Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis.

Šuniui (3 m.) pradėjo iš burnos smirdėti žuvim, gal net silke sakyčiau blink.gif mellow.gif maistas nesikeitė, jokios žuvies tikrai neėdė. Gal tai kokios ligos požymis? g.gif
Atsakyti
kartais iš burnos smirda, kai analinės liaukos užsikimšę, nes vis tvarkosi
Atsakyti
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2014 08 25, 22:48)
Vienos akies baltymas toks drumzlinas lyg juodas, kazi kas galetu but ? Gal kas galit atsakyt mamytes unsure.gif  Suniukui 9 men. Kavalieriaus spanieliukas

aplink obuolį? nes jei tarsi spalva išėjus už obuolio ribų tai norma, ar tai ne tai?
Atsakyti
esu laimingiausia pasauly, nes vakar mums paneigė vėžiuko prognozes ir pasakė, kad turim slansktelių ataugas kažkokias su uždegimu. o Dieve, Dieve, stebuklas įvyko.. Aišku, nusiteikę rimtam gydymui, nes jaučia šuniukas ir skausmus, bet bent ne vėžys! Tfu tfu tfu..

QUOTE(Tutia @ 2014 08 24, 22:46)
Sveiki,

atėjau rasti tokių pačių nelaimėlių, kam buvo diagnozuotas kaulų vėžys.. Norėtųsi, kad pasidalintų patirtimi, kaip sekėsi gydymas ir pan., nes esame visiškai pasimetę.. Netikėtai sveikam, guviam 8 m. jorkiukui prasidėjo skausmai, spazminiai tokie, galvojom - uždegimas/pašalimas.. Po savaitės gydymo ir situacijos blogėjimo - lašinės, visi įmanomi tyrimai ir 90% diagnozė - slankstelių vėžys.. Pati mačiau nuotrauką, dveji slanksteliai tikrai pakitę, kažkokie nedideli darinukai aplink.. Gydomės pas Margaritą iš Jakovo, iki trečiadienio Margarita žadėjo pasitarti su kitais gydytojais, duoti tikslią galutinę diagnozę.. Laukiam stebuklo, kad būtų koks nusidėvėjimas vis gi ar pan.

Kol kas šuo gauna nuskausminamųjų, yra namie, sakė judėjimą ribot, bet pavaikšto, neguli.. Valgo karts nuo karto gan noriai, nelabai laka.. Lauke stovi, pavyksta padaryt bent vieną kartą dienoj.. Namie nedaro, negi kenčia (vandenį girdom su švirkštu)?

Šiaip esam visiškai pasimetę, šuo yra mums viskas, man, mamai.. Bandom nusiteikt optimistiškai, bet gydytoja minėjo, jei diagnozė pasitvirtins, - neoperuojama, galima bandyt gyvent kažkiek su vaistais.. Bet niekam neteikia džiaugsmo, nei šeimininkams, nei šuniui, kai jis tampa daržovytė, primumpuotas vaistų..

Žodžiu, gyvenam gana liūdom nuotaikom, bet džiūgaujam, kai tik rodo namie didesnį aktyvumą, norą valgyt.. Žiūrim video nuo mažens, kaip tampo kamuoliukus, loja ant visko, tiesiog sunku patikėt, kas dabar vyksta..

Gal yra kam tekę susidurt? Skaitinėjau daug, bet, kiek suprantu, nelabai kokios prognozės su kaulų vėžiu, ypač stubure..

Tiesiog meldžiu Dievo, kad diagnozę paneigtų kiti gydytojai.. Tiesiog viliuosi..

Atsakyti
QUOTE(ciuju'ke @ 2014 08 26, 22:28)
aplink obuolį? nes jei tarsi spalva išėjus už obuolio ribų tai  norma, ar tai ne tai?

