Įkraunama...
Įkraunama...

2013 Birželinukų receptukai

user posted image

user posted image

essen.gif Dalinamės jau išbandytais ar dar esančiais planuose receptukais essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Usnee: 13 spalio 2013 - 11:25
As keliu nuorodas, o ne pilnus receptus? Ar reikia pilnus? g.gif
Obuoliu pyragas su varske
Varskes blynai su moliugais
Varskiniai blynai wub.gif nestuke.gif
Baltarusiski varskeciai
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2013 10 14, 15:12)
As keliu nuorodas, o ne pilnus receptus? Ar reikia pilnus? g.gif



Gal keliam kaip mum patogiau 4u.gif ir taip, ir taip g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Usnee @ 2013 10 14, 15:49)
Gal keliam kaip mum patogiau  4u.gif  ir taip, ir taip  g.gif  smile.gif

Ok drinks_cheers.gif
Atsakyti
http://skanusgyvenim...-keksiukai.html
lietiniu keksiukai smile.gif


Tiramisu

Reikes:
500gr.mascarpones
sausainiu "damu pirsteliai", 24vnt
5 kiausiniu baltymai
4 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
puodelis stiprios espreso kavos
50gr brendzio/romo
50gr. juodojo sokolado
konditerines kakavos

Kiausiniu trynius ir cukru gerai isplakti mikseriu. Plakti, kol mase taps tasi ir balksva. Imaisyti mascarpones suri. Isplakti baltymus iki standumo. Baltymu mase turi buti tokia standi, kad apvertus dubeni aukstyn kojom, baltymai is jo neisbegtu. Atsargiai imaisyti baltymus i mascarpones, tryniu ir cukraus mase, iki vientisos kremo konsistencijos.

Paruosta espreso kava sumaisyti su brendziu/romu. Nors visur siuloma sausainiu pirstelius 0,5 s mirkyti kavoje, patariu, kad sausainiai kavoje per daug neisteztu, kavos ir brendzio misini supilti i vandens purkstuveli ir sausainius kava tiesiog apipurksti- taip galima matyti ar sausainiai kavos jau prisigere ar dar yra sausoki.(man sis budas labai pasiteisino, dar ner buve, kad sausainiai butu per sausi ar per slapi thumbup.gif )

Suvilgyti indo dugna kava purskiant purkstuveliu (kavos negaileti),padengti visa indo dugna sausainiu sluoksniu ir juos taip pat suvilgyti kava. Sukresti puse paruosto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainiu vienodu lygiu sluoksniu. Pavirsiu gausiai pabarstyti tarkuotu sokoladu ir kakava (nebutinai).

Vel deti sluoksni kava suvilgytu sausainiu( cia darau taip- ant folijos isdeliotus sausainius ispurskiu kava, dedu juos ant kremo suvilgyta puse i apacia ir gerai apipurskiu virsu) ir antra sluoksni kremo. Galiausiai pabarstyti kakava ir likusiu sokoladu. Deserta laikyti saldytuve per nakti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikne: 15 spalio 2013 - 21:02
Siulau ismeginti essen.gif

http://www.sonatinos...der-delice.html
Atsakyti
Šokoladinis varškės su kondensuotu pienu pyragas
Tešlai:
200 g sviesto (šį kartą naudojau margariną);
200 g cukraus;
2 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinis;
300 g miltų (gal dėl margarino, bet man dar 100 g prireikė);
1 a. š. kepimo miltelių;
2 š. šokoladinės kakavos;
½ st. mėgstamų riešutų pabarstymui ant viršaus (dėjau graikinius, nors už lazdyno man nėra skanesnių smile.gif bet galima ir išvis be riešutų apsieiti).

Varškės įdarui:
400-500 g varškės;
8 š. kondensuoto pieno (gal maždaug trečdalis didelės 1 kg skardinės);
3 kiaušiniai (nedideli);
2 š. krakmolo;
2 š. romo (brendžio ar kokio kitokio “skanaus” alkoholio, bet galima ir išvis nepilti, nes romas jautėsi labiau nei kondensuotas pienas).
Pirmiausia pasiruošti tešlą: sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir šiek tiek paplakti. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.

Varškės masei varškę sumaišyti su kondensuotu pienu, kiaušiniais, krakmolu, romu ir mikseriu ar blenderiu gerai pertrinti iki vientisos masės.

Kepimo skardą (manoji 23×28 cm) iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Išbarstyti riešutus (jei naudojami). Kišti iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45-50 min. Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti. Skanaus!

