Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(Monikiukas @ 2015 04 01, 17:05)
Sveikutės,kažkaip tylu čia šitame skyrelyje,turbūt visos labai užimtos prieš šventes ir pas visas viskas ramu.Mama šiuo metu kaip ir  neblogai jaučiasi(bijau labai girtis,nes visada po to seka pablogėjimas),sulaukėm pavasario,gavom vėžimėlį,tai kai geras oras išvežu mamą į lauką,o laiminga ir patenkinta būna tada.Pradėjom tvarkyti slaugos pinigus,buvom jau pas daktarus ir nusiunčiau visus dokumentus į neįgalumo tarnybą,tik dabar kviečia į pasimatymą,gal kas tvarkėtės,aš jos ten niekaip nenuvešiu ar yra galimybė,kad jie atvažiuos pas mus į namus.Nežinau mama truputį vaikšto,tai aš labai mažai galvoju šansų yra,ir protelis šiuo metu pagerėjęs,bijau ,kad kai atvažiuos tai kai pašnekės protingai,tai aš liksiu durniaus vietoje.Visoms sveikatėlės ir ištvermės.

Neverta bijoti. As irgi bijojau, sioje temoje verkslenaus ir nerimavau, nes su manim ir namie mama viena, su aplinkiniais - buvo kita. Atejo darbuotoja is soc. skyriaus, uzdave kelis klausimus man, kelis bendrai, kelis asmeniskai mamai. Nieko baisaus nenutiko. Ta darbuotoja dirba savo darba ir tiek, paraso isvadas ir nuo jos tolimesnis kelias tikrai nepriklauso. O kai priejom eile pas psichiatra, skirta teismo tvarka, tas taip pat uzdave konkrecius klausimus, po kuriu nebuvo diskusiju... doh.gif verysad.gif .. Sekmes 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2015 02 10, 17:35)
Mano vienos pažįstamos mama, savo dukrą mama vadina smile.gif

Oj sunki ta senatvė ir kuo toliau matau kokia ji neori ir sunki , tuo labiau tiesiasi kelias blaiviam prote eiti pas notarą ir surašyti savo valią , nes nežinia kada Alzhaimeris gali į svečius užeiti , o jei dar kartu su demencija ....

Sveikos, mielosios.
Senai buvau užsukusi pas jus. Turiu daug darbo, mažei tuoj metai stuktels, sūnus iš namų jau sparnus ruošias kelti, o po anytos mirties ir euro įvedimo, finansai kažkaip groja ditirambus vėjams kišenėse.
Po vyro giminės antpuolių kažkaip viskas nurimo ,bet ir toliau esam budėjimo režime, nes nežinia kada atvažiuos "pasiimti" savų pastatų". Visko nepasakosiu, tik užsiminsiu tiek kad "šeima" supyko, kam motiną laidojome pagal anytos norą ir valią ir visai nepaisėme jų, dabar esame nukryžiuotieji be teisės į bendravimą vien dėl to, kad jųjų motina palaidota ten kur Ji norėjo. To deja neleidžia daryti ir saviems vaikams su mūsiškiais...
Atsakyti
Sveiki,

Na ką gi jungiuos ir aš prie jūsų. Po švenčių namo iš ligoninės parsivešim močiutę. Deja, ji pati po insulto vaikščioti nebegali. Taigi mūsų visų gyvenimas pasikeis. Bet visa šeima kartu tikrai tikiu, kad susitvarkysim.
Turiu kelis klausimus:
1. Ar labai didelis skirtumas tarp elektra valdomos lovos ir mechaninės? kainos skirtumas ženklus. Gal esat pastebėję kur ją nuomotis pigiausia/patogiausia? veiksmas vyksta Vilniuje.
2. pensija. iki šiol atnešdavo paštininkė. bet dabar močiutę parsivešim pas save, tai pensijos jaučiu negausim. gal kas žino ar visi notarai važiuoja į namus?
Iš anksto dėkui už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(jelencikas @ 2015 04 03, 16:25)
Sveiki,

Na ką gi jungiuos ir aš prie jūsų. Po švenčių namo iš ligoninės parsivešim močiutę. Deja, ji pati po insulto vaikščioti nebegali. Taigi mūsų visų gyvenimas pasikeis. Bet visa šeima kartu tikrai tikiu, kad susitvarkysim.
Turiu kelis klausimus:
1. Ar labai didelis skirtumas tarp elektra valdomos lovos ir mechaninės? kainos skirtumas ženklus. Gal esat pastebėję kur ją nuomotis pigiausia/patogiausia? veiksmas vyksta Vilniuje.
2. pensija. iki šiol atnešdavo paštininkė. bet dabar močiutę parsivešim pas save, tai pensijos jaučiu negausim. gal kas žino ar visi notarai važiuoja į namus?

