Naujoji virtuvių tema
Cha cha, suskubėjau
. Gavos dar viena 11-ilta tema
. Gal moderatorė pataisys į
Kuriame virtuvę 12 Pirmiausia paburbėjimas:
labai prašau pasiskaityti forumo taisykles ir jų laikytis, pvz nekelti didelio formato nuotraukų (jei norite parodyti būtent tą vaizdą, įkelkite nuorodą), bei necituoti paklodžių jei norite tik pagirti ar pakomentuoti vieną konkretų aspektą. Kitaip tariant - palaikykime tvarką temoje Keletas patarimų prededantiesiems:1. pirmiausia apsižiūrėkite turimoje virtuvėje ir nuspręskite:
kas patinka ir norėtumėt naujoje virtuvėje
kas nepatinka ir tikrai nenorėtumėte
dėl ko neesate tikri.
2. išsimatuokite visus svarbiausius atstumus, pvz pagrindinės darbo zonos ir įvertinkite ar tai jums tinka ar naujoje virtuvėje norėtumėt didinti/mažinti. Plepant apie skirtingus rekomenduojamus atstumus skaičiai gali atrodyti per daug dideli/maži, bet tai tik skaičiai, jie nieko nereiškia jei nežinote kaip tie atstumai atrodo. Be to, kas patogu vienam gali netikti kitam ir buti visiska oficialiu rekomendaciju priesingybe. Todėl
BŪTINA atidžiai apžiūrėti ir išmatuoti jau turimą virtuvę.
3. pasidarykite sarašą jau turimų daiktų, jei tokių yra - šaldytuvai, stalai, kėdės.
4. taip pat pasidarykite sarašą didesnių virtuvinių prietaisų ar nestandartinių matmenų indų, kuriems reikės rasti vietos naujoje virtuvėje.
5. pasidomėkite virtuvių stiliais ir pasirinkite koks/kokie jums patinka labiausiai, apsvarstykite spalvų gamą.
6. pasidomėkit "pribambasais" ir jų kainomis. Blum lankstai gerai, bet ir kainuoja atitinkamai, pigesni atlieka tą pačia funkciją (gal ne taip maloniai dirba, bet jei neturite su kuo lyginti, nenusivilsite).
7. rinkites kokybiškiausius produktus kokius tik leidžia biudžetas. Susidarykite prioritetų sarašą, kad žinotumėte ką galite paaukoti visiškai, ką imti pigesnį variant, o ko neatsisakysite nė už ką.
8. Atsiminkite, kad skaičiuojant biudžetą, reikia skaičiuoti daikto kainą + jo pajungimą + įvairios smulkmenos kaipo rankenėlės, kojelės, kampučiai... Žodžiu ką bepaskaičiuosit, pridėkite apie 20 procentų viršaus nenumatytiems atvejams.
9. pasikalbėkite su tėvais, draugais, giminaičiais (visais kas turi virtuvę) ir pasiklauskite ką jie keistų savo virtuvėse. Nepraleiskite progos pasisukioti kitų virtuvėse, baldų salonuose. Semkitės idėjų iš kur tik galite, bet nepamirškite, kad virtuvė jūsų, joje šeimininkausite jūs todėl ji turi atitikti jūsų poreikius ir gyvenimo būdą.
10. pasidarykite patalpos planą (geriausia pradėti popieriaus lape), sužymėkite visus išmatavimus - sienų, langų, durų..., komunikacijas - vandenį, elektrą, ventiliaciją, katilus... Nuspręskita ar reikia/norite/galite griauti ir perstatyti sienas ar judinti komunikacijas. Paišant lape, svarbiausia atrasti vietas šaldytuvui, plautuvei ir viryklei, baldų visualizacija ateis vėliau.
11. maksimaliai išnaudokite plotą, apsvarstykite ar Jums tikrai reikia mažo ir brangaus kargiuko ar praktiškiau tą plotą padalinti šalimai esančioms spintelėms? Juk gaminatės baldus pagal užsakymą, todėl jie neturi būti standartinių išmatavimų jei jums tokie netelpa patalpoje.
12. vizualizuotis galima naudjant programėles kaip Ikea kitchen planner, Sketch up ir pan, pasiklauskite Googlo
Taip pat puikiai naudojama Powerpoint ir Paint programos (dvimačiams vaizdeliams).
Dažniausi patarimai: Patogiausia apatinėje virtuvės dalyje STALČIAI.
Patogiausia darbo zona tarp plautuvės ir viryklės
virtuvės trikampio (šaldytuvas-plautuvė-viryklė) kraštinės, t.y. atstumai tarp šių zonų turėtų būti minimum 1,2 metro ir maksimum 2,7 metro.
PASISKAITYKITE BENT VIENĄ VIRTUVIŲ TEMĄ.Jei norite gauti patarimų, komentarų apie savo planus -
klauskite, bet BŪTINAI pasirodykite ką jau turite ar papasakokite apie ką kalbate. Nepamirškite paminėti ką keisti galima, ko ne. Į klausimus iš serijos "nieko nežinau" atsakyti neįmanoma, taip pat kaip ir komentuoti "standartinių" virtuvių be išmatavimų ir panašių detalių. Klausiant patarimu sutaupysite laiko jei iskart ikelsite visos patalpos plana (iskaitant svetaine, jei tai bendra erdve) ir nurodysite kur langai, durys, praejimai ir t.t. Temos dalyviai gales iskart komentuoti plana, o ne laukti papildomos informacijos
Svarbiausia nepamirškite, kad virtuvės kūrimas reikalauja laiko ir kantrybės, keleto perbraižymų popieriuje ir daugelio valandų renkantis plokštes, stalviršius, apšvietimą, rankenėles ir dar beagles smulkmenų... Tačiau tai bus JŪSŲ virtuvė ir ji to verta
Senesnės virtuvių temos:
Labai sena temaTema numeris 1Tema numeris 2Tema numeris 3Tema numeris 4Tema numeris 5Tema numeris 6Tema numeris 7Tema numeris 8Tema numeris 9Tema numeris 10Tema numeris 11Primenu, kad virtuvinė technika turi atskiras temas. Taip pat atskiros temos yra baldų gamintojams ir virtuvės stiliams
Mažos virtuvės išplanavimo etalonas SM - Gabby_jz virtuvė
(matoma ir jos avatare)
štai čia senasis variantas su tapetu, žinutė nr 395Ir naujesnis vaizdelis su plytelėm ir šviestuvu:
.
Plokštės, gamintojai ir išmatavimai aptarti, netingėkite paieškoti
Smagių plepėjimų ir sklandžios kūrybos