Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijų kampelis IV tema

QUOTE(Vidam @ 2013 10 14, 08:24)
Noriu paklausti kaip jūs išretinate krūmą g.gif nemoku susirasti informacijos blush2.gif kiek skaičiau niekur apie tai neradau .Labai daug prileido naujų šakų, uodas nosies neįkiš. Ar senas ar naujas šakas išpjauti ? Galvoju, kad ant senų gal žiedai didesni g.gif Maniškė senovinė kuri žydi ant antramečių šakų. Gal praretinti nekreipiant dėmesio...paprasčiausiai žiūrėt kad gautųsi gražus krūmas...
Ir kada geriau ar rudenį ar pavasarį?
Kaip jūs darot? Atsiprašau jei buvo apie tai kalbėta blush2.gif

Papildysiu,kad dalis ūglių senų naturaliai žūna žiemą ir tik nupjaunant,kas nerodo vegetacijos pavasariais tenka retintti didžialape ružavą hortenziją.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 10 15, 21:59)
Papildysiu,kad dalis ūglių senų naturaliai žūna žiemą ir tik nupjaunant,kas nerodo vegetacijos pavasariais tenka retintti didžialape ružavą  hortenziją.

Tas tai savaime suprantama, visada pavasarį "negyvas" šakas iškerpu. Iš pradžių to užteko, o dabar jau labai tankus pasidarė. Jau šiemet pavasarį reikėjo kažką daryt, bet palikau kaip yra. O dar per vasarą labai daug naujų šakų prileido, tai tikrai natūralaus išdžiuvimo neužteks, jeigu tik būtų labai šalta žiema ir daug iššals. Tfu tfu tfu...

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 10 15, 21:02)
Gerai, kad išsisaugojau nuorodą, tai galiu įdėt  mirksiukas.gif

http://www.sodospalv...galima_suprasti

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Kai lepuneles hortenzijas nesate i rusius, garazus ir pan, kokia ten buna temper per ziema? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 17, 13:51)
Kai lepuneles hortenzijas nesate i rusius, garazus ir pan, kokia ten buna temper per ziema? g.gif

aš laikau daugiabučio įstiklintam balkone. Dar apsuku vilnoniu pledu.O pavasarį išvynioju,nes saulė balkoną prišildo ir hortenzija pradeda augint pumpurus. taip išgyveno vieną žiemą. Žydėjo gausiai. Taip pat žadu daryt ir šiemet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMTE: 17 spalio 2013 - 19:12
http://s019.radikal....041a3fc7f05.jpg

Sveikos ,sitaip hortenzija zydejo pernai ,o siemet nebuvo nei vieno ziedo.....ziemoja ji lauke....sakykit,prasau,ar reikia nukirpt jos lapus ant ziemos,ir ar butina ja apdengt???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo izabele111: 22 spalio 2013 - 13:38
Lapų kirpt nereikia, jie patys nukrenta, o apdengt reikia. Aš dengiu, kai jau stipriau atšąla, t.y. kai laikosi minusinė temperatūra. Labai svarbu neskubėt nudengt pavasarį.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2013 10 23, 14:12)
Lapų kirpt nereikia, jie patys nukrenta, o apdengt reikia. Aš dengiu, kai jau stipriau atšąla, t.y. kai laikosi minusinė temperatūra. Labai svarbu neskubėt nudengt pavasarį.

as ne taip parasiau...suprantu,kad lapai nukrenta....Stiebai ar reikia nukirpt???ar jie zydes kitais metais???
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2013 10 23, 14:48)
as ne taip parasiau...suprantu,kad lapai nukrenta....Stiebai ar reikia nukirpt???ar jie zydes kitais metais???

ant antramečių ūglių žiedus krauna. Jei nukirpsit, pavasarį bus pirmamečiai ir jau denk nedengus, nežydės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 23, 14:55)
ant antramečių ūglių žiedus krauna. Jei nukirpsit, pavasarį bus pirmamečiai ir jau denk nedengus, nežydės  4u.gif

Bet patrumpint šakas galima? ar aš blogai supratau, kad galima trumpint, paliekant po keturis-penkis ar net du pumpurus ( ar kaip ten vadinasi tos vietos )

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 10 23, 15:18)
Bet patrumpint  šakas galima? ar aš blogai supratau, kad galima trumpint, paliekant po keturis-penkis ar net du pumpurus ( ar kaip ten vadinasi tos vietos )

Šluotelinės taip formuojamos mirksiukas.gif O šių didžialapių reikia visą ūglių ilgį išsaugot, žiedus krauna antramečių ir senesnių ūglių pačiose viršūnėse.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 23, 15:48)
O šių didžialapių reikia visą ūglių ilgį išsaugot, žiedus krauna antramečių ir senesnių ūglių pačiose viršūnėse.

Šiemetinių ūglių tai yra viršūnės, o senesnių -nukerpi žiedą ir tos viršūnės nebelieka...

Atsakyti