Elektrine lova galima nusipirkt uz 500-600 lt naudota. L gerai ji. Pakeli pavalgymui ar siaip pakeist padeti. Keliasi tiek galvugalis tiek koju galas.
Del pensijos nzn. Jei nepilno proto tai per teisma.
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2015 03 04, 13:17)
stengiuosi negriauti ju pasaulio. stengiuosiu palaikyti jų orumą t.y. nekritikuoti ir nevertinti to ką jie daro, pvz. iškrapšto sauskelniu turinį , nes 'per storas'. Nes jei kartais jie suvokia savo negalią, tai labai nervinasi, kol vel pamiršta.

gal čia ne į temą aš, bet yra pižamos specialios tokiems lendanitiems į pamperius. Užtrauktukas kaip kūdikiams tarpo kojų eina. Tai nei nusivilks, nei rankų kaišios, labai palengvina priežiūrą šiuo klausimu...
Atsakyti
[quote=jelencikas,2015 04 03, 16:25]
Sveiki,

Jei jūsų artimam žmogui pripažinta slauga, lovą galite gauti už simbolinį mokestį ( elektrinė - 72 Eur.) Tam yra Vilniuje įstaiga, kurios visa veikla yra padėti neįgaliesiems žmonėms.
http://www.tpnc.lt/
Vilniaus skyriuje dirba tikrai labai nuoširdūs ir geri darbuotojai, kurie viską paaiškins ir patars, paaskys kokių dokumentų reikia ir pan.
Užsukite ir pasikonsultuokite. Gal dar pasiūlys įvairių priemonių slaugos reikalaujančiam ligoniui.
Tik priminsiu, kad visoms priemonėms reikia tik gydytojo pažymos ( nustaytta forma)

Stiprybės Jums ir jūsų šeimai.
Atsakyti
[quote=mamukas71,2015 04 10, 09:52]
[quote=jelencikas,2015 04 03, 16:25]
Sveiki,

Jei jūsų artimam žmogui pripažinta slauga, lovą galite gauti už simbolinį mokestį ( elektrinė - 72 Eur.) Tam yra Vilniuje įstaiga, kurios visa veikla yra padėti neįgaliesiems žmonėms.
http://www.tpnc.lt/
Vilniaus skyriuje dirba tikrai labai nuoširdūs ir geri darbuotojai, kurie viską paaiškins ir patars, paaskys kokių dokumentų reikia ir pan.
Užsukite ir pasikonsultuokite. Gal dar pasiūlys įvairių priemonių slaugos reikalaujančiam ligoniui.
Tik priminsiu, kad visoms priemonėms reikia tik gydytojo pažymos ( nustaytta forma)

Stiprybės Jums ir jūsų šeimai.
[/quote]
lovos laukia tėvukas iki šiol...Eilė. Teko pirkti.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2015 04 03, 16:19)
Sveikos, mielosios.
Senai buvau užsukusi pas jus. Turiu daug darbo, mažei tuoj metai stuktels, sūnus iš namų jau sparnus ruošias kelti, o po anytos mirties ir  euro įvedimo, finansai kažkaip groja ditirambus vėjams kišenėse.
Po vyro giminės antpuolių kažkaip viskas nurimo ,bet ir toliau esam budėjimo režime, nes nežinia kada atvažiuos "pasiimti" savų pastatų". Visko nepasakosiu,  tik užsiminsiu tiek kad "šeima" supyko, kam motiną laidojome pagal anytos norą ir valią ir visai nepaisėme jų, dabar esame nukryžiuotieji be teisės į bendravimą vien dėl to, kad jųjų motina palaidota ten kur Ji  norėjo. To deja neleidžia daryti ir saviems vaikams su mūsiškiais...

Koks pazistamas jausmas kada ''seima'' pyksta ir apkalba... doh.gif . Vieno tik galiu palinketi - neimti i sirdi 4u.gif , juk zinai kaip viskas buvo...
Atsakyti
QUOTE(jelencikas @ 2015 04 03, 17:25)
Sveiki,

Turiu kelis klausimus:

Galiu pakomentuoti dėl pensijos, nes prieš savaitę turėjom panašią situaciją dėl močiutės. Įgaliojimui gauti nereikėjo nei teismo, nei notaro. Nuvykom į seniūniją ir nusivežėm seniūną pas močiutę į ligoninę, jis įgaliojimą išdavė, o močiutė pasirašė, kad pensiją gali paimti mūsų mama ir brolis. Mūsų močiutė sąmoninga. Gyveno Kaune, Šančiuose.
Atsakyti
Sveikos, supermamos...

Prieš keletą metų pamačius Jūsų temą, truputį paskaičius, pagalvojau - kokius sunkumus gyvenimas kartais žmonėms suteikia ir taip gera buvo skaityti Jūsų viens kitos palaikančias žinutes.
Pagalvojau -gerai, kad yra vieta moralinėms jėgoms ir ištvermės pasisemt.

Ir nebūčiau pagalvojus, kad man kada prireiks čia užsukt ir jau tyčia...

Ech... o jau atrodė, kad gyvenimas pagaliau pradėjo šviesėt.. kai bac! ir dar vienas iššūkis gyvenime...

Tai vat... priimkit į būrį? verysad.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti