Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

user posted image

Temos taisyklės:

* čia keliami tik saldumynų receptai ir TIK su nuotraukomis.

* saldumynų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-640 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.

* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be išankstinio perspėjimo.

* receptų nuotraukos yra necituojamos.

* įkelti receptai be nuotraukų - trinami, kaip ir nuotraukos be receptų.

* jei Forume rašote/skelbiate ne savo receptą/informaciją ar patiekalo nuotrauką , tai būtina nurodyti jo šaltinį.
Atsakyti
Citrininis tiramisu

Nežinau kokiais žodžiais apibūdinti šį desertą...tiesiog nerandu jam tinkančių žodžių...skanu sakyti,tai per paprasta...sa;ldumas susijungia su gaivia rūgštele...tobulas derinys...tai desertas,kuriuo reikia mėgautis...


500 gr maskarponės sūrio
450ml grietinėlės[36 riebumo]
260g cukraus
1 citrinos nutarkuota žievelė
1a.š vanilinio cukraus

300-400 gr damų pirštelių

sirupui
200 ml vandens
4-5 šaukštai cukraus
2 citrinų sultys

citrinų kremui
4 citrinų sultys
4 citrinų žievelės
200gr cukraus pudros
100 gr minkšto sviesto
4 kiaušiniai
pirmiausia pasidarom citrininį kremą.Nedideliam puode sumaišyti citrinų sultis,nutarkuotas žieveles,cukraus pudrą,minkštą sviestą ir kiaušinius[aš viską išplakiau mikseriu].Puodą su produktais kaitinti ant nestiprios ugnies,nuolat maišant,iki užvirimo,padedam šaltai,kad atvėstų.

grietinėlę išplakti su cukrumi,tarkuota žievele ir vanile,įmaišyti maskarponę,ir viską lengvai suplakti.

Pasiruošti indelius/ar vieną didelį indą,kur sloksniuoti tiramisu.Sausainių juosteles porai sekundžių pamerkti į sirupą ir dėti į indelius,ant viršaus dėti maskarponės -grietinėlės kremo,uždėti sluoksnį citrininio kremo..ir taip viską kartojam,kol prisipildo indeliai...paruoštą desertą padėti keliom valandom į šaldytuvą.
Skanaus...
recepta radau ji.24,
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLKA999: 25 sausio 2014 - 11:14
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 01 25, 12:13)
Citrininis tiramisu


Atrodo tobulai wub.gif Bandysiu si sedevra.Aciu 4u.gif
Atsakyti
Pasirodysiu savo bandyma,dariau pirma kart ir truputi pakepiau,kita kart manau gausis geriau
Sausainiai su aguonomis.
Reikes:5 kiausiniai,440 gr.cukraus pudros,260gr.miltu,truputi vanilino,aguonos.
Kiausinius su cukrumi ir vanilinu dedame ant puodo su vandeniu ir kaitinant maisome kol kiausiniu mase ikais iki 45 laipsniu,na mazdaug karsta turi but,man pradejo putos darytis,tada nuimame ir plakame su mikseriu iki standziu putu,kaip biskvitui,atsargiai imaisome miltus.Ant paruostu skardu su konditeriniu maiseliu ir lygiu antgaliu formuojame mazus sausainiukus,apibarstome aguonomis ir paliekame siltai dziuti 2 val.Kepame 220 temp.apie 5 min.

user posted image
Atsakyti
GREITAS PYRAGAS SU UOGOMIS

Labai paprastas ir greitas pyragas tiems, kas turi šaldymo kameroje uogų. Biskvito skonis panašus į kekso ir pyrago derinį. Man tai vienas iš skaniausių biskvitinių pyragų.

user posted image

24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais

3 kiaušiniai
180 gr. cukraus
200 gr. grietinės
100 gr. sviesto arba margarino
1 a.š. vanilinio cukraus
300 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
200-250 gr. šaldytų uogų (serbentų, mėlynių, vyšnių ar kt.)
1 v.š. miltų pabarstyti uogas
žiupsnelis druskos

