As keliu nuorodas, o ne pilnus receptus? Ar reikia pilnus?
Obuoliu pyragas su varske
Varskes blynai su moliugais
Varskiniai blynai
Baltarusiski varskeciai
Obuoliu pyragas su varske
Varskes blynai su moliugais
Varskiniai blynai
Baltarusiski varskeciai
QUOTE(Katiniena @ 2013 10 14, 15:12)
Gal keliam kaip mum patogiau ir taip, ir taip
http://skanusgyvenim...-keksiukai.html
lietiniu keksiukai
Tiramisu
Reikes:
500gr.mascarpones
sausainiu "damu pirsteliai", 24vnt
5 kiausiniu baltymai
4 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
puodelis stiprios espreso kavos
50gr brendzio/romo
50gr. juodojo sokolado
konditerines kakavos
Kiausiniu trynius ir cukru gerai isplakti mikseriu. Plakti, kol mase taps tasi ir balksva. Imaisyti mascarpones suri. Isplakti baltymus iki standumo. Baltymu mase turi buti tokia standi, kad apvertus dubeni aukstyn kojom, baltymai is jo neisbegtu. Atsargiai imaisyti baltymus i mascarpones, tryniu ir cukraus mase, iki vientisos kremo konsistencijos.
Paruosta espreso kava sumaisyti su brendziu/romu. Nors visur siuloma sausainiu pirstelius 0,5 s mirkyti kavoje, patariu, kad sausainiai kavoje per daug neisteztu, kavos ir brendzio misini supilti i vandens purkstuveli ir sausainius kava tiesiog apipurksti- taip galima matyti ar sausainiai kavos jau prisigere ar dar yra sausoki.(man sis budas labai pasiteisino, dar ner buve, kad sausainiai butu per sausi ar per slapi thumbup.gif )
Suvilgyti indo dugna kava purskiant purkstuveliu (kavos negaileti),padengti visa indo dugna sausainiu sluoksniu ir juos taip pat suvilgyti kava. Sukresti puse paruosto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainiu vienodu lygiu sluoksniu. Pavirsiu gausiai pabarstyti tarkuotu sokoladu ir kakava (nebutinai).
Vel deti sluoksni kava suvilgytu sausainiu( cia darau taip- ant folijos isdeliotus sausainius ispurskiu kava, dedu juos ant kremo suvilgyta puse i apacia ir gerai apipurskiu virsu) ir antra sluoksni kremo. Galiausiai pabarstyti kakava ir likusiu sokoladu. Deserta laikyti saldytuve per nakti.
lietiniu keksiukai
Tiramisu
Reikes:
500gr.mascarpones
sausainiu "damu pirsteliai", 24vnt
5 kiausiniu baltymai
4 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
puodelis stiprios espreso kavos
50gr brendzio/romo
50gr. juodojo sokolado
konditerines kakavos
Kiausiniu trynius ir cukru gerai isplakti mikseriu. Plakti, kol mase taps tasi ir balksva. Imaisyti mascarpones suri. Isplakti baltymus iki standumo. Baltymu mase turi buti tokia standi, kad apvertus dubeni aukstyn kojom, baltymai is jo neisbegtu. Atsargiai imaisyti baltymus i mascarpones, tryniu ir cukraus mase, iki vientisos kremo konsistencijos.
Paruosta espreso kava sumaisyti su brendziu/romu. Nors visur siuloma sausainiu pirstelius 0,5 s mirkyti kavoje, patariu, kad sausainiai kavoje per daug neisteztu, kavos ir brendzio misini supilti i vandens purkstuveli ir sausainius kava tiesiog apipurksti- taip galima matyti ar sausainiai kavos jau prisigere ar dar yra sausoki.(man sis budas labai pasiteisino, dar ner buve, kad sausainiai butu per sausi ar per slapi thumbup.gif )
Suvilgyti indo dugna kava purskiant purkstuveliu (kavos negaileti),padengti visa indo dugna sausainiu sluoksniu ir juos taip pat suvilgyti kava. Sukresti puse paruosto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainiu vienodu lygiu sluoksniu. Pavirsiu gausiai pabarstyti tarkuotu sokoladu ir kakava (nebutinai).
