Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Duonele kepa smile.gif iskilo iki pat virsaus thumbup.gif
Duonyte bus su vaisiais. smile.gif
Tikiuosi nesukris.
Vadinasi kaltos mieles buvo....
Atsakyti
Laba diena mamytes,

As su tokiu prasymu blush2.gif
As visad kepu duonele su raugu ir tik ziema, o kai vasara ateina-nebekepu,tad ir raugo nebeturiu. Atejo saltasis metas ir vyras praso duoneles,tai norejau paklausti gal kas galite 'pavaisinti' gabaleliu raugu? Butu gerai,jei butu kazkur netoli namu,na kad ir Siaures miestelis,Zirmunai.. Praeitais metais man viena mamyte dave savo raugo is Siaures miestelio,bet nebepamenu tos gerosios mamytes niko verysad.gif
Ar galetumete kas padeti? 4u.gif
Atsakyti
Vajuza, galėčiau pasidalinti - kaip tik užmaišiau šiandien duoną ir pamaitinau raugą, ryt vakare bus "pavalgęs", tai nupilčiau į indelį. Tik pas mane ne pagrandukas, o raugas, t.y. - miltai ir vanduo, jums to ir reikia? smile.gif
Aš šalia Šiaurės miestelio, prie VMI smile.gif
Atsakyti
pasidalinsiu savo megstamiausios duonos receptu, dar nebuvo taip, kad nepavyktu. suvalgoma akimirksniu:

200ml pieno
2 kiausiniai
100 g sviesto (kartais dedu alyv. alieju)
180 g varskes
500 g miltu (siaip naudoju miltus 550, bet siandien isbandziau 440, tai bent purumas gavosi)
1 a.s. druskos
120 g cukraus + 30 g vanilinio cukraus
1.5 a. s sausu mielu
apie 100-120 g razinu
kepu 1000g, apkrudinimas Pirmas arba antras, rezimas SWEET
Duonkepe Philips
Duona labai gerai kyla iki pat virsaus. iseina apie 1200 g duonos. labai saldi ir skani.
Atsakyti
Sveikos mielosios, gal yra Kaune kokia kepejele kuri kepa balta plikyta duonele. Labai noreciau, kad pasidaintumet raugu ir receptuku kaip ja kepti. Pati jau keleta metu kepu su grudais, jei kam reikia mielai pasidalinsiu smile.gif
Atsakyti
Kai turejau duonkepe Philips nebuvo nei karto kad neiskiltu man duona, dabar kai turiu Moulinex dar nesu iskepusi nei vieno grazaus kepaliuko, absoliuciai visu duonu virsus sukrenta. ka tai galetu reiksti? esu bandziusi pamazinti skysciu, prideti daugiau miltu, bet tai visiskai jokios itakos neturejo. gal kuri esate su tuo susidurusi?
Atsakyti
QUOTE(Obelėlė @ 2013 09 22, 22:30)
Pasidalinsiu ir as savo megstamiausiu keksu  thumbup.gif
1000gr
kiausiniai 5 ( kepiau ir su 5, ir su 3-skirtumo nera)
cukrus 165 gr
vaniles cukrus
druskos 1a.s.
sviesto 230 gr
miltu 330 gr
kepimo milteliu 2+1/2 a.s.
razinu 75 gr. ( dedu 150gr ir buna pats tas )

Skanaus drinks_cheers.gif

Katik ir mes isbandem sita receptuka.Laaabai skanus keksiukas gavosi thumbup.gif Tik mane erzina menteles,neissitraukia jos graziai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve-line @ 2013 11 02, 22:02)
pasidalinsiu savo megstamiausios duonos receptu, dar nebuvo taip, kad nepavyktu. suvalgoma akimirksniu:

200ml pieno
2 kiausiniai
100 g sviesto (kartais dedu alyv. alieju)
180 g varskes
500 g miltu (siaip naudoju miltus 550, bet siandien isbandziau 440, tai bent purumas gavosi)
1 a.s. druskos
120 g cukraus + 30 g vanilinio cukraus
1.5 a. s sausu mielu
apie 100-120 g razinu
kepu 1000g, apkrudinimas Pirmas arba antras,  rezimas SWEET
Duonkepe Philips
Duona labai gerai kyla iki pat virsaus. iseina apie 1200 g duonos. labai saldi ir skani.

