Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 11

Plepame toliau apie rozes smile.gif
user posted image

10 tema.

-------------
apie rozes:
http://www.rozes.lt/
http://www.sodoroze.lt/
http://www.roziu-sodinukai.lt/
-----------
Atsakyti
Streamy, dekui uz nauja rozeholikiu palata 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 05 06, 14:04)
Oi būtinai pasidalinkit, kaip Jūs ten juos naikinat, nes lervas dar galima išrinkti, o tie dar ir vikrūs, sunku pagauti ( šiltnamio vienoje pusėje net 8pavyko pastvert).

Į temą:

Pasidalinkit, kas augina raudonas EUROPEANA,  LILI MARLENE. Jei turėtumėte galimybę rinktis tik vieną, kurią pasirinktumėt? Ar tikrai LILI MARLENE tuščiavidurė?

Ir dar nerandu, koks tikrasis aukštis RED EDEN ROSE? Skirtingose puslapiuose skirtingai nurodo, kai kur rašo, kad vijoklinė  g.gif  Ir, ar tikrai ji tokia lepi, ar apšąla? (sodinčiau pietinėje pusėje, prie namo). Radau patarimą vietoj jos auginti mažiau lepią RED LEONARDO DAVINCI. Kaip ši?
Iš kaimo, ar gavote latvio rožių sąrašiuką? Man bėda, kad jis turi tokių naujų rožių, kurių internete net nerandu (tą patvirtino ir moteriškės, bet jos dažnokai "grybauja" su spalvomis, sakė oranžinė, o nete radau baltą  doh.gif ).
Ačiū  4u.gif
Auginu abi, Europeana ir Lili Marlen. Lili nuostabiai ryški raudona spalva, ji tokia pusiau pilnavidurė. Vienas kelmas iš dviejų gali būti pamiręs, nes pernai labai sirgo , beveik be lapų buvo. Leonardo da Vinci Red, ko gero gražesnė už tikrąjį Leonardą, tokia šviečianti spalva tarp raudonos ir rožinės, labiau pilnaviduris, bet ūgio jis nebus aukštas, tad Eden Rose nepakeis. Ši turėtų būti apie 1,5 m, tiek pernai pirmametės pas mane išaugino stiebus. Peržiemojo puikiausiai, viena net ant skersvėjo.
Latvio sąrašo neturiu, pardavėjos laksto kaip vištos be galvų, nes per prekybą neturi kada nieko sužinoti.  Šeštadienį buvau nupėdinus, nieko nežadėjau pirkti, tik parko rožes, nusipirkau Vesterland ir Shneewitchen{Iceberg} ir dar kažkokią, tingiu eiti pasižiūrėti. Tai sukausi kaip katinas apie lašinius ir vistiek sugriešijau. Nusipirkau tris miniatiūrines : Lupo, Baby Carnaval ir Vasertag, dar Variety Club ir Elvershorną pričiupau. Elvershorną auginsiu kaip parko, kaip floribundą ji per aukšta, o jau žydėjimas  wub.gif Pernai vieną vėtra nulaužė, vis pakapstau, gal iš skiepo atžels  g.gif
Kuri čia rašėt, kad gavot dovanų Judie Garland. Labai ryški, raudonai auksinė. Man tarp rausvų vaizdą gadina, šalia auga Chipndeile, gal su ja derinys gausis g.gif

Atsakyti
Na as siemet kai pirma kart susirgau sia liga, tai perku kartais pati neaisku ka blush2.gif doh.gif
kaip kazkas sake..nuejau i maxima duonos, grizau su rozem...nu kad nerealiai grazus buvo sodinukai, sakeles tik dailias leido, tai susigundziau ax.gif
pasiemiau dvi ant dezutes parasyta Pink cloud. kai emiau tai supratau kad imu kaip ir floribundine roze, ne laipiojancia, ant paveiksliuko nepanasu i aukstauge..
o va paguglinus meta kad cia laipiojanti..tai dabar ka su ta kate maise daryt ir kaip pasodint teisingoj vietoj ax.gif

