Pyragas su varške
Labai skanus,drėgnas ir purus pyragas su varškės sluoksniu....
tešlai.
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų
1 a.š. sodos
įdarui.
400 g varškės
1 a.š. vanilinio cukraus
50 g cukraus
2-3 v.š. grietinės
apelsininių kvapų
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Ištirpinti margariną, atvėsinti ir maišant supilti į kiaušinių masę, suberti kakavą, miltus ir supilti nugesintą sodą.
Gerai išmaišyti tešlą.
Varškę sumaišyti su cukrumi ,grietine,apelsinų kvapais ir vanile.
Į formą pilti pusė tešlos,dėti varškę ir užpilti likusią dalį tešlos.Kepti 180c apie 40-50min.
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 04 11, 19:07)
Pyragas su varške
tešlai.
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų
1 a.š. sodos
Kiaušinius išplakti.... suberti kakavą,.....
tešlai.
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų
1 a.š. sodos
Kiaušinius išplakti.... suberti kakavą,.....
kiek reikėtų kakavos dėt?
kas nebandėt, siūlau. skanūs, purūs, lengvai padaromi
Keksiukai su tepamu sūreliu
Gavosi 12 keksiukų.
Reikės:
125 g. minkšto sviesto
200 g. miltų
100 g. tepamo varškės sūrelio (philadelphia tipo)
200 g. cukraus
2 didelių kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. kepimo sodos (nereikia nugesinti)
2 v.š. pieno
Kambario temperatūros viestą išplakti su cukrumi ir varškės sūreliu iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius, ir po kiekvieno gerai išplakakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska, persijoti ir įmaišyti į sviesto masę. Masė bus kietoka, bet įpilus pieną ir dar gerai išplakus ji turėtų gautis skystesnė.
Gautą tešlą šaukšto pagalba dėti į keksiukų formeles ir kepti 180° įkatintoje orkaitėje ~ 15-20 min.Stebėti pagal orkaitę, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepę.
Į keksiukus širdeles dar įspaudžiau po porą šilauogių.
http://belgija.blogs...mu-sureliu.html
Keksiukai su tepamu sūreliu
Gavosi 12 keksiukų.
Reikės:
125 g. minkšto sviesto
200 g. miltų
100 g. tepamo varškės sūrelio (philadelphia tipo)
200 g. cukraus
2 didelių kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. kepimo sodos (nereikia nugesinti)
2 v.š. pieno
Kambario temperatūros viestą išplakti su cukrumi ir varškės sūreliu iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius, ir po kiekvieno gerai išplakakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska, persijoti ir įmaišyti į sviesto masę. Masė bus kietoka, bet įpilus pieną ir dar gerai išplakus ji turėtų gautis skystesnė.
Gautą tešlą šaukšto pagalba dėti į keksiukų formeles ir kepti 180° įkatintoje orkaitėje ~ 15-20 min.Stebėti pagal orkaitę, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepę.
Į keksiukus širdeles dar įspaudžiau po porą šilauogių.
http://belgija.blogs...mu-sureliu.html
QUOTE(jurginėlis @ 2014 04 11, 22:12)
kiek reikėtų kakavos dėt?
kazkaip praleidau
3v.š tamsios kakavos.
ir dar pagal tą patį receptą dariau mini keksiukus dviejų spalvų su kakava.
prieš dedant į formeles atskyriau dalį tešlos, į ją įmaišiau 1 v.š. karčiosios kakavos + 2 v.š pieno viską išmaišiau.
Kepimo laikas trumpesnis taip pat, ~10 minučių reikėjo, nes tai mini keksiukai.
prieš dedant į formeles atskyriau dalį tešlos, į ją įmaišiau 1 v.š. karčiosios kakavos + 2 v.š pieno viską išmaišiau.
Kepimo laikas trumpesnis taip pat, ~10 minučių reikėjo, nes tai mini keksiukai.
Tiramisu
Reikės:
500 g maskarponės sūrio
4 kiaušinių (visų trynių ir 2 baltymų)
5 šaukštų cukraus
Sausainių-pirštelių (kiekis priklauso nuo formos, kurioje darysime, aš sunaudojau apie 200 g)
300 ml juodos stiprios kavos
50 g amareto likerio (galima naudoti brendį, romą)
kakavos
Trynius atskiriame nuo baltymų, išsukame su cukrumi, kol pabals. Masę įmaišome į maskarponės sūrį.
Iki standumo išplakame baltymus ir įmaišome į sūrio masę.
Pasiruošiame stiprią kavą, įpilame likerio. Į kavą trumpam merkiame sausainius.
Sluoksniuojame - pamirkyti sausainiai, kakava, maskarponė ir vėl iš naujo.
Viršų pabarstome kakava, aš dar papuošiau šviežiomis braškėmis.
Geriausia paruoštą tortą palikti šaldytuve bent aštuonioms valandoms.
Skanaus
Idėja Beatos
Reikės:
500 g maskarponės sūrio
4 kiaušinių (visų trynių ir 2 baltymų)
5 šaukštų cukraus
Sausainių-pirštelių (kiekis priklauso nuo formos, kurioje darysime, aš sunaudojau apie 200 g)
300 ml juodos stiprios kavos
50 g amareto likerio (galima naudoti brendį, romą)
kakavos
Trynius atskiriame nuo baltymų, išsukame su cukrumi, kol pabals. Masę įmaišome į maskarponės sūrį.
Iki standumo išplakame baltymus ir įmaišome į sūrio masę.
Pasiruošiame stiprią kavą, įpilame likerio. Į kavą trumpam merkiame sausainius.
Sluoksniuojame - pamirkyti sausainiai, kakava, maskarponė ir vėl iš naujo.
Viršų pabarstome kakava, aš dar papuošiau šviežiomis braškėmis.
Geriausia paruoštą tortą palikti šaldytuve bent aštuonioms valandoms.
Skanaus
Idėja Beatos
Velykiniai sausainiai.
Reikes 450 gr.miltu,210 gr.cukraus,300 gr.sviesto,1 kiausinis,truputis vanilino.Sviesta gerai issukame su cukrumi ir vanilinu,isukame kiausini,dedame miltus ir uzminkom tesla.Dedam i saldytuva 10 min.Kepame 230 temp.kol prades gelsti Glajus cukraus pudra,kiausinio baltymas,dazai
QUOTE(Nova @ 2014 03 16, 12:24)
Pyragas su mėlynėmis ir varške "Mėlynoji naktis"
Nova, ateinu šeimynos vardu padėkot už pyragą-tikrai, nuostabiai skanus
QUOTE(jurginėlis @ 2014 04 22, 06:51)
Nova, ateinu šeimynos vardu padėkot už pyragą-tikrai, nuostabiai skanus
Smagu, kad patiko
PLIKYTI PYRAGAIČIAI SU AVIETĖMIS, BALTUOJU ŠOKOLADU IR PISTACIJOMIS
Ingredientai
Plikytai tešlai
100 g miltų
1 šaukštelis cukraus
50 g sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
4 šaukštai pieno
4 šaukštai vandens
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Įdarui ir papuošimui
200 g šviežių arba šaldytų aviečių
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
200 ml grietinėlės
150 g baltojo šokolado
50 g pistacijų, gliaudytų ir smulkintų
Gaminimo eiga
1. Gaminame plikytą tešlą. Į puodą dėkite sviestą, pieną, vandenį, cukrų, druską ir šiek tiek pakaitinkite, kol sviestas išsilydys.
2. Tuo tarpu persijokite miltus ant didelės kepimo popieriaus skiautės. Tai neleis susiformuoti gumuliukams tešloje.
3. Kai sviestas ištirps, padidinkite ugnį ir užvirkite skystį. Kai pradės burbuliuoti, nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus.
4. Kuo skubiau mediniu šaukštu išmaišykite tešlą. Tešla turėtų nebelipti prie puodo kraštų. Pakaitinkite tešlą 1 minutę ant lėtos ugnies. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite 3 minutes atvėsti.