Vel deti sluoksni kava suvilgytu sausainiu( cia darau taip- ant folijos isdeliotus sausainius ispurskiu kava, dedu juos ant kremo suvilgyta puse i apacia ir gerai apipurskiu virsu) ir antra sluoksni kremo. Galiausiai pabarstyti kakava ir likusiu sokoladu. Deserta laikyti saldytuve per nakti.
Šokoladinis varškės su kondensuotu pienu pyragas
Tešlai:
200 g sviesto (šį kartą naudojau margariną);
200 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinis;
300 g miltų (gal dėl margarino, bet man dar 100 g prireikė);
1 a. š. kepimo miltelių;
2 š. šokoladinės kakavos;
½ st. mėgstamų riešutų pabarstymui ant viršaus (dėjau graikinius, nors už lazdyno man nėra skanesnių bet galima ir išvis be riešutų apsieiti).
Varškės įdarui:
400-500 g varškės;
8 š. kondensuoto pieno (gal maždaug trečdalis didelės 1 kg skardinės);
3 kiaušiniai (nedideli);
2 š. krakmolo;
2 š. romo (brendžio ar kokio kitokio skanaus alkoholio, bet galima ir išvis nepilti, nes romas jautėsi labiau nei kondensuotas pienas).
Pirmiausia pasiruošti tešlą: sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir šiek tiek paplakti. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.
Varškės masei varškę sumaišyti su kondensuotu pienu, kiaušiniais, krakmolu, romu ir mikseriu ar blenderiu gerai pertrinti iki vientisos masės.
Kepimo skardą (manoji 23×28 cm) iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Išbarstyti riešutus (jei naudojami). Kišti iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45-50 min. Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti. Skanaus!
REZULTATAS
šaltinis: http://juratet.bloga...pienu-1440.html
Tešlai:
200 g sviesto (šį kartą naudojau margariną);
200 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinis;
300 g miltų (gal dėl margarino, bet man dar 100 g prireikė);
1 a. š. kepimo miltelių;
2 š. šokoladinės kakavos;
½ st. mėgstamų riešutų pabarstymui ant viršaus (dėjau graikinius, nors už lazdyno man nėra skanesnių bet galima ir išvis be riešutų apsieiti).
Varškės įdarui:
400-500 g varškės;
8 š. kondensuoto pieno (gal maždaug trečdalis didelės 1 kg skardinės);
3 kiaušiniai (nedideli);
2 š. krakmolo;
2 š. romo (brendžio ar kokio kitokio skanaus alkoholio, bet galima ir išvis nepilti, nes romas jautėsi labiau nei kondensuotas pienas).
Pirmiausia pasiruošti tešlą: sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir šiek tiek paplakti. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.
Varškės masei varškę sumaišyti su kondensuotu pienu, kiaušiniais, krakmolu, romu ir mikseriu ar blenderiu gerai pertrinti iki vientisos masės.
Kepimo skardą (manoji 23×28 cm) iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Išbarstyti riešutus (jei naudojami). Kišti iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45-50 min. Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti. Skanaus!
REZULTATAS
šaltinis: http://juratet.bloga...pienu-1440.html
makaronai su tunu pagal J.Oliveri
Reikes:
alyvuogiu aliejaus
1 raudonas svogunas
1-2 sviezios raudonos aitrios paprikos
1 nubrauktas a.s. cinamono
ryselis svieziu baziliku
800gr konservuotu slyviniu pomidoru
600gr konservuoto tuno alyvuogiu aliejuje
500gr makaronu
1-2 citrinu zievele ir sultys
saujele svieziai tarkuoto parmezano
druska,pipirai
Keptuveje ikaitinti slakeli alyvuogiu aliejaus ir ant vidutines ugnies 5 min. pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna,aitriasias paprikas, cinamona ir baziliku stiebelius, kad svogunas suminkstetu ir taptu salsvas. Padidinti karsti ir sukresti pomidorus bei nusunktus, isskirstytus tunus, iberti gera ziupsni druskos. Sauksto nugarele sutraiskyti pomidorus, skysti uzvirti ir apie 20 min.patroskinti. Paragauti ar gana prieskoniu.
Per ta laika puode sudyto vandens isvirti makaronus, kaip nurodyta ant pakuotes. Dar kietokus nukosti, pasilikti siek tiek nuoviro. Sukrauti juos i tunu ir pomidoru padaza su stambiai plesytais baziliku lapeliais, kliustelti alyvuogiu aliejaus, itarkuoti citrinu zievele, ispausti sultis, suberti parmezana ir viska gerai ismaisyti. Jei reikia praskiesti pasiliktu nuoviru. Paragauti ar netruksta prieskoniu ir iskart tiekti.
skanaus
Greita ir paprasta savaitgalio pietums
Reikes:
alyvuogiu aliejaus
1 raudonas svogunas
1-2 sviezios raudonos aitrios paprikos
1 nubrauktas a.s. cinamono
ryselis svieziu baziliku
800gr konservuotu slyviniu pomidoru
600gr konservuoto tuno alyvuogiu aliejuje
500gr makaronu
1-2 citrinu zievele ir sultys
saujele svieziai tarkuoto parmezano
druska,pipirai
Keptuveje ikaitinti slakeli alyvuogiu aliejaus ir ant vidutines ugnies 5 min. pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna,aitriasias paprikas, cinamona ir baziliku stiebelius, kad svogunas suminkstetu ir taptu salsvas. Padidinti karsti ir sukresti pomidorus bei nusunktus, isskirstytus tunus, iberti gera ziupsni druskos. Sauksto nugarele sutraiskyti pomidorus, skysti uzvirti ir apie 20 min.patroskinti. Paragauti ar gana prieskoniu.
Per ta laika puode sudyto vandens isvirti makaronus, kaip nurodyta ant pakuotes. Dar kietokus nukosti, pasilikti siek tiek nuoviro. Sukrauti juos i tunu ir pomidoru padaza su stambiai plesytais baziliku lapeliais, kliustelti alyvuogiu aliejaus, itarkuoti citrinu zievele, ispausti sultis, suberti parmezana ir viska gerai ismaisyti. Jei reikia praskiesti pasiliktu nuoviru. Paragauti ar netruksta prieskoniu ir iskart tiekti.
skanaus
Greita ir paprasta savaitgalio pietums
Vištienos krūtinėlė tešloje
vištienos filė ( apie 600-700gr)
Šaldyta bemielė tešla (vienas pak.)
vištienos prieskoniai, pipirai, universalūs prieskoniai
Pienas (0,5ltr)
Miltai (porą šaukštų)
Šaldytos daržovės
Vištienos krutinėlę pamušti, paprieskoniuot, apkepinti keptuvėjei ir įvynioti į tešlos gabalėlį, taip suruošti visus gabalėlius, ikaitinti orkaitę ir sudeti i skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 30 min. kol paruduos.
keptuvėje pasiruošti padažą: su trupučiu aliejaus apkepinti šaldytas daržoves, pabarstyti univ prieskoniais, pipirais, įpilti pieno ir įdėti pora šaukštų miltų, maišyti kol užvirs. Į lėkštę įdėti vištienos krūtinėlę ir užpilti padažu.
P.s. įdarui galima naudoti ir žuvį.
Skanaus
vištienos filė ( apie 600-700gr)
Šaldyta bemielė tešla (vienas pak.)
vištienos prieskoniai, pipirai, universalūs prieskoniai
Pienas (0,5ltr)
Miltai (porą šaukštų)
Šaldytos daržovės
Vištienos krutinėlę pamušti, paprieskoniuot, apkepinti keptuvėjei ir įvynioti į tešlos gabalėlį, taip suruošti visus gabalėlius, ikaitinti orkaitę ir sudeti i skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 30 min. kol paruduos.
keptuvėje pasiruošti padažą: su trupučiu aliejaus apkepinti šaldytas daržoves, pabarstyti univ prieskoniais, pipirais, įpilti pieno ir įdėti pora šaukštų miltų, maišyti kol užvirs. Į lėkštę įdėti vištienos krūtinėlę ir užpilti padažu.
