, jokie mokesciai nepriklauso ir policija musu pievose nesigano schmoll.gif Esu piktybiska sito istatymo pazeideja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2006 06 21, 04:13)
P.S. savo sunu kol kas neketinu cipuoti, nes:
1. yra skirtingi cipu tipai ir juos nuskaityti reikia skirtingu aparatu. Visai gali buti, kad tavo sutikto policininko aparatas neskaito tavo suniui ideto cipo;

Netiesa. Lietuvoje, o ir visoje Europos sąjungoje visus čipus nuskaito visi aparatai. Nei GRC/policija/muitinė, nei veterrinarai nenaudoja nestandartinių čipų ir skanerių.

2. kartais cipai gali issimagnetinti arba keliauti po kuna, todel juos rasti galima tik padarius rentgeno nuotrauka;

Tokie faktai man nežinomi. Tik gandai iš VBS biggrin.gif O jei ir būtų vienas kitas patvirtintas faktas, tai tokia tikimybė - nykstamai maža.

3. cipas visiskai nenaudingas ieskant pabegusio suns, tokiu atveju zymiai vertesne yra tatuiruote.

Kokia keista formuluotė. Bėga kaliniai iš kalėjimo. Šunys nepabėga. Pasimeta, pasiklysta, bet nepabėga smile.gif Ir netgi abiejų tavo atvejų negalima vadinti pabėgimu smile.gif
Ir čipas, ir tatuiruotė yra vertingi savaip. Jei šuo paklius šungaudžiams, tai iš tatuiruotės jokios naudos, tuo tarpu čipą jie būtinai patikrins. Jei šuo parsivežtas iš užsienio, tačiau nedalyvauja parodose ir neregistruotas LKD, tai iš tatuiruotės taip pat jokios naudos. Iš kitos pusės, yra buvę atvejų, kai žmonės randa šunį ir nesusiprotėja nuvesti į vet. kliniką patikrinti čipo. O paskui paaiškėja, kad šuo turėjo čipą ir šeimininkus galima buvo surasti per kelias minutes... Tačiau čipuotų šunų daugėja, o tuo pačiu daugėja žmonių, kurie žino apie čipų egzistavimą. O kiek šunų turi tatuiruotes? Gal kokie 10%? O gal ir mažiau.

Daiva, o kas gali mane priversti cipuoti suni? Gyvenu uz miesto, jokie mokesciai nepriklauso ir policija musu pievose nesigano  schmoll.gif  Esu piktybiska sito istatymo pazeideja  biggrin.gif

Priklauso vienkartinis registracijos mokestis - 10 lt.
Jei nesiruoši pasirodyti su šunimis mieste, niekada nevažiuosi su jais į užsienį - tai žinoma, kad niekas neprivers.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 21 birželio 2006 - 05:23
QUOTE(Daiva D. @ 2006 06 21, 03:22)
Netiesa. Lietuvoje, o ir visoje Europos sąjungoje visus čipus nuskaito visi aparatai. Nei GRC/policija/muitinė, nei veterrinarai nenaudoja nestandartinių čipų ir skanerių.

Gerai, tikiu 4u.gif

Tokie faktai man nežinomi. Tik gandai iš VBS biggrin.gif O jei ir būtų vienas kitas patvirtintas faktas, tai tokia tikimybė - nykstamai maža.

Turiu gyva pavyzdi namie - pas Torsti cipas yra nukeliaves gerus du sprindzius is pradines vietos. Rastas buvo netycia, kai darem alkuniu rentgena biggrin.gif netikiu, kad toks atvejis - isimtis biggrin.gif

Jei nesiruoši pasirodyti su šunimis mieste, niekada nevažiuosi su jais į užsienį - tai žinoma, kad niekas neprivers.

Gal ir privers, kai prades sunis pasienyje tikrinti. Bet netikiu, kad tai bus greitai, nes kol kas net skiepu paso nepraso... doh.gif
Atsakyti