QUOTE(sayonara @ 2014 03 23, 14:42)
yra labai neblogų foto, bet pernelyg daug besikartojančių pozų ir išraiškų to paties žmogaus, t.y. pernelyg pozavo jie Tau, per mažai reportažo. bet tikrai yra vykusių ir portertų, ir keli reportažiniai momentai. tinkamai atrinkus, gautųsi visai nenuobodus reportažas..
Aš sukroviau viską, ką paverčiau iš RAW į JPG po atrankos, nes noriu viską dėstytojui parodyt viską, ką turiu. o paskui reikės kažkaip padaryt BENDRĄ projektą (mano tikslas iš pradžių nebuvo reportažas, mano tikslas buvo portretai ir nieko daugiau)...dabar ten daug padrikumo.
Šiuo metu vis pamąstau, kas tikra, o kas ne. Jei žmogus pats padaro kažką (tarkim pozuoja), ar tai jau reiškia, kad tu nebedokumentuoji "tiesos", kad tas pozuotojas yra ne tas iš tiesų? O jei tu jį pagausi savo paties veiksme ar liepsi nekreipti dėmesio fotografavimo metu, ar tai bus jau TA TIESA?
kokios technikos man reikia, kad dokumentuoti "tiesą"
nes aš esu pastebėjusi, kad mėgstu portretus "iš arti", bet jeigu lendi žmogui prie veido su savo technika, tai normalu, kad jis atkreips dėmesį. Vienas iš jų fotografavimo metu save apibūdino: "I am as I am as I am". Net pozuodamas jis yra ne kas kitas kaip jis pats. Ir tai yra tiesa. O fotografo tikslas - užfiksuoti tą tiesą kad ir kokia ji bebūtų. Bet kaip padaryt, kad tai nebūtų tik tiesa, būtų ir grožis tuose portretuose...
Mano tikslas buvo vienodi portretai, tik veidai, kad keistųsi. Kad žiūrovas žiūrėtų į veidą, į akis, užmestų akį į plaukus, galbūt aprangą ir neieškotų to, ko ten nėra toje foto. Tai tam tikra parsme yra "deadpan"
bet kur tada tas įdomumas...? jei negali tuo metu pagauti ypatingos šviesos, ar fotografuoti visus vienu stiliumi yra blogai? Ir kuo blogai? kaip padaryt įdomiau? jeigu gerai, tai kas tada gerai?
žodžiu aš sau daug klausimų užduodu...gal net per daug..
Papildyta:
Opšra, aš užskaitau