Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Hippie @ 2014 01 12, 19:34)
Niu žinokit, sudaviau praeitą sekmadienį vakare ir... kažkoks Trijų karalių stebuklas, kaip tik aš Paleo pirmadienį pradėjau, taip ir jam pirmas sausas rytas buvo.

Gal reikėjo mėsą kokiu ghee ar tauku šaukšteliu aptept, pamariuot prieš tai citrinų sultyse, pipiriukuose su druskyte...


kaip smagu berniukui ir visai šeimynai thumbup.gif

marinavau su viskuo ką išvardijai, tik taukų netepiau, nes turejo sluoksnį lašiniukų, tai tie iškepę nebuvo sausi nestuke.gif

ar kas geriat glutaminą?
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 12, 21:32)
kaip smagu berniukui ir visai šeimynai  thumbup.gif

marinavau su viskuo ką išvardijai, tik taukų netepiau, nes turejo sluoksnį lašiniukų, tai tie iškepę nebuvo sausi nestuke.gif

ar kas geriat glutaminą?


Labas smile.gif GERIAM Kiekviena diena. Bet mano glutaminas ir kitos reikalingos amino rugstys is kaulu sultinio, kuri verdu 30-40 valandu. JI naudoju praktiskai su kiekvienu valgymu. Kas turit bedu su "leaky gut" butinai rekomenduoju ji naudot. Glutaminas viena pagrindiniu zarnyno sieneliu statybine medziaga. Autoimuninikai i tai turetu dar labiau demesi atkreipti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2014 01 12, 20:20)
Tai visiskai tas pats lotuliukas.gif dar vyro perklausiau, tai net paaiskino kas rope vadina swede, o kas turnip.

Mano nuomone griežtis (swede) nuo ropės(turnip) tikrai skiriasi. Tai visai skirtingos daržovės.
Papildyta:
QUOTE(Silver79 @ 2014 01 12, 22:03)
Labas smile.gif  GERIAM Kiekviena diena. Bet mano glutaminas ir kitos reikalingos amino rugstys is kaulu sultinio, kuri verdu 30-40 valandu. JI naudoju praktiskai su kiekvienu valgymu. Kas turit bedu su "leaky gut" butinai rekomenduoju ji naudot. Glutaminas viena pagrindiniu zarnyno sieneliu statybine medziaga. Autoimuninikai i tai turetu dar labiau demesi atkreipti smile.gif

sveikas,
džiaugiamės, kad mūsų nepamiršai.

sultinį verdi porą parų blink.gif , ar tikrai taip ilgai verdant stipresnis, naudingesnis išeina? Aš tik 10 -12 val verdu ir tai, maniau kad ilgai...
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 12, 20:32)
kaip smagu berniukui ir visai šeimynai  thumbup.gif

ar kas geriat glutaminą?


Patikėkit ax.gif

Aš kol kas ne, nes nežinau savo metabolizmo nukrypimo.

QUOTE(Silver79 @ 2014 01 12, 21:03)
Bet mano glutaminas ir kitos reikalingos amino rugstys is kaulu sultinio, kuri verdu 30-40 valandu. JI naudoju praktiskai su kiekvienu valgymu. Kas turit bedu su "leaky gut" butinai rekomenduoju ji naudot. Glutaminas viena pagrindiniu zarnyno sieneliu statybine medziaga. Autoimuninikai i tai turetu dar labiau demesi atkreipti smile.gif


Bet kaip taip išvirt? Kaip įjungiat viryklę (pas mus elektrinė), taip ir laikot dieną ir naktį (scare.gif) dvi paras? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2014 01 12, 21:03)
Labas smile.gif  GERIAM Kiekviena diena. Bet mano glutaminas ir kitos reikalingos amino rugstys is kaulu sultinio, kuri verdu 30-40 valandu. JI naudoju praktiskai su kiekvienu valgymu. Kas turit bedu su "leaky gut" butinai rekomenduoju ji naudot. Glutaminas viena pagrindiniu zarnyno sieneliu statybine medziaga. Autoimuninikai i tai turetu dar labiau demesi atkreipti smile.gif

aš verdu sultinį , bet tik 3-4 valandas. Prašau plačiau apie savaji virimo būda papasakok bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 12, 18:32)
kaip smagu berniukui ir visai šeimynai  thumbup.gif

marinavau su viskuo ką išvardijai, tik taukų netepiau, nes turejo sluoksnį lašiniukų, tai tie iškepę nebuvo sausi nestuke.gif

ar kas geriat glutaminą?



as geriu glutamina remdamasi siuo straipsniu http://www.homosanit...zes_nugalejimas
bet pastebejau, kad isgerus ryte(apie 9 val.) pries valgi mane ima pykinti apie pietus (13 val), bet tik suvalgius nors truputi maisto pykinimas praeina, tai tai taip nieko ir nebesuprantu ka toliau daryti smile.gif turbut uzteks uzsiimti savigyda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 01 12, 19:30)
Ale rimtai doh.gif  biggrin.gif As ta turnip su parsnip maisau, va tas tai man nelabai schmoll.gif
Papildyta:
ohmy.gif Nesuprantu as, kam ta skrandy taip tampyt g.gif Ar cia tik mano toks mazas, kad nelabai kas telpa lotuliukas.gif