Jo kazkas panasaus g.gif

Papildyta:
QUOTE(Tutia @ 2014 08 28, 19:02)
esu laimingiausia pasauly, nes vakar mums paneigė vėžiuko prognozes ir pasakė, kad turim slansktelių ataugas kažkokias su uždegimu. o Dieve, Dieve, stebuklas įvyko.. Aišku, nusiteikę rimtam gydymui, nes jaučia šuniukas ir skausmus, bet bent ne vėžys! Tfu tfu tfu..

Kaip smagu girdeti bigsmile.gif kad tik jie butu sveiki thumbup.gif
Atsakyti
Laba ir as kreipsiuosi patarimo.

Musu 5men kalyte sveria 1.5kg.su gamtiniu reikalu daryma lauke jau kaip ir ismokome,bet susitikus pazystama man patare,kad ziema jos geriau I lauka nevesti g.gif Nes gali trukti koju raisciai ar kazkas panasaus(ju suneliui taip buvo ziema)Nu ir pasimeciau,ka su ja ziema reiktu daryti.As tai uz lauka ax.gif

2)klausimas.tai viena tai kita suniuko akyte buna kaip uztinusi,nelabai prasimerkia.Sian is akytes kaip traiskanos tokios skystos ejo(bet ne puliai)kas tai galetu buti?Gal kokiu lasiuku yra akytems ar iskarto vaziuoti pas veterinara?
Aciu
help.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal kienonors suo sirgo sunidziu kosulio, per kiek laiko pasveiko? ar nebeatsinaujino? jei taip, kaip gyde?
Mano pincerei liepa prasidejo kosulys, iskart vykom pas veterinara, po 3 sav praejo ir manem kad viskas bet po mazdaug nepilnu 2 sav vel viskas gryzo, tik kosulys stipresnis. el gavom antibiotiku kursa doh.gif ir po savaites buvo kaip nauja.... iki vakar vakaro, pradzioj pradejo krenkst,apziurejau nieko istrigusio neradau, bet pirstas buvo apsiveles baltom putom...kaip kad buvo prie kosulio... ir po geros valandos ji man vel eme koset, krenkst, ir taip visa nakti doh.gif ar galejo vel gryzt sunidziu kosulys? kontaktu su svetimais sunim buvo, kaimynu suo, bet jis neserga ir nesirgo, musu kitas suo nei pirmai nei dabar neuzsikrete. Gal cia isvis kazkas kito? g.gif Siaip kada koso plauciai svilpia, bet gal kad stipriai traukia ora, nes kai ramiai guli tai nera jokio svokstimo plauciuose g.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal kas susidūrėte su begaliniu šuns troškuliu po vėmimo?
Situacija tokia: antradienį mano kalė (jai jau septyneri) pradėjo vemti, vakare išvėmė skrandžio turinį dar vakarykštės dienos. Ėst nebedavėm, bet ryte vėl viskas pasikartojo. Be to, tapo apatiška, netgi silpnoka, sakyčiau. Trečiadienį lankėmės gydykloje, padarė kraujo tyrimą (bendrą ir biocheminį), rado uždegimą. Pagal echoskopiją jokių pakitimų nėra. gydytoja sako, kad tai skrandžio uždegimas, suleido antibiotikų ir dar davė kursą namo.
Dabar ji nebevemia, bet liko gana apatiška, pardėjo nepaprastai daug gerti (na, bent tris kartus daugiau negu įprastai) ir dažnai stovėti nusilenkus (iškėlus užpakalinę kūno dalį, priekinę nuleidus). Net maistas jos nebelabai domina - suėda viską, bet be entuziazmo, o šiaip yra tikra ėdrūnė. Neramu man, kad čia kažkas rimtesnio gali būti.
Gal kas turit panašios patirties arba galit patarti, koks gydytojas Vilniuje labiausiai tinkamas tokiai situacijai?
Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Sterilizuota? Piometra negali būti? Svetimkūnio negalėjo praryti?
Atsakyti
QUOTE(esp @ 2014 09 06, 22:33)
Sveiki,

