Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės, džiaugiamės derliumi

user posted image

senosios temos:

1
2
3
4
5
6 (paskutinė tema)

Bendraujame ir toliau .. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KristinaBal: 20 balandžio 2013 - 18:12
Šiandien mugėj pasikalbinau Lingienės vyrą(aš taip supratau), tai pasak jo geriausias braškių mulčas yra šiaudai, kurie turėtų būti nepiktžolėti ir idealu jei šiaudai yra žiemkenčių (rugių ar žieminių kviečių). Pasakiau, kad mano pusė braškių po juoda plėvele, tai jo komentaras:"reiškia jūs pusėtinai prižiūrit savo braškes", jei po ta plėvele neauga piktžolės, reiskia panašias sąlygas gauna ir braškių šaknys.
Tokie buvo profesionalo paaiškinimai, gal kam bus įdomūs. Nors aš tikrai negaliu skųstis braškių derliumi, kurios auga po juoda plėvele smile.gif
Atsakyti
Dvi temos, tai pasirinkau ir atėjau į tą, kuri buvo sukurta šiek tiek anksčiau smile.gif

Buvau Kauno bazėj, tai sėklų parduotuvėj mačiau baltų braškių (ananasų skonio) daigų. Čia galbūt sudomins tas smaližes, kurios ieško kažko tokio smile.gif Daigeliai supakuoti maišeliuose po 2 vnt., kaina 14 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 21 balandžio 2013 - 06:12
QUOTE(Ex @ 2013 04 21, 06:09)
Dvi temos, tai pasirinkau ir atėjau į tą, kuri buvo sukurta šiek tiek anksčiau smile.gif

Buvau Kauno bazėj, tai sėklų parduotuvėj mačiau baltų braškių (ananasų skonio) daigų. Čia galbūt sudomins tas smaližes, kurios ieško kažko tokio smile.gif Daigeliai supakuoti maišeliuose po 2 vnt., kaina 14 lt.

oho kaina. 2 daigai 14lt doh.gif mano akimis labai nepigiai. dar neaišku, ar gerai prigis, ar patiks vieta, žemė pas sodintoją.
šiauliuose "Žalioje stotelėje" mugė bus gegužės 3-4 dienomis bus mugė. planuoju ten nusipirkti braškių daigų ir pasisodinti. kaži, nebus per vėlu? nors braškės, kiek žinau, ir yra sodinamos balandį, gegužės pradžioje. o dar šiemet pavasaris vėluojs
Atsakyti
Kol pasivijau jus. Pas mane labai daug zliuges kaip ja tinkamai isnaikinti? mano uogytes sodintos pernai rudeni, pries tai buvo zeme nupurkstu zoles naikinimui isarta paruosta braskems. Dabar ziuriu zliuge ataugusi doh.gif ot vargo turesiu, arpadeciau uzdejusi siaudu? Arisnyktu man ta zliuge?
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 04 20, 21:37)
Šiandien mugėj pasikalbinau Lingienės vyrą(aš taip supratau), tai pasak jo geriausias braškių mulčas yra šiaudai, kurie turėtų būti nepiktžolėti ir idealu jei šiaudai yra žiemkenčių (rugių ar žieminių kviečių). Pasakiau, kad mano pusė braškių po juoda plėvele, tai jo komentaras:"reiškia jūs pusėtinai prižiūrit savo braškes", jei po ta plėvele neauga piktžolės, reiskia panašias sąlygas gauna ir braškių šaknys.
  Tokie buvo profesionalo paaiškinimai, gal kam bus įdomūs. Nors aš tikrai negaliu skųstis braškių derliumi, kurios auga po juoda plėvele smile.gif

Aš irgi klausinėjausi pas tą vyrą to paties. Tai nežinau, kaip dabar daryti. Planavau su plėvele auginti, bet dabar galvoju gal be plėvelės....teks padirbėti daugiau doh.gif

Merginos, gal žinot kada paroda bus VU Botanikos sode?
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 04 23, 11:06)
Aš irgi klausinėjausi pas tą vyrą to paties. Tai nežinau, kaip dabar daryti. Planavau su plėvele auginti, bet dabar galvoju gal be plėvelės....teks padirbėti daugiau  doh.gif

Si savaitgali mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 04 23, 11:06)
teks padirbėti daugiau  doh.gif

mulčiuoju ir tik vieną, kitą žolę išraunu. Neturėčiau laiko tupinėt, bet, kad ir nereikia visai auginant ne plėvelėj.

Gegužės 24 - 26 d. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulke @ 2013 04 23, 11:07)
Si savaitgali  mirksiukas.gif

skirtingiems univerams botanikos sodai priklauso, Kauno - VDU, o Vilniaus - VU wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 23, 11:12)

Suklaidinau zmogu. Atsiprasau.
Kauno tai VDU , o Vilniaus VU botanikos sodas?
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 23, 11:15)

skirtingiems univerams botanikos sodai priklauso, Kauno - VDU, o Vilniaus - VU wink.gif

Aciu! Busiu gudresne dabar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 04 23, 11:16)
Suklaidinau zmogu.

Labai laiku klaida atsirado, Kauno ir būčiau pramiegojus, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 23, 11:19)
Labai laiku klaida atsirado, Kauno ir būčiau pramiegojus, ačiū  4u.gif

Oi nevalia pramiegot tokius dalykus biggrin.gif Nuodeme, sakyciau!

O apie braskes tada. Ar reik palaistyt savaitgali sodintas braskes, ar joms gana pacios zemes dregnumo, nes lietaus kaip ir nematyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 23, 11:15)
mulčiuoju ir tik vieną, kitą žolę išraunu. Neturėčiau laiko tupinėt, bet, kad ir nereikia visai auginant ne plėvelėj.

Gegužės 24 - 26 d.   4u.gif
Papildyta:

Dėkui už info. Dar klausimas, ar nebus labai vėlu gegužės 24-26 sodinti braškes? g.gif
Atsakyti