QUOTE(Rutele_S @ 2014 03 19, 19:18)
Aš čia taip užklydau ir užmačiau, kad turit galvos skausmą. Patys neseniai įsikraustėm į vieno aukšto namą. Irgi planavomės visą išdėstymą, architektas praktiškai iš pirmo karto pataikė su patalpų orientacija, gavo tik kiek namo formą pakeist. Taigi gal padės mano pamąstymai.
Nenusimažinkit tambūro - nu nėr blogiau, kai atvykus svečiams, ar patiems grįžtant, išvykstant visa šeima gaunas grūstis jame. Dar geriau, jeigu išeitų laukinių drabužių kabyklą/spintą pasidaryti ne prie pat durų, o kiek tolėliau, dėl tos pačios priežasties. Žinoma, čia viskas atsiremia į namo būsimą plotą. Mūsų namo bendras plotas apie 193m2 (kartu su garažu ir katiline). Labai džiaugiuos, kad numatytą projekte svečių tualetą mes panaudojom lauko drabužių spintos išdidinimui - gavosi visa drabužinė, toliau nuo laukinių durų.
Garažas. Ar Jums tikrai reikalingas garažas dviems automobiliams? Kiek turim pažįstamų su garažais, kaip taisyklė nė vienas juose automobilių nelaiko! Tikrai. Įvertinę tai, pasidarėm garažą vienam automobiliui, nors turim du, ir tokio dydžio, kad tik tik įvarytumėm reikalui esant vieną automobilį - pavyzdžiui, išvyksim kur atostogaut. Žinokit, apsikrauna vyrai tuose garažuose savo rakandais, netelpa jokie automobiliai
. Ir kuo didesnis garažas bus, tuo daugiau rakandų jame laikysit, bet ne automobilius, ypatingai, jei kasdien su jais važinėjate. Aišku, visaip yra. Kiti žmonės turbūt tvarkingai suvaro automobilius... bet jie matyt ne iš mūsų aplinkos
Kalbant apie Jūsų pasipieštą planą - gal į katilinę reiktų daryti įėjimą per garažą
. Dar man nelabai gerai atrodo, kad durys į tėvų vonią prieš pat lovą -
Mamagabi veidrodiniam variante geriau išsprendė tėvų zonos išdėstymą. Tiesa, į drabužinę jokių durų nedaryčiau (sau nedarėm irgi ir name, ir ansksčiau bute) - o kam?
Gerai čia kažkas minėjo, kad norint ką daugiau patarti, reikia žinoti sklypo planą. Gal minėtoje namų projektų temoje daugiau naudingos info gausite