sveikos

aš jūsų irgi pasiilgau. didžiuosius darbus baigiau, bet dar turėjau truputį rūpestėlių, bet dabar jau viskas ok, tai pagaliau prisėdau ir perskaičiau visas neskaitytas žinutes. beje, mūsų
smike siunčia visoms daug šiltų linkėjimų, ji dabar truputį atostogauja.
QUOTE(Wild Flower @ 2006 08 04, 21:42)
Galbūt, tikiuosi, tada pažersi ir man keletą patarimų, kaip čia taisyklingai maitinantis, galutinai pasakyti

savo prakeiktai ligai
taigi Stirnaitė pajuokavo apie tą guru, ji šmaikštuolė pas mus

nei iš tolo aš į jokį guru nepanaši
Wild Flower, tavo istoriją perskaičiau ir džiaugiuosi, kad tau pavyko nokautuoti baubą iš A raidės. tikiuosi, kad pavyks tau galutinai grįžti į vėžes. o dėl emocinio valgymo tai ne viena iš mūsų esam su juo susidūrusios ir aš pati anksčiau dažnai bandydavau liūdesį ar stresą suvalgyti ir dabar dažnai susinervinus pirma mintis būna šturmuoti šaldytuvą, bet laimei jau kažkokius stabdžius pavyko išsiugdyti. bandyk stebėti save - ar tie vakariniai persivalgymai tikrai yra be priežasties, ar greičiau liūdesio, nuobodulio pasekmė?
štai
ČIA neperseniausiai skaitytas straipsnis apie valgymo sutrikimus, gal rasi naudingų minčių
man tik truputį neramu, ar šis skyrelis tikrai būtent tai, ko tau reikia. turiu omeny tai, bet nemaža dalis mūsų meta svorį, nemažai ir pašnekam apie tai - ar "neužkrėsim" tavęs noru vėl plonėt? labai tikiuosi, kad ne. laikysim kumščius už tave
QUOTE(Wild Flower @ 2006 07 22, 11:34)
Ir dar vienas klausimėlis. Koks maždaug jūsų valgiaraščio grafikas? Na, kokiu maždaug laiku valgote pusryčius, priešpiečius, pietus ir t.t.? Kokie laiko tarpai tarp valgymų? Ir kada apytiksliai valgote vėliausiai?
aš valgau 5 kartus (pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai, vakarienė), tai išeina maždaug 3 valandų tarpai. vakarieniaujam paprastai 19 val., bet šiaip svarbu pavakarieniaut likus ne mažiau kaip kokioms 3 ( iš bėdos 2) val. iki miego, tai pelėdų vakarienė tikrai gali būt vėlesnė
QUOTE(po_stalu @ 2006 07 23, 14:07)
noreciau 3 in 1 : ir maitintis sveikiau ( nes tada ir su oda, ir su sveikata maziau problemu kyla), ir svorio numesti, ir valgymo iprocius pakeisti, nes dabar valgau nereguliariai, prisiryju neprivalgau ir t.t.
po_stalu (beje, labai smagus nick'as

primena man kaip vaiksytėj per šventes visokius mėgdavau šmurkštelt po stalu ir klausyt ką suaugusieji šneka
noriu pagirt, kad tavo valgiaraščiuose jau atsirado suskirstymas - kada pusryčiai, kada pietūs ir pan., nes anksčiau tikrai nebuvo įmanoma susigaudyt. o įpročius bandyk keisti po vieną, nes visus iškart gali sunkiau būt. pvz. man pasirodė, kad dažnokai vakarienei ar pan. vietoj normalesnio maisto valgai desertą. kcal gal ir panašiai išeina, bet juk ne jose esmė. gal geriau pabandyk pradžiai vietoj pusės porcijos deserto suvalgyti ką nors maistingesnio - salotų, košės ar sriubos ar kažko panašaus, o jau tada paskanauk mažesne porcija deserto. aš jokiu būdu nesakau, kad desertų reikia atsisakyt, tikrai nieko blogo jais pasimėgauti retkarčiais ar kasdien (bet tada mažesnėm porcijom), bet gal geriau jais nekeisk normalaus maisto. jei būtent kaž-ko saldaus norisi, pasidaryk vaisių salotų - mėgstami vaisiai, neriebus jogurtas (jei trūksta saldumo, dar koks šaukštelis medaus), cinamonas. taigi vitaminų puokštė išeis
QUOTE(Miaška @ 2006 08 01, 09:00)
Parekomenduokite ką nors sveikai kaloringo vakarienei
na, gal nebūtinai vakarienei, bet labai sveika ir kaloringa - riešutai. sukrimsk kasdien po saujelę vienų arba su jogurtu ar salotom. aš kai numesiu svorį, tai pirmiausiai padidinsiu riešutų kiekį savo racione