Šaldytas uogas (atšildyti nereikia!) pabarstome miltais ir maišome, kol visos tolygiai pasidengs miltais. Atidedame į šalį, kol, maišysime tešlą.
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska lengvai išplakame šluotele. Sudedame grietinę, išlydytą ir atvėsintą sviestą/margariną, išmaišome. Beriame miltus ir kepimo miltelius. Šaukštu maišome tik tol, kol nelieka sausų miltų. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus beriame uogas ir lengvai įspaudžiame jas į tešlą. Kepame iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. (tikriname mediniu pagaliuku, ar iškepęs). Atvėsusį pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

http://www.aj-recept...su-uogomis.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 29 sausio 2014 - 08:20
Avižiniai sausainiai su spanguolėm

user posted image


reikės:

kiaušinis
150g margarino
50 ml cukraus
200g avižinių dribsnių
sauja saulėgrąžų
sauja moliūgų sėklų
didesnė sauja džiovintų spanguolių
sauja sezamo sėklų
sauja kokoso drožlių

sviestą ištirpinti, leisti truputėlį atvėsti ir tada sumaisyti su visais ingridientais, įmušti kiaušinį ir vėl gerai išmaišius palikti tešla 10 min pastovėti...dėti į formeles, arba su šaukštu į skarda ir gerai suspausti...kepti 180 temperaturoj apie 15 minučių...

skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
Marmeladiniai saldainiai

user posted image

100 ml. bet kokių sulčių (nuo jų priklausys saldainių spalva)
200 gr. cukraus
100 ml. vandens
30 gr. želatinos
5 v.š. citrinos sulčių
cukraus saldainių apvoliojimui

Želatiną užpilame sultimis ir paliekame išbrinkti. Į puodą beriame cukrų, pilame vandenį ir ant mažos ugnies maišydami kaitiname, kol užvirs. Užvirusį sirupą maišydami paverdame apie 5-10 min, kol taps skaidrus. Nukeliame nuo ugnies, supilame želatiną ir maišome, kol ištirps. Supilame citrinos sultis. Atvėsiname ir supilame į maistine plėvele išklotą formą (aš naudojau pailgą kekso formą). Stingdome šaldytuve per naktį. Sustingusį marmeladą išverčiame ant cukrumi pabarstytos lentelės, supjaustome norimos formos gabaliukais ir kiekvieną apvoliojame cukruje. Skanaus!

http://www.aj-recept...saldainiai.html
Atsakyti
Šokoladinis pyragas

user posted image

100gr juodo šokolado
125gr minkšto sviesto
80gr cukraus
3v.š geros kakavos
2 dideli kiaušiniai
3 kupini šaukštai miltų
1a.š kepimo miltelių
mėgstamų riešutų[aš dėjau saują smulkintų žemės riešutų]
keletas lašų migdolų kvapų

Į smulkintuvą sudėti smulkintą šokoladą,cukrų,kakavą,viską sumalti.Tada sudėti likusius produktus[išskyrus riešutus]ir sumalti iki vientisos masės.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą formą,tešlos storis turėtų būti apie 2 cm.Apibarstyti riešutais,ir kepti iki 200c įkaitintoj orkaitėj 12-15min.Išjungus orkaitę,pyragą ten palaikyti dar 5 min.
Supjaustyti ir apibarstyti cukraus pudra....ypatingai skanu su ledais ir kava...
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2014 01 26, 20:29)

O cia tas sviesus gal kremas kazkoks? g.gif
Atsakyti
Sausainiukus dziovinam 2 val.tai gaunasi,kad apdziuna virsus ir kapant gaunasi kaip sijonelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2014 01 26, 20:29)

Sužavėta. Kokie gražūs thumbup.gif , ar labai saldūs sausainukai, ir ar trapūs. Kiek galima laikyti ir kaip
Atsakyti
Kadangi nezinau kokie turi but,man gavosi trapus(kietai trapus,o ne tokie kur prilieti ir byra smile.gif )kaip cipsiukai,saldus ir skanus,tik aguonos trukde,laikiau ant stalo kol neliko,trumpai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poniajurate: 01 vasario 2014 - 13:13