Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie CMB

QUOTE(giedruute @ 2011 08 03, 21:24)
O aš norėjau pasiteirauti, kokia ceremonija būtų savo pasirinktoje vietoje, iškilminga? nes nesinorėtų, kad viskas truktų porą minučių..  g.gif

Pernai buvau vestuvese kurios vyko prie raudones pilies,viskas vyko taip:
Ateina susiraukusi ,bet labai elegantiskai atrodanti moteris,visus "sustato" i dvi eiles(viduriu eina jaunieji) ir konkreciai ir greitai viska susako kaip kas bus,toliau seka tokia "... 1,2,3, einam,einam,ar tu toks ir toks imi tokia ir tokia,bla bla bla ,viso gero" cool.gif
Visi buvom pasimete ir nesupratom kada cia tuos ziedlapius reiks mest,viskas taaaip greit ivyko doh.gif
Bet jauniesiems sake visai nieko,tad svarbiausia kaip jie jauties,as tik stebetoja 4u.gif
Atsakyti
MAnau kaip jau susiorganizuosi taip ir vyks, svarbu atsaklinga asmenį paskirtį biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, turiu keletą man rūpimų klausimų. Būčiau labai dėkinga jei padėtumėt. Kalba eina apie Vilniaus CMS.

1. Ar ateinant į civilinės metrikacijos skyrių paduoti prašymo santuokai, reikės nurodyti tą adresą, kuriuo esame registruoti?(esame registruoti kiekvienas pas savo tėvus), o gyvename kartu kitame bute, kuriame nesame registruoti. Tiksliau pasakius, rūpi ar santuokos liudijime bus įrašytas adresas, kurį parašėme nešdami prašymus?

2.Ar pateikus prašymus, nurodytais adresais/adresu bus iš CMS atsiųstas koks nors pakvietimas/priminimas dėl santuokos datos? (apie būsimą santuoką artimiesiems norime pranešti patys, todėl ir teiraujuosi). Kadangi mūsų pažystamų tėvai apie santuokos datą bei laiką iš kažkur sužinojo, tai ir noriu sužinoti, ar atsiunčia civilines metrikacijos skyrius kąnors į nurodytą adresą.

3. Ar būtina nešti ir gimimo liudijimus? Esu girdėjus kad galima ir be jų. Ar tai tiesa? Kodėl juos reik nešti?

Būčiau labai dėkinga už atsakymus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutikuti:): 18 rugpjūčio 2011 - 14:41
paštu nieko nesiunčia, kai nunešit pareiškimus duos toki gražu lapuką kaip pakvietimą smile.gif kokį adresą rašyti galit ten vietoje pasiklausti.

Mes kai nešėm MB neturėjo gimimo liudijimo, tai klausė kuriame mieste, kurioje ligoninėnje lygtai ir neišvarė kad neturėjo biggrin.gif
Atsakyti
Visi klausimai apie Civilinę metrikaciją yra užduodami ČIA
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2011 08 18, 15:55)
Visi klausimai apie Civilinę metrikaciją yra užduodami ČIA

Dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, turiu keletą man rūpimų klausimų. Būčiau labai dėkinga jei padėtumėt. Kalba eina apie Vilniaus CMS.

1. Ar ateinant į civilinės metrikacijos skyrių paduoti prašymo santuokai, reikės nurodyti tą adresą, kuriuo esame registruoti?(esame registruoti kiekvienas pas savo tėvus), o gyvename kartu kitame bute, kuriame nesame registruoti. Tiksliau pasakius, rūpi ar santuokos liudijime bus įrašytas adresas, kurį parašėme nešdami prašymus?

2.Ar pateikus prašymus, nurodytais adresais/adresu bus iš CMS atsiųstas koks nors pakvietimas/priminimas dėl santuokos datos? (apie būsimą santuoką artimiesiems norime pranešti patys, todėl ir teiraujuosi). Kadangi mūsų pažystamų tėvai apie santuokos datą bei laiką iš kažkur sužinojo, tai ir noriu sužinoti, ar atsiunčia civilines metrikacijos skyrius kąnors į nurodytą adresą.

3. Ar būtina nešti ir gimimo liudijimus? Esu girdėjus kad galima ir be jų. Ar tai tiesa? Kodėl juos reik nešti?

Atsakyti
QUOTE(kutikuti:) @ 2011 08 18, 16:14)

1. reikės užpildyti prašymą (pridėjau) vietoje (čia pagal taisykles, bet būna visaip), kur nurodyti reikės gyvenamąją vietą.
Beje, tuoktis galite tik tame CMB, kuriame yra registruoti jūsų tėvai arba jūs patys.

2. Ne. Kai kurios CMB skelbia laikraščiuose, kitos - skelbimų lentoje. Mūsų CMB niekur neskelbia, sužinoti galima tik tada, kai pats pasiteirauji.

3. Pagal taisykles - privaloma, bet vėl...būna įvairiai. Mes privalėjome turėti.

user posted image

atsiprašau už kokybę, bet tik taip pavyko pridėti prašymo pavyzdį doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astarte12: 18 rugpjūčio 2011 - 20:18
Turiu klausima gal kas zinote, ar gal tarkim tevai uz mane ir busima vyra nunesti pareiskimus i CMB jei mes gyvename uzsieny?
Atsakyti
QUOTE(Puksht @ 2011 08 20, 11:15)
Turiu klausima gal kas zinote, ar gal tarkim tevai uz mane ir busima vyra nunesti pareiskimus i CMB jei mes gyvename uzsieny?

tikrai ne
Atsakyti
QUOTE(Puksht @ 2011 08 20, 12:15)

negali
Atsakyti
Kadangi pati susidūriau su informacijos stoka, norėjau perspėti visas būsimas nuotakas, kad apmąstytumėt savo priimamus sprendimus. Mūsų valstybėje informacija slepiama po devyniais užraktais, tik kai jau būna privirta košės įsijungia televizija, radijas ir kaltų ieškojimas.
Norėčiau atkreipti dėmesį, jog santuokos įtraukimas į apskaitą (už 21 lt smile.gif) CMB per 10 dienų nuo santuokos sudarymo bažnyčioje ir santuokos sudarymas CMB (už 70 ar pasirinktoje vietoje daugiau) turi labai ženklius skirtumus.
Kol jums bendrame gyvenime sekasi, viskas ok, tačiau jei pakviptų neduokdie skyrybomis, va tuomet ir išryškėja skirtumai.
Kaip suprantu šiuo metu nėra vieningos teismų pozicijos. Kiek sužinojau, žmonių, kurie buvo susituokę bažnyčioje ir tik įtraukę į apskaitą teismai dažnai neišskiria, o nukreipia sutuoktinius į bažnytinį teismą, o ten jau patys žinote, kad reikia labai svarių priežasčių skyryboms. Argumentas yra toks, jog santuoka buvo sudaryta bažnyčioje ir tik įtraukta į apskaitą, todėl valstybė negali nutraukti to, ko ji pati nepatvirtino, o tik paviešino faktą apie sudarytą santuoką. Tuo tarpu kai sudaroma santuoka CMB, Lietuvos teismas gali nutraukti santuoką, nes ji sudaryta laikantis valstybėje galiojančių įstatymų.
Atsakyti