REZULTATAS
user posted image


šaltinis: http://juratet.bloga...pienu-1440.html
Atsakyti
makaronai su tunu pagal J.Oliveri

Reikes:
alyvuogiu aliejaus
1 raudonas svogunas
1-2 sviezios raudonos aitrios paprikos
1 nubrauktas a.s. cinamono
ryselis svieziu baziliku
800gr konservuotu slyviniu pomidoru
600gr konservuoto tuno alyvuogiu aliejuje
500gr makaronu
1-2 citrinu zievele ir sultys
saujele svieziai tarkuoto parmezano
druska,pipirai

Keptuveje ikaitinti slakeli alyvuogiu aliejaus ir ant vidutines ugnies 5 min. pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna,aitriasias paprikas, cinamona ir baziliku stiebelius, kad svogunas suminkstetu ir taptu salsvas. Padidinti karsti ir sukresti pomidorus bei nusunktus, isskirstytus tunus, iberti gera ziupsni druskos. Sauksto nugarele sutraiskyti pomidorus, skysti uzvirti ir apie 20 min.patroskinti. Paragauti ar gana prieskoniu.

Per ta laika puode sudyto vandens isvirti makaronus, kaip nurodyta ant pakuotes. Dar kietokus nukosti, pasilikti siek tiek nuoviro. Sukrauti juos i tunu ir pomidoru padaza su stambiai plesytais baziliku lapeliais, kliustelti alyvuogiu aliejaus, itarkuoti citrinu zievele, ispausti sultis, suberti parmezana ir viska gerai ismaisyti. Jei reikia praskiesti pasiliktu nuoviru. Paragauti ar netruksta prieskoniu ir iskart tiekti.

skanaus smile.gif


Greita ir paprasta savaitgalio pietums smile.gif
Atsakyti
Vištienos krūtinėlė tešloje

vištienos filė ( apie 600-700gr)
Šaldyta bemielė tešla (vienas pak.)
vištienos prieskoniai, pipirai, universalūs prieskoniai
Pienas (0,5ltr)
Miltai (porą šaukštų)
Šaldytos daržovės

Vištienos krutinėlę pamušti, paprieskoniuot, apkepinti keptuvėjei ir įvynioti į tešlos gabalėlį, taip suruošti visus gabalėlius, ikaitinti orkaitę ir sudeti i skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 30 min. kol paruduos.
keptuvėje pasiruošti padažą: su trupučiu aliejaus apkepinti šaldytas daržoves, pabarstyti univ prieskoniais, pipirais, įpilti pieno ir įdėti pora šaukštų miltų, maišyti kol užvirs. Į lėkštę įdėti vištienos krūtinėlę ir užpilti padažu.
P.s. įdarui galima naudoti ir žuvį.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Rekomenduoju
Kiaulienos troškinį obuoliû sultyse
Nieko labai ypatingo, bet skanu, kai iprastas guliasas atsibosta smile.gif mesyte tirpsta burnoje tiesiog smile.gif
Atsakyti
Parašysiu ir aš greitą pigų ir skanų (bent jau mėgstantiems makaronus) receptuką smile.gif

MAKARONŲ ir KOPŪSTŲ apkepas.

Reikia:
Makaronų
Kopūstų
Grietinės
Fermentinio sūrio
Keli pomidorai
Druska, pipirai ir t.t.

Proporcijos maždaug tokios: makaronų ir kopūsto po lygiai, sūrio pagal skonį, grietinės irgi. Aš dedu apie 300-400g makaronų; pusę vidutinės kopūsto galvos, apie 1/2 arba 2/3 indelio (didelio) grietinės; 200-300g sūrio;
Makaronus išverdam, jiems įpusėjus virti į puodą sukraunam ir supjaustytą kopūstą. Per tą laiką keptuvėje pašildom grietinę ir fermentinį sūrį, iki vientisos masės (sūrį galima tarkuoti, pjaustyti...). Kai makaronai jau išvirę juos nusunkti, supilti padažą ir gerai išmaišyti. Tada supilti masę į kepimo indą (geriausia negilų, bet platų), ant viršaus sudėti griežinėliais pjaustytus pomidorus, galima apibarstyti sūriu ir pakepti orkaitėj (180-200 laipsniu) apie 15 min. Skanaus mirksiukas.gif

O dabar mano asmeniniai "papildymai": labai skanu būna ir papildomai įdėjus cukinijos, arba "mėsaėdžiams" puikiai dera ir rūkytos arba virtos (pvz servelato) dašrytės. Ir aš dar pakepinu ilgiau orkaitėj, nes labai jau skanu man paskrudę makaronai biggrin.gif
Atsakyti
keli receptukai su triušiena (pati nebandžiau, bet pasirodė skanūs) essen.gif

http://www.gaspadine..._triusiena.html
http://www.gaspadine..._triusiena.html

pati bandysiu šitą:
http://www.gaspadine..._triusiena.html
Atsakyti