Neturit niekas tokios?
Atsakyti
aciu mergaites uz pasidalinima apie Lili Marlen ir Europeana, ir uz kurkliu naikinimo buda 4u.gif
Polinkis nesirgti man taip pat didelis privalumas. Ko gero, rinksiuos europeana. Del da vinci ir red eden, tai pastarosios aukstis, man minusas, nes ieskau zemesnes.
Is kaimo, neisivaizduoju, kur tiek sutalpinat ir spejat apeit savo „plantacijas” smile.gif
As jau pakeiciau nuomone apie maximines. Daznai nusiperki neaisku ka, ne visada prigyja ir pan. Is kokiu 9 esu patenkinta tik 3. Siemet jau tikrai mesiu lauk Tom tom, gaila augalo, bet negaliu ziuret doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 05 08, 22:27)
Na as siemet kai pirma kart susirgau sia liga, tai perku kartais pati neaisku ka blush2.gif  doh.gif 
kaip kazkas sake..nuejau i maxima duonos, grizau su rozem...nu kad nerealiai grazus buvo sodinukai, sakeles tik dailias leido, tai susigundziau ax.gif
pasiemiau dvi ant dezutes parasyta Pink cloud. kai emiau tai supratau kad imu kaip ir floribundine roze, ne laipiojancia, ant paveiksliuko nepanasu i aukstauge..
o va paguglinus meta kad cia laipiojanti..tai dabar ka su ta kate maise daryt ir kaip pasodint teisingoj vietoj ax.gif

Neturit niekas tokios?

sita ir as pasiemiau pries pora dienu. potyris buvo toks pats: fotke ant dezutes viena, o googlas meta 2-3 metru doh.gif biggrin.gif mastau( tikiuosi), kad pas mane ji augs iki 1,5 metro krumu. jei nepateisins lukesciu- kelsiu i kita vieta. siemet perketos pernykstes maximines net nepajuto. gal, kad labai anskti persodinejau g.gif
Atsakyti
Adeliute o kuom jums nepatiko Tom Tom, papirkau ir as ja blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazycius: 09 gegužės 2013 - 07:46
QUOTE(mazycius @ 2013 05 09, 07:45)
Adeliute o kuom jums nepatiko Tom Tom, papirkau ir as ja blink.gif

Man Tom Tom irgi nesužavėjo, spalva tokia pablukusi, pati rožė beveik nepastebima, jei kada pritrūksiu vietos, šita pirma kandidatė išmetimui. Iš Maximinių maloniai nustebino Parade, Golden Parfum, Red Gold{ šita panašu, neperžiemojo, bet žydėjo pernai labai ilgai} ir labai graži Helga. Helga švariai balta, žydi ištisai, reiks dar vieną nusipirkti. Vieną nusipirkau kaip Golden Quin, bet išdygo kažkas panašaus į erškėtį g.gif , vieną pirkau kaip Red gold, išaugo kažkokia AH. Visa bėda, kad matyt , prekybos salėj bobulės perkilnoja, sumaišo pakuotes.
Dėl Pink Cloud, tai pagenėjus nebus laipiojanti, o tik didesnis stiprus krūmas, sodinčiau antram plane.
Rožių sodinčiau nerealiais kiekiais, taigi jų priežiūra gan paprasta, o žydi visą vasarą wub.gif Pavasarį vaikštau kaip kačių mūšį laimėjus, pasiimu iš vyro garažo storas odines darbines pirštines ir keliauju tvarkyti. Nesumastau, ką tarp rožių pasodinus, nes floribundinės tiek išsiplėtę, kad neina rankų įkišti ir papurenti, ką jau apie sodinimą kalbėti. O vietos rožynui turiu daug, šiemet jau augs apie 100 rožių, kai susitvarkysim kiemą, dar koks 100 tilps biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 09, 09:29)
Man Tom Tom irgi nesužavėjo, spalva tokia pablukusi, pati rožė beveik nepastebima, jei kada pritrūksiu vietos, šita pirma kandidatė išmetimui. Iš Maximinių maloniai nustebino Parade, Golden Parfum, Red Gold{ šita panašu, neperžiemojo, bet žydėjo pernai labai ilgai} ir labai graži Helga. Helga švariai balta, žydi ištisai, reiks dar vieną nusipirkti. Vieną nusipirkau kaip Golden Quin, bet išdygo kažkas panašaus į erškėtį g.gif , vieną pirkau kaip Red gold, išaugo kažkokia AH. Visa bėda, kad matyt , prekybos salėj bobulės perkilnoja, sumaišo pakuotes.
Dėl Pink Cloud, tai pagenėjus nebus laipiojanti, o tik didesnis stiprus krūmas, sodinčiau antram plane.
Rožių sodinčiau nerealiais kiekiais, taigi jų priežiūra gan paprasta, o žydi visą vasarą wub.gif Pavasarį vaikštau kaip kačių mūšį laimėjus, pasiimu iš vyro garažo storas odines darbines pirštines ir keliauju tvarkyti. Nesumastau, ką tarp rožių pasodinus, nes floribundinės tiek išsiplėtę, kad neina rankų įkišti ir papurenti, ką jau apie sodinimą kalbėti. O vietos rožynui turiu daug, šiemet jau augs apie 100 rožių, kai susitvarkysim kiemą, dar koks 100 tilps biggrin.gif