gal kas susidūrėte su begaliniu šuns troškuliu po vėmimo?
Situacija tokia: antradienį mano kalė (jai jau septyneri) pradėjo vemti, vakare išvėmė skrandžio turinį dar vakarykštės dienos. Ėst nebedavėm, bet ryte vėl viskas pasikartojo. Be to, tapo apatiška, netgi silpnoka, sakyčiau. Trečiadienį lankėmės gydykloje, padarė kraujo tyrimą (bendrą ir biocheminį), rado uždegimą. Pagal echoskopiją jokių pakitimų nėra. gydytoja sako, kad tai skrandžio uždegimas, suleido antibiotikų ir dar davė kursą namo.
Dabar ji nebevemia, bet liko gana apatiška, pardėjo nepaprastai daug gerti (na, bent tris kartus daugiau negu įprastai) ir dažnai stovėti nusilenkus (iškėlus užpakalinę kūno dalį, priekinę nuleidus). Net maistas jos nebelabai domina - suėda viską, bet be entuziazmo, o šiaip yra tikra ėdrūnė. Neramu man, kad čia kažkas rimtesnio gali būti.
Gal kas turit panašios patirties arba galit patarti, koks gydytojas Vilniuje labiausiai tinkamas tokiai situacijai?
Būčiau labai dėkinga  4u.gif

Atsiprasau,kad ne i tema, bet cia mano megstamiausia suns poza nuo pat pirmos dienos kai ja parsiveziau is veislyno, cia ka nors negero gali reiksti?
Nuolat taip razosi, isiriecia - galva ant zemes, uzpakalis i dangu, kai zaidzia ypac, po miego,na nuolatos.
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 09 07, 02:27)
Atsiprasau,kad ne i tema, bet cia mano megstamiausia suns poza nuo pat pirmos dienos kai ja parsiveziau is veislyno, cia ka nors negero gali reiksti?
Nuolat taip razosi, isiriecia - galva ant zemes, uzpakalis i dangu, kai zaidzia ypac, po miego,na nuolatos.

Mano dičkis irgi mėgsta tai daryti drinks_cheers.gif kol ištampo visus raumeniukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2014 09 06, 09:25)
Sveiki,
gal kienonors suo sirgo sunidziu kosulio, per kiek laiko pasveiko? ar nebeatsinaujino? jei taip, kaip gyde?
Mano pincerei liepa prasidejo kosulys, iskart vykom pas veterinara, po 3 sav praejo ir manem kad viskas bet po mazdaug nepilnu 2 sav vel viskas gryzo, tik kosulys stipresnis. el gavom antibiotiku kursa doh.gif ir po savaites buvo kaip nauja.... iki vakar vakaro, pradzioj pradejo krenkst,apziurejau nieko istrigusio neradau, bet pirstas buvo apsiveles baltom putom...kaip kad buvo prie kosulio... ir po geros valandos ji man vel eme koset, krenkst, ir taip visa nakti doh.gif  ar galejo vel gryzt sunidziu kosulys? kontaktu su svetimais sunim buvo, kaimynu suo, bet jis neserga ir nesirgo, musu kitas suo nei pirmai nei dabar neuzsikrete. Gal cia isvis kazkas kito? g.gif  Siaip kada koso plauciai svilpia, bet gal kad stipriai traukia ora, nes kai ramiai guli tai nera jokio svokstimo plauciuose g.gif

mūsų sirgo, dvi savaites kas antrą dieną leido vaistus ir antibiotikus, dar kokią savaitę po vaistų kosėjo, bet jau retai ir atkosėdama. Po trijų savaičių paskiepijom nuo veislynų kosulio. Bet mums gydytoja sakė, kad bent jau kuriam laikui imunitetą po vaistų įgauna, bet jei kontaktuoja dažnai su kitais šunim geriau paskiepyti.
Atsakyti