nes dabar tai maždaug tik po 5 kasdien sulesu
QUOTE(meškutė_Nida @ 2006 08 02, 20:01)
Aš esu nepakartojama
meškute, be panikos. o kad nepakartojama, tai faktas, ir jumoro jausmą nepakartojamą turi; turbūt visi susipažinę su tavim taip pagalvoja, ir visai ne ta sarkastiška prasme, kurią čia sau taikei
įmetu savo valgiaraštį:
pusryčiai
sėlenų dribsniai su pienu ir pusės banano griežinėliais
priešpiečiai
trešnės, pusė banano
pietūs
karštos vištienos salotos (krūtinėlės gabaliukus pamarinavau su citrinos sultim, tada šast lėkštėn šalia daržovių - salotų lapų, agurkų, pomidorų, porą alyvuogių. valgiau su sveikuolių riekele (1 puse). desertui - 2 datulės, 5 lazdyno riešutai
pavakariai
gabaliokas arbūzo, trešnės
vakarienė
grikių košė, stiklinė pieno
ir dar gabaliukas šauniųjų
PATARIMŲ LIEKNĖJANČIOMS:
Kaip galėčiau "sutaupyti" kalorijų?
7. Jei valgote restorane ar kavinėje, užsisakykite pusę porcijos (ypač jei dar žadate paskanauti deserto).
8. Kai opietaujate ar vakarienaujate ne namie, pasidalinkite desertu su draugu 
9. Naudokite mažesnes lėkštes
10. Turite matyti, ką valgote, todėl nevalgykite iš maišelio ar stiklainio, bet iš lėkštės.
11. Pirmiausia suvalgykite mažiau kcal turinčio maisto. Pradėkite nuop salotų, daržovių, sultinių, tik po to valgykite mėsą ar krakmolingas daržoves - iki to laiko jau būsite sotesni ir pasitenkinsite mažesne kaloringesnio maisto porcija
12. Pakeiskite nenugriebtą pieną 1% pienu. Taip per metus sutaupysite nemažai kcal.
13. Per dieną išgerkite ne daugiau kaip 1 stiklinę sulčių
14. Geriau kalorijas suvalgyti nei išgerti, todėl teikite pirmenybę šviežiems vaisiams, o ne jų sultims.
15. Rašykite mitybos dienoraštį. Jis gali padaryti stebuklus.
16. Vadovaukitės kinų patarle: "Valgykite tol, kol būsite 80% sot8s"
17. Vietoj majonezo naudokite garstyčias.
18. Valgykite daugiau sriubų. Neriebios sriubos puikiai pasotina ir neturi daug kalorijų.
19. Sumažinkite arba nebegerkite kaloringų gėrimų - saldintų arbatų, limonado ir pan. Jei negalite gybenti be kokakolos, gerkite Cola Light (
čia amerikonams skirtas straipsnis, mes gal dar nesam kokakolaholikų tauta 
)
20. Neškitės į darbą priešpiečius
21. Kai valgote, atsisėskite.
22. Skieskite sultis vandeniu.
23. Tegul didžiąją dalį jūsų priešpiečių sudaro daržovės
24. Valgykite namie
25. Tegul alkoholio vartojimas apsiriboja tik savaitgaliais
mano ūgis 166 cm, sveikai lieknėju nuo 2005.03.27