Parsnip skanus supjaustytas siaudeliais ir keptas orkaitej, tik parduotuvej svarbu nesirinkti dideliu ir minkstu, tada jie buta ispurusiu vidumi ir sausi iskepe 4u.gif


QUOTE(" voresta " @ 2014 01 12, 20:12)
Mano nuomone griežtis (swede) nuo ropės(turnip) tikrai skiriasi. Tai visai skirtingos daržovės.
Papildyta:

sveikas,
džiaugiamės, kad mūsų nepamiršai.

sultinį verdi porą parų blink.gif , ar tikrai taip ilgai verdant stipresnis, naudingesnis išeina? Aš tik 10 -12 val verdu ir tai, maniau kad ilgai...


Jusu nuomone ir lietuviskas vertimas gal ir skiriasi, o turnip nuo swede - ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2014 01 12, 23:05)
Parsnip skanus supjaustytas siaudeliais ir keptas orkaitej, tik parduotuvej svarbu nesirinkti dideliu ir minkstu, tada jie buta ispurusiu vidumi ir sausi iskepe 4u.gif


Bandziau taip pries pora metu, neskanu buvo. Gal zasies taukais aptepta butu skanu kepta ar su kitais prieskoniais g.gif Nelabai pamenu, ka ten darem, bet abu su MB isspjovem viska doh.gif biggrin.gif Man morkos ir burokelio niekas turbut nepakeis wub.gif Siandien pietums toky didely dubeny prilapnojau tarkuotu morku su naminiu majonezu ir krapais, niam niam buvo wub.gif
Man labai acto pradejo noretis blink.gif Kas vel su tuo skrandziu daros? doh.gif Nors tfu tfu tfu negaliu skustis, savijauta tikrai gereja g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 12, 22:12)
Mano nuomone griežtis (swede) nuo ropės(turnip) tikrai skiriasi. Tai visai skirtingos daržovės.
Papildyta:

sveikas,
džiaugiamės, kad mūsų nepamiršai.

sultinį verdi porą parų blink.gif , ar tikrai taip ilgai verdant stipresnis, naudingesnis išeina? Aš tik 10 -12 val verdu ir tai, maniau kad ilgai...


tikras sultinys verdamas apie 48 valandas smile.gif bet 30-40 pakanka, kad is kaulu iseiru visas geris iki galo. Kad kaulau atidave visa geri i sultini galima matyti is paciu kaulu bukles smile.gif jie tiesiogn estipriai papsaudus tarp pirstu sutrupa.
Taip, voresta jis naudingesnis. Pvz sultinys virtas is tu paciu kaulu 12 ir 30 valandu, tai kaip diena ir naktis. Antrojo spalva ir konsistencija visiskai kitokia nei pirmojo.
Seniau ir as virdavau per nakti apie 12-16 val. Dabar ne trumpiau nei 30 h
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 12, 22:20)
Patikėkit  ax.gif

Aš kol kas ne, nes nežinau savo metabolizmo nukrypimo.
Bet kaip taip išvirt? Kaip įjungiat viryklę (pas mus elektrinė), taip ir laikot dieną ir naktį (scare.gif) dvi paras?  unsure.gif


Na , as sudedu kaulus i puoda. (Didesnius IR ILGESNIUS SU METALO PJUKLELIU SUSMULKINU, KAD visas geris geriau is tu kaulu iseitu smile.gif Uzpilu vandens ir kaitinu kol uzverda. Tada pastatau ant 3 (mano virykle indukcine), ipilu sauksta nefiltruoto abuoliu acto (tai padeda geriau is kaulu istraukti visus mineralus ir amino rugstis) ir verdu iki 40 val. Mano puodas sandariai uzsidaro, tad neisgaruoja nieko. Svarbu, kad karstis butu ne perdidelis, nes isgaruos ir pridegs smile.gif
Beje, dar idedu koki svoguna, keleta skileteliu cesnako, morkyte viena kita ir druskytes. Bet tai nera butina. Po tiek virimo jis be galo skanus ir tik su druskyte smile.gif
Pas mane nuolat saldiklyje apie 2-3 litrus mazuose indeliuose (po 200-400 ml) uzsaldyta. Kiekviena ryta po stiklaini issitraukiu ir naudoja padalines i dalis su kiekvienu valgymu. Koks tai geris apie jame esancias medziagas info internete visom kalbom pilna wink.gif Daugiausia info anglu kalba.

Taigi kai perkam versi ar koki elnia gaunam is medziotoju burelio, pas mane praktiskai niekas neissimeta. smile.gif Viskas iki paskutinio kaulelio i saldytuvus sudedama smile.gif PVZ. Paskutinis versis buvo gana grazus, tad vien 3 saldiklio skyrius vien susmulkintu kaulu prifarsiravau biggrin.gif

Atsakyti
o tai tos amino rūgštys nesuskyla, kai šitaip ilgai verdam?
Atsakyti
o greitpuodi negerai virti kaulu sultini? ar ne tas efektas bus?
Atsakyti