Parade man irgi patiko. ziedas gal neypatingas, bet kvapas labai stiprus. sodinta pernai vasara, si pavasari jau pasitiko galingu krumu virtusi.
Tom Tom- buvo kazkas sumaisyta pakuotej. gavosi ryskiai orandzine, teko iskelt. bet roze grazi, nesigailiu, kad buvo sumaisyta.
Helgapirkau sia savaite. ziuresim kas is jos bus.pagal jusu aprasyma- neprasoviau. jei tik vel nebus kas sumaisyta pakuotej smile.gif
Red Gold- labai jau smulkus ziedeliai. ir ji tikrai dega- reikia itaikyt kur pasodint. pasiuliau jai dabar sidabralapiu augalu kompanija. gal geriau ziuresis...
-----------
man rozes kazkaip neduria unsure.gif nuo vaikystes tai pastebejau, kad moku kazkaip apie jas tupinet. jei kokia iduria tai labai nustembu ir pasipiktinu doh.gif todel visi klojimai, karpymai nudengimai- tik plikom rankom ir be jokio ibrezimo. as kazkaip neskubant, delikaciai smile.gif
----------
oho kokie uzmojai bigsmile.gif na, tokiu planu neturiu, pas mane viskas stichiskai, bet ka gali zinoti- gal po keliu metu suskaiciuosiu ir as koki simta doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
oho, na, jus cia ir skaiciuojat rozytes ne vienetais o simtais blink.gif thumbup.gif
Bet kiek tokio kiekio uzdengimas ziemai tada kainuoja g.gif
Atsakyti
O maniškė ,,Tom Tom" net gi labai graži, ryški ir nieko neišblukusi..
user posted imageuser posted image

ir jei gerai pamenu labai kvepia ( gal su Margaret painioju), tad esu ja visiškai patenkinta.
o šiemet irgi nusipirkau ,,Parade" tik įdomu - jos žiedai labiau vyšniniai ar visai raudoni, keista internete, kažkaip sunkiai sekėsi rasti jos nuotraukų, kur aiškiai matytųsi spalva.
Iš kaimo- nekantriai lauksim foto-video reportažų.Tokie kiekiai...mmmm..

Vobla> maniškės mane drasko žiauriai be gailesčio.., kad ir kaip stengiuosi atsargiai, kad ir kiek pirštinių dėčiausi..Vienintelis minusas auginant rožes..
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 05 09, 12:49)

o šiemet irgi nusipirkau ,,Parade" tik įdomu - jos žiedai labiau vyšniniai ar visai raudoni, keista internete, kažkaip sunkiai sekėsi rasti jos nuotraukų, kur aiškiai matytųsi spalva.
Iš kaimo- nekantriai lauksim foto-video reportažų.Tokie kiekiai...mmmm..

nu, kad nei vysniniai nei roziniai unsure.gif user posted image
sakyciau- salto atspalvio rausva g.gif
-------------
itariu, kad ta Tom Tom as visgi irgi turiu g.gif jeigu ziedai tokie nedidukai ir kone kekemis: menki ir pabluke...
Atsakyti