5. Į tešlą muškite kiekvieną kiaušinį atskirai, gerai ją išsukdami po kiekvieno kiaušinio. Tešla turėtų būti blizgi ir glotni.
6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Išspauskite 24 kamuoliukus konditeriniu maišeliu, palikdami šiek tiek vietos pakilti. Kepkite 20-25 minutes 180ºC įkaitintoje orkaitėje, kol iškils ir pagels.
7. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės ir greitai peiliu padarykite skylutes kiekvieno pyragaičio apačioje, taip išleisdami garus. Dėkite dar 5 minutėms į orkaitę. Iškepusius visiškai atvėsinkite ant grotelių.
8. Įdarui pagaminti į smulkintuvą dėkite avietes, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Pertrinkite padažą per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių.
9. Grietinėlę išplakite iki standumo, įdėkite į ją 4 šaukštus paruošto aviečių padažo. Konditerinį maišelį pripildykite kremu ir įdarykite kiekvieną pyragaitį.
10. Papuošimui, į mažą dubenėlį sudėkite baltąjį šokoladą, ištirpinkite palaikydami virš karšto vandens arba mikrobangų krosnelėje. Leiskite šokoladui šiek tiek atvėsti, kad truputį sukietėtų.
11. Apliekite šokoladu kiekvieną pyragaitį ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Palikite sustingti. Tiekite su likusiu aviečių padažu.
Ingredientai
Plikytai tešlai
100 g miltų
1 šaukštelis cukraus
50 g sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
4 šaukštai pieno
4 šaukštai vandens
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Įdarui ir papuošimui
200 g šviežių arba šaldytų aviečių
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
200 ml grietinėlės
150 g baltojo šokolado
50 g pistacijų, gliaudytų ir smulkintų
Gaminimo eiga
1. Gaminame plikytą tešlą. Į puodą dėkite sviestą, pieną, vandenį, cukrų, druską ir šiek tiek pakaitinkite, kol sviestas išsilydys.
2. Tuo tarpu persijokite miltus ant didelės kepimo popieriaus skiautės. Tai neleis susiformuoti gumuliukams tešloje.
3. Kai sviestas ištirps, padidinkite ugnį ir užvirkite skystį. Kai pradės burbuliuoti, nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus.
4. Kuo skubiau mediniu šaukštu išmaišykite tešlą. Tešla turėtų nebelipti prie puodo kraštų. Pakaitinkite tešlą 1 minutę ant lėtos ugnies. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite 3 minutes atvėsti.
5. Į tešlą muškite kiekvieną kiaušinį atskirai, gerai ją išsukdami po kiekvieno kiaušinio. Tešla turėtų būti blizgi ir glotni.
6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Išspauskite 24 kamuoliukus konditeriniu maišeliu, palikdami šiek tiek vietos pakilti. Kepkite 20-25 minutes 180ºC įkaitintoje orkaitėje, kol iškils ir pagels.
7. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės ir greitai peiliu padarykite skylutes kiekvieno pyragaičio apačioje, taip išleisdami garus. Dėkite dar 5 minutėms į orkaitę. Iškepusius visiškai atvėsinkite ant grotelių.
8. Įdarui pagaminti į smulkintuvą dėkite avietes, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Pertrinkite padažą per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių.
9. Grietinėlę išplakite iki standumo, įdėkite į ją 4 šaukštus paruošto aviečių padažo. Konditerinį maišelį pripildykite kremu ir įdarykite kiekvieną pyragaitį.
10. Papuošimui, į mažą dubenėlį sudėkite baltąjį šokoladą, ištirpinkite palaikydami virš karšto vandens arba mikrobangų krosnelėje. Leiskite šokoladui šiek tiek atvėsti, kad truputį sukietėtų.
11. Apliekite šokoladu kiekvieną pyragaitį ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Palikite sustingti. Tiekite su likusiu aviečių padažu.
Nuostabūs pyragaičiai, ačiū