P.s. įdarui galima naudoti ir žuvį.
Skanaus
Rekomenduoju
Kiaulienos troškinį obuoliû sultyse
Nieko labai ypatingo, bet skanu, kai iprastas guliasas atsibosta mesyte tirpsta burnoje tiesiog
Kiaulienos troškinį obuoliû sultyse
Nieko labai ypatingo, bet skanu, kai iprastas guliasas atsibosta mesyte tirpsta burnoje tiesiog
Parašysiu ir aš greitą pigų ir skanų (bent jau mėgstantiems makaronus) receptuką
MAKARONŲ ir KOPŪSTŲ apkepas.
Reikia:
Makaronų
Kopūstų
Grietinės
Fermentinio sūrio
Keli pomidorai
Druska, pipirai ir t.t.
Proporcijos maždaug tokios: makaronų ir kopūsto po lygiai, sūrio pagal skonį, grietinės irgi. Aš dedu apie 300-400g makaronų; pusę vidutinės kopūsto galvos, apie 1/2 arba 2/3 indelio (didelio) grietinės; 200-300g sūrio;
Makaronus išverdam, jiems įpusėjus virti į puodą sukraunam ir supjaustytą kopūstą. Per tą laiką keptuvėje pašildom grietinę ir fermentinį sūrį, iki vientisos masės (sūrį galima tarkuoti, pjaustyti...). Kai makaronai jau išvirę juos nusunkti, supilti padažą ir gerai išmaišyti. Tada supilti masę į kepimo indą (geriausia negilų, bet platų), ant viršaus sudėti griežinėliais pjaustytus pomidorus, galima apibarstyti sūriu ir pakepti orkaitėj (180-200 laipsniu) apie 15 min. Skanaus
O dabar mano asmeniniai "papildymai": labai skanu būna ir papildomai įdėjus cukinijos, arba "mėsaėdžiams" puikiai dera ir rūkytos arba virtos (pvz servelato) dašrytės. Ir aš dar pakepinu ilgiau orkaitėj, nes labai jau skanu man paskrudę makaronai
MAKARONŲ ir KOPŪSTŲ apkepas.
Reikia:
Makaronų
Kopūstų
Grietinės
Fermentinio sūrio
Keli pomidorai
Druska, pipirai ir t.t.
Proporcijos maždaug tokios: makaronų ir kopūsto po lygiai, sūrio pagal skonį, grietinės irgi. Aš dedu apie 300-400g makaronų; pusę vidutinės kopūsto galvos, apie 1/2 arba 2/3 indelio (didelio) grietinės; 200-300g sūrio;
Makaronus išverdam, jiems įpusėjus virti į puodą sukraunam ir supjaustytą kopūstą. Per tą laiką keptuvėje pašildom grietinę ir fermentinį sūrį, iki vientisos masės (sūrį galima tarkuoti, pjaustyti...). Kai makaronai jau išvirę juos nusunkti, supilti padažą ir gerai išmaišyti. Tada supilti masę į kepimo indą (geriausia negilų, bet platų), ant viršaus sudėti griežinėliais pjaustytus pomidorus, galima apibarstyti sūriu ir pakepti orkaitėj (180-200 laipsniu) apie 15 min. Skanaus
O dabar mano asmeniniai "papildymai": labai skanu būna ir papildomai įdėjus cukinijos, arba "mėsaėdžiams" puikiai dera ir rūkytos arba virtos (pvz servelato) dašrytės. Ir aš dar pakepinu ilgiau orkaitėj, nes labai jau skanu man paskrudę makaronai
keli receptukai su triušiena (pati nebandžiau, bet pasirodė skanūs)
http://www.gaspadine..._triusiena.html
http://www.gaspadine..._triusiena.html
pati bandysiu šitą:
http://www.gaspadine..._triusiena.html
http://www.gaspadine..._triusiena.html
http://www.gaspadine..._triusiena.html
pati bandysiu šitą:
http://www.gaspadine..._triusiena.html