Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(tiogra @ 2013 08 09, 10:48)
Sveikos, vyras issieme individualios veiklos pazymejima, pries tai buvo registruotas DB, auginam 3 vaikus, maziausiam nera metuku. Noriu pasiklausti, kur galeciau rasti kokia skaiciuokle, kad galeciau pasitikslinti, ar dabar dar priklauso soc ismoka, ar ne.
Dar turiu klausima-kadangi esam visai zali, verslo liudijima isieme tik pries menesi- ar reikia pildyti islaidu zurnala, ar tai tik formalumas?
Tikiuosi atsakymo, isanksto dekoju.

Pirmiausia patikslinkite, visgi individualios veiklos pazymejima ar verslo liudijima turite - tai skirtingi dalykai, kuriuos lydi ir skirtingi mokesciai ir apskaita
Atsakyti
QUOTE(Nivan @ 2013 08 08, 16:50)
gal kas nors galetu pakonsultuoti del savanorisko tapimo pvm moketoju verciantis individualia veikla?  g.gif del iregistravimo formos, apskaitos tvarkymo ir pns 4u.gif

Turite eiti į mokesčius , ten nukreips pas jūsų konsultantę , kuri jums priklauso , užpildysit prašymo formą , ir dabar neprisimenu , ar iškart įregistruoja , ar po poros dienų g.gif
Tada turit , kasos aparate , jeigu tokį turit , įvest PVM , arba išrašinėti PVM sąsk faktūras.
Dar reikia reistruoti visas gaunamas ir išrašomas sąsk. f. ir aš dar gavau prievolę kiekvieną mėn pateikinėti PVM deklaraciją( pildau internetu ) ir iki 26 dienom kiekvieną mėn . turiu sumokėti deklaruotą sumą , kitaip iškart skaičiuojas delspinigiai, ir šiaip sugriežtėjo požiūris į mane . kai tapau PVM mokėtoja biggrin.gif jau turėjau rimtą tikrinimą verysad.gif
Atsakyti
Reikia isigyti pajamu ir islaidu apskaitos zurnala, VMI tvirtinti nereikia.
Fakturas reikia israsineti kitiems zmonems, kaip perkant sau nezinau.
PSD galima moketi i SEB saskaita LT33 7044 0600 0774 0589, imokos kodas 313, nurodyti nieko nereikia, nes pats kodas skirtas moketi PSD. Galima ir i kitu banku saskaitas.
Tas, kuris turi IVP, tas ir turi moketi PSD, o veliau gali gauti pasalpa. Jei vyras niekur kitur nedirba ir nori gauti ismoka gimus vaikui, jam dar reiktu papildomai kas menesi moketi VSD imokas (ta pati saskaita, imokos kodas 292), tai yra 28,5 proc. nuo pasirinktos sumos, pvz. minimumo, nes priesingu atveju prasant pasalpos siais metais jis bus nedraudziamas ligos ir motinystes draudimu ir pasalpos negaus. Nemokant VSD is anksto pasalpa galima gauti tik kitais metais, kai bus deklaruotos pajamos uz siuos metus ir sumoketi mokesciai. Jei vaikas bus kitais metais, tada VSD moketi nereikia.

QUOTE(<Orchiduke> @ 2013 08 07, 09:05)
Sveikos, vyras issieme individualios veiklos pazymejima prekybai internetu, atsidare internetine parduotuve.
Iskilo nemazai klausimu, nes as nesu su tuom susidurusi  doh.gif
Gal galetumete pagelbet  blush2.gif

1. Kokius zurnalus reikia susipirkti? Ar juos reikia perristi ir nesti patvirtinti i VMI?
2. Saskaitas fakturas privaloma israsineti perkant mums medziagas ir parduodant jau prekes kitiems zmonems? Tai cia du segtuvai pirkimu ir pardavimu gaunasi, ar ne?
3. Kur kas menesi reikia moketi PSD, ka ten nurodyti?
4. Dabar as laukiuosi, ar kai gims leliukas galima butu ji uzrasyti vyrui, ar tik mama yra draudziama PSD valstybes, o tetis ne?
Aciu  4u.gif

Atsakyti
kaip as suprantu cia teiravosi del nemokejimo PSD g.gif tai taip, ligoniu kasoses sutvarkysite tai, kai gims vaikas, nesvarbu kuris is tevu tai padaro, tam ir bus taikoma lengvata, taciau jau kitas nebus draustas su tuo vaiku.

o fakturas pirkimo irgi reikia rinkti, jei tai medziagos kurios bus naudojome jusu veikloje, t.y. leidziami atskiskaitymai, tai juos reikia visus tureti, kad pagristumete islaidas.
Atsakyti
Sveiki, man iškilo toks klausimas. Dariau užsakymą vienai užsienio įmonei ir pinigus gavau eurais. Kaip pildyti dabar tą žurnalą? Rašyti eurais ar iškart konvertuoti į litus, ar rašyti ir eurus ir litus? Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun1 @ 2013 08 14, 16:26)
Sveiki, man iškilo toks klausimas. Dariau užsakymą vienai užsienio įmonei ir pinigus gavau eurais. Kaip pildyti dabar tą žurnalą? Rašyti eurais ar iškart konvertuoti į litus, ar rašyti ir eurus ir litus? Ačiū.  4u.gif

Aš tai konvertuoju į litus , kursas gi stabilus pas mus ax.gif
Atsakyti
Sveiki, noriu pasiteirauti ismananciu:

Esu VPA iki 3m, jau nieko negaunu is SODROS. Noreciau laikinai, kol grysiu i savo darba, dirbti savarankiskai - teikti telemarketingo paslauga vienai imonei.
Kokia verslo forma geriausia pasirinkti, kad mokesciai butu kuo mazesni?
Svarstau apie Individualia veikla (ne verslo liudijima), ar teisingai mastau apie busimus mokescius:
a) Kadangi esu VPA, drausta valstybes, tai PSD ir VSD neatskaiciuos?
c) GMP tarifas 5%, nes telemarketingo paslaugos nera priskirtos prie "laisvuju profesiju" ?
cool.gif Sanaudoms galiu pasirinkti 30% ir nekaupti bei nepateikineti jokiu su tuo susijusiu dokumentu?

Ar as cia teisingai mastau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuma @ 2013 08 19, 15:19)

Esu VPA iki 3m, jau nieko negaunu is SODROS. Noreciau laikinai, kol grysiu i savo darba, dirbti savarankiskai - teikti telemarketingo paslauga vienai imonei.
Kokia verslo forma geriausia pasirinkti, kad mokesciai butu kuo mazesni?
Svarstau apie Individualia veikla (ne verslo liudijima), ar teisingai mastau apie busimus mokescius:
c) GMP tarifas 5%, nes telemarketingo paslaugos nera priskirtos prie "laisvuju profesiju" ?
cool.gif Sanaudoms galiu pasirinkti 30% ir nekaupti bei nepateikineti jokiu su tuo susijusiu dokumentu?

Ar as cia teisingai mastau?  g.gif

psd ir vsd reiks mokėt 4u.gif
Atsakyti
ah ah, kaip gerai butu, jei nereiktu moketi psd ir vsd, deja jus esate atleista nuo kasmenesiniu imoku, bet metu gale nuo veiklos vistiek reikes susimoketi, nuo 50 proc. pelno - 9proc PSD, ir irgi nuo puses pelno 28.5- VSD.

o 30 proc taip, galesite nurasyti tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(Zuma @ 2013 08 19, 16:19)

kas tas VPA - kodėl ir iki kada esat drausta valstybės?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2013 08 20, 09:18)

vpa - vaiko priežiūros atostogos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2013 08 20, 09:18)

valstybes drausti yra moksleiviai, studentai, mamos auginancios vaika iki 8 metu, ir du vaikus iki pirmam berods 18 sukaks. dar turbut invalidai g.gif
Atsakyti