O orkaiteje iseitu si skanumyna issikept ?
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 11 01, 21:55)
Vajuza, galėčiau pasidalinti - kaip tik užmaišiau šiandien duoną ir pamaitinau raugą, ryt vakare bus "pavalgęs", tai nupilčiau į indelį. Tik pas mane ne pagrandukas, o raugas, t.y. - miltai ir vanduo, jums to ir reikia? smile.gif
Aš šalia Šiaurės miestelio, prie VMI smile.gif

Labai labai ACIU mamytei,kuri vienintele atsake ir sutiko pasidalinti gabaleliu savo raugu wub.gif
Aciu,butinai uzsuksiu pas Jus oro_buckis.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Susigalvojau ir as su raugu pabandyti duonele issikepti ir iskilo toks klausimukas. koks raugas yra paliekamas kitam kartui, pamaitintas ar ne? Nezinau kaip cia tiksliau paaiskinti blink.gif Na pasidariau as kvietini rauga, palaikiau 3 dienas ir... man dabar pasilikti gabaleli kitam kartui, ar pamaitinu ji kelis kartus ir tik tada dali atidedu g.gif O paskui ta gabaleli vel kelis kartus pamaitinu ir vel dali atidedu, o dali sunaudoju. Taip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2013 11 09, 17:30)
Katik ir mes isbandem sita receptuka.Laaabai skanus keksiukas gavosi  thumbup.gif  Tik mane erzina menteles,neissitraukia jos graziai  verysad.gif

Kazkur skaiciau, kad tokiu atveju reikia sviesta deti ant menteliu, taciau nepamirsk jo pastumdyti ir i kubilelio krastus, o tai paskui prilips ir prie krastu smile.gif
Atsakyti
Mamytes,turiu viena klausimeli,gal kas zino kokia gudrybe,kuri padetu duonytei kepant orkaiteje 'nesutrukyneti'/'nesuplysti'. Man visad iskepdavo 'issiziojusi' hihihi.gif
Rodos ir slapiom rankom uzglostau ir skyluciu padarau, o ji man vistiek iskepa kazkur gerai prairusi. Na labai netrugdo,visvien suvalgom,nieko nenutinka,bet gal imanoma ja graziai isskepti? smile.gif
Kepu orkaiteje,ne per aukstoj temperaturoj, o tesla paprasta su raugu: kvietiniai,ruginiai miltai,vandenukas,selenos ir pan,be jokiu mieliu,sodu ar kepimo milteliu ir pan. Dejau net sauksta aliejaus,maniau,gal nesuplys del jo,bet visvien tas pats gaudavosi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sofi 05 @ 2013 11 10, 22:04)
Sveikutes,

Susigalvojau ir as su raugu pabandyti duonele issikepti ir iskilo toks klausimukas. koks raugas yra paliekamas kitam kartui, pamaitintas ar ne? Nezinau kaip cia tiksliau paaiskinti blink.gif  Na pasidariau as kvietini rauga, palaikiau 3 dienas ir... man dabar  pasilikti gabaleli kitam kartui, ar pamaitinu ji kelis kartus ir tik tada dali atidedu  g.gif  O paskui ta gabaleli vel kelis kartus pamaitinu ir vel dali atidedu, o dali sunaudoju. Taip?  ax.gif

Asmeniskai as uzmaisau tesla gerai,tada idedu rauga ir gerai uzminkiusi palieku nuo ryto iki vakaro,kol ji subresta, o vakare pries dedant i orkaite atgnybiu gabaleli ir i saldytuva padedu sekanciam kartui,tai skaitosi,kad jis pamaitintas smile.